SOUL CYCLING – ZOV NESTAŠNOG DETETA

Bio sam izuzetno nemirno dete…

Od kad znam za sebe, volim otvoren prostor i igru. U prvom razredu osnovne, na školskom odmoru, od radosti, raširio bih ruke i trčao po školskom dvorištu.
Stariji komšija je to primetio i prozvao me “Leptirski”.

Kad bih sa roditeljima odlazio na more, voleo sam da skitam obalom i odlazio vrlo daleko sa željom da istražujem. Teško mi je padalo izležavanje na plaži.

Kao klinja, obožavao sam da me vode na Frušku goru. Odlazili bi gotovo svakog vikenda. Užurbano sam hodao i trčkarao kroz travu.

Stasao sam u momka koji oseća prirodu.

Nisam ljubio zatvoren prostor…

Tokom studentskih dana, diktafonom bih sebe snimao kako čitam gradivo. Posle bih stavio slušalice walkmena na uši i učio dok vozim bajs ili šetam.

Odrastao sam i počeo da radim… Kancelarijski posao je bio noćna mora. Previše sedenja, a nimalo pokreta. Popodne bih se pretvarao u fanatika koji vozi bicikl, trči, pešači, skija na vodi. Dan je bio prekratak da bih kroz akciju, kompenzovao osmočasovno sedenje.

Onda sam otkrio jogu i bio vrlo posvećen. Telo mi je postalo elastično i umirio sam um.

Spletom okolnosti, ostao sam bez posla. Dok sam se borio za egzistenciju, terapija su bili filmovi i vožnja bicikla. Prelazio bih brojne kilometre, meditirajući na dva točka, kroz prirodu. Kad bi postalo prehladno, gledao bih filmove.

Umirio sam um i istančao maštu.

Odlučio sam da kreiram posao, koji prati ritam moje duše. Mnogo ljubavi, pokreta i strasti!

Nastao je AKTIVNI ODMOR – ACTIVE HOLIDAY

Zamišljen kao mozaik, koji objedinjuje sve one aktivnosti, na koje duša zatreperi.

Ali, ništa ne ide lako i za sve postoji pravi trenutak. Krenulo je sa jogom… Brojni i uspešno organizovani yoga retreat-i na Adi Bojani. Na krilima sreće nisam ni primetio da gubim deo sebe. Želeo sam da izrazim svaki delić svog bića kroz adekvatne događaje. Pokušao sam i sa biciklizmom, ali nije išlo.

Koncept je bio prepoznat kao magnet za new age – re.

Bio sam nezadovoljan. Po završetku jedne letnje sezone na Adi Bojani, a nakon 2 ipo meseca retreat-a, pozvali su me momci iz obezbeđenja i sobarice hotelskog kompleksa, na piće. Posle jedne rakije i opuštenog razgovora, shvatio sam da sedim sa jednostavnim, uzemljenim ljudima. Konačno svakodnevne ljudske teme! Niko ne priča o univerzumu i nevidljivim svetovima! Suze su se slivale niz lice. Shvatio sam da okupljam neuzemljene osobe koje beže od stvarnosti.

Brojnim, a iskrenim i eksplicitnim marketinškim objavama, uspeo sam da ih udaljim, a zadržim razborite.

Počeli su kursevi kitesurfinga, windsurfinga, ronjenja, fotografije. Snažno sam želeo i biciklizam! Maštao sam… Video sam prelepe plaže i vesele ljude. Vozili smo bicikl, sasvim lagano uz priču i smeh. Niko nigde nije žurio. U pauzama smo se istezali, disali i meditirali. Sve što se, u mašti dešavalo, bilo je sa dušom i iz srca. Ljudi su bili prisni. Vrativši se, iz vrtloga misli, u sobu, glasno sam izgovorio SOUL CYCLING. Bila je to definicija najlepših osećaja koji su me preplavili, po povratku u sobu, iz sveta mašte.

Sve ono što nastane u srcu, okupano je ljubavlju i ima snagu!

Soul cycling je postalo novorođenče sa jakim karakterom. Raste, razvija se i osvaja. Postaje pokret vedrine i optimizma, jednostavnih i nasmejanih bića. Prve sezone okuplja 25 ljudi, druge 35, a prošle godine nas je bilo 50!
Biramo najlepša mesta na obali mora i planina, najlepše uvale i planinske vrhove. Tamo gde možemo biti u miru sa sobom. U harmoniji sa prirodom i okruženjem.

OVE GODINE UKLJUČUJEMO I GRUPU NAPREDNIH BICIKLISTA, KOJI ĆE IMATI NAPORNIJE MARŠUTE. BAZIČNE TURE SU SASVIM LAGANE I NENAPORNE. ZA NJIH NIJE POTREBNO BITI U FORMI!
BIĆE TU MNOGO LEPIH TRENUTAKA I ZABAVE!

Za sve je zaslužan onaj nestašni i neumorni dečak. Onaj kojem su odrasli udarali čvrge i terali ga da odraste. Nikad nisu uspeli! Zove se Siniša. Danas je vođa grupe na Novogodišnjem Soul cycling-u.

PRIDRUŽITE NAM SE!

LOŠINJ I CRES,  HRVATSKA – NOVOGODIŠNJI PRAZNICI
31. decembra 2019 –  6. januara 2020. ili 31. decembra 2019 – 4. januara ili 2 – 6. januara 2020.

INFO: +381 60 44 97 112 (tel, viber, whats app)

 

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »