Moj put

KAKO SAM SE IZBAVIO IZ KANDŽI MEDIJSKIH MANIPULACIJA I VRATIO SVOJOJ SUŠTINI…

Sećam se tog dana, pre otprilike 8 godina… Bilo je proleće i bio sam nervozan. Osećao sam neobjašnjivu teskobu. Osećaj da imam previše informacija u glavi, koje ne mogu da procesuiram i koje ne služe ničemu. Moj život se odvijao između višedecenisjkih ekonomskih kriza i regionalnih međunacionalnih tenzija. Popodnevne vesti, drugi tv dnevnik, treći… Očekivanja da krene na bolje bila su sve intenzivnija. Onda sam shvatio da možda neću ni doživeti, da mi kao državljaninu Srbije, ikad bude bolje. Shvatio sam da MORAM DA POČNEM DA SE BORIM ZA SEBE.

Setio sam se svog prijatelja Milana, koga sam upoznao nekoliko godina pre toga. Prvi utisak koji sam o njemu stekao je: ČUDAK! Zamislite, on je u jednoj fazi svog života izbacio tv iz stana!

Poželeo sam da budem Milan. Tog istog popodneva, nakon posla, nisam uključio tv. Krizirao sam i imao utisak, kako ću već tog PRVOG dana apstinencije, ZAGLUPETI. U terminu 2. tv dnevnika, stavio sam slušalice u uši, pojačao na najjače i počeo istraživati preko youtube, last fm-a, sound cloud-a, svoje omiljene muzičke žanrove: electro, minimal i ambijental elektronske muzike. Taktovi nove muzike su polako popunjavali depoe memorije unutar sive moždane mase, prethodno rezervisanih sa informacije sa tv-a. Huuh, prošao je prvi dan… Probudio sam se, i prvi put, “GLUP” I “NEINFORMISAN” otišao na posao. U pauzama imeđu razgovora sa klijentima, sa kolegama, nisam mogao da podelim nijednu “spektakularnu” vest, koju su mi do juče svakodnevno implantirali u mozak. Drugi dan je prošao u duhu ignorisanja političkih magazina. Krizu sam prebrodio overdoziranjem receptora sive moždane mase, novim taktovima muzike.

I tako sam svet informacija, zamenio UNUTRAŠNJIM SVETOM. U njemu sam nalazio niz zanimljivosti i plemenitih emocija, dok se kože ježila stimulisana harmoničnim tonovima muzike. Posle sam u taj tajanstveni svet ubacio i dosta filmske umetnosti, potom i proučavanje joge. Provodio sam sve vreme sveta na biciklu. Odlazio bih u prirodu i očaran zelenilom, slušao muziku. Odjednom su prestali svi ratovi i sve krize. Odjednom su se sve nacije pomirile u mojoj glavi. Osećao sam se srećno i ispunjeno. Otkrivao sam dubine svog bića. Prezreo dojučerašnji jasno deklarisani ATEIZAM i otkrio duhovni svet – svet MOGUĆNOSTI. Nisam, niti ću ikada biti RELIGIOZAN, ali sam postao AGNOSTIK – čovek koji veruje u neki REGULACIONI MEHANIZAM PRIRODE, a nikako u NADČOVEKA – BOGA.

Otvarali su se horizonti. Osnažio sam intuiciju i nepogrešivo počeo da osećam kojim putem želim da hodim. Krčio sam staze OGRANIČENJA, obraslih šikarom nepoverenja u život i sebe. Odigrale su se SUDBINSKE okolnosti koje su me vratile SEBI I SVOJOJ SVRSI.

DANAS VOLIM I OSEĆAM! DANAS RADIM ZA SA RADOŠĆU I UNOSIM RADOST U ŽIVOTE LJUDI!

Gledam svoje životno delo aktivniodmor.net , sabrane snove moje duše, očima neutralnog posmatrača. Događaj po događaj. Da li bih sebi bio klijent? Kao iz topa odgovaram: “BIH”. Ponosan sam na ono što sam stvorio bez investicija i kapitala. Čista alhemija, iz bogate mašte, nastala je materija. Privukao sam više hiljada ljudi, priredio im odmore za pamćenje, POVEZAO IH: stotine novih prijateljstava, veza, brakova, flertova, poslovnih odnosa. Napravio sam koncept koji diktira STIL ŽIVOTA.
Ne spadam u red ljudi koji povlađuje sebi, naprotiv, često sam prema sebi NAZZI, postavljam previsoke ciljeve, koje je teško dostići. Sećam se koliko sam vremena posvetio kreiranju onoga što danas uspešno radim. Sećam se praznih džepova i odbijanja da razmišljam kad će novac zaista doći… Zaigrano dete u svojim četrdesetim. Otac mi hvali posao, ali uz očinsku ljubav dodaje: “ali sine, nađi neki ozbiljan posao, od toga se ne može živeti…” Može ćale, baš od ovoga ću jednog dana živeti. Nemam više snage da budem rob sistema. Da poštujem uštogljena korporativna pravila, da živim za druge, a ne za sebe. Ne mogu ćale da sedim 8 ili deset sati. Hoću da trčim, da dišem, da me greje sunce i šibaju vetrovi. Hoću život da živim!
Bio sam i ostao maštar. I ako ne uspe, u mojoj mašti se bar desilo… Sećam se brojnih događaja koje sam sproveo, a zarada nije bila veća od one da sebi kupim kesicu bonbona. Za ovih 7 ipo godina, radio sam dnevno i po 18 sati. I danas, ne brojim sate, radim sa radošću. Odradio sam 2 radna veka prosečnog čoveka.
Sećam se i prvog uspeha… Kratkotrajna radost, koju za dan zamagli ambicija i perfekcionizam. Zašto samo joga događaji? Zašto samo to uspeva, kad volim i biciklizam? Kad volim sportove na vodi i pod vodom? Kad volim da trčim i penjem se na planine… Zašto? Želim da moj koncept bude sveobuhvatan. Da okupi sve posvećene ljude koji se bude rano i sa radošću. Koji smatraju da je izležavanje gubitak vremena. Želim da ih povežem, da budemo udruženi u svojoj različitosti. Da delimo entuzijazam i utičemo jedni na druge.
I opet trud… Neiscrpna energija i posvećenost. Svaki treptaj oka treperi za AKTIVNI ODMOR, svaki otkucaj srca je u ritmu događaja i aktivnosti …
U vizijama prelepi predeli, veseli žamor ljudi, smeh, ljubav prijateljstvo. Mnogo mora, sunca, planina, šuma. I onda tu viziju propuštam kroz najčudesnije filtere estetike, duhovnosti, hedonizma. Sam sebe zapalim za ideju, zaljubim se u zamišljeni event i radim, vredno radim. Ne merim sate, doba dana. Kao hipnotisani ALHEMIČAR, IZ MAŠTE STVARAM DELA!

DOBRO DOŠLI NA NEKI OD MOJIH PREDSTOJEĆIH DOGAĐAJA!

NOVOGODIŠNJI SOUL CYCLING OSTRVIMA VITALNOSTI 

SKIJANJE, JOGA, CROSSFIT I KONSTELACIJE U SKI CENTRU BANSKO

DETALJI O OBA DOGADJAJA NA LINKUKLIKNITE OVDE
POGLEDAJTE DOKUMENTARAC O MOM ŽIVOTU: „OSTVAREN SAN” 
AUTOR: BRANISLAVA KOVAČEVIĆ
PREUZETO IZ ARHIVA RT VOJVODINE

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.04 – 04.05. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! ★ CENA: 500 EUR (dinarska protivvrednost) za uplate do 14.04. 2024. Za uplate nakon 14.04. 2024, cena je… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA
DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
LEFKADA, 26.08 – 02.09.2023. 02.09.- 09.09.2023. Lefkada, Antipaxos, Paxos, Krf, Sivota, Meganisi, Itaka, Kalamos, Kastos, Atokos. SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE PREDVIĐENO ZA TURISTE! DA BISTE JEDRILI SA NAMA, NEOPHODAN JE OPSEŽAN INTERVJU!   Jedrenje je najlepša avantura. Beg iz stereotipnog života, putovanje u geografskom smislu, ali, i duboko u sebe. Istinsko i tanano… Continue reading DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
Translate »