BEG OD PROSEČNOG

Još od malih nogu nisam voleo da se družim sa “sterilnom” decom, ali su oni voleli mene. Uvek su me privlačili mangupi. Živahniji, nestandardnog ponašanja, oni sa “šašavim” idejama. I ja sam bio živahan, ali upakovan u patrijarhalno ruho.

Kako sam rastao, sve su mi teže padala pravila i jednobrazni način ponašanja. Trudio sam se da budem uzoran, ali moja duša je oduvek bila buntovna. U svojim dvadesetim primetio sam koliko je društvo nesnosno blazirano. Tokom izlalazaka, u clubbing-u, nailazio si većinom na klonove. Isto odevene, jednako podšišane… Koristili su isti sleng i izgovarali istovetne rečenice. Voleo sam undrground muziku i undrerground klubove.

Posle je došlo zaposlenje, korporacije, dress code… To sam doživeo kao protivprirodni blud. Uvek sam bio bezobrazno dobar i motivisan prodavac, ali nikad dovoljno podoban i prilagođen.

Kad sam osnovao Aktivni Odmor i počeo da organizujem yoga retreat-e, opet sam doživeo atak mediokriteta – sredovečne, usamljene i uspaljene new age gospođe, zaglavljene u osrednjosti i zakucane u zoni komfora. U momentu kad sam ozbiljno razradio posao, shvatio sam da mi isti uzima dušu. Postao sam eksplicitan u verbalizovanju onog što ne želim i iz korena promenio koncept i ljude koji ih posećuju.

Kada me pozove klijent, umem da prepoznam dobru vibru, ali i da u startu odbijem mediokriteta. “Hoćemo li na brodu imati dovoljno vode za tuširanje i da li je voda za piće” “Da li će na brodu biti samo vakcinisani, jer ostali mogu da nas zaraze”? ? Pita me gospođa, a ja joj se zahvalim na pozivu i kažem da ne zadovoljava kriterijume da bude gost našeg događaja i uputim na turističke agencije. Zamislite šta bi se desilo da u grupu primim opsesivno – kompulsivnu i sumornu osobu?

Meni trebaju autentični ljudi, autentična priroda. Mene ne zadovoljava svakidašnje. Moj um je otvoren i raduje se sličnim umovima. Na događajima koje organizujem vlada dobra energija. Mnogo se smejemo i delimo strasti i ljubavi prema prirodi i životu. Nije to slučajno, sve je to refleksija mojih zamisli, nastalih treptajima moje duše.

Siniša R.

aktivniodmor.net

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »