KURS NAJEFIKASNIJE MANUELNE LIMFNE DRENAŽE 


Beograd, 25 – 26. januar 2020.

Subota i nedelja 10 -16 h

Mesto održavanja: CENTAR ZA MASAŽU
Vase Pelagića 21, Senjak – Beograd
Videti na mapi: kliknite ovde

Limfni sistem je deo cirkulatornog sistema preko koga se tečnost iz međućelijskog prostora prečišćava i vraća u cirkulaciju. Izuzetno važna karakteristika limfnog sistema predstavlja sposobnost da iz međućelijske tečnosti uklanja proteine i druge velike čestice koje se, zbog svoje veličine, ne mogu direktno reapsorbovati na nivou kapilara. U slučaju da ovaj mehanizam ne funkcioniše dobro, povećana koncentracija proteina u međućelijskim prostorima dovela bi do povećanja kolidno-osmotskog pritiska i privlačnja vode što bi se manifestovalo edemom (otokom). Limfni sistem ima još dve vrlo važne ulogeUpijanje masnoće iz creva i njihov prenos u krv i odbrana organizma od infekcija, bolesti, uključujući i odbranu od tumora.

Manuelna limfna drenaža

Limfna drenaža je terapijska procedura koja se izvodi posebnim drenažnim pokretima i pritiskom na određene tačke, takozvane limfne čvorove koje  dreniramo nakupljenu tečnost pomešanu sa solima i toksinima, te tako oslobađamo međućelijske prostore i pripremamo ih za lakšu razmenu materija i izbacujemo nagomilanu tečnost.

Šta postižemo limfnom drenažom?

Efikasna detoksikacija organizma
Poboljšanje venske cirkulacije posebno kod proširenih vena i problema sa kapilarima
Prevencija i ublažavanje otoka koji nastaju usled sile gravitacije na nogama
Otklanjanje tegoba kod „umornih, teških nogu“
Bolja ishrana i regeneracija tkiva
Prevencija pojave i otklanjanje celulita
Poboljšanje ukupnog stanja imunološkog sistema
Pomoć kod zastoja limfe kod onkloloških pacijenata kojima su otklonjeni limfni čvorovi.
Umanjenje upale, smanjenje bola i otoka kod Spondiloze.
Ubrzavanje metabolizma i rešavanje problema funkcionalne opstipacije.
Preduslov za reoblikovanje tela, kod osoba koji su na fitnes programima.

KOME JE NAMENJENA OBUKA?

Obuka je namenjena zdravstvenim radicima(medicinskim tehničarima i lekarima, medicinskom osoblju koje radi sa ležećim pacijentima),  fizioterapeutima, fitnes instruktorima, maserima, kozmetičarima, kao i svima onima koji bazično poznaju anatomiju i fiziologiju.

 

 ★OBUKA

Obuka traje ukupno 12 sati.

Subota, 10 – 16 h
Nedelja, 10 – 16 h

Obuka je toeretska i praktična.

Predstavlja osavremenjenu Voderovu tehniku

Podrazumeva izučavanje anatomije i fiziologije limfnog sistema.
Dijagnostika stanja limfe u organizmu.
Izučavanje edema i primena  manuelnih tehnika za eliminaciju.
Primena limfne drenaže kod reoblikovanja tela

Uz obuku polaznici dobijaju i skriptu koju će koristiti u budućem radu.

SVAKI POLAZNIK PO ZAVRŠENOJ OBUCI DOBIJA DIPLOMU.

★ CENA OBUKE: 26.400,00 dinara (220 eura)

Uplaćuje se u iznosu od 8.400,00 dinara (70 eura)
Ostatak se uplaćuje na licu mesta
Uplate se vrše lično ili na račun (dinarski) organizatora.

Udruženje za aktivan i zdrav život “FITNESS & YOGA”
Broj računa: 160-397084-81, Banca Intesa
Svrha plaćanja: kotizacija za manuelne limfne drenaže
Model i poziv na broj nistu potrebni

Nakon uplate rezervacije preko računa, potrebno je poslati sms (na broj +381 60 44 97 112) sa tekstom: Navesti ime i prezime uplatioca, uplaćena rezervacija za kurs hidžame. Ostaviti kontakt telefon i e-mail.

Uplate iz inostranstva:
Za uplate iz inostranstva, kontaktirati organizatora za instrukcije.

★ ZA SVE INFORMACIJE I REZERVACIJE MESTA KONTAKTIRATI:
VESNA ANDRIĆ: 
TEL/viber/whatsApp +381 60 44 97 112
E-mail: office@aktivniodmor.net

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA , PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU ILI DRUGI TERMIN EDUKACIJE.

★ORGANIZATOR:
Siniša Račić, viber, whats app : +381 60 44 97 111 – 0pšte informacije (zbog čestog boravka u inostranstvu, pozvati preko vibera ili whats app-a)
e-mail: sinisaracic@yahoo.com

Ivana Blagojević, tel: +381 60 01 08 254 – stručne informacije
e-mail: ivanacfc@hotmail.com

Obuku vodi Ivana Blagojević – dipl. SKE


Biografija:

Predaje na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Zemunu, Beograd, kao saradnik u nastavi na predmetima Velnes i Tradicionalne kozmetičke procedure, takođe predaje kao nastavnik u Srednjoj medicinskoj školi „Nadežda Petrović“ u Zemunu- Beograd, na predmetu Estetske nege i Masaže. Ranije je stekla dosta iskustva radeći nekoliko godina u wellness centrima u Beogradu poput City Spa Retreata, City Wellnessa i Relax centra hotela Zira.

Član je Medikal Spa Asocijacije Srbije (MSPAAS) od njenog osnivanja i ima funkciju predsednice Komisije za istraživanje i razvoj u programima medicinskog wellnessa. U ovoj asocijaciji angažovana je stalno na akreditovanim kursevima kontinuirane edukacije za zdravstvene radnike iz oblasti medikal-spa (turizma).

Ivana je kreator jedinstvene anticelulit tehnike – CFC limfne drenaže, kojom se postižu najbolji efekti u eliminisanju celulita. Do sad je edukovala više stotina kadrova iz zemlje i inostranstva. Posećuje redovno stručne kongrese i simpozijume, u svojstvu predavača i širi znanje iz nove oblasti.

Ivana je koautor projekta ”Jedinstveni srpski wellness koncept(2011) i koautor projekta “Šumadijski šumski hamam kao medical SPA koncept”, koji je predstavljen na Kongresu banja u Kjotu 2014. godine od strane Prim dr Gorane Isailović, predsednice MSPAAS, i koautorke ovog projekta. Sem što je kreator i trener „cervico femoralno cruralne limfne drenaže“ (CFC LD) ona je takođe i kreator i trener masaže „Hod po malinama“, kreator i trener masaže „Forest masaža“ kao i kreator tretmana „Fotobalans“.

 Diplomirala je na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu.  (2015.) diplomirala je na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment u Beogradu a trenutno završava master u oblasti wellnessa na istom fakultetu.
Stalno je usavršavala svoje znanje u vezi sa tehnikama oblasti wellnessa tako da je 2010. godine završila limfnu drenažu po Vodderovoj metodi. Godine 2013. završila je obuku za masažu sa tibetanskim zvučnim činijama sa muzikoterapijom. Godine 2015. stekla je sertifikat tajlandske TTC spa škole za kurs tradicionalne tajlandske masaže koji je pohađala u Bangkoku.