HIKING & CYCLING NA TARI

HIKING & CYCLING NA TARI

21 – 23. maj. 2021.

OVO NIJE TURISTIČKI DOGAĐAJ, VEĆ AVANTURA. POTREBNO JE DA IMATE FINU DOZU AVANTURISTIČKOG DUHA, DA STE POKRETNI I VEDRE NARAVI!

INFORMACIJE , REZERVACIJE I OBAVEŠTENJA:

JELENA GALOGAŽA +381 60 44 97 112

Tara je planina čuvena po velikoj raznovrsnosti biljnog i životinjskog sveta, a njeni aduti su i netaknuta priroda, skijališta i arheološka nalazišta.
Staroslovenski bog Tar je, prema predanju, zbog lepote predela izabrao upravo ovu planinu za svoj dom. Tako je Tara, smeštena u jedan od najprivlačnijih delova Srbije sa gustim četinarskim i listopadnim šumama, bujnim pašnjacima i prostranim livadama, i dobila ime.

Tara se nalazi u zapadnoj Srbiji, oslanjajući se na Zlatibor i Mokru Goru, i predstavlja područje netaknutih prirodnih bogatstava čime postaje idealna destinacija za odmor i rekreaciju.

Prirodnom bogatstvu Tare doprinosi i reka Drina sa svojim kanjonom koji uokviruje severne obronke ovog planinskog masiva. Na obodima Tare nalaze se jezero Perućac na Drini i Zaovinsko jezero. Upravo zbog ovakvih izuzetnih prirodnih uslova i jedinstvenog ambijenta, Tara je jedan od bisera Srbije.

★PLAN AKTIVNOSTI:

PETAK, 21.05: Dolazak u popodnevnim časovima, smeštaj u hostel, večera, druženje i noćenje.
SUBOTA, 22.05: doručak, celodnevna pešačka tura, odlazak na vidikovac “Crnjeskovo”. (Dužina pešačke rute je 12 km), večera, druženje i noćenje.
NEDELJA, 23.05: doručak, biciklistička tura do vidikovaca “Sokolarica” i “Osluša”. (dužina ture je oko 30 km. Srednje zahtevna je), povratak.

★ SMEŠTAJ:

Savršeno je mesto za ljubitelje prirode koji žele da istraže ovu fascinantnu planinu.
Smešten je u Kaluđerskim barama, spokojnom delu ovog Nacionalnog parka.
Smeštaj je u četvorokrevetnim sobama, a po popunjenom kapacitetu možemo Vam obezbediti smeštaj u obližnjim apartmanima.

★ VODIČ:

MARKO RISTOVSKI – TOUR EXPERT, PIONIR EKO TURIZMA

MARKOVU PRIČU PROČITAJTE NA LINKU: KLIKNITE OVDE

★ CENA:

KAO UDRUŽENJE GRAĐANA, PREMA PROPOZICIJAMA TURISTIČKE INSPEKCIJE, NEMAMO PRAVO DA JAVNO OBJAVLJUJEMO CENE. INFORMACIJU ĆETE DOBITI NA UPIT, UKOLIKO KONTAKTIRATE

★ INFORMACIJE , REZERVACIJE I OBAVEŠTENJA:

JELENA GALOGAŽA
+ 381 60 44 97 112 (VIBER, WHATS APP, TEL)
E-mail: office@aktivniodmor.net

★ PREVOZ

POVEZUJEMO VOZAČE, VLASNIKE AUTOMOBILA, KOJI IMAJU MESTA U AUTOMOBILIMA, SA ONIMA KOJI IH POTRAŽUJU. VOZAČI SU OSLOBOĐENI TROŠKOVA PLAĆANJA GORIVA I PUTARINA, UKOLIKO POVEZU 3 LICA. VOŽENE 3 OSOBE RAVNOPRAVNO DELE TROŠKOVE.

NEOPHODNA JE UPLATA REZERVACIJE KOJA SE PRENOSI VLASNICIMA SMEŠTAJA. UPLAĆENA REZERVACIJA SE NE VRAĆA, A PRENOSIVA JE NA DRUGU OSOBU.

BORAVIŠNA TAKSA NIJE UKLJUČENA U CENU.

★ ORGANIZACIJA: TARA HIKING CENTAR

★ KOORDINACIJA I MARKETING: SINIŠA RAČIĆ

KONCEPT AKTIVNI ODMOR PROMOVIŠE IDEJE ZDRAVOG ŽIVOTA I OČUVANJA ŽIVOTNE SREDINE. OVAJ DOGAĐAJ IMA EKOLOŠKU KONOTACIJU!

PREDLAŽEMO VAM JOŠ NEKE DOGAĐAJE AKTIVNOG ODMORA

TRASOM STAROG VOZA ĆIRE – BICIKLIZAM U HERCEGOVINI

 

 

 

RAFTING NA 3 REKE: NERETVA, UNA I VRBAS – ROAD TRIP

KRSTARENJE, BICIKLIZAM I JOGA , JADRANSKA OSTRVA

BISTRE VODE HERCEGOVINE – AVANTURA

 

 

 

 

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO … Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete … Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara. … Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »