ŠKOLA FOTOGRAFIJE, SKIJANJE, JOGA I KONSTELACIJE U BANSKOM – 15 – 18. FEBRUAR

AKTIVNI ODMOR U BANSKOM – ŠKOLA FOTOGRAFIJE,YOGA, SKIJANJE, KONSTELACIJE I WELLNESS

Bansko, Bugarska, 15 – 18. februara 2018.

 

Naš aranžman je u saradnji sa turističkom agencijom TRAVELLAND iz Beograda. Svi delovi koji se odnose na turizam (prevoz, smeštaj i polupansion) plaćaju se agenciji, uz prethodno dogovaranje sa menadžerom događaja – Sinišom Račićem, koji će vam predstaviti dinamiku plaćanja i s kojim ćete se dogovoriti oko  cimera u sobama.

 

Nosilac programa događaja i organizator aktivnosti je  Aktivniodmor.net

 

 

Bansko je najbolji ski centar u Bugarskoj sa najdužim ski stazama i najbogatijom kulturnom istorijom. Grad Bansko se nalazi u jugozapadnoj Bugarskoj u podnožju planine Pirin. Mesto leži na nadmorskoj visini od 925 m i udaljeno je od Sofije 160, a od Blagoevgrada 96 km. Grad Bansko je deo nacionalnog parka Pirin koji je od 1983. pod zaštitom UNESCO-a.Skijalište je udaljeno 12 km od samog mesta i nalazi se na severnim padinama planine Pirin. Ski centar se prostire na visini do 2,600 metara nadmorske visine. Ukupna dužina ski staza iznosi 70 km. Pored staza za alpsko skijanje tu je i 12km staza za skijaško trčanje. Iz mesta do podnožja skijališta na platou Banderiška Poljana vozi osmosedežna gondola. Ovo mesto ima preko pedeset barova, mehana i klubova koji nude zabavnu atmosferu svako veče. Ljubitelji dobre hrane ovde mogu da uživaju u tradicionalnim jelima u nekom od velikog broja restorana.

 

 

TURISTIČKI DEO PROGRAMA:

Cena smeštaja i hrane na bazi polupansiona
HOTEL ORPHEY,BANSKO cene po osobi :

POLUPANSION, švedski sto, 3 nocenja/ cena po osobi.

1/2 soba– 110 €  

Ova cena se primenjuje na sve one koji nisu zainteresovani za programe aktivnog odmora

 

Na osnovnu cenu (cenu turističkog aranžmana) dodaje se deo za aktivnosti, te ukupna cena SMEŠTAJ+HRANA+AKTIVNOSTI ZA PROGRAME IZNOSI:

ZA JOGA PROGRAM UKUPNA CENA JE 135 EURA (SMEŠTAJ, HRANA I ČASOVI JOGE)
ZA KURS FOTOGRAFIJE UKUPNA CENA JE 145 EURA (SMEŠTAJ, HRANA I ČASOVI JOGE)
ZA RADIONICE KONSTELACIJA CENA JE 170 EURA (SMEŠTAJ, HRANA I ČASOVI JOGE)

 

Ukoliko dolazite samostalno, Aktivni Odmor će vam bez ikakvih problema naći cimere.

Rezervacija se obavlja uplatom 40% iznosa /turistički deo + program/ do popune kapaciteta a najkasnije 25. decembraOstatak se uplaćuje najkasnije 14 dana pre početka aranžmana. 

 

Kontakt: Siniša Račić
Tel/viber/whats app: +381 60 44 97 111
e-mail: sinisaracic@yahoo.com

 

U cenu je uključeno: korišćenje otvorenog bazena, fitnes, bio sauna, tursko kupatilo, jacuzzi, ski ostava za sopstvenu opremu, besplatan shuttle-bus do ski padina, internet pristup i parking.

SVI GOSTI HOTELA PLAĆAJU BORAVIŠNU TAKSU U FIKSNOM IZNOSU 5 EURA ZA BORAVAK. IZNOS SE UPLAĆUJE TURISTIČKOJ AGENCIJI NAJKASNIJE 14 DANA PRED PUT.

 

Cena prevoza autobusom: /povratna karta/ 50 eura

 


Cena ski pass-a  (plaća se u Srbiji u agenciji).

OTVORITE LINK I SAZNAJTE CENE SKI PASS-A, NAJMA OPREME I ČASOVA SKIJANJA: KLIKNITE OVDE

 

 

 

ŠKOLA FOTOGRAFIJE:

Namenjena je svima koji vole da fotografišu sa fotoaparatom ili mobilnim i žele da unaprede znanja, iskustva i veštine fotografisanja  kroz učenje teorije i praktičan rad, korekturu i učenje obradi fotografije na mobilom telefonu ili tablet kompjuteru. Kurs čine sažeta predavanja najkorisnijih estetskih pravila o kompoziciji, pravilnom podešavanju eksponiranja (iso, ekspozicija, blenda, merenje svetla), odnosno najpotrebnijih stvari tehničkih stvari koje su potrebna znati za kreiranje kvalitetnih fotografija.


Fond časova: 9 sati (svaki dan po 3 h)

 


Teme fotografisanja: Polaznici uče kako da fotografišu: ljude, portrete, pejzaže, prirodu, detalje, životinje, biljke.

Program predavanja: Estetika – pravila kompozicije za teme fotografisanja, Tehnika – elementarno o eksponiranju (osvetljavanju) fotografija – razumevanje i primena parametara foto aparata mobilnog uređaja (blenda, ekspzicija i ISO), obrada fotografija na mobilnom uređaju (mobilni telefon ili tablet). Obrada fotografija – korigovanje svetlosti ili kompozicije na mobilnom ili tablet kompjuteru.

Po završetku kursa dobija se sertifikat.

Grupe: Radi se u malim grupama do 15 polaznika, i tako se obezbeđuje najbolji kvalitet nastave. Grupe su različitih uzrasta a što je osnova za dobru i pozitivnu radnu atmosferu. Kurs nema nikakvog starosnog ograničenja.

Metodi rada: Predavanja se izvode na savremen i interaktivan način, kombinovanjem klasičnih i formalnih načina edukacije sa savremenim neformalnim metodama, kroz individualan i grupni rad, praktični rad uz insturkcije, demostracije vežbi i interaktivne konsultacije predavača u toku časova, sa ciljem da polaznici na interesantan, zabavan i savremen način poboljšaju svoju veštinu fotografisanja.

Predavač: Akademski fotograf Boris Radivojkov (KLIKNITE OVDE), koji na sažet način predaje i prenosi znanja koja je sticao u zadnjih 15 godina, kroz radno iskustvo i učenje fotografije na akademiji umetnosti. Sistematizovano gradivo koje bi bilo potrebno učiti godinama predaje u okviru kursa koji traje samo 4 sata. Pomoću knjiga ova znanja nije moguće naučiti, a postoje pojedine teme i tehničke pojedinosti kojh nema u knjigama o fotografij i uglavnom se uče kroz iskustvo.

 

 

YOGA ČASOVI:

Časovi se odvijaju dva puta dnevno: pred doručak – intenzivniji i nakon večere – kraći relaksirajući, nenaporni, usmeren na opuštanje.Časove vodi sertifikovani instruktor 
Sanja Petković

Diplomirana je psihološkinja Filozofskog fakulteta u Beogradu, i učenica nekoliko psihoterapijskih pravaca (Geštalt, Telesna psihodrama).Sanja Petković, kreatorka je terapijskog koncepta Spirit & Move, koji u sebi objedinjuje savremena psihološka i psihoterapijska znanja, kao i tradicionalna znanja joge, thai terapije.
Licencirana je instruktorka Ha-Tha Yoge (Vidya Yoga – škola joge Dragana Lončara, JAS) i praktikantkinja Ashtanga Vinyasa Yoge (po tradiciji Shri K. Pattabhi Joisa, a kod učitelja Ranka Stoiljkovića).
U obuku za terapeuta Tradicionalne Thai masaže krenula je 2011. god. u Institutu za Thai masažu Beograd (učitelj Danko Lara Radić).Svoj rad bazira na podučavanju povezanosti telesnog, umnog i duševnog kod osoba koje u sebi pokreću proces samoisceljenja. Na taj način, osoba stiče uvid u svoju celovitost, te svest da se ništa u njoj i oko nje ne dešava nevezano jedno od drugog, čime izlazi iz osećanja nemoći, strahova i rastrojenosti, koje najposle mogu narušiti i fizičko zdravlje.
Sedmodnevni program,  pored svakodnevnog uživanja u čarima planine, podrazumeva jutarnje časove ha-tha joge: praktikovanje joga asana, tehnika disanja i koncentracije, i joga nidru (tehniku jogičke relaksacije). Jutarnji čas trajanje oko 90 min, i večernji kraći čas(posle večere): tehnike disanja, meditacije  i joga nidru.

 

 

PORODIČNE I BIZNIS KONSTELACIJE

Spajamo najbolje nasleđe tradicionalne i savremene medicine u svrhu negovanja duše i tela. To nas dovodi do ispunjenog života sa smislom i svrhom.

Metoda porodičnih biznis konstelacija je terapeutska metoda tradicionalne medicine koja radi sa individualnim i porodičnim nesvesnim. Ona se bavi higijenom svesti. Otpuštanje tereta i nagomilanih stresova, trauma, te tuđih uloga i odgovornosti se zapravo jedino sasvim može otpustiti na nivou gde je i nastalo – često u našem nesvesnom delu. I zato često imamo utisak nemoći kada trebamo da učinimo nešto za sebe, nešto drugačije od drugih članova porodice ili od društva u kome živimo. Svaka važna promena iziskuje tu hrabrost da budemo drugačiji i da se spojimo sa sobom, sa svojom istinskom snagom. Da, to je moguće! I upravo se ova dva dana sastajemo da bi smo na tome radili – pojedinca po pojedinca. Svako ko bude želeo može postaviti svoju temu, svoj rad, i gledati kako se ovom metodom ispred njegovih/njenih očiju razrešava simptom koji muči i pritiska, i to na nivou gde je i nastao.
Ostali mogu samo učestvovati i samim tim doprineti svom blagostanju kroz svaku od zadatih uloga u tuđim radovima.

Porodični raspored ili porodične konstelacije su jedna od metoda tradicionalne medicine koje je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije ozvaničilo prema čl. 6. Pravilnika o bližim uslovima, načinu i postupku obavljanja metoda i postupaka tradicionalne medicine (Službeni glasnik Republike Srbije, br.119 оd 14. decembra 2007).

Svi oni koji se opredele za radionice konstelacija, imaće priliku da pohađaju i joga časove uz privilegovanu cenu.


Radionice konstelacija vodi dr Katarina Rakita

Posle 25 godina kliničkog iskustva kao specijalista anestezije, reanimacije i intenzivne terapije, radeci sa najtezim i kritično obolelim bolesnicima i posle uspešno završene edukacije za sistemskog porodičnog terapeuta metode Porodični raspored – poredak ljubavi, na jedan novi, integrativni način pristupamo pojedincu, pronalazeći skrivene dinamike, uronjene u nesvesni deo nase ličnosti, koje nas, ako dovoljno dugo traju ili su dovoljno intenzivne, na kraju razboljevaju i na fizičkom nivou.
Koristeći morfogenetsko polje, kao neinvazivnu i potpuno neškodljivu dijagnostiku,dobijamo mogućnost da proniknemo u uzroke bolesti, koji su ponekad vezani trasngeneracijski.

 


Info:+381 60 44 97 111  Siniša Račić

e-mail: sinisaracic@yahoo.com

 

Prijavite se na fb event/pratite obaveštenja i pozovite prijatelje :KLIKNITE OVDE

 

 

 

HOTEL ORPHEY BANSKO :

Pogledajte foto galeriju: kliknuti ovde

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.04 – 04.05. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! ★ CENA: 500 EUR (dinarska protivvrednost) za uplate do 14.04. 2024. Za uplate nakon 14.04. 2024, cena je… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA
DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
LEFKADA, 26.08 – 02.09.2023. 02.09.- 09.09.2023. Lefkada, Antipaxos, Paxos, Krf, Sivota, Meganisi, Itaka, Kalamos, Kastos, Atokos. SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE PREDVIĐENO ZA TURISTE! DA BISTE JEDRILI SA NAMA, NEOPHODAN JE OPSEŽAN INTERVJU!   Jedrenje je najlepša avantura. Beg iz stereotipnog života, putovanje u geografskom smislu, ali, i duboko u sebe. Istinsko i tanano… Continue reading DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
Translate »