BEG OD PROSEČNOG

Još od malih nogu nisam voleo da se družim sa “sterilnom” decom, ali su oni voleli mene. Uvek su me privlačili mangupi. Živahniji, nestandardnog ponašanja, oni sa “šašavim” idejama. I ja sam bio živahan, ali upakovan u patrijarhalno ruho.

Kako sam rastao, sve su mi teže padala pravila i jednobrazni način ponašanja. Trudio sam se da budem uzoran, ali moja duša je oduvek bila buntovna. U svojim dvadesetim primetio sam koliko je društvo nesnosno blazirano. Tokom izlalazaka, u clubbing-u, nailazio si većinom na klonove. Isto odevene, jednako podšišane… Koristili su isti sleng i izgovarali istovetne rečenice. Voleo sam undrground muziku i undrerground klubove.

Posle je došlo zaposlenje, korporacije, dress code… To sam doživeo kao protivprirodni blud. Uvek sam bio bezobrazno dobar i motivisan prodavac, ali nikad dovoljno podoban i prilagođen.

Kad sam osnovao Aktivni Odmor i počeo da organizujem yoga retreat-e, opet sam doživeo atak mediokriteta – sredovečne, usamljene i uspaljene new age gospođe, zaglavljene u osrednjosti i zakucane u zoni komfora. U momentu kad sam ozbiljno razradio posao, shvatio sam da mi isti uzima dušu. Postao sam eksplicitan u verbalizovanju onog što ne želim i iz korena promenio koncept i ljude koji ih posećuju.

Kada me pozove klijent, umem da prepoznam dobru vibru, ali i da u startu odbijem mediokriteta. “Hoćemo li na brodu imati dovoljno vode za tuširanje i da li je voda za piće” “Da li će na brodu biti samo vakcinisani, jer ostali mogu da nas zaraze”? ? Pita me gospođa, a ja joj se zahvalim na pozivu i kažem da ne zadovoljava kriterijume da bude gost našeg događaja i uputim na turističke agencije. Zamislite šta bi se desilo da u grupu primim opsesivno – kompulsivnu i sumornu osobu?

Meni trebaju autentični ljudi, autentična priroda. Mene ne zadovoljava svakidašnje. Moj um je otvoren i raduje se sličnim umovima. Na događajima koje organizujem vlada dobra energija. Mnogo se smejemo i delimo strasti i ljubavi prema prirodi i životu. Nije to slučajno, sve je to refleksija mojih zamisli, nastalih treptajima moje duše.

Siniša R.

aktivniodmor.net

OHRIDSKE BISERNE AVANTURE
JEDRENJE, WAKEBOARDING, PLANINARENJA, VOŽNJA BRODIĆEM, SUP BOARDING, ISTRAŽIVANJE LEPOTA I POVEZIVANJE SA PRIRODOM 15 – 22.07.2023. Ohridsko jezero jedno je od najstarijih, najvećih i najdubljih jezera na svetu! Sa pravom nosi epitet makedonskog sltakovodnog mora ne samo iz razloga što čini okosnicu letnjeg turizma, već i zato što zauzima površinu od oko 358 km2. Upravo… Continue reading OHRIDSKE BISERNE AVANTURE
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 20 – 22.01.2023. VIKEND 27 – 29.01.2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara. Na ovom skijalištu ima… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
NOVOGODIŠNJI SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G. NAZAROVIM NA LOŠINJU
OSTRVO LOŠINJ, 30.12. 2022 – 03.01. 2023. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete dobiti alate da unapredite zdravlje, redukujete prekomernu telesnu masu, smanjite stres, povećate imunitet, poboljšate varenje, izbistrite misli, postanete efikasniji i produktivniji u životu. Seminar iziskuje potpunu posvećenost i dosta fizičke aktivnosti. O LOŠINJU Treće ostrvo u… Continue reading NOVOGODIŠNJI SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G. NAZAROVIM NA LOŠINJU
Translate »