TAJLANDSKA JOGA – PREDAVANJE I RADIONICA

BEOGRAD 14. i 15. januar 15h 30 – 18h 30 min
Resavska 30b / 4. sprat

 

★PROMO CENA RADIONICE: 500 dinara!
Plaća se na licu mesta

 

Mesto na radionici se rezerviše slanjem e-maila sa sledećim tekstom: Prijavljujem se na RADIONICU TAJLANDSKE JOGE  U prijavi navesti puno ime i prezime, kontakt telefon i e-mail adresu.
 Prijava se šalje na: beogradskijogafestival@gmail.com
U slučaju sprečenosti dolaska, molimo vas da nas o tome obavestite slanjem e-maila na istu adresu.

 

 

PREDAVANJE I RADIONICA SU OSMIŠLJENI KAKO BI SE POKRENULA PRAKSA TAJLANDSKE JOGE U SRBIJI I REGIONU.
OVAJ DOGAĐAJ TREBA DA PRUŽI SMERNICE SVIM POTENCIJALIM INTERESENTIMA KOJI ŽELE DA POHAĐAJU TEČAJ TAJLANDSKE JOGE (ODRŽAĆE SE KRAJEM FEBRUARA).

 

 

 

TEČAJ ĆE SE ODRŽATI U DVA MODULA, OD KOJIH ĆE SVAKI TRAJATI PO 3 VIKENDA.
SVAKI POLAZNIK KOJI ZAVRŠI OBA MODULA, DOBIĆE SERTIFIKAT – BIĆE KVALIFIKOVAN DA DRŽI ČASOVE TAJLANDSKE JOGE. PO ZAVRŠETKU MODULA 1 BIĆETE KVALIFIKOVANI DA PRAVILNO IZVODITE LIČNU PRAKSU.

 

 

 

★ŠTA JE TAJLANDSKA JOGA ?


 

Tajlandska Joga ili Reusi Dat Ton je sistem vežbi koji pripada jogičkoj praksi Dalekog Istoka.

NAZIV

Reusi – naziv potiče od indijske reči Riši i označava red svetih ljudi koji kroz vekove čuvaju drevna znanja kao što su prirodna medicina, astrologija, matematika, muzika i sl., nezavisno od društveno – istorijskih tokova. Pravih Rišija danas je veoma malo i mogu se još pronaći u Indiji, Nepalu, Tibetu, Laosu, Kambodži i Tajlandu. Sistem Tajlandske joge stvoren je, sačuvan i usavršen od strane tajlandskih Reusi-ja.

Datistezati, namestiti, uvežbati

Tonzamenica „sebe“

Stoga, u bukvalnom prevodu, Reusi Dat Ton znači „Reusi isteže sebe“

 

 

VEŽBE:

Tajlandska Joga prva je i najvažnija fizikalna terapija Tradicionalne Tajlandske medicine. Sastoji se od sledećih vežbi:

  • samomasaže
  • akupresure
  • postura
  • vežbi istezanja
  • dinamičkih vežbi
  • vežbi disanja
  • mantri
  • vizuelizacija
  • meditacije

 

 

PRIMENA

Tajlandska Joga nastala je kao rezultat želje da se pronikne u tajne tela i uma i shvati kako oni funkcionišu. Predstavlja ogroman, mukotrpan put koji su Reusi kroz vekove prešli kako bi ovladali ovim znanjem. Tek sa neposrednim razumevanjem kako naše telo i um funkcionišu, možemo pokušati da razumemo i kako funkcionišu drugi oko nas. Pored tog procesa samospoznaje, ove vežbe koriste se i za redovno održavanje zdravlja, a kada praktičar stekne zavidno iskustvo, mogu se instruirati i drugima kao vid terapije.

 

 

KOJE SU KORISTI ?

Praksa tajlandske joge otklanja bolove u zglobovima i mišićima celog tela, otoke, glavobolju, slabost, otklanja posledice stresa , povećava fleksibilnost tela i uma, poboljšava cirkulaciju, kondiciju, varenje, pojačava vitalnost i smiruje um.

ANATOMIJA I FIZOLOGIJA

Celokupan sistem Thai Joge baziran je na Tradicionalnoj tajlandskoj anatomiji i fiziologiji, koje su potpuno drugačije od zapadne. Temelji tajlandske anatomije i fiziologije potiču iz Budističke metafizike i teorije Elemenata.

Na tečaj polaznici treba da dođu u udobnoj, širokoj garderobi od prirodnih materijala. Poželjno je poneti i svesku i olovku i flašu sa vodom.

VAŽNA NAPOMENA:
Vežbe Tajlandske joge nije moguće izvoditi ukoliko imate dugačke nokte.

 


★ PREDAVANJE I RADIONICU TAJLANDSKE YOGE VODI :

DANKO LARA RADIĆ

Danko Lara Radić profesionalno se bavi masažom i fizikalnim terapijama već 20 godina. Prvi je pre 15 godina sa Tajlanda doneo na Balkan ova drevna znanja. Već deset godina podučava tajlandsku tradiciju širom Evrope i spada među par najkompetentnijih učitelja na evropskom kontinentu. Živi i radi u Beogradu. Za više informacija posetite web stranicu: kliknuti ovde

Za dodatne informacije o Tajlandskoj Jogi i Tajlandskoj Masaži posetite zvaničnu stranicu: link 1 i link 2

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »