Putovanje Kroz Čakre – Novo Doba, 29º Vodolije & Zvezda Regulus

Putovanje Kroz Čakre – Novo Doba, 29º Vodolije & Zvezda Regulus

Autor: Profesionalni Astrolog Smiljana Gavrančić (ISAR C.A.P.)

Sandu Lukuć sam upoznala septembra 2015. godine. Spojio nas je Siniša Račić, tvorac „Aktivnog Odmora“ i još tada je izrazio želju da nas dve nekako sarađujemo. Saturn (prošlost) je tada bio na 29º Škorpiona (kraj kraja) i znala sam da je susret svakako više nego karmički budući da je kvadrirao i Sandinu i moju osu Mesečevih čvorova. Čvorovi su uvek priča o Sećanju Duše i znala sam da smo se srele da bismo pozavršavale nezavršeno iz prethodnih inkarnacija. Ujedno, znala sam da ćemo morati da sačekamo, jer, Saturn je i vreme i mužno traži čekanje, kao i svaki 29º. Ništa nismo forsirali, no, Univerzum je sam sve uredio, kao što uvek i uradi, i evo sada je vreme, sada posvećujem redove Sandi i yoga retreatu (PUTOVANJE KROZ ČAKRE) koji će voditi od 6. do 13. avgusta 2016 u organizaciji „Aktivni Odmor“. Ovim putem se zahavaljujem i Siniši i Sandi na Inspiraciji, Poverenju, Podršci i Prelepoj Energiji…

Sadašnjost ne postoji…

Samo četiri dana pre ovog yoga retreata, na Nebu se dešava lunacija (Mlad Mesec) i to na 10º Lava! Drakonski horoskop ove lunacije (sećanje Duše) će se naći na 29 º Vodolije (stepen Novog Doba, Doba Vodolije), gde Sanda ima Merkura (Um) u svom horoskopu, ali i Južni Čvor (pretprošla inkarnacija). S’ druge strane, Venera (esencijalni signifikator za hranu) će se 6. avgusta naći na zvezdi Regulus!

Astrologija me je naučila da vreme kao kategorija ne postoji. Sadašnjost ne postoji, jer sve što sam sad izgovorila, napisala – već je prošlost! U isto vreme, sadašnjost stvara budućnost, tako da, sve se već desilo, pa i naš susret u prošlom životu a samim tim i u budućoj inkarnaciji. Mi ne treba da čekamo da se opet inkarniramo da bismo živeli kroz posledice akcija u ovom životu.

Doba Vodolije – Mi Postajemo Ono Što Jedemo!

Već sada i ovde osetimo Doba Vodolije u koje ćemo zvanično ući 2378 godine, i to sa 29 º Vodolije 59’59’’, a sve je „načeto“ sa dolaskom jedne od četiri kraljevskih zvezda, Regulus (Čuvar Severa) na 0º Device 21.12.2011. U horoskopu „Aktivnog Odmora“ na 0º Device se nalazi Mars (proteini, ali i naš 1. energetski centar, 1. čakra), koji ima svoje „ogledalo“ na 29º Ovna, što je stepen makrobiotke. Na istom ovom mestu će se naći Venera (hrana) u danu kada yoga retreat počne (što sam gore u tekstu već navela). Mars u Devici je uvek zadužen za zdrav način ishrane, za proteine kojim se snabdevamo iz namirnica biljnog porekla, jer, Devica simbolizuje prirodu, zemlju. Ovo je zora pred Doba Vodolije (tzv.Novo Doba) i sve što pravimo ovde i sada, mi pravimo za to doba. Mi već sada živimo budućnost! Tačka precesije je u prvoj pentadi znaka Riba (0º -5º Riba), i ovo je vreme kada imamo ekspanziju spiritualnih pokreta. Sada pravimo teren za Novo Doba! Sanda ima vladara 3. polja (Um) upravo na 29º Vodolije, gde se nalazi i njen Južni čvor (pretprošla inkarnacija), i njenom Umu je poznato Doba Vodolije. Ona to nosi duboko u sebi, ne iz prošlog života, nego iz pretprošlog. Sanda je kanal da nam ovde i sada pokaže šta to u sebi ima 29º Vodolije! Pri tom, svaki 29º u sebi nosi sintezu celog znaka i ujedno veliko znanje, veliku mudrost. Vodoliju ne može da razume i podrži čovek prosečnog stanja svesti! Ovde imamo sve ono što će biti prihvaćeno tek u budućnosti. Samo „probuđeni“ i osvešćeni će prihvatiti ono što nudi 29º Vodolije. Ovo je i stepen koji sam našla kao nešto što se pojavljuje u horoskopima ljudi koji u ishrani koriste gluten free hranu. Sanda, kako i sama kaže, uživa da priprema zdravu hranu i vrlo je moguće da će na učesnike ovog yoga retreata ostaviti dubok utisak upravo kroz priči o hrani. Konačno, MI POSTAJEMO ONO ŠTO JEDEMO! Telo u ovoj inkarnaciji je posledica naše ishrane u prošloj inkarnaciji. A ono što jedemo ovde i sada- postaje naše telo u Budućem Životu! S’druge strane, duhovnost podrazumeva određeno stanje fiziologije, a to podrazumeva da je naše energetsko telo (naše čakre) – u balansu!

Manje misli, više slušaj…

U srcu znaka Vodolije,u sredini, u centru, sa 15º Vodolije, „vibrira“ stepen koji pripusujem Kundalini Yogi, čiji je predstavnik i sama Sanda. Ovo je ujedno i tzv. „Avatar degree“. Takođe, ovo je i stepen Merkur čakre, i ovo je silka „probuđenog čoveka“, čoveka koji priča malo, ali puno osluškuje, puno sluša… Preko puta, na 15º Lava, nalazi se, po Yogi Bhajnu, najvažnija čakra – 3.čakra, naše Unutrašnje Sunce (Svest o Ja). Baš 6. avgusta Sunce će na Nebu da prelazi preko 15º Lava! Na ovom mestu postoji opasnost da ne razvijamo ego u negativnom smislu, ovde treba da naučimo da preko puta nas postoji još neko, a to je upravo ta Vodolija koja je kosmopolita, i koja voli ceo Svet.

Uopšte nije onako kako mislimo da jeste!

Jupiter i Saturn čakra iz ugla Kundalni Yoge zauzimaju vrlo specijalno mesto u Zodijaku. Radi se o osi 29º Raka /29º Jarca! Kao što vidite, opet imamo priču o 29 º. Ovo su čakre koje u sebi nose najveći duhovni potencijal. Npr. i kod najvećih duhovnjaka Saturn čakra nije do kraja izbalnisrana, jer ona traži puno samodiscipline, odricanja. Na ovoj osi se traži od nas da menjamo uverenja, kako bi se i okolnosti promenile. Na 29º Raka „vibirira“ Jupiter čakra (Treće Oko), i to je mesto prelaza iz tame ka svetlu. Ovo mesto poručuje-uopšte nije onako kako mislimo da jeste! Preko puta, na 29º Jarca, mi imamo Saturn čakru, i ovde je potrebno puno odmora, i puno discipline, a to samo znak Jarca poznaje. Konačno, nakon 29º Jarca idemo ka 0º Vodolije, što je početak Neba, u okviru kojeg živi i Kundalini Yoga kao disciplina, pa i samo Novo Doba, gluten free ishrana… Biće zanimljivo videti šta nam donosi 2020. godina,kada će se na 0º Vodolije dogoditi tzv. Velika Konjunkcija Jupitera i Saturna. Mi astrolozi očekujemo neko novo doba za nas, ali svakako ovo bi trebalo da podrži sve slične discipline, pa i Kundalini Yogu.

Kraj Podzemne Reke

Prvo što mi je bilo zanimljivo, kao astrologu, je to što je Sanda rođena samo 8 dana (broj 8 je simbol Plutona i transformacije) nakon mene, iste godine, i što je njen podznak (Ascendent) tačno na mojoj Veneri (2. čakra – čiji je osnovni problem osećaj krivice, a osnovni zadatak da nauči da uživa). Susret njenog podznaka i moje Venere se dešava na fiksnoj zvezdi AHERNAR iz konstelacije Eridanus (kraj podzemne reke), koja je vrlo duhovne prirode. Naime, ona govori o putovanju kroz podzemnu reku, čišćenju genetike, nakon koje dolazi Svetlo Na Kraju Tunela. Znala sam da imamo slične horoskope, ali ujedno i različite Mesece (Duša, 4. čakra-Anahata), jer se Mesec kreće najbrže kroz Zodijak. Sve ostale plante su nam u istim znacima. Sandin Mesec (Duša) je na fiksnoj zvezdi ARCTURUS iz konstelacije Bootes (Pastir) koja zna da ukaže na to da osoba ima jaku potrebu da „luta“ svetom ne bi li našla dom negde daleko – Sanda je jedan deo života provela u Sjedinjenim Državama tokom studija, posetila je Indiju već dva puta a put Indije će krenuti opet, uskoro, septembra 2016 (pogledajte njen nedavni tekst Joga- komadić mog plavog neba). Ova zvezda ima u sebi i duhovni potencijal, i budući da će krajem aprila 2017. godine Uran (promene) dotaći Sandin Mesec (Duša, dom), Univerzum Sandi sprema svakako nova duhovna putovanja na kojima može pronaći i svoj dom, ali doživeti i velika otvaranja svoje Duše. Venera joj je na samom stepenu egzaltacije (27º Riba) i Sanda u sebi ima jaku veru u Lepo, u Istinu, u Ljubav. Ovaj stepen vezujem i za najjužniju zemlju na svetu, Argentinu, a Sanda mi je upravo rekla da je u bližoj budućnosti putevi vode upravo tamo… S’ druge strane, moj Mesec se nalazi na 15º Raka, gde Sanda ima Vrh Neba (tzv MC u astrologiji) u horoskopu svog ogledala (Antiscia chart). Sa 15º Raka „vibrira“ Anahata, centralna čakra oko koje se vrte 3. donje čakre (Telo, nesvesno) – Mars, Venera i Sunce, i 3. gornje čakre (Um, svesno) – Merkur, Jupiter i Saturn. Na ovom mestu učimo kako da budemo bliski sa samim sobom, kako da se otvorimo poverenju.

S’ Ljubavlju,

Smiljana

Dobrodošli!

Smiljana Gavrančić je diplomirani astrolog istražviač i konsultant. Astrološko znanje je sticala na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju „Johannes Kepler“, Beogra (Srbija) gde je i diplomirala oktobra 2010 godine sa tezom iz Mundane Astrologije – „Evropska Unija – In varietate concordia” (ujedinjeni u različitosti). Marta 2011 je postala ISAR CAP – međunarodni profesionalni certifkovani astrolog. Tokom školske 2010/11. u okviru postdiplomskog nivoa izučavala je Hermetičnu Astrologiju. Pre astroogije, Smiljana je studirala međunarodne odnose na pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Studije prekida kao apslovent (2006.god.) i svoj život posvećuje samo i isključivo izučavanju astrologije. Smijana je član ISAR-a (International Society for Astrological Research) i Astrološke Asocijacije Velike Britanije – AAGB (Astrological Association of Great Britain).Smiljana je osnivač i vlasnik on-line magazina INFINITY Astrological magazine, gde zajedno sa kolegama, astrolozima, iz inostranstva, piše astrološke tekstove. Njeni tekstovi su objavljeni u svetskim astrološkim časopisima – ISAR Jourunal (USA), The Astrological Journal (UK), The Mountain Astrologer blog (USA). Smiljana je predavač na astrološkim konferencijama u zemlji i svetu.

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »