OBUKA ZA TERAPEUTE CFC LD MASAŽE – REVOLUCIONARNE TEHNIKE KOJA POBEĐUJE CELULIT U SARAJEVU

 

 

 

OBUKA ZA TERAPEUTE CFC LD MASAŽE – REVOLUCIONARNE TEHNIKE KOJA POBEĐUJE CELULIT

 

SARAJEVO, 8 – 9. april

 

Mesto održavanja:

Naknadno će biti objavljeno

Lokacija na mapi: kliknite ovde

 

 

CFC Limfna Drenaža je modifikovani protokol kontrole, prevencije i lečenja celulita.

Ovaj Medikal SPA protokol baziran  je na novom konceptu etiopatogeneze koji su postavili eksperti brazilske klinike za limfedem Godoy & Godoy iz Sao Paola.

 

CFC LD protokol dizajnirala je nakon kontrolisane eksperimentalne studije na klijentima –  volonterima Ivana Jovanović, dipl SKE, CFC LD terapeut i trener, uz stručnu podršku Prim dr Gorane Isailović i dipl SKE Ivane Avramović.

IMG_3500

Ginoidna hidrolipodistrofija (celulit ili tzv. pomorandžina kora) nastaje nezavisno od telesne težine, fizičke kondicije i uzrasta žena. Može se javiti, mada znatno ređe i kod osoba muškoga pola. Vidljiva je kod preko 80% osoba ženskog pola.

22  Celulit-ilustracija
Donedavno patogeneza celulita bazirana je na shvatanju da je celulit u osnovi poremećaj strukture vezivnog tkiva u dermu i vezivnim pregradama između režnjeva masnih ćelija (adipocita) u potkožnom masnom tkivu.

Smatralo se da kod žena sa nedovoljno čvrstom kolagenom mrežom, masno tkivo vrši pritisak i prodire u dermis, a na površini kože se vide neestetske naslage koje zovemo celulit.

Usled poremećene arhitekture tkiva u koži dolazi do zastoja tečnosti, nagomilavanja toksina i otpadnih produkata koji izazivaju zapalenje u okolnom tkivu. Zapaljenje oštećuje vitalno tkivo koje se zamenjuje neravnomerno rasporedjenim vezivom i tako nastaje začarani krug, koji vodi u sve jače izraženu bolest.

urlPoslednjih godina došlo je do novih otkrića i eksperimentalne potvrde etiopatogeneze celulita zahvaljujući naučno istrazivačkom radu bračnog para lekara iz Brazila  sa klinike Godoy & Godoy. Oni su na svojoj klinici u Sao Paolu, specijalizovanoj za rešavanje problema limfedema ruke kod žena nakon hirurškog odstranivanja dojke, slučajno uočili: da kod pacijentkinja podrvrgnutih svakodnevnoj limfnoj drenaži vrata, pazuha i abdomena u toku 20 dana dolazi do značajne redukcije obima butina, natkolenica i potkolenica, uz gubitak slike pomorandžine kore.

Ovo ih je podstaklo da urade studiju o celulitu. Pacijente su podvrgli detaljnim analizama (histološkim analizama, magnetnom rezonancom, biopsiom,ultrazvučnom diagnostikom…) sa kože butina i potkolenica pre početka terapije, na kraju prvog i na kraju drugog meseca terapije. Zahvaljujući ovoj studiji testirana je i eksperimentalno potvrdjena hipoteza tima eksperata za limfoedem iz Brazila da je celulit BOLEST AKUMULACIJE.
340ae2_b4e6a223a98f40e9b16d09fb3248056d

 

 

 

 

Inspirisani revolucioarnim otkrićem bračnog para Godoy, na hospitalizovanim pacijentima, Ivana Jovanović -dipl. SKE sa timom stručnjaka iz različitih oblasti, modifikovali su ovu moćnu tehniku limfne drenaže u estetske svrhe. Osmišljena je i specifična hemijska formulacija preparata namenjena CFC protokolu.

 

 

Rezultat njihovog rada:

1. Efekti su vidljivi  već nakon 1. tretmana.
2. Za upola kraće vreme tretiranja, uspešno se otklanja celulit.
3. Za razliku od klasične anticelulit masaže, CFC LD je nežna i ne dovodi do oštećenja tkiva i pojave modrica.
4. Za razliku od klasične anticelulit masaže koja je bolna, CFC LD je potpuno bezbolna
5. Olakšan rad terapeutu (maseru) Primenjujući tehniku CFC LD, terapeut se ne zamara i u mogućnosti je da uradi veći broj masaža tokom dana.
6. Primenom CFC preparata eliminiše se višak tečnosti zarobljen duže vreme u tkivima, koji nije moguće eliminisati klasičnom anticelulit masažom.

 

Primenom CFC masaže problem celulita se rešava na brži, nežniji i celishodniji način. Terapeut se tokom rada ne zamara, i u toku dana  može uraditi veći broj tretmana i OSTVARITI VEĆU ZARADU.

 

slika


Saznajte više o ovoj masaži: Kliknuti ovde

 

★OBUKA:
Obuka je namenjena maserima, fizioterapeutima, kozmetičarima, svim zdravstvenim profilima obrazovanja, kao i svima onima koji bazično poznaju anatomiju i fiziologiju.

Obuka traje ukupno 12 sati.
Subota 8. april  10 – 16 h
Nedelja 9. april 10 – 16 h

 

SVAKI POLAZNIK PO ZAVRŠENOJ OBUCI DOBIJA DIPLOMU.

– Na obuci svaki terapeut će nauči kako da uradi dobru anamnezu i odredi kliničku sliku celulita.
– Da sam napravi plan i dinamiku tretmana po fazama u zavisnosti od tipa celulita (adipoznog, edematoznog, fibroznog , sklerotičnog…) kao i od spoljnih i unutrašnjih faktora koji utiču na pojavu celulita.
– Na kraju obuke svaki terapeut  će biti osposobljen da uradi manuelnu limfnu drenažu celog tela, drenažu debelog creva kao i CFC masažu i ceo CFC protokol.

 

★CENA OBUKE: 200 eura

Ukupan broj polaznika: 15

 

★REZERVACIJA:
Uplaćuje se u iznosu od 50 eura
Ostatak se uplaćuje na licu mesta
Uplate se vrše lično ili na račun.
Kontaktirati putem tel poziva ili e-mail-a:
Samira Čaušević
+ 387 62 703 466
e-mail: nikadnijekasno@hotmail.com

KONTAKT:
Samira Čaušević, tel +387 62 703 466

e-mail: nikadnijekasno@hotmail.com

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA , PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU.

 

 

Obuku vodi:  Ivana Jovanović – dipl. SKE

Biografija:

IMG_3526Ivana Jovanović od 2014. razvija CFC LD protokol zajedno sa saradnicima. Dosad je obučila preko 50 terapeuta ovom revolucionarnom anticelulit masažnom tehnikom.

Ivana  predaje na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Zemunu, Beograd, kao saradnik u nastavi na predmetima Velnes i Tradicionalne kozmetičke procedure, takođe predaje kao nastavnik u Srednjoj medicinskoj školi „Nadežda Petrović“ u Zemunu- Beograd, na predmetu Estetske nege i Masaže. Ranije je stekla dosta iskustva radeći nekoliko godina u wellness centrima u Beogradu poput City Spa Retreata, City Wellnessa i Relax centra hotela Zira.

 

IMG_3514Član je Medikal Spa Asocijacije Srbije (MSPAAS) od njenog osnivanja i ima funkciju predsednice Komisije za istraživanje i razvoj u programima medicinskog wellnessa. U ovoj asocijaciji angažovana je stalno na akreditovanim kursevima kontinuirane edukacije za zdravstvene radnike iz oblasti medikal-spa (turizma).

 

 

Ivana je koautor projekta Jedinstveni srpski wellness koncept(2011) i koautor projekta Šumadijski šumski hamam kao medical SPA koncept, koji je predstavljen na Kongresu banja u Kjotu 2014. godine od strane Prim dr Gorane Isailović, predsednice MSPAAS, i koautorke ovog projekta. Sem što je kreator i trener „cervico femoralno cruralne limfne drenaže“ (CFC LD) ona je takođe i kreator i trener masaže „Hod po malinama, kreator i trener masaže „Forest masažakao i kreator tretmana „Fotobalans.

IMG_3500Završila je srednju i višu medicinsku školu u Beogradu. Nakon završetka Više diplomirala je na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu. Prošle godine (2015.) diplomirala je na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment u Beogradu a trenutno završava master u oblasti wellnessa na istom fakultetu.
Stalno je usavršavala svoje znanje u vezi sa tehnikama oblasti wellnessa tako da je 2010. godine završila limfnu drenažu po Vodderovoj metodi. Godine 2013. završila je obuku za masažu sa tibetanskim zvučnim činijama sa muzikoterapijom. Godine 2015. stekla je sertifikat tajlandske TTC spa škole za kurs tradicionalne tajlandske masaže koji je pohađala u Bangkoku.

Pogledajte video:

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.04 – 04.05. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! ★ CENA: 500 EUR (dinarska protivvrednost) za uplate do 14.04. 2024. Za uplate nakon 14.04. 2024, cena je… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA
DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
LEFKADA, 26.08 – 02.09.2023. 02.09.- 09.09.2023. Lefkada, Antipaxos, Paxos, Krf, Sivota, Meganisi, Itaka, Kalamos, Kastos, Atokos. SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE PREDVIĐENO ZA TURISTE! DA BISTE JEDRILI SA NAMA, NEOPHODAN JE OPSEŽAN INTERVJU!   Jedrenje je najlepša avantura. Beg iz stereotipnog života, putovanje u geografskom smislu, ali, i duboko u sebe. Istinsko i tanano… Continue reading DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
Translate »