OBUKA ZA HIDŽAMA TERAPEUTE, ADA BOJANA/CRNA GORA

Ada Bojana, 16. i 17. juna 2018, 10 – 16 h

EUKACIJA ĆE SE ODVIJATI NA TERASI SOJENICE NA OSTRVSKOJ STRANI REKE BOJANE.

EDUKACIJA U OKVIRU JUNSKOG AKTIVNOG ODMORA NA ADI BOJANI (YOGA, RUNNING & DETOX, KITESURFING & WINDSURFING I ŠKOLA ISCELJUJUĆEG ZVUKA.)

MOŽETE DOĆI SAMO NA EDUKACIJI ILI I NA EDUKACIJU I NA AKTIVNI ODMOR KOJI TRAJE 7/8 DANA
UKOLIKO DOLAZITE SAMO NA EDUKACIJU, PREDLAŽEMO VAM SMEŠTAJ U HOTELU TURISTIČKOG KOMPLEKSA ADA BOJANA, A OKOLIKO ŽELITE DA PORED EDUKACIJE PROVEDETE NEZABORAVNI AKTIVNI ODMOR UZ DETOX ISHRANU, RASPITAJTE SE ZA DETALJE….

 

   

Hidžama predstavlja lokalno puštnje krvi u terapeutske svrhe. Kao medicinska metoda koristi se u prevenciji nastanka oboljenja, te lečenju nastalih poremećaja. Izvlačenje i eliminacija toksične krvi vrši se uz pomoć vakuma.

Vakum se svojevremeno pravio uz pomoć životinjskog roga ili kupice. Zbog toga je ova metoda poznata još i kao “metoda roga”.

Na različitim jezicima metoda i pribor za izvođenje imaju sledeće nazive:
bos. strune, kupice, srp. kupiranje, hrv. barbiranje, lat. cucurbitulae,
eng. cups, cupping, franc. ventouses, tal. copette, nem. Schröpfen;ar. el-hadzem

Način izvođenja:

Hidžama se izvodi zarezivanjem kože, sterilnim i jednokratnim instrumentarijem, te vakum sukcijom u određenim regijama.

Šta se eliminiše hidžamom?

Na pomenuti način se eliminiše toksični sadržaj iz potkožnog tkiva, što dovodi do opuštanja i uspostavljanja ravnoteže u celom orgaizmu.

Prljava krv, stvarnost ili legenda ?

Smatra se da je krv, koja leži pod kožom, puna toksina i da to može izazvati bolnost. Oni se na pomenuti način evakuiraju iz organizma. Savremene naučne medicinske studije, koje se provode u svetu, pokazale su da postoji evidentna razlika u sastavu kapilarne krvi uzete iz prsta (odakle se obično uzima za analizu) i one uzete prilikom hidžame. Laboratorijski nalazi pokazuju tu razliku. Eliminisana masa sadrži 80 – 90% biološkog i hemijskog “otpada”, a samo 10 – 20% krvnih elemenata. Biološke meterije koje moramo eliminisati nastaju kao proizvodi našeg metabolizma, a intenzivnije se stvaraju kao posledica stresa, nekretanja te štetnih životnih navika (nespavanje, pušenje, sedeći način života itd). Hemijske otpadne materije su toksini koje u organizam unosimo hranom, vodom i vazduhom, te brojnim lekovima. Zbog stresnog načina života, spazma mišića i loše cirkulacije naš organizam nije u stanju da se oslobodi svih tih toksina.

Stav savremene medicine o hidžami ?

Hidžama spada u tzv “regulatorne” medicinske metode. Regulatorna je nazvana jer deluje na bazični regulatorni sistem u organizmu koji je odgovoran za održavanje homeostaze, odnosno ravnoteže nebrojenih faktora. Stanje balansa, ravnoteže, odnosno homeostaze nazivamo zdravlje.

U regulatrorne metode, osim hidžame spadaju: akupunktura, tretman medicinskim pijavicama, homeopatija, te neke druge tradicionalne i novije medicinske metode.
Napomena:  Ministarstvo Zdarvlja RS  još uvek nije definisalo ovo  metodu regulama zakona. Metoda se izvodi u medicinskim ustanovama, studijima za masažu i kozmetičkim salonima. Mi Vam nudimo kvalitetnu edukaciju. Zvanični državni sertifikat ne postoji. Dobija se diploma  sertifikovanog terapeuta i edukatorara iz Bosne (sertifikacija je priznata u Bosni i arapskom svetu.)

Šta tretira hidžama?

Hidžama se, pre svega, koristi kao preventina metoda u očuvanju zdravlja i za podizanje imuniteta kao prve linije odbrane, ali su naučno potvrđeni njeni pozitivni efekti i na mnoge bolesti kao što su dijabetes, visoki pritisak, glavobolja, bolovi u vratu i ramenima, kožne bolesti, gojaznost, proširene vene i mnoge druge.

Da li hidžama ima neželjene efekte ?

Do sada nisu zabeleženi neželjeni efekti niti nuspojave hidžame.

Gde se sve kroz istoriju javlja metoda lokalnog puštanja krvi ?

Istoričar medicine dr Henry Sigerist obazire se na činjenicu da se lokalno puštanje krvi javljalo od postanka čoveka i to u svim kulturama: drevnoj Kini, Indiji, Japanu, Severnoj i Južnoj Americi, Egiptu, antičkoj Grčkoj i Rimu, Persiji itd. Niti jedna civilizacija ne može se pohvaliti da je ova metoda od nje potekla. Obzirom da je puštanje krvi kao metoda lečenja bila univerzalno prisutna u svim civilizacijama i kulturama tokom ljudskog postojanja, ona je morala biti izvedena iz instiktivnih radnji. Na brzi i nagli razvoj ove metode verovatno je uticalo posmatranje njenih povoljnih efekata.

★OBUKA:

Obuka traje 2 dana, a ukupno 12 sati.
Subota  od 10 – 16 h
Nedelja  od 10 – 16 h

Obuka je namenjena maserima, fizioterapeutima, kozmetičarima, fizijatrima sportskim trenerima,  kao i svima onima koji bazično poznaju anatomiju i fiziologiju.


Na kraju obuke svaki polaznik će dobiti diplomu i biti osposobljen da samostalno izvede tretman hidžame.

Obuku vodi holistički i sertifikovani HIDŽAMA terapeut Samira Čaušević.

Samira Čaušević se od 2011. godine bavi masažom i radom sa telom.
Reiki Master, terapeut drevnih tehnika (pomoću moski, šupljih sveća, ventuta i hidžama tehnike), terapeut porodičnih konstelacija(trenutno završava edukaciju)
2014. godine pokreće centar zdravog življenja u kojem organizuje i ujedno završava mnoge radionice za rad na sebi i drugima: od tehnika disanja, meditacije, intenziva, primjene homeopatije u akutnim stanjima, nutricionizma i šamanizma.

 CENA OBUKE: 200 eura
Cena Bosanskog sertifikata: 40 eura, za one koji žele da ga dobiju, plaća se dodatno. U cenu ne ulazi prenoćište i hrana.

SMEŠTAJ I HRANA ZA 7 DANAZA SVE UČESNIKE KOJI SE UČLANE U UDRUŽENJE ZA AKTIVAN I ZDRAV ŽIVOT “FITNESS & YOGA”, OBEZBEDJEN JE SMEŠTAJ I HRANA NA BAZI POLUPANSIONA. PLAĆA SE NA LICU MESTA. Član udruženja se postaje popunjavanjem pristupnog formulara, može i na licu mesta.

 

★REZERVACIJA:
Uplaćuje se u iznosu od 50 eura ili 6250 dinara
Ostatak se uplaćuje na licu mesta
Uplate se vrše lično ili na račun (dinarski).
Siniša Račić
BANCA INTESA
Broj računa: 160-5100100106763-43,
Nakon uplate rezervacije preko računa, potrebno je poslati sms (na broj +381 60 44 97 111) sa tekstom: Navesti ime i prezime uplatioca, uplaćena rezervacija za kurs hidžame. Ostaviti kontakt telefon i e-mail.
Uplate iz inostranstva: Uplaćuje se preko WESTERN UNION:
Primalac: Siniša Račić
Adresa: Milana Tankosića 14
11000- Beograd – Srbija.
Po uplati poslati PORUKU  putem vibera ili sms-a podatke o uplatiocu, mestu gde je izvršena uplata, kao i KOD/BROJ/ pod kojim se vodi uplata. (dobija se na mestu uplate, nakon transakcije)

KONTAKT:
Siniša Račić, tel i viber: +381 60 44 97 111

e-mail: sinisaracic@yahoo.com

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA , PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU.


★KONTAKT:

Siniša Račić, tel i viber: +381 60 44 97 111 – 0pšte informacije i uplate
e-mail: sinisaracic@yahoo.com

POGLEDAJTE VIDEO:

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »