ŠKOLA ISCELJUJUĆEG ZVUKA – PETER HESS AKADEMIJA SRBIJA

PETER HESS AKADEMIJA, ŠKOLA ISCELJUJUĆEG ZVUKA,

MODUL 1 I 2 EDUKACIJE, BEOGRAD

Modul 1:  1 – 2. februara, 10 – 18h

Modul 2: 3 – 4. februara, 10 – 18h

Mesto održavanja: Holistički centar Jezgro
Vase Pelagića 21, Senjak – Beograd
Videti na mapi: kliknite ovde

Na interfonu će pisati: ŠKOLA ISCELJUJUĆEG ZVUKA

Pogledajte ovaj video, gde se jasno vidi kako zvuk utiče na materiju i ima sposobnost da pravi pravilne geometrijske oblike:

PRE NEGO ŠTO VAM PREDSTAVIMO NAŠU EDUKACIJU, POZABAVIMO SE ISTRAŽIVANJIMA NA TEMU MOĆI ZVUKA.

U svetu se rade brojna istraživanja i otkrića su fascinantna.

Navešćemo samo jedno koje je sprovedeno u Austriji sa Peter Hess zvučnim posudama. Brojne ostale studije su dostupne putem interneta.
ZVUK I ĆELIJE: Za delovanje zvuka od presudnog je značenja činjenica da zvuk prolazi kroz sve medije osim kroz vakuum. Kroz vodu se zvučni talasi šire brzinom od oko 1500 m/s, a kroz vazduh brzinom od oko 350 m/s. Ljudsko telo je izvrstan medij jer se telesne ćelije sastoje od oko 70-80% tečnosti, a telo i njegovi organi sadrže brojne šupljine.
Istraživanje prof. Dr. Maria Anna Pabst, Medicinski fakultet u Grazu, 2009 Prof. Dr. Sc. Maria Anna Pabst, univerzitetski  profesor ćelijske biologije, histologije i embriologije, s Medicinskog fakulteta univerziteta u Grazu, provela je 2009. istraživanje o delovanju zvuka na ljudske ćelije. Korištena je Peter Hess® terapeutska Srčana zvučnaposuda, a ćelije su bile izložene njenom zvuku tri uzastopna dana po jedan sat. Istraživanje je pokazalo da vibracije zvučnih posuda deluju na određene ćelijske funkcije.Ukupan broj ćelija i broj živih ćelija u odnosu na kontrolnu grupu bio je značajno veći što potvrđuje hipotezu o aktivirajućem, vitalizirajućem delovanju zvuka na ćelije.

Pogledajte kako zvuk tibetanske posude menja strukturu vode i posmatrajte u kontekstu, da preko 60% telesne mase čoveka čini voda:

Zvuk zvučnih činija ima duboko lekovito delovanje na telesnom, mentalnom, emocionalnom, duhovnoj nivou i svesti. Te su činjenice poznavale već drevne civilizacije i delotvorno ih upotrebljavale za održavanje čoveka u stanju unutrašnjeg i spoljnog sklada i ravnoteže. Tibetanske zvučne činije danas se sve češće koriste u meditaciji, muzici, muzikoterapiji i zvukoterapiji. Koriste ih široki spektar stručnjaka – lekari, pedagozi, duhovni učitelji, – u zdravstvu, psihoterapiji, školama i dečjim vrtićima, domovima za starije osobe…

Primena tibetanskih zvučnih činija za iscjeljenje temelji se na konceptu da je uzrok svih oboljenja ili zdravstvenih poteškoća poremećaj u potoku energije u telu. Kada se protok energije prekine, određeni organ ili tkivo prestaju vibrirati na frekvenciji zdravlja, što dovodi do poremećaja ili oboljenja. Zvučni talasi, nastali ozvučenjem činija, revitaliziraju i poboljšavaju protok vitalne energija u delovima tela kojima je to potrebno.

Značajno smanjenje nivoa stresa i teskobe
duboko opuštanje i osećaj mira
olakšavanje od bolova
snižavanje i balansiranje krvnog pritiska
povratak životnog optimizma, osećaja zadovoljstva, proaktivnog odnosa prema životu,
samopouzdanja i samopoštovanja
jačanje imunološkog sistema
poticanje rada probavnih organa
poticanje mentalne, i emocionalne jasnoće
poboljšanje cirkulacije i protoka krvi
povećanje vitalnosti
balansiranje energetskog protoka (čakre, meridijani)
podizanje energetskog nivoa celokupnog organizma
duboka i temeljna detoksikacija organizma
dublji i kvalitetniji san
sinhroniziranje desne i leve hemisfere mozga
duboko meditativno stanje
poboljšanje koncentracije, pamćenja, i sposobnosti učenja (ADD, ADHA, autizam)
podrška u iscjeljivanju od emocionalnih trauma i napuštanju ograničavajućih obrazaca ponašanja
oslobađanje od zavisnosti
olakšanje bolova kod glavobolje, menstruacije, bolova u zglobovima i mišićima
pomoć kod sindroma hroničnog umora i depresije

Pri zvučnoj masaži koriste se tibetanske zvučne posude koje se pažljivo polažu na telo i lagano se sviraju malom palicom. Njihov blag i skladan zvuk se apsorbuje i ubrzo dovodi u stanje duboke relaksacije. Ritmičke i suptilne zvučne vibracije prenose se na telo stvarajući osećaj koji se često doživljava kao neka vrsta “masaže”. Tokom zvučne masaže nastaje polje sigurnosti i zaštite u kojem je moguće otpustiti – osloboditi se stresa, teskobe, briga, sumnji i osećaja koji imaju negativan uticaj na naše zdravlje. U ovom umirujućem polju dolazimo u kontakt s našim potrebama, našom “unutrašnjom mudrošću”. Sopstveno telo doživljavamo na ugodan način i često ga nakon dužeg vremena ponovo svesno percipiramo. Opterećujuće misli nestaju a naša duša dobija prostor za razvoj. To su ključni aspekti zdravlja u holističkom smislu i temelj za osećaj sreće i zadovoljstva, kao i nezavisnog i stvaralačkog života. Lečenje zvukom se pokazalo delotvornim u procesu isceljivanja mnogih oboljenja redukujući stres i olakšavajući bolove. Sve u svemiru je energija koja vibrira na različitim frekvencijama. Svaki aspekt prirode pulsira u beskrajnoj igri osetljive i kompleksne vibracije. Ljudska bića su deo ovog obrasca. U slučaju bolesti ili stresa nastaje nesklad u našoj prirodnoj vibraciji. Međutim, uz pomoć za to odabranog zvuka može se obnoviti prirodna frekvenciju tela i tako pokrenuti naša urođena moć samoisceljenja, vraćajući nas u stanje ravnoteže, zdravlja i blagostanja. Mnoge drevne civilizacije su koristile moć zvuka za isceljivanje i pristup višim nivoima svesti. Pojanje, mantranje i nadtonalno pevanje spadaju u najmoćnije metode za rezoniranje zvuka u telu. Samim tim, prirodni zvukovi i instrumenti kao što su tibetanske zvučne posude, gongovi ili muzičke viljuške imaju specifične frekvencije i harmonije koje se mogu koristiti u svrhe lečenja od poremećaja nastalih zbog stresnog načina života, depresije, emocionalnih blokada, itd.

S ponosom vam predstavljamo Peter Hess Srbija – Akademiju za kvalitetnu i sertifikovanu  edukaciju u području primene zvuka zvučnih posuda u terapijske svrhe. Peter Hess Srbija je ovlašćena podružnica Peter Hess Instituta iz Nemačke.

Peter Hess Institut iz Nemačke, pokrenuo je edukaciju za praktičare Peter Hess zvučne masaže i zvukoterapeute na osnovu programa Instituta koji se trenutno održava u 25 država sveta.

Po završetku školovanja polaznici dobijaju certifikat Peter Hess Instituta–Nemačka pod nazivom:

Praktičar / Praktičarka Peter Hess® zvučne masaže.

Peter Hess, pionir zvučne terapije na Zapadu već 40 godina sistematski radi na istraživanju i profesionalnoj edukaciji za primenu zvučnih posuda i gongova u terapijske svrhe.

 

★INFO:
Siniša Račić, : +381 60 44 97 111 ( NAJBOLJE JE POZVATI PUTEM VIBERA ILI WHATS APP-A, ZBOG ČESTOG BORAVKA U INOSTRANSTVU)

e-mail: sinisaracic@yahoo.com

OBUKA:

Edukacija za praktičare/praktičarke Peter Hess® zvučne masaže sastoji se od četiri nivoa obuke i supervizije tj. završnog seminara. Ukupno trajanje je 86 nastavnih sati. Namenjena je svim zainteresovanima, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo u primeni zvuka.

Obuku vode Silvana Leskovar i Mirjana Maksimović iz Zagreba.
Biografije dole u tekstu.

 CENA OBUKE:

1. modul: 240 eura
2. modul: 240 eura

MODUL I

Edukacija za I modul Peter Hess zvučne masaže traje dva dana tokom kojih ćete naučiti osnove zvučne masaže po metodi nemačkog fizičara i pedagoga Petera Hessa, pionira zvukoterapije na Zapadu. 

Cilj I nivoa Peter Hess zvučne masaže je upoznati polaznike s osnovama zvučne masaže po metodi Petera Hessa.

Tokom intenzivne dvodnevne edukacije polaznici će steći znanja o delovanju zvuka i zvučne masaže na čoveka, savladati osnove praktične primene zvučne masaže i osposobiti se za primenu zvučnih zdjela na sebi i u privatnom okruženju.

Program:
• istorijat nastanka Peter Hess® zvučne masaže
• lično iskustvo, osećaj i doživljaj zvuka u telu
• upoznavanje različitih vrsta zvučnih zdela
• teorija – delovanje zvuka i zvučne masaže
• demonstracija Osnovne zvučne masaže
• vođena primena Osnovne zvučne masaže u parovima
• samostalna praktična primena zvučne masaže u parovima, razmena iskustava
• mogućnosti primene, ograničenja i kontraindikacije

Po završetku edukacije polaznici dobijaju certifikat o sudelovanju po programu i od strane Peter Hess Instituta Nemačke. Edukacija je namenjena svim zainteresovanima, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo u primeni zvuka.

MODUL II

Cilj ovog modula je proširiti primenu Peter Hess® zvučne masaže tela na suptilno područje, odnosno bioenergetsko polje – auru.

Namera je poboljšati percepciju i naglasiti važnost svesnosti i poštovanja ovog područja te proširiti osetljivost na zvuk. Takođe ćemo se fokusirati na “moć sviesti,” mentalni fokus, unutrašnji stav i unutrašnje slike koje su temelj celovitosti ove metode i našeg delovanja kao praktičara Peter Hess® zvučne masaže.

Nastavni plan i program uključuje primenu zvučnih zdjela i Feng – gonga na auri, za čišćenje, jačanje i balansiranje suptilnih tela te jačanje zdravlja u holističkom smislu. Sadržaj seminara proširuje sposobnost rezonancije i intuitivnog rada na temelju vlastitog intenzivnog iskustva u individualnim i grupnim uslovima.

Ova idealna osnova za međusobnu saradnju se testira i praktikuje tokom seminara. Na završetku seminara, polaznici dobijaju certifikat o sudelovanju od strane Peter Hess Instituta iz Nemačke.

Program:

 • aura i njeno značenje kod primjene zvuka
 • osjećanje, doživljaj aure dlanovima, svjesnost o auri
 • osjećanje, doživljaj aure zvukom zvučnih zdjela i zvukom Feng – gonga
 • primjena zvučnih zdjela u auri, aura painting i aura packing
 • čišćenje, jačanje i harmoniziranje aure primjenom Feng – gonga
 • primjena zvučnog šešira
 • načela uzemljenja zvukom
 • prakticiranje novih elemenata u Osnovnoj zvučnoj masaži
 • razvoj dijaloškog, rezonantnog odnosa bez procjenjivanja prema klijentu i prema sebi

★REZERVACIJA:
Uplaćuje se u iznosu od 80 eura ili 9600 dinara po modulu. 

Ostatak se uplaćuje na licu mesta

NOVAC PRIKUPLJEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU.

Uplate se vrše lično ili na račun (dinarski).
Siniša Račić
BANCA INTESA
Broj računa: 160-5100100106763-43,
Nakon uplate rezervacije preko računa, potrebno je poslati sms (na broj +381 60 44 97 111) sa tekstom: Navesti ime i prezime uplatioca, uplaćena rezervacija za školu isceljujućeg zvuka. Ostaviti kontakt telefon i e-mail.


Uplate iz inostranstva: 
Uplaćuje se preko WESTERN UNION:
Iznos: 80 eura
Primalac: Siniša Račić
Adresa: Milana Tankosića 14
11000- Beograd – Srbija.
Po uplati poslati PORUKU  putem vibera ili sms-a podatke o uplatiocu, mestu gde je izvršena uplata, kao i KOD/BROJ/ pod kojim se vodi uplata. (dobija se na mestu uplate, nakon transakcije)

KONTAKT:
Siniša Račić: +381 60 44 97 111 ( NAJBOLJE JE POZVATI PUTEM VIBERA ILI WHATS APP-A, ZBOG ČESTOG BORAVKA U INOSTRANSTVU)

e-mail: sinisaracic@yahoo.com


★ OBUKU VODE
:

SILVANA LESKOVAR – VODITELJICA PETER HESS AKADEMIJE ZA EX YU

05. 01. 1959.born in Zenica, Bosnia and Herzegovina

Address: Novi Goljak 7/a, Zagreb, Croatia

Professional engagements:

Graduated cello at Music high school “Blagoje Bersa” Zagreb

Graduated philosophy and history at Faculty of Humanities and Social Sciences, University of Zagreb, 1984

Worked as a professor at primary and secondary school “Vinko Bek“ for six years.

Leader of Peter Hess Academy – Croatia

Additional education:

 • Radiestezia course by Boris Farkaš, 1982

 • “Yoga in every day life” course, 2005 -2007

 • “Art of living” course, 2007

 • Thai massage, course, 2006

 • Reflexology, course, 2007

 • Reiki course, master level, 2011

 • Basic course DNK – Theta healing by Goran Karna, 2009

 • Basic course in Su Jok therapy by Prof. Vera Đorđević, 2010

 • Herbal therapy, Galbanum, Adult education Center, 2010/2011

 • Course for instructors – Gong Yoga, by Don Conreaux, Slovenia, 2011

 • Trance Dance course by Wilbert Alix, Slovenia, 2011

 • Basic course in Ayurvedic massage by Hidde Muijs, Holland, 2011

Sound therapy:

 • Sound Massage Practitioner – Singing bowls- Peter Hess Institut, Germany, 2007

 • Tibetan singing bowls – Santa Ratna Shakya, Nepal, 2008

 • Gong- Don Conreaux, Slovenia, Croatia, 2011

 • Tuning forks by John Beaulieu, Swiss, 2011

 • Cristal bowls and Tuning forks – Ohmpuncture by Peter J. Gouw, Holland, 2011

 • Djembe drums workshop held by Sam Bushara, Croatia, 2010

 • Sound therapy by Johnathan Goldman, SAD, 2011

 • Gong Practitioner by Sheila Whitaker, College of Sound Healing, UK, 2011/2012

 • Gong Therapy – Elisabeth Dierlich – Switzerland – 2012/2013

 • Gong Therapy – Mehtab Benton – Great Britain – 2014

Yoga

 • Kundalini Yoga as thought by Yogi Bhajan – Teacher Training I and II Level

Associations:

Member of HUPED -Croatia

Member of Sound Healers Association, USA

Member “Europaischen FachVerband Klang- Massage –Therapie”

Member of Sound Healing Assotiation, UK


MIRJANA MAKSIMOVIĆ – VODITELJICA PETER HESS AKADEMIJE ZA EX YU

Professional engagements:

Graduated pedsagogy at Faculty of Humanities and Social Sciences, University Đuro Pucar Stari, Banja Luka, Bosnia and Hercegovina, 1989

Partner and general manager in privately owned company Berenika MM d.o.o

Additional education:

 • “Yoga in every day life” course, 2005 -2007

 • Thai massage, course, 2006

 • Reflexology, course, 2007

 • Reiki course I, 1995

 • Basic course in Su Jok therapy by Prof. Vera Đorđević, 2010

 • Trance Dance course by Wilbert Alix, Slovenia, 2011

 • Leader of Peter Hess Academy – Croatia

Sound therapy:

 • Sound Massage Practitioner – Singing bowls- Peter Hess Institut, Germany, 2007

 • Tibetan singing bowls – Santa Ratna Shakya, Nepal, 2008

 • Djembe drums workshop held by Sam Bushara, Croatia, 2010

 • Gong Therapy – Mehtab Benton – Great Britain – 2014

Associations:

Member “Europaischen FachVerband Klang- Massage –Therapie”

POGLEDAJTE VIDEO O ZVUČNOJ MASAŽI I PETER HESS AKADEMIJI:

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.04 – 04.05. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! ★ CENA: 500 EUR (dinarska protivvrednost) za uplate do 14.04. 2024. Za uplate nakon 14.04. 2024, cena je… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA
DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
LEFKADA, 26.08 – 02.09.2023. 02.09.- 09.09.2023. Lefkada, Antipaxos, Paxos, Krf, Sivota, Meganisi, Itaka, Kalamos, Kastos, Atokos. SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE PREDVIĐENO ZA TURISTE! DA BISTE JEDRILI SA NAMA, NEOPHODAN JE OPSEŽAN INTERVJU!   Jedrenje je najlepša avantura. Beg iz stereotipnog života, putovanje u geografskom smislu, ali, i duboko u sebe. Istinsko i tanano… Continue reading DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
Translate »