Sanja Čolić – Žena Kosa

Sanja Čolić – Yoga Instruktor & „Žena Kosa“

Autor: Profesionalni Astrolog Smiljana Gavrančić ISAR C.A.P.

1Kada želimo da vidimo koja je to naša priča koju smo dobili kroz korito reke što se genetika zove, onda gledamo znak Raka (kao predstavnika serije 4 – poreklo, koreni, dom, porodica, roditelj suprotnog pola, Mesec kao vladara Raka) i znak Jarca (kao predstavnika serije 10 – karma, roditelj istog pola,Satura kao vladara Jarca). Tačnije rečeno,mi astrolozi volim da kažemo da je osa Ic/Mc (4/10) osa koja priča jednom rečju o genetici, tj. da su Mesec i Saturn prirodni predstavnici pomenutog.

U Mesecu je zapisano sve, tu imamo čitavu našu priču oslikanu kroz genetiku, dok je Saturn neka vrsta pečata, nešto što nas determiniše, što je naša sudbina! Takođe, svi mi imamo midpoint (tačka srednjeg rastojanja) između pomenute dve planete, između Meseca (Duša) i Saturna (Karma).

Venac dragulja u Berenikinoj kosi

la-cabellera-de-bereniceU horoskopu Sanje Čolić midpoint Meseca/Saturna se nalazi na 7 º Vage 26’, u blizini fiksne zvezde DIADEM iz konstelacije Coma Berenices (Venac dragulja u Berenikinoj kosi).Da biste pisali o nekom, pre toga je poželjno da ga nekako „konzumirate“, tj, upoznate, „dodirnete“. U trenutku kada je Sanja dodirnula moju kosu, i započela transformaciju iste – Mesec (kao najbrže telo na Nebu) se našao ni manje ni više nego na 7º Vage – u konjunkciji sa pomenutom zvezdom DIADEM! Kao astrologu, ovo mi je bilo više nego znak pored puta, da sam joj ja „oživela“ mit koji sobom nosi, i da je započeta obostrana transformacija. Ja joj ukazujem na njen put i svrhu, a ona meni „čisti glavu“, „čisti mi Um“, donosi mi lakoću, vraća me početku, vraća me prirodnom mirisu kose i kože koji niko od nas zapravo ni ne poznaje, jer od rođenja smo manje više izloženi hemijskim preparatima koji su nas lišili blaženstva koje dobijamo nakon što pristupimo homeopatskom detoxu kose. Najbolje čišćenje može da Vam donese samo Škorpion! Sa Škorpionom sve staro odlazi od Vas, a ujedno sve novo ulazi u Vaš život!

ComapSazvežđe Berenikina Kosa predstavlja prekrasnu kosu Berenike, kraljice Egipta. Ona je ponudila boginji Afroditi svoju kosu, na koju je bila jako ponosna, da bi se njen muž Ptolomej III bezbedno vratio iz ratova. Kada se on vratio iz rata, ona je održala obećanje, odsekla je svoju divnu dugu kosu i ostavila je u hramu boginje Afrodite. Ali, sledećeg jutra kose nije bilo u hramu, neko ju je verovatno ukrao, pa je Afrodita postavila kosu na nebo kako bi ublažila kraljevu srdžbu. Po drugoj varijatni ovog mita – da bi umirio ljutog kralja i kraljicu i spasao život sveštenika u hramu – dvorski astronom Konon je objavio da je ovaj poklon bio tako drag boginiji Afroditi da ga je smestila među zvezde. On je rekao da je to u delu koji je tada bio identifikovan kao Lavov rep, ali od tadaje taj deo nazvan Berenikina kosa.

Sanju sam nazvala „Žena Kosa“, jer prvo što ćete na njoj zapazati je upravo kosa, koja je vrlo specifična, a nadasve je prirodna, što je danas – retkost. Sanja Vam priča o kosi i o tome kako se sva naša snaga nalazi uprvo u istoj. Kosa je simbol snage, nalazi se na glavi, a u astrološkom smislu glava je uvek u simbolici Lava i Sunca – ovde stvari moraju da sijaju poput sunčeve svetlosti.Na fotografiji gore, Sanja upravo svira na planetarnom gongu na kojem se nalazi simbol za Sunce, dakle, ništa nikad nije slučajno. Kako je reč o Vencu dragulja (ako pričamo o anatomiji sazvežđa) moram da dodam da je to simbol princeze, radosti, lepote, mladosti, devojke…

Duga kosa je znak aristokratkse i kraljevske pozicije. Mi svi u sebi imamo i onog drugog pored nas, ko god da je to. Sanjina kosa je kratka, moja je duga, a kroz odnos obe smo oživele pomenuti mit, jedna drugoj. Sanja u meni vidi onaj deo sebe u mitu u kojem još ima dugu kosu, dok ja u Sanji dobijam onaj deo mita koji je transformisan, pročišćen…

Sanja & Yoga

2Sanja ima naglašen znak Škorpiona, bolje reći-prenaglašen, što mi je kao astrologu moram da priznam bio izazov. Njena energija je izuzetno pročišćena, i priznajem da do sada nisam upoznala ni jednu Škorpiju sa tako transformisanom energijom. Ona je snažna a tiha!!! I tu je sva Sanjina moć!!! Planete joj zauzimaju i deo Spaljenog puta u Zodijaku (15 º Vage – 15 º Škorpiona) i ona jeste žena koja druge može da oživi, da im ponovo da život, baš poput egipatske boginje Izis.Mesec je na moćnom 3º Škorpiona gde je Pluton (energija koju crpimo iz Jezgra Zemlje) najjači. Sunce joj je na 7º Škorpiona, na mestu gde se susreću (kao tački srednjeg rastojanja) bog Neba (Uran) i bog Podzemlja (Pluton). Sa Škorpionom je uvek „opasno“, tu ili idete pogrešnim putem (što 99.99% ljudi radi) ili spadate u tih 0.01%. Sanja je svoj Škorpionski deo transformisala kroz jogu koja je njen stil života, naime, ona je i instruktor joge i kroz svoju pročišćenu energiju drugima daje energiju. Ona je pravi primer tog moćnog Kruga kao Energije, jer, ona zaista kruži – ona daje bezuslovno… S’druge strane, esencijalni signifikator za lepotu, kozmetiku, pa i kosu je Venera, koja je kod sanje vrlo specifična, jer je retrogradna, i u konjunkciji sa Uranom (a od Urana je mitološka Afrodita i nastala). Sanja je naime rođena u specijalno vreme, u vreme kada su se Venera i Sunce dotakli „dole“, ispod ekvatora, i to je taj njen „silazak dole“, u podzemni svet kod boga Hada, gde žive sva najveća znanja, gde živi moć. U astrologiji mi ovo nazivamo „praznik na Nebu“, jer se u to vreme dešavaju najdirljivije ljubavne priče koje vuku korene iz prošlih života. Poznato je da je dole silazio i Hermes (mitološki Merkur), i da se gore vraćao, a pored njega i sama Persefona, ta devojčica koja je nakon Hada postala mudra i izuzetno jaka žena. Nesumljivo da je joga Sanji donela novi put, novi život, čiste vode u znaku Škorpiona i Sanja to živi u realnom životu.

Čarolija & Energija“

čarolija

Venera je uvek i simbol kćerke, a Sanjina Venera se zove Una, i ona jeste ta njena retrogradna Venera iz Škorpiona koju kada pitate kako se zove, kaže – „Ja sam Una Čarolija i Energija“. Ništa nije slučjano, ona samo živi Sanjinu retrogradnu Veneru iz Škorpiona koja i jeste čarobnica i koja poseduje izuzetni energetski potencijal. U Drakonskom horoskopu (horoskop koji priča o sećanju naše duše) Una ima Mesec na 7º Lava, što podržava sekstilom 7 º Vage, mesto gde se nalazi Sanjin midpoint Meseca (Duša) i Saturna (Karma), kao i pomenuta zvezda DIADEM koja predstavlja ni manje ni više nego princezu!

Vrat –spoj Uma i Tela

4Sanju krasi i prelapa tetovaža,što je opet simbolika žene koja živi mit o Persefoni. Tetovaža se nalazi nazad, na vratu, a vrat je simbol spoja ili odnosa Uma i Tela! Vrat predstavlja veoma osetljivu tačku života i smrti. S’druge strane, vrat je simbol konkretizacije svake vrste odnosa!

Mitovi se prepliću – dva mita u jednoj ženi

Da li je moguće da u jednom horoskopu žive dve različite mitološke priče? O da – moguće je i sasvim je tipična pojava. Naime, svi smo mi sačinjeni od mnogobrojnih struna različitih mitova koji zajedno čine potku naše jedinstvene sudbine – a to je polje koje mi kao astrolozi odgonetamo. Kod Sanje se prepliću dva mita, onaj deo gde je ona Persefona i gde je od devojčice postala snažna žena koja vlada tajnama „podzemnog sveta“ (uz pomoć yoge), i onaj deo gde je s’ljubavlju poklonila svoju dugu kosu boginji Afroditi u znak zahvalnosti …

S’ Ljubavlju,

Smiljana.

5Smiljana Gavrančić je diplomirani astrolog istražviač i konsultant. Astrološko znanje je sticala na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju „Johannes Kepler“, Beograd (Srbija) gde je i diplomirala oktobra 2010 godine sa tezom iz Mundane Astrologije – „Evropska Unija – In varietate concordia” (ujedinjeni u različitosti). Marta 2011 je postala ISAR CAP – međunarodni profesionalni certifkovani astrolog. Tokom školske 2010/11. u okviru postdiplomskog nivoa izučavala je Hermetičnu Astrologiju. Pre astroogije, Smiljana je studirala međunarodne odnose na pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Studije prekida kao apslovent (2006.god.) i svoj život posvećuje samo i isključivo izučavanju astrologije. Smijana je član ISAR-a (International Society for Astrological Research) i Astrološke Asocijacije Velike Britanije – AAGB (Astrological Association of Great Britain).

Smiljana je osnivač i vlasnik on-line magazina INFINITY Astrological magazine, gde zajedno sa kolegama, astrolozima, iz inostranstva, piše astrološke tekstove.

Njeni tekstovi su objavljeni u svetskim astrološkim časopisima – ISAR Jourunal (USA), The Astrological Journal (UK), The Mountain Astrologer blog (USA). Smiljana je predavač na astrološkim konferencijama u zemlji i svetu.

www.astrologsmiljanagavrancic.blogspot.com

www.infnityastrologicalmagazine.com

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »