KAYAKING, SUP BOARDING & WORLD GASTRONOMY, ADA BOJANA

KAYAKING, SUP BOARDING & WORLD GASTRONOMY 

ADA BOJANA, 4 – 11. SEPTEMBAR 2021.

Da dan započinje osmehom, koji traje najmanje do zalaska sunca. Zamislite  sunce koje miluje, nepregledno prostranstvo mora i peska, horizont. Popodnevni zvuk zrikavaca, vetrić koji vam ne da da se oznojite. Ušće Bojane u more, posebna priča… Onima koji nikad nisu bili, mogu da kažem da je to nešto što podseća na Indiju, Vijetnam, Brazil. Ada Bojana ima posebnu energiju. Tamo su lica razdragana, a koraci lelujavi. Vreme je irelevantna kategorija. Ekipa koja se okuplja na događajima, koje organizujemo je specijalna. Ima dosta njih koji dolaze samostalno. To su otvoreni i topli ljudi. Mi se družimo i sklapamo prijateljstva. Mi delimo iste osećaje – SREĆU !  Budite i vi srećni, pridružite nam se!

★ INFORMACIJE I  KONTAKT:
SINIŠA RAČIĆ

+381 604497111 ( tel, viber, whats app, telegram)

★ DNEVNI KONDICIONI I TRENINZI TEHNIKA VESLANJA NA KAJAKU I SUP BOARDU

SVAKODNEVNI DVOIPOSATNI KONDICIONI I TRENINZI TEHNIKA NA KAJAKU I SUP BOARDU.
NAKON TOGA, NA SOPSTVENU MATERIJALNU I FIZIČKU ODGOVORNOST KORIŠĆENJE PLOVILA TOKOM CELOG DANA

TRENER TEHNIKA KAYAKINGA I SUP BOARDINGA:

OBRAD STANIĆ

Od 2012. se aktivno bavim sportovima na vodi, najprije raftingom gdje sam u Banja Luci prošao razne obuke za skipera na raftingu, kao i za spasilaštvo nad vodom. Poslije obuka postajem skiper i radim turistički rafting i Rafting klubu Kanjon. Posebno sam ponosan što sam kao učesnik prve rafting regate od Banja Luke do Beograda izveslao 504 kilometra za 14 dana. Postajem i član specijalizovane jedinice na spasilaštvo na vodi i pod vodom, koja je oformljena poslije nemilih poplava 2014. godine gdje sam učestvovao u evakuaciji ljudi. Sve vrijeme dok se bavim turističkim raftingom koristim priliku da savladam i druga plovila, a omiljeno mi je SUP daska. Znanje i iskustvo koje sam stekao na raznim rijekama iskoristio sam u rodnom gradu te 2018. godine otvorio firmu “Barka na Trebišnjici” koja se bavi iznajmljivanjem čamaca i SUP-ova kao i turističkim turama čamcima na Trebišnjici. Veliki sam ljubitelj prirode i avanture

★ KITESURFING & WINDSURFING OBUKA

NA UPIT

ODVIJA SE VAN NAŠIH VESLAČKIH TERMINA.

★ SMEŠTAJ: 
Sojenica Hakuna Matata I je luksuzno opremljena dvospratna kuća koja se nalazi na levoj obali reke Bojane, strana ostrva Ada Bojana, nizvodno od mosta 150 metara. Na spratu su dve spavaće sobe i kupatilo. Jedna spavaća je sa 1 bračnim i 1 singl krevetom, dok je druga sa jednim bračnim krevetom i ima izlaz na terasu. U prizemlju su dnevna, kuhinja, spavaća i kupatilo. U dnevnom boravku nalazi se ugaona koja po se po potrebi može razvući za spavanje 2 osobe, TV sa kablovskom. Spavaća u prizemlju ima bračni krevet. Kuhinja je u potpunosti opremljena inventarom i aparatima (posuđe, šporet, rerna, frižider. masina za sudje) Iz dnevnog boravka izlazi se na natkrivenu terasu nameštenu stolom, roštiljom, ljuljaškom. Iz natkrivenog dela terase spušta se nivo niže sunčalište sa ležaljkama i direktnim stepenicama za ulaz u vodu. Kuća ima parking za više vozila kao i roštilj.

GOSTIMA SU NA RASPOLAGANJU 3 ZAJEDNIČKA KUPATILA, A 2 TUŠA SE NALAZE I NA TERASI.

NAŠ SMEŠTAJ:

ZA SVE UČESNIKE KOJI SE UČLANE U UDRUŽENJE ZA AKTIVAN I ZDRAV ŽIVOT “FITNESS & YOGA”, OBEZBEDJEN JE SMEŠTAJ I HRANA NA BAZI POLUPANSIONA. PLAĆA SE NA LICU MESTA. Član udruženja se postaje popunjavanjem pristupnog formulara, može i na licu mesta.

★GASTRONOMIJA SA RAZLIČITIH MERIDIJANA

NA BAZI POLUPANSIONA

CHEF JADRANKA BALJAK
Ja sam Jadranka Baljak alias Jadrankina kuhinja ili kako su me svi prijatelji iz detinjstva i mladosti zvali mama Jaca, jer sam medju prvima u kuhinji pored ostalih gedžeta imala i kćerku da mi se mota oko nogu.
Okružena mirisom hleba ispod peke, slatkoćom kasnoavgustovskog groždja i očiju uprtih u velelepne stene gorostasnog Velebita, jer su moji roditelji poreklom iz tog krša, od malih nogu me ta genetska predispozicija vodila ovom mom sadašnjem životu. Plus, naravno, ljubav prema čitanju i knjjigama.
Zato sada kuvam, planinarim, pišem priče i učim i dalje o radosti života i davanja. Otac pekar i poslastičar koji je bio dovoljno dobar da u svoje vreme honorarno radi u Belom dvoru kod Tita mi nikad ništa nije rekao, ali mi je svojim primerom ukazao na svu onu lepotu i kreativnost i pre svega ljubav koju je utkao u pripremu hrane.
Posle godina rada u administraciji pre 7 godina se odlučujem da se potpuno posvetim svojoj prvoj ljubavi Kuvanju. Nastavljam da učim i da se igram svaki dan. Organizujem radionice brze hrane, radionice za odrasle i decu, radionice raznih kuhinja sveta, družim se i učim kroz interakciju sa mušterijama.
Organizovala sam sijaset privatnih zabava, ručkova, večera, radila za poznatu nemačku organizaciju GIZ u Beogradu, odradila mnogo keteringa za privatne firme, napravila tone torti i kolača za rodjendance, 13 godina se igrala tokom leta u kuhinji malog porodičnog hotela Anesis u Grčkoj i uvek ostajala nasmejana i zaljubljena u sopstvenoj kuhinji.
O meni govore moji radovi, a nešto od toga možete videti na :
www.jadrankinakuhinja.com
FB Jadrankina Kuhinja
Instagram: Jadrankina Kuhinja
You tube: Jadrankina kuhinja

Jelovnik tokom sedmodnevnog događaja:
S obzirom na miris mora, šum talasa i neukrotivost prirode rta Ade Bojane, potrudiću se da maksmilano iskoristim svoje kulinarske potencijale i pružim učesnicima rapsodiju ukusa različitih jela i kuhinja sveta da bi celokupan doživljaj bio primeren trenutku.
Dan prvi: Večera, doček učesnika dogadjaja i večera raspoloženja, fuzija ukusa ala Jadrankina kuhinja, u skladu sa raspoloženjem i osećajem za prostor i vreme u kome se trenutno nalazimo. Naglasak na mediteeranskim ukusima.
Dan drugi: Doručak marokanski sa sećanjem na Marakeš i Imlil, selo podno planine Atlas
Večera: nastavljamo u duhu Maroka , boje, mirisi, ukusi
Dan treći: Doručak – nigde bez Italije…blizina čini čuda
Večera – italijanske paste, kombinacija ukusa i iskustava sa različitih meridijana
Dan četvrti: Doručak – Lepote jednog novembarskog Lisabona
Večera: prizivanje ukusa Portugala, zavodljivost Fada u očima, mirisi vanil krema iz Belema
Dan peti: Doručak – tam tam Afrike u našim srcima, iskonska povezanost, osećaj slobode jedini pravi, Gana zauvek u mom srcu, nešto novo, nešto drugačije
Večera – Sećanje na snažni huk atlanskog okeana u kasnim večernjim satima, velelepnost mango drveta i sočnost njegovih plodova, igranje sa ukusima, lepota je u jednostavnosti
Dan šesti: Doručak – Kolorit arapske kuhinje
Večera: Arabian night
Dan sedmi: Doručak i večera – dan iznenadjenja a la Jadrankina kuhinja, sloboda pokreta
Dan osmi: Veseli doručak za srećan put

★CENA: KAO UDRUŽENJE GRAĐANA, PREMA PROPOZICIJAMA TURISTIČKE INSPEKCIJE NEMAMO PRAVO DA JAVNO OBJAVLJUJEMO CENE, ALI DAĆEMO VAM SVE INFORMACIJE NA UPIT.

ZA NAJAM SMEŠTAJA, NABAVKU NAMIRNICA I ANGAŽOVANJE INSTRUKTORA, NEOPHODNA JE UPLATA REZERVACIJE. UPLAĆENA SREDSTVA NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆAJU, ALI PRENOSIVA SU NA DRUGA LICA.

FORMULAR ZA UPLATU DINARSKE REZERVACIJE. NE UPLAĆIVATI BEZ PRETHODNO OBAVLJENOG RAZGOVORA. INTERESENTI ZA DOGAĐAJ MOGU UPLATITI REZERVACIJU PUTEM DRUGIH KANALA PLAĆANJA.

★ INFORMACIJE I  KONTAKT:
SINIŠA RAČIĆ (KORISTITE VIBER ILI WHATS APP, ZBOG STALNOG BORAVKA NA DOGAĐAJIMA.

+381 604497111 ( tel, viber, whats app, telegram)
E-mail:  office@aktivniodmor.net

★ORGANIZACIJA: SINIŠA RAČIĆ

POGLEDAJTE VIDEO KOJI GOVORI O NASTANKU KONCEPTA

 

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »