OBUKA ZA HIDŽAMA – CUPPING TERAPEUTE

OBUKA ZA HIDŽAMA – CUPPING TERAPEUTE

POČETNI KURS – LEVEL ONE

EDUKACIJA TRAJE DVA DANA (subota i nedelja od 10 – 16h) I ODRŽAĆE SE U SLEDEĆIM TERMINIMA:

Beograd, 15 – 16.  februar 2020.

NAREDNI TERMIN: Beograd, 14 – 15.  mart 2020.

NAPOMENA:  EDUKACIJA TRAJE 2 DANA I SVAKI OD NAVEDENIH TERMINA JE POSEBNA EDUKACIJA

Mesto održavanja: HOLISTIČKI CENTAR JEZGRO
Vase Pelagića 21, Senjak – Beograd
Videti na mapi: kliknite ovde

Na interfonu zgrade će biti označeno “za hidžamu”

Hidžama je regulatorna medicinska metoda koja leči niz raznih oboljenja. Regulatorna je zato što lokalnim puštanjem “krvi” deluje na bazični regulatorni sistem u organizmu koji je odgovoran za održavanje homeostaze. Kada je narušena homeostaza, dolazi do pojave bolesti..

ŠTA SE ELIMINIŠE HIDŽAMOM?

Eliminiše se potkožni sadrzaj, jer samo 10% tečnosti koja izađe sadrži zdrave krvne elemente, ostalo je kongestirana (stara, zgrušana) krv, toksini od bakterija i virusa, biohemijski otpad, urea, kreatinin, višak holesterola i triglicerida.

NAČIN IZVOĐENJA HIDŽAME?

Negativnim vakumom uz pomoć pumpice se podižu toksini iz slojeva tkiva do površine kože, nakon čega se površinski (1-2 mm dubine) zarezuje hiruškim skalpelom, te se vakum sukcijom vade toksini.

DA LI JE TRETMAN HIDŽAMOM BOLAN?

Hidžama suštinski nije bolna metoda lečenje.Sami rezovi nisu bolni jer se vrši površinsko zarezivanje. Vakum stvara osecaj zategnutosti i suštinski nije bolan, zavisno od stanja u kom se pacijent nalazi, može imati blag osecaj boli koji brzo nestaje . Jačina vakuma se lako reguliše, a dubina rezova nije dublja od 2mm.

KOLIKO DUGO TRAJE HIDŽAMA TRETMAN ?

Tretman traje oko 30-60 minuta, zavisno od organizma pacijenta.

KOLIKO ČESTO SE RADI HIDŽAMA ?

Zdrave osobe mogu raditi hidzamu na svaka tri meseca, sto je dovoljno za redovno čišćenje organizma. Osobe sa zdravstvenim problemom mogu raditi češće, sa minimalnim razmakom od mesec dana, a zavisno od problema koji imaju te se oko toga mogu posavetovati sa svojim terapeutom.

GDE SVE POMAŽE HIDŽAMA ?

  • Najbolja metoda detoksikacije tela
  • Jača imuni sistem
  • Imunomodularno djeluje – pomaže kod sistemskih bolesti i obolenja imunog sistema
  • Smanjuje periferni vaskularni otpor što za posledicu dovodi do smanjenja srčanog opterećenja i globalne tenzije
  • Smanjuje zadržavanje vode u telu
  • Reguliše metabolizam (smanjuje nivo „loših“ masnoća LDL, holesterola i triglicerida, povećava nivo HDL holesterola)
  • Smanjuje nivo azotnih materija u telu
  • Stimulše i reguliše rad svih žlezda u telu
  • Izuzetno efikasna terapija bola
  • Leči upalne procese u mišićima

Istoričar medicine dr Henry Sigerist obazire se na činjenicu da se lokalno puštanje krvi javljalo od postanka čoveka i to u svim kulturama: drevnoj Kini, Indiji, Japanu, Severnoj i Južnoj Americi, Egiptu, antičkoj Grčkoj i Rimu, Persiji itd. Niti jedna civilizacija ne može se pohvaliti da je ova metoda od nje potekla. Obzirom da je puštanje krvi kao metoda lečenja bila univerzalno prisutna u svim civilizacijama i kulturama tokom ljudskog postojanja, ona je morala biti izvedena iz instiktivnih radnji. Na brzi i nagli razvoj ove metode verovatno je uticalo posmatranje njenih povoljnih efekata.

★ OBUKA:

Obuka traje 2 dana, a ukupno 12 sati.
Subota  od 10 – 16 h
Nedelja  od 10 – 16 h

Obuka je namenjena maserima, fizioterapeutima, kozmetičarima, fizijatrima, sportskim trenerima,  kao i svima onima koji bazično poznaju anatomiju i fiziologiju.


Na kraju obuke BIĆE ORGANIZOVANO TESTIRANJE KANDIDATA. Svaki polaznik koji SAVLADA OSNOVE TEHNIKE, dobija sertifikat o završenoj edukaciji.
Postoji mogućnost dobijanja i Internacionalnog sertifikata (propozicije za dobijanje Internacionalnog sertifikata su na dnu stranice).

Obuku vodi

★ NABAVKA OPREME: kompletnu opremu za izvođenje zahvata i potrošni materijal možete nabaviti u kod distributera u Beogradu . 

 CENA OBUKE: 24.000,00 dinara (200 eura)

 

★ REZERVACIJA:
Uplaćuje se u iznosu od 6.000,00 dinara (50 eura).
Ostatak se uplaćuje na licu mesta
Uplate se vrše lično ili na račun (dinarski) organizatora.

Udruženje za aktivan i zdrav život “FITNESS & YOGA”
Broj računa: 160-397084-81, Banca Intesa
Svrha plaćanja: kotizacija za seminar hidžame
Model i poziv na broj nistu potrebni

Nakon uplate rezervacije preko računa, potrebno je poslati sms (na broj +381 60 44 97 112) sa tekstom: Navesti ime i prezime uplatioca, uplaćena rezervacija za kurs hidžame. Ostaviti kontakt telefon i e-mail.

Uplate iz inostranstva:
Za uplate iz inostranstva, kontaktirati organizatora za instrukcije.

★ ZA SVE INFORMACIJE I REZERVACIJE MESTA KONTAKTIRATI:
VESNA ANDRIĆ:
TEL/viber/whatsApp +381 60 44 97 112
E-mail: office@aktivniodmor.net

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA , PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU ILI DRUGI TERMIN, POD USLOVOM DA SE PROMENA TERMINA/OTKAZIVANJE OBAVI NAJMANJE 5 DANA PRE ZAKAZANOG TERMINA OBUKE.

★ ORGANIZATOR:
SINIŠA RAČIĆ

https://aktivniodmor.net/ski-opening-u-najboljem-ski-centru-u-sloveniji-cerknu/

POGLEDAJTE VIDEO O HIDJAMI:

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »