JEDRENJE, ŠKOLA FOTOGRAFIJE I BICIKLIZAM NA JONSKOM MORU - Aktivni odmor - Active Holiday

JEDRENJE, ŠKOLA FOTOGRAFIJE I BICIKLIZAM NA JONSKOM MORU

JEDRENJE, ŠKOLA FOTOGRAFIJE I BICIKLIZAM NA JONSKOM MORU
LEFKAS, LEFKADA 18 – 25. APRILA 2020.(USKRŠNJI PRAZNICI)

SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, ZABRANJENO ZA TURISTE!

DA BISTE JEDRILI SA NAMA,NEOPHODAN JE OPSEŽAN INTERVJU!

Jedrenje je najlepša avantura. Beg iz stereotipnog života, putovanje u geografskom smislu, ali, i duboko u sebe. Istinsko i tanano povezivanje sa prirodom, potraga za balansom i potreba da u život vratimo radost. Jedrenje – nova dimenzija života!  Učlanite se u fb grupu i pratite obaveštenja o planovima naših avantura:  KLIKNITE OVDE

★CENA:

KAO UDRUŽENJE GRAĐANA, NEMAMO PRAVO DA JAVNO ISTIČEMO CENE. ZA RANE UPLATE REZERVACIJE DAJEMO IZUZETNE POGODNOSTI, A KAKO SE BLIŽI TERMIN POLASKA, UKOLIKO OSTANE SLOBODNIH MESTA, CENA RASTE.

INFORMACIJE O CENAMA MOŽETE DOBITI PUTEM VIBERA ILI WHATS APP-a:  SINIŠA RAČIĆ +381 60 44 97 111

OSNOVNA CENA PODRAZUMEVA ZAKUP JEDNOG MESTA U BRAČNOM LEŽAJU NA BRODU ZA 7 DANA, USLUGE SKIPERA I KURS FOTOGRAFIJE. U OSNOVNU CENU, HRANA NIJE URAČUNATA. PRED POLAZAK FORMIRA SE ZAJEDNIČKI BUDŽET I VRŠI NABAVKA.

DODATNI TROŠKOVI:

SVAKI ČLAN POSADE, OSIM SKIPERA,ORGANIZATORA I FOTOGRAFA (UKUPNO 8 OSOBA) SNOSE TROŠKOVE ZA GORIVO  I TROŠKOVE VEZOVA U LUKAMA. (U OVOM DELU PREDSEZONE RETKO SE PLAĆAJU I CENA JE SIMBOLIČNA)I DUŽNI SU I DA FINANSIRAJU HRANU ZA SKIPERA. ORGANIZATOR I FOTOGRAF SE HRANE U SOPSTVENOJ REŽIJI I NISU NA BUDŽETU POSADE. TROŠKOVI ZA GORIVO SU VARIJABILNI I ZAVISE OD VETRA. VIŠE JEDRENJA, MANJI UTROŠAK. PROSEČNA CENA GORIVA PO OSOBI JE OKO 5 DO 10 % U ODNOSU NA OSNOVNU CENU JEDRENJA.

Udruženje građana za svoje članove organizuje jedrenje JONSKIM OSTRVIMA. Član se postaje popunjavanjem prijavnog formulara.

Zajednički ulazimo u zakup jedrilice u Grčkoj, a udruženje organizuje aktivnosti tokom jedrenja.

Rok za prijavu i uplatu rezervacije, u iznosu 50% zakupa, je do popune kapaciteta. Ostatak iznosa porebno je uplatiti pred putovanje.

Kratak opis regije:

Jonska ostrva se nalaze na zapadnoj obali Grčke, u Jonskom moru. Tu se nalazi nekoliko većih i mnoštvo manjih ostrva: Krf, Paksos, Lefkada, Itaka, Kefalonija, Zakintos, Itaka. Ova jonska ostrva su naširoko poznata po svojim peščanim plažama, kristalno čistom, tirkiznom vodom, živopisnim, cvetnim pejzažima i tradicionalnim, staromodnim selima. Posetioci se ovde obično osećaju kao da su u drugom svetu dok šetaju uskim uličicama starih gradova i razgledaju očaravajuće venecijanske spomenike. Postoji legenda da jonski vetar ima moć da učini ljude entuzijastičnijim i življim, što je možda zazlog zašto su meštani toliko vedri. Litice sa zelenim vrhovima se naginju nad okeanom i formiraju prirodno zaklonjene peščane pećine.

★ OKVIRNI PLAN PLOVIDBE: LEFKADA, KEFALONIJA, MEGANISI, ITAKA. U SLUČAJU VANREDNO DOBROG VETRA I ZAKINTOS.

NE ZABORAVITE! U ODNOSU NA NAŠE ŽELJE, VEĆU MOĆ IMAJU VREMENSKE PRILIKE. BEZ OBZIRA NA IZLOŽENI PLAN PLOVIDBE, SKIPER ĆE SHODNO VREMENSKIM USLOVIMA, A U CILJU BEZBEDNOSTI, SAMOSTALNO DONETI ODLUKU O PROMENI MARŠUTE.

★KATAMARAN: BELIZE 43
Godinja proizvodnje: 2006.


Kratak opis broda:

Brodska kuhinja sadrži frižider, zamrzivač, šporet sa rernom. Kuhinja je kompletno opremljena sa potrebnim posuđem i escajgom. Pre svake plovidbe, kuhinja i posuđe moraju biti raspremljeni. Inicijalna nabavka se obavlja u subotu ujutru, pre ukrcavanja

UKUPAN KAPACITET BRODA: SKIPER PLUS 10 PUTNIKA

★ SKIPER: Andrej Tabor, bavi se jedrenjem više od 20 godina. Učestvovao u radu nekoliko jedriličarskih klubova i blisko sarađuje sa našim istaknutim jedriličarima iz Aligator Sailing Team i JK Ada.Ima zvanje Yacht Mastera i dozvolu za 100brt sa iskustvom u plovidbi preko 20godina i preplovljenih 40.000 nautičkih milja.

JESTE LI RASPOLOŽENI ZA JUNSKO 14 -TO DNEVNO JEDRENJE KIKLADAMA? KLIKNITE OVDE

PUNIM JEDRIMA KATAMARANOM KIKLADAMA

★KURS FOTOGRAFIJE (MOBILNIM TELEFONOM ILI KAMEROM
Namenjena je svima koji vole da fotografišu sa fotoaparatom ili mobilnim i žele da unaprede znanja, iskustva i veštine fotografisanja  kroz učenje teorije i praktičan rad, korekturu i učenje obradi fotografije na mobilom telefonu ili tablet kompjuteru. Kurs čine sažeta predavanja najkorisnijih estetskih pravila o kompoziciji, pravilnom podešavanju eksponiranja (iso, ekspozicija, blenda, merenje svetla), odnosno najpotrebnijih stvari tehničkih stvari koje su potrebna znati za kreiranje kvalitetnih fotografija.

SVAKI DAN PO DVA SATA TEORIJE PLUS INDIVIDUALNI PRAKTIČNI RAD TOKOM CELOG DANA UZ EVALUACIJU I ANALIZU GREŠAKA TOKOM FOTOGRAFISANJA.

KURS FOTOGRAFIJE VODI: DARKO ĆIRKOV
Radno iskustvo:

1988- 1989. godine nedeljnik Eho

– Radio kao novinar i fotograf

Januar 1990- decembar 2017. godine dnevni list Politika

– U najstarijem dnevnom listu na Balkanu punih 18 godina radio kao fotoreporter i zamenik urednika fotografije. Tokom gotovo dve decenije izveštavao i fotografisao sa većine najvažnijih političkih, društvenih i kulturnih dogadjaja u Srbiji i regionu. U ličnoj arhivi imam više destina hiljada fotografija sa najznamenitijih  društvenih i političkih događaja, koncerata stranih izvodjača, modnih revija, pejzaža…

Ostalo

– Fotografije objavljivane u nedeljnim Politikinim izdanjima, Medjunarodnim Crvenim Krstom novinskim agencijama Reuters, EPA, AP. Brojne fotografije uvršćene su u knjige, koje su obrađivale prelomne i istorijske političke i društvene događaje u Srbiji i na Balkanu. Takođe, veliki broj fotografija izlagan je na postavkama u zemlji i inostranstvu.

– Saradjivao sa mnogim marketinškim i PR agencijama na raznim projektima: prijemima, sajmovima, kalendarima, promocijama, reklamiranju proizvoda.

Obrazovanje i veštine:

Srednju školu završio u Beogradu i upisao Istoriju umetnosti. Školu Jugoslovenskog intituta za novinarstvo i fotografiju u klasi Tome Peterneka. Napredni kurs za Adobe Photoshop i Microsoft office.

Vodio brojne individualne edukacije iz oblasti fotografije.

★BICIKLIZAM

JONSKA OSTRVA, VAN SEZONE SU IDEALNA ZA VOŽNJE BICIKLA. NA VEĆINI OSTRVA TRUDIĆEMO SE TOKOM DANA, DA PO NEKOLIKO SATI VOZIMO BICIKL. NAJAM BICIKLA NIJE URAČUNAT U CENU, A CENE IZNAJMLJIVANJA SU PRISTUPAČNE.

★PREVOZ DO MESTA ISPLOVLJAVANJA – LEFKAS, LEFKADA: UNUTAR GRUPE KOJA SE OKUPI, ORGANIZOVAĆEMO ZAJEDNIČKI PREVOZ. ONI KOJI IMAJU AUTOMOBILE, ZAMOLIĆEMO DA POVEZU ONE KOJI SU BEZ PREVOZA, UZ PODELU TROŠKOVA.UKOLIKO IZ POSTOJEĆIH RESURSA, NE USPEMO, ANGAŽOVAĆEMO KOMBI PREVOZNIKA.

★ VAŽNE NAPOMENE: Novac uplaćen za rezervaciju prenosi se vlasniku broda – čarter kompaniji. U SLUČAJU SPREČENOSTI DA PRISUSTVUJETE JEDRENJU, NOVAC NIJE MOGUĆE REFUNDIRATI, ALI JE UPLATA REZERVACIJE PRENOSIVA NA DRUGU OSOBU. 

PO DOLASKU NA BROD OBAVEZNO JE OSTAVLJANJE DEPOZITA U IZNOSU 200 EURA PO SVAKOJ OSOBI. DEPOZIT SE PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA VRAĆA, U SLUČAJU DA NA BRODU NIJE NAČINJENA NIKAKVA ŠTETA OD STRANE GOSTIJU. U SLUČAJU NAČINJENE ŠTETE, ORGANIZATOR JEDRENJA I SKIPER NE UČESTVUJE U NADOKNADI, OSIM U SLUČAJU DA SU ONI, SAMI, POČINIOCI.

NEMOJTE OČEKIVATI DA VAS NA JEDRENJU BILO KO SLUŽI. NISTE U HOTELU I ARANŽMAN NIJE TURISTIČKI. KOMPLETNA POSADA UČESTVUJE U SVIM AKTIVNOSTIMA. JEDRENJE NIJE ZA SVILENE I RAZMAŽENE, JEDRENJE JE OZBILJNA AVANTURA! BUDITE VEDROG DUHA, KROTKI, RAZUMNI, TOLERANTNI I KOOPERATIVNI. BROD JE MALI PROSTOR NA KOME DELIMO INTIMU SA NEPOZNATIM LJUDIMA. BITI U NEGATIVNOJ ŽIVOTNOJ FAZI, A NAĆI SE IZOLOVAN NA MORU, MOŽE BITI PAKLENO! ISKUSTVA SA MNOGIH JEDRENJA SU POKAZALA, DA ZDRAVO JEZGRO GRUPE SUROVO POSTUPA PREMA NEGATIVCIMA. OSTAJU IZOLOVANI I ODBAČENI.

★ORGANIZATOR AKTIVNOSTI: SINIŠA RAČIĆ

★INFORMACIJE I KONTAKT: SINIŠA RAĆIĆ +381 60 44 97 111 (POZVATI PUTEM VIBERA ILI WHATS APP-A  ZBOG ČESTOK BORAVKA U INOSTRANSTVU)

REZERVNI BR TELEFONA: +381 60 44 97 112, VESNA ANDRIĆ

OBAVEZAN JE TELEFONSKI (viber, whats app) POZIV I SASTANAK (ILI RAZGOVOR PREKO SKYPE) KAKO BISMO IZBEGLI OKUPLJANJE KONFLIKTNIH LJUDI NA JEDRENJU.

Pogledajte video o kreatoru koncepta Aktivni Odmor – Active Holiday:

 

Comments are closed.