SOUL HIKING, WELLNESS & YOGA – JAHORINA, HOTEL LAVINA ★★★★

SOUL HIKING, WELLNESS & YOGA

PROGRAM KREIRAN DA POKRENE SVA ČULA, OSVEŽI I OPUSTI

JAHORINA, HOTEL LAVINA,

1 – 4. oktobra 2020. ( četvrtak – nedelja) ili  2 – 4.oktobra (petak – nedelja)

Ovo nije turistički aranžman, već događaj aktivnog odmora. Namenjen je članovima udruženja. Za one koji nisi članovi, a žele da nam se pridruže, član se postaje popunjavanjem prijavnog formulara na licu mesta.


Jahorina je planina u Bosni i Hercegovini koja, u orografskom pogledu pripada dinarskom planinskom sistemu. Nalazi se u centralnom delu BiH tj. u jugoistočnom delu Republike Srpske i udaljena je 30 km od Sarajeva i 15 km od Pala. Prostire se od 43°39′ do 43°47′ severne geografske širine i od 18°31′ do 18°43 istočne geografske dužine. Pravac pružanja planine je jugoistok-severozapad. Dužina masiva koji dominira i koji nema jasnih morfoloških, bioloških i hidroloških međa, kao ni jasne granice između susednih planina je 25-30 kilometara, a širina je od 5-15 kilometara. Najviši vrh je Ogorjelica sa 1.916 m nadmorske visine.
Povoljan položaj Jahorine, udaljenost od mora, veličina i pravac pružanja masiva, geološka građa i različiti oblici reljefa uslovili su specifične prirodno-geografske karakteristike ove planine, što je odrazilo na razvoj turizma. Reljef Jahorine ima pretežno blage oblike, blage padine i zaobljene planinske vrhove (Ogorjelica, Paloševina, Šator, Debelo brdo, Kunca i dr.). Nešto istaknutije oblike u reljefu Jahorine čine tek pojedini vrhovi kao što su Trijeska (1806 m), Klek (1744) i Borovac (1750) koji predstavljaju i deo razvođa između reka Prače i Kolune.
To što se nalazi na mestu uticaja dvije klime (mediteranske i kontinentalne) njen reljef, geološki sastav, vegetecioni pokrivač i rečni slivovi kao značajni modifikatori klime daju joj određene specifičnosti, naročito kada je reč o zimskim sportovima. Sneg se na ovoj planini zadržava oko 175 dana u godini (od novembra do aprila, a ponekad ga ima i u maju), sa prosečnom visinom od skoro 100 cm. Najniže temperature su u januaru sa prosečnom dnevnom od -9,9°C. Magle su retke i javljaju se s proljeća i jeseni. Nema jakog vetra sa severa, a na vrhovima Jahorine duvaju vetrovi južnih smerova.

POGLEDAJTE VIDEO:

★ SMEŠTAJ I POLUPANSION NA BAZI ŠVEDSKOG STOLA

 HOTEL LAVINA ★★★★
Web site hotela: kliknite ovde

CENA: KAO UDRUŽENJE GRAĐANA, PREMA PROPOZICIJAMA TURISTIČKE INSPEKCIJE, NEMAMO PRAVO DA JAVNO OBJAVLJUJEMO CENE.
INFORMACIJU ĆETE DOBITI NA UPIT, UKOLIKO KONTAKTIRATE JELENU GALOGAŽU + 381 60 44 97 112  (VIBER, WHATS APP, TEL)

PORED OSNOVNE CENE, SVAKI GOST HOTELA JE U OBAVEZI DA PLATI BORAVIŠNU TAKSU I OSIGURANJE. IZNOS TIH TROŠKOVA JE 1,3 EURA DNEVNO.


★ REZERVACIJE: 

UPLATA REZERVACIJE JE NEOPHODNA. KORISTI SE ZA REZERVACIJU HOTELA I ANGAŽOVANJE INSTRUKTORA.

REZERVACIJE SE UPLAĆUJU DO POPUNE KAPACITETA. SMEŠTAJNI KAPACITET JE OGRANIČEN. OSTATAK, DO PUNOG IZNOSA ARANŽMANA SE UPLAĆUJE NA LICU MESTA – U HOTELU.
UPLAĆENA REZERVACIJA, U SLUČAJU SPREČENOSTI DOLASKA, SE NE VRAĆA, A PRENOSIVA JE NA DRUGO LICE.

ZA REZERVACIJU KONTAKTIRATI:
JELENA GALOGAŽA – MENADŽERA DOGAĐAJA.
TEL BROJ/VIBER + 381 60 44 97 112

★ PREVOZ JE INDIVIDUALAN. UKOLIKO NEMATE SOPSTVENI AUTOMOBIL, POVEZAĆEMO VAS SA ONIMA KOJI PUTUJU SOPSTVENIM AUTOMOBILOM, A IMAJU SLOBODNIH MESTA.

★ PROGRAM:

Jutarnji časovi joge sa joga nidrom u trajanju od 90 minuta.
Doručak
Višesatne nenaporne pešačke ture sa usputnim pauzama za meditacije i praktikovanje tehnika disanja. Meditacije i tehnike disanja su potpuno prilagođene i apsoulutnim početnicima. Ne traju dugo i praktične su. Teme na kojima se radi: umirenje uma, zagrevanje ili hlađenje tela, balansiranje obe strane tela, vežbe koncentracije, antistres…
Uživanje u prelepom hotelskom wellness centru.

Uživanje u hotelskom klubu 
Večernja poseta Sarajevu

PLAN AKTIVNOSTI:
Četvrtak, 1. okt: DOLAZAK GOSTIJU U POPODNEVNIM  ILI VEČERNJIM ČASOVIMA, SLOBODNO VREME, WELLNESS, VEČERA.
Petak, 2. okt : JOGA ČAS 7h 45 min – 9h 15 min, doručak, slobodno vreme, individualne šetnje, mogućnost vožnje hotelskih bicikala(besplatno) ili kvadova (30 eura za sat vremenena), wellness, večera.
PRIJEM GOSTIJU KOJI DOLAZE TOG DANA. NAKON VEČERE RELAKSACIJA – JOGA NIDRA U TRAJANJU OD 15 MIN.
Subota, 3. okt: 
JOGA ČAS 7h 45 min – 9h 15 min, doručak, ZAJEDNIČKO PEŠAČENJE SA PAUZAMA GDE RADIMO TEHNIKE DISANJA, VEŽBE KONCENTRACIJE I MEDITACIJE. PO POVRATKU WELLNESS, NAKON TOGA VEČERA. OPCIONO POSETA SARAJEVU – IZLAZAK U GRAD.
Nedelja, 4. okt: 
 JOGA ČAS 7h 45 min – 9h 15 min, doručak, ZAJEDNIČKO PEŠAČENJE SA PAUZAMA GDE RADIMO TEHNIKE DISANJA, VEŽBE KONCENTRACIJE I MEDITACIJE. POVRATAK KUĆI U POPODNEVNIM ČASOVIMA.


★ 
Joga časove, meditacije i tehnike disanja vodi Zorica Simić

Zorica Simic rodjena 1968 godine, diplomirani ekonomista poslovnog prava i diplomirani menager. Sertifikovani instruktor hatha yoge RYT 200 i serifikovani instruktor terapeutske joge RYT 200. Ajurvedski konsultant, Feng Shui konsultant. Sa jogom se bavi vise od 25 godina a zadnjih 12 godina, časove vodi u okviru Sathya Yoga Centra u Novom Sadu. Praktikuje i vodi casove vise stilova joge : Hatha, vinyasa, terapeutsku, ashtanga i hot jogu.Svira Gong -sertifikovana od strane Peter Hess akademije.

INFORMACIJE I KONTAKT:

JELENA GALOGAŽA – MENADŽERA DOGAĐAJA.
TEL BROJ/VIBER +381604497112
E-mail:  office@aktivniodmor.net

★ ORGANIZACIJA: SINIŠA RAČIĆ


POGLEDAJTE VIDEO O KREATORU KONCEPTA I NASTANKU AKTIVNOG ODMORA:

PRVOMAJSKE AVANTURE U BEČU – HIKING & CYCLING
  28.04 – 02.05.2023. – PRVOMAJSKI PRAZNICI BICIKLISTIČKA TURA – BEČ – BRATISLAVA PLANINARSKA TURA – NACIONALNI PARK HOHE WAND OBILAZAK ZNAMENITOSTI BEČA NOVA I DRUGAČIJA AVANTURA KOJA ĆE TE ODUVATI SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE ZA TURISTE! Čarobni Beč, glavni grad Austrije. Ma koliko puta posetili ovaj grad, uvek postoji nešto neotkriveno, nešto… Continue reading PRVOMAJSKE AVANTURE U BEČU – HIKING & CYCLING
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
KRSTARENJE SA BICIKLIZMOM SREDNJIM I SEVERNIM JADRANOM
MARŠUTA 1 ZADAR, PAG, RAB, SV. GRGUR, KRK, CRES, LOŠINJ, OLIB SMENE: I SMENA: 17- 24.06. III SMENA: 29.07-05.08. V SMENA:19.08-26.08. MARŠUTA 2 ZADAR, PAG, RAB, LOŠINJ, OLIB, MOLAT, DUGI OTOK. SMENE: II SMENA: 24.06 – 01.07 IV SMENA: 05.08 -12.08. ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE PREDVIĐENO ZA KLASIČNE TURISTE. INTERVJU SA POTENCIJALNIM KORISNICIMA JE… Continue reading KRSTARENJE SA BICIKLIZMOM SREDNJIM I SEVERNIM JADRANOM
Translate »