TRANSCENDENTALNA MEDITACIJA – SEMINAR

★ Transcendentalna Meditacija –  TM
je prirodna, nenaporna tehnika mentalne relaksacije čija osnovna namena je izbacivanje stresa i napetosti iz organizma. Ova tehnika to zaista uspešno radi! Pored toga, osnazuje imuni sistem, smanjuje rizik od raznih bolesti i pomaze da sa više energije živite srecniji zivot.
Ova tehnika je jedinstvena u svetu, jer ne koristi koncentraciju niti kontemplaciju.
Sa preko 600 naucnih istrazivanja na najprestiznijim Univerzitetima Oksford, Harvard, Ruska Akademija Nauka  najistrazenija je tehnika danasnjice.

980x

Prvih sedam koraka
Prvi korak

Uvodno predavanje: Vizija mogućnosti koje pruža TM program – razvoj mentalnog potencijala, zdravlja i međuljudskih odnosa, stvaranje svetskog mira. (oko 90 min)

Drugi korak

Pripremno predavanje: Mehanizam, priroda, poreklo i osnovni principi TM. Osnovne razlike između TM i drugih oblika meditacije (oko 30 min).

Treći korak

Lični intervju: Kratak lični razgovor između polaznika i kvalifikovanog učitelja (oko 5 minuta)

Četvrti korak

Lična instrukcija: Polaznik neposredno prima postupak meditacije od kvalifikovanog učitelja (oko 60 min)

Peti korak

Prvi dan provere: Polaznici dobijaju intelektualno znanje o znacima ispravne i neispravne meditacije i više detalja o samoj praksi, što se na kraju i praktično proverava. (oko 60 minuta)

Šesti korak

Drugi dan provere: Unutrašnji i spoljnji potez meditacije objašnjeni u svetlu ličnih iskustava koje su polaznici doživeli. (oko 60 minuta)

Sedmi korak

Treći dan provere: Vizija cilja – razvoj viših stanja svesti i potpunog mentalnog potencijala. (oko 60 minuta)

Faza 2 – prateći program

Kada jednom završite osnovni kurs od sedam koraka, imate mogućnost da doživotno meditirate bez bilo kakvih dodatnih saveta i znanja. Naravno, za ljude koji žele brži napredak, osmišljen je celovit sistem za postizanje maksimalnih dobrobiti u najkraćem vremenskom roku.

Za početnike je svakako najvažnije da imaju mogućnost redovne provere meditacije i redovan kontakt sa kvalifikovanim učiteljem, kako bi u svakom trenutku mogli da otklone bilo koju nedoumicu koja se može pojaviti. Dalje, meditiranje u grupi daje efekat na kvadrat.(matematicki bukvalno)

Zbog toga se u većini centara bar jednom nedeljno organizuju grupni sastanci. Naravno, postoji i obilje naprednih tečajeva koje svako bira u skladu sa svojim interesovanjima.


★ SEMINAR VODI
Zoran Mirjanić

zoran mirjanicUčitelj je tehnike TM od 2000-te god.
Do sada je uspešno obučio preko 300 osoba od 5 do 95 godina.
Po zanimanju dr Nauke o kreativnoj inteligenciji i lingvistike.
Dugo godina proucavao vedsku civilizaciju. Bio na Himalajima u potrazi za istinskom spoznajom. Nekoliko godina proveo kod Maharishi Maharishi Mahesh Jogija u Holandiji,
gde je direktno izučavao vrednosti svesti i samospoznaje.
Danas zivi i radi u Beogradu.

★ INFORMACIJE I REZERVACIJE:
Prijava se vrši putem e-mail-a, u formi: “Prijavljujem se na predavanje o Transcendentalnoj Meditaciji”.
Navesti ime, prezime i kontakt telefon.
e -mail za prijave: beogradskijogafestival@gmail.com

INFORMACIJE:
Siniša Račić 060/ 44 97 111

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.04 – 04.05. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! ★ CENA: 500 EUR (dinarska protivvrednost) za uplate do 14.04. 2024. Za uplate nakon 14.04. 2024, cena je… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA
DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
LEFKADA, 26.08 – 02.09.2023. 02.09.- 09.09.2023. Lefkada, Antipaxos, Paxos, Krf, Sivota, Meganisi, Itaka, Kalamos, Kastos, Atokos. SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE PREDVIĐENO ZA TURISTE! DA BISTE JEDRILI SA NAMA, NEOPHODAN JE OPSEŽAN INTERVJU!   Jedrenje je najlepša avantura. Beg iz stereotipnog života, putovanje u geografskom smislu, ali, i duboko u sebe. Istinsko i tanano… Continue reading DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
Translate »