SOUL HIKING, WELLNESS & YOGA – JAHORINA, HOTEL LAVINA ★★★★

SOUL HIKING, WELLNESS & YOGA

PROGRAM KREIRAN DA POKRENE SVA ČULA, OSVEŽI I OPUSTI

JAHORINA, HOTEL LAVINA,

1 – 4. oktobra 2020. ( četvrtak – nedelja) ili  2 – 4.oktobra (petak – nedelja)

Ovo nije turistički aranžman, već događaj aktivnog odmora. Namenjen je članovima udruženja. Za one koji nisi članovi, a žele da nam se pridruže, član se postaje popunjavanjem prijavnog formulara na licu mesta.


Jahorina je planina u Bosni i Hercegovini koja, u orografskom pogledu pripada dinarskom planinskom sistemu. Nalazi se u centralnom delu BiH tj. u jugoistočnom delu Republike Srpske i udaljena je 30 km od Sarajeva i 15 km od Pala. Prostire se od 43°39′ do 43°47′ severne geografske širine i od 18°31′ do 18°43 istočne geografske dužine. Pravac pružanja planine je jugoistok-severozapad. Dužina masiva koji dominira i koji nema jasnih morfoloških, bioloških i hidroloških međa, kao ni jasne granice između susednih planina je 25-30 kilometara, a širina je od 5-15 kilometara. Najviši vrh je Ogorjelica sa 1.916 m nadmorske visine.
Povoljan položaj Jahorine, udaljenost od mora, veličina i pravac pružanja masiva, geološka građa i različiti oblici reljefa uslovili su specifične prirodno-geografske karakteristike ove planine, što je odrazilo na razvoj turizma. Reljef Jahorine ima pretežno blage oblike, blage padine i zaobljene planinske vrhove (Ogorjelica, Paloševina, Šator, Debelo brdo, Kunca i dr.). Nešto istaknutije oblike u reljefu Jahorine čine tek pojedini vrhovi kao što su Trijeska (1806 m), Klek (1744) i Borovac (1750) koji predstavljaju i deo razvođa između reka Prače i Kolune.
To što se nalazi na mestu uticaja dvije klime (mediteranske i kontinentalne) njen reljef, geološki sastav, vegetecioni pokrivač i rečni slivovi kao značajni modifikatori klime daju joj određene specifičnosti, naročito kada je reč o zimskim sportovima. Sneg se na ovoj planini zadržava oko 175 dana u godini (od novembra do aprila, a ponekad ga ima i u maju), sa prosečnom visinom od skoro 100 cm. Najniže temperature su u januaru sa prosečnom dnevnom od -9,9°C. Magle su retke i javljaju se s proljeća i jeseni. Nema jakog vetra sa severa, a na vrhovima Jahorine duvaju vetrovi južnih smerova.

POGLEDAJTE VIDEO:

★ SMEŠTAJ I POLUPANSION NA BAZI ŠVEDSKOG STOLA

 HOTEL LAVINA ★★★★
Web site hotela: kliknite ovde

CENA: KAO UDRUŽENJE GRAĐANA, PREMA PROPOZICIJAMA TURISTIČKE INSPEKCIJE, NEMAMO PRAVO DA JAVNO OBJAVLJUJEMO CENE.
INFORMACIJU ĆETE DOBITI NA UPIT, UKOLIKO KONTAKTIRATE JELENU GALOGAŽU + 381 60 44 97 112  (VIBER, WHATS APP, TEL)

PORED OSNOVNE CENE, SVAKI GOST HOTELA JE U OBAVEZI DA PLATI BORAVIŠNU TAKSU I OSIGURANJE. IZNOS TIH TROŠKOVA JE 1,3 EURA DNEVNO.


★ REZERVACIJE: 

UPLATA REZERVACIJE JE NEOPHODNA. KORISTI SE ZA REZERVACIJU HOTELA I ANGAŽOVANJE INSTRUKTORA.

REZERVACIJE SE UPLAĆUJU DO POPUNE KAPACITETA. SMEŠTAJNI KAPACITET JE OGRANIČEN. OSTATAK, DO PUNOG IZNOSA ARANŽMANA SE UPLAĆUJE NA LICU MESTA – U HOTELU.
UPLAĆENA REZERVACIJA, U SLUČAJU SPREČENOSTI DOLASKA, SE NE VRAĆA, A PRENOSIVA JE NA DRUGO LICE.

ZA REZERVACIJU KONTAKTIRATI:
JELENA GALOGAŽA – MENADŽERA DOGAĐAJA.
TEL BROJ/VIBER + 381 60 44 97 112

★ PREVOZ JE INDIVIDUALAN. UKOLIKO NEMATE SOPSTVENI AUTOMOBIL, POVEZAĆEMO VAS SA ONIMA KOJI PUTUJU SOPSTVENIM AUTOMOBILOM, A IMAJU SLOBODNIH MESTA.

★ PROGRAM:

Jutarnji časovi joge sa joga nidrom u trajanju od 90 minuta.
Doručak
Višesatne nenaporne pešačke ture sa usputnim pauzama za meditacije i praktikovanje tehnika disanja. Meditacije i tehnike disanja su potpuno prilagođene i apsoulutnim početnicima. Ne traju dugo i praktične su. Teme na kojima se radi: umirenje uma, zagrevanje ili hlađenje tela, balansiranje obe strane tela, vežbe koncentracije, antistres…
Uživanje u prelepom hotelskom wellness centru.

Uživanje u hotelskom klubu 
Večernja poseta Sarajevu

PLAN AKTIVNOSTI:
Četvrtak, 1. okt: DOLAZAK GOSTIJU U POPODNEVNIM  ILI VEČERNJIM ČASOVIMA, SLOBODNO VREME, WELLNESS, VEČERA.
Petak, 2. okt : JOGA ČAS 7h 45 min – 9h 15 min, doručak, slobodno vreme, individualne šetnje, mogućnost vožnje hotelskih bicikala(besplatno) ili kvadova (30 eura za sat vremenena), wellness, večera.
PRIJEM GOSTIJU KOJI DOLAZE TOG DANA. NAKON VEČERE RELAKSACIJA – JOGA NIDRA U TRAJANJU OD 15 MIN.
Subota, 3. okt: 
JOGA ČAS 7h 45 min – 9h 15 min, doručak, ZAJEDNIČKO PEŠAČENJE SA PAUZAMA GDE RADIMO TEHNIKE DISANJA, VEŽBE KONCENTRACIJE I MEDITACIJE. PO POVRATKU WELLNESS, NAKON TOGA VEČERA. OPCIONO POSETA SARAJEVU – IZLAZAK U GRAD.
Nedelja, 4. okt: 
 JOGA ČAS 7h 45 min – 9h 15 min, doručak, ZAJEDNIČKO PEŠAČENJE SA PAUZAMA GDE RADIMO TEHNIKE DISANJA, VEŽBE KONCENTRACIJE I MEDITACIJE. POVRATAK KUĆI U POPODNEVNIM ČASOVIMA.


★ 
Joga časove, meditacije i tehnike disanja vodi Zorica Simić

Zorica Simic rodjena 1968 godine, diplomirani ekonomista poslovnog prava i diplomirani menager. Sertifikovani instruktor hatha yoge RYT 200 i serifikovani instruktor terapeutske joge RYT 200. Ajurvedski konsultant, Feng Shui konsultant. Sa jogom se bavi vise od 25 godina a zadnjih 12 godina, časove vodi u okviru Sathya Yoga Centra u Novom Sadu. Praktikuje i vodi casove vise stilova joge : Hatha, vinyasa, terapeutsku, ashtanga i hot jogu.Svira Gong -sertifikovana od strane Peter Hess akademije.

INFORMACIJE I KONTAKT:

JELENA GALOGAŽA – MENADŽERA DOGAĐAJA.
TEL BROJ/VIBER +381604497112
E-mail:  office@aktivniodmor.net

★ ORGANIZACIJA: SINIŠA RAČIĆ


POGLEDAJTE VIDEO O KREATORU KONCEPTA I NASTANKU AKTIVNOG ODMORA:

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »