OBUKA ZA HIDŽAMA TERAPEUTE, ADA BOJANA/CRNA GORA

Ada Bojana, 16. i 17. juna 2018, 10 – 16 h

EUKACIJA ĆE SE ODVIJATI NA TERASI SOJENICE NA OSTRVSKOJ STRANI REKE BOJANE.

EDUKACIJA U OKVIRU JUNSKOG AKTIVNOG ODMORA NA ADI BOJANI (YOGA, RUNNING & DETOX, KITESURFING & WINDSURFING I ŠKOLA ISCELJUJUĆEG ZVUKA.)

MOŽETE DOĆI SAMO NA EDUKACIJI ILI I NA EDUKACIJU I NA AKTIVNI ODMOR KOJI TRAJE 7/8 DANA
UKOLIKO DOLAZITE SAMO NA EDUKACIJU, PREDLAŽEMO VAM SMEŠTAJ U HOTELU TURISTIČKOG KOMPLEKSA ADA BOJANA, A OKOLIKO ŽELITE DA PORED EDUKACIJE PROVEDETE NEZABORAVNI AKTIVNI ODMOR UZ DETOX ISHRANU, RASPITAJTE SE ZA DETALJE….

 

   

Hidžama predstavlja lokalno puštnje krvi u terapeutske svrhe. Kao medicinska metoda koristi se u prevenciji nastanka oboljenja, te lečenju nastalih poremećaja. Izvlačenje i eliminacija toksične krvi vrši se uz pomoć vakuma.

Vakum se svojevremeno pravio uz pomoć životinjskog roga ili kupice. Zbog toga je ova metoda poznata još i kao “metoda roga”.

Na različitim jezicima metoda i pribor za izvođenje imaju sledeće nazive:
bos. strune, kupice, srp. kupiranje, hrv. barbiranje, lat. cucurbitulae,
eng. cups, cupping, franc. ventouses, tal. copette, nem. Schröpfen;ar. el-hadzem

Način izvođenja:

Hidžama se izvodi zarezivanjem kože, sterilnim i jednokratnim instrumentarijem, te vakum sukcijom u određenim regijama.

Šta se eliminiše hidžamom?

Na pomenuti način se eliminiše toksični sadržaj iz potkožnog tkiva, što dovodi do opuštanja i uspostavljanja ravnoteže u celom orgaizmu.

Prljava krv, stvarnost ili legenda ?

Smatra se da je krv, koja leži pod kožom, puna toksina i da to može izazvati bolnost. Oni se na pomenuti način evakuiraju iz organizma. Savremene naučne medicinske studije, koje se provode u svetu, pokazale su da postoji evidentna razlika u sastavu kapilarne krvi uzete iz prsta (odakle se obično uzima za analizu) i one uzete prilikom hidžame. Laboratorijski nalazi pokazuju tu razliku. Eliminisana masa sadrži 80 – 90% biološkog i hemijskog “otpada”, a samo 10 – 20% krvnih elemenata. Biološke meterije koje moramo eliminisati nastaju kao proizvodi našeg metabolizma, a intenzivnije se stvaraju kao posledica stresa, nekretanja te štetnih životnih navika (nespavanje, pušenje, sedeći način života itd). Hemijske otpadne materije su toksini koje u organizam unosimo hranom, vodom i vazduhom, te brojnim lekovima. Zbog stresnog načina života, spazma mišića i loše cirkulacije naš organizam nije u stanju da se oslobodi svih tih toksina.

Stav savremene medicine o hidžami ?

Hidžama spada u tzv “regulatorne” medicinske metode. Regulatorna je nazvana jer deluje na bazični regulatorni sistem u organizmu koji je odgovoran za održavanje homeostaze, odnosno ravnoteže nebrojenih faktora. Stanje balansa, ravnoteže, odnosno homeostaze nazivamo zdravlje.

U regulatrorne metode, osim hidžame spadaju: akupunktura, tretman medicinskim pijavicama, homeopatija, te neke druge tradicionalne i novije medicinske metode.
Napomena:  Ministarstvo Zdarvlja RS  još uvek nije definisalo ovo  metodu regulama zakona. Metoda se izvodi u medicinskim ustanovama, studijima za masažu i kozmetičkim salonima. Mi Vam nudimo kvalitetnu edukaciju. Zvanični državni sertifikat ne postoji. Dobija se diploma  sertifikovanog terapeuta i edukatorara iz Bosne (sertifikacija je priznata u Bosni i arapskom svetu.)

Šta tretira hidžama?

Hidžama se, pre svega, koristi kao preventina metoda u očuvanju zdravlja i za podizanje imuniteta kao prve linije odbrane, ali su naučno potvrđeni njeni pozitivni efekti i na mnoge bolesti kao što su dijabetes, visoki pritisak, glavobolja, bolovi u vratu i ramenima, kožne bolesti, gojaznost, proširene vene i mnoge druge.

Da li hidžama ima neželjene efekte ?

Do sada nisu zabeleženi neželjeni efekti niti nuspojave hidžame.

Gde se sve kroz istoriju javlja metoda lokalnog puštanja krvi ?

Istoričar medicine dr Henry Sigerist obazire se na činjenicu da se lokalno puštanje krvi javljalo od postanka čoveka i to u svim kulturama: drevnoj Kini, Indiji, Japanu, Severnoj i Južnoj Americi, Egiptu, antičkoj Grčkoj i Rimu, Persiji itd. Niti jedna civilizacija ne može se pohvaliti da je ova metoda od nje potekla. Obzirom da je puštanje krvi kao metoda lečenja bila univerzalno prisutna u svim civilizacijama i kulturama tokom ljudskog postojanja, ona je morala biti izvedena iz instiktivnih radnji. Na brzi i nagli razvoj ove metode verovatno je uticalo posmatranje njenih povoljnih efekata.

★OBUKA:

Obuka traje 2 dana, a ukupno 12 sati.
Subota  od 10 – 16 h
Nedelja  od 10 – 16 h

Obuka je namenjena maserima, fizioterapeutima, kozmetičarima, fizijatrima sportskim trenerima,  kao i svima onima koji bazično poznaju anatomiju i fiziologiju.


Na kraju obuke svaki polaznik će dobiti diplomu i biti osposobljen da samostalno izvede tretman hidžame.

Obuku vodi holistički i sertifikovani HIDŽAMA terapeut Samira Čaušević.

Samira Čaušević se od 2011. godine bavi masažom i radom sa telom.
Reiki Master, terapeut drevnih tehnika (pomoću moski, šupljih sveća, ventuta i hidžama tehnike), terapeut porodičnih konstelacija(trenutno završava edukaciju)
2014. godine pokreće centar zdravog življenja u kojem organizuje i ujedno završava mnoge radionice za rad na sebi i drugima: od tehnika disanja, meditacije, intenziva, primjene homeopatije u akutnim stanjima, nutricionizma i šamanizma.

 CENA OBUKE: 200 eura
Cena Bosanskog sertifikata: 40 eura, za one koji žele da ga dobiju, plaća se dodatno. U cenu ne ulazi prenoćište i hrana.

SMEŠTAJ I HRANA ZA 7 DANAZA SVE UČESNIKE KOJI SE UČLANE U UDRUŽENJE ZA AKTIVAN I ZDRAV ŽIVOT “FITNESS & YOGA”, OBEZBEDJEN JE SMEŠTAJ I HRANA NA BAZI POLUPANSIONA. PLAĆA SE NA LICU MESTA. Član udruženja se postaje popunjavanjem pristupnog formulara, može i na licu mesta.

 

★REZERVACIJA:
Uplaćuje se u iznosu od 50 eura ili 6250 dinara
Ostatak se uplaćuje na licu mesta
Uplate se vrše lično ili na račun (dinarski).
Siniša Račić
BANCA INTESA
Broj računa: 160-5100100106763-43,
Nakon uplate rezervacije preko računa, potrebno je poslati sms (na broj +381 60 44 97 111) sa tekstom: Navesti ime i prezime uplatioca, uplaćena rezervacija za kurs hidžame. Ostaviti kontakt telefon i e-mail.
Uplate iz inostranstva: Uplaćuje se preko WESTERN UNION:
Primalac: Siniša Račić
Adresa: Milana Tankosića 14
11000- Beograd – Srbija.
Po uplati poslati PORUKU  putem vibera ili sms-a podatke o uplatiocu, mestu gde je izvršena uplata, kao i KOD/BROJ/ pod kojim se vodi uplata. (dobija se na mestu uplate, nakon transakcije)

KONTAKT:
Siniša Račić, tel i viber: +381 60 44 97 111

e-mail: sinisaracic@yahoo.com

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA , PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU.


★KONTAKT:

Siniša Račić, tel i viber: +381 60 44 97 111 – 0pšte informacije i uplate
e-mail: sinisaracic@yahoo.com

POGLEDAJTE VIDEO:

PRVOMAJSKE AVANTURE U BEČU – HIKING & CYCLING
  28.04 – 02.05.2023. – PRVOMAJSKI PRAZNICI BICIKLISTIČKA TURA – BEČ – BRATISLAVA PLANINARSKA TURA – NACIONALNI PARK HOHE WAND OBILAZAK ZNAMENITOSTI BEČA NOVA I DRUGAČIJA AVANTURA KOJA ĆE TE ODUVATI SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE ZA TURISTE! Čarobni Beč, glavni grad Austrije. Ma koliko puta posetili ovaj grad, uvek postoji nešto neotkriveno, nešto… Continue reading PRVOMAJSKE AVANTURE U BEČU – HIKING & CYCLING
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
KRSTARENJE SA BICIKLIZMOM SREDNJIM I SEVERNIM JADRANOM
MARŠUTA 1 ZADAR, PAG, RAB, SV. GRGUR, KRK, CRES, LOŠINJ, OLIB SMENE: I SMENA: 17- 24.06. III SMENA: 29.07-05.08. V SMENA:19.08-26.08. MARŠUTA 2 ZADAR, PAG, RAB, LOŠINJ, OLIB, MOLAT, DUGI OTOK. SMENE: II SMENA: 24.06 – 01.07 IV SMENA: 05.08 -12.08. ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE PREDVIĐENO ZA KLASIČNE TURISTE. INTERVJU SA POTENCIJALNIM KORISNICIMA JE… Continue reading KRSTARENJE SA BICIKLIZMOM SREDNJIM I SEVERNIM JADRANOM
Translate »