TAJLANDSKA JOGA – PREDAVANJE I RADIONICA

BEOGRAD 14. i 15. januar 15h 30 – 18h 30 min
Resavska 30b / 4. sprat

 

★PROMO CENA RADIONICE: 500 dinara!
Plaća se na licu mesta

 

Mesto na radionici se rezerviše slanjem e-maila sa sledećim tekstom: Prijavljujem se na RADIONICU TAJLANDSKE JOGE  U prijavi navesti puno ime i prezime, kontakt telefon i e-mail adresu.
 Prijava se šalje na: beogradskijogafestival@gmail.com
U slučaju sprečenosti dolaska, molimo vas da nas o tome obavestite slanjem e-maila na istu adresu.

 

 

PREDAVANJE I RADIONICA SU OSMIŠLJENI KAKO BI SE POKRENULA PRAKSA TAJLANDSKE JOGE U SRBIJI I REGIONU.
OVAJ DOGAĐAJ TREBA DA PRUŽI SMERNICE SVIM POTENCIJALIM INTERESENTIMA KOJI ŽELE DA POHAĐAJU TEČAJ TAJLANDSKE JOGE (ODRŽAĆE SE KRAJEM FEBRUARA).

 

 

 

TEČAJ ĆE SE ODRŽATI U DVA MODULA, OD KOJIH ĆE SVAKI TRAJATI PO 3 VIKENDA.
SVAKI POLAZNIK KOJI ZAVRŠI OBA MODULA, DOBIĆE SERTIFIKAT – BIĆE KVALIFIKOVAN DA DRŽI ČASOVE TAJLANDSKE JOGE. PO ZAVRŠETKU MODULA 1 BIĆETE KVALIFIKOVANI DA PRAVILNO IZVODITE LIČNU PRAKSU.

 

 

 

★ŠTA JE TAJLANDSKA JOGA ?


 

Tajlandska Joga ili Reusi Dat Ton je sistem vežbi koji pripada jogičkoj praksi Dalekog Istoka.

NAZIV

Reusi – naziv potiče od indijske reči Riši i označava red svetih ljudi koji kroz vekove čuvaju drevna znanja kao što su prirodna medicina, astrologija, matematika, muzika i sl., nezavisno od društveno – istorijskih tokova. Pravih Rišija danas je veoma malo i mogu se još pronaći u Indiji, Nepalu, Tibetu, Laosu, Kambodži i Tajlandu. Sistem Tajlandske joge stvoren je, sačuvan i usavršen od strane tajlandskih Reusi-ja.

Datistezati, namestiti, uvežbati

Tonzamenica „sebe“

Stoga, u bukvalnom prevodu, Reusi Dat Ton znači „Reusi isteže sebe“

 

 

VEŽBE:

Tajlandska Joga prva je i najvažnija fizikalna terapija Tradicionalne Tajlandske medicine. Sastoji se od sledećih vežbi:

  • samomasaže
  • akupresure
  • postura
  • vežbi istezanja
  • dinamičkih vežbi
  • vežbi disanja
  • mantri
  • vizuelizacija
  • meditacije

 

 

PRIMENA

Tajlandska Joga nastala je kao rezultat želje da se pronikne u tajne tela i uma i shvati kako oni funkcionišu. Predstavlja ogroman, mukotrpan put koji su Reusi kroz vekove prešli kako bi ovladali ovim znanjem. Tek sa neposrednim razumevanjem kako naše telo i um funkcionišu, možemo pokušati da razumemo i kako funkcionišu drugi oko nas. Pored tog procesa samospoznaje, ove vežbe koriste se i za redovno održavanje zdravlja, a kada praktičar stekne zavidno iskustvo, mogu se instruirati i drugima kao vid terapije.

 

 

KOJE SU KORISTI ?

Praksa tajlandske joge otklanja bolove u zglobovima i mišićima celog tela, otoke, glavobolju, slabost, otklanja posledice stresa , povećava fleksibilnost tela i uma, poboljšava cirkulaciju, kondiciju, varenje, pojačava vitalnost i smiruje um.

ANATOMIJA I FIZOLOGIJA

Celokupan sistem Thai Joge baziran je na Tradicionalnoj tajlandskoj anatomiji i fiziologiji, koje su potpuno drugačije od zapadne. Temelji tajlandske anatomije i fiziologije potiču iz Budističke metafizike i teorije Elemenata.

Na tečaj polaznici treba da dođu u udobnoj, širokoj garderobi od prirodnih materijala. Poželjno je poneti i svesku i olovku i flašu sa vodom.

VAŽNA NAPOMENA:
Vežbe Tajlandske joge nije moguće izvoditi ukoliko imate dugačke nokte.

 


★ PREDAVANJE I RADIONICU TAJLANDSKE YOGE VODI :

DANKO LARA RADIĆ

Danko Lara Radić profesionalno se bavi masažom i fizikalnim terapijama već 20 godina. Prvi je pre 15 godina sa Tajlanda doneo na Balkan ova drevna znanja. Već deset godina podučava tajlandsku tradiciju širom Evrope i spada među par najkompetentnijih učitelja na evropskom kontinentu. Živi i radi u Beogradu. Za više informacija posetite web stranicu: kliknuti ovde

Za dodatne informacije o Tajlandskoj Jogi i Tajlandskoj Masaži posetite zvaničnu stranicu: link 1 i link 2

PRVOMAJSKE AVANTURE U BEČU – HIKING & CYCLING
  28.04 – 02.05.2023. – PRVOMAJSKI PRAZNICI BICIKLISTIČKA TURA – BEČ – BRATISLAVA PLANINARSKA TURA – NACIONALNI PARK HOHE WAND OBILAZAK ZNAMENITOSTI BEČA NOVA I DRUGAČIJA AVANTURA KOJA ĆE TE ODUVATI SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE ZA TURISTE! Čarobni Beč, glavni grad Austrije. Ma koliko puta posetili ovaj grad, uvek postoji nešto neotkriveno, nešto… Continue reading PRVOMAJSKE AVANTURE U BEČU – HIKING & CYCLING
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
KRSTARENJE SA BICIKLIZMOM SREDNJIM I SEVERNIM JADRANOM
MARŠUTA 1 ZADAR, PAG, RAB, SV. GRGUR, KRK, CRES, LOŠINJ, OLIB SMENE: I SMENA: 17- 24.06. III SMENA: 29.07-05.08. V SMENA:19.08-26.08. MARŠUTA 2 ZADAR, PAG, RAB, LOŠINJ, OLIB, MOLAT, DUGI OTOK. SMENE: II SMENA: 24.06 – 01.07 IV SMENA: 05.08 -12.08. ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE PREDVIĐENO ZA KLASIČNE TURISTE. INTERVJU SA POTENCIJALNIM KORISNICIMA JE… Continue reading KRSTARENJE SA BICIKLIZMOM SREDNJIM I SEVERNIM JADRANOM
Translate »