BUDJENJE LJUBAVI – YOGA, TANTRA I ŠAMANSKI SEMINAR SA SRI HARIJEM NA ADI BOJANI

BUDJENJE LJUBAVI, YOGA SEMINAR SA SRI HARIJEM – BHAKTI YOGA, TANTRA I ŠAMANIZAM

 

ADA BOJANA, CRNA GORA, 18 – 25. AVGUST 2018.

 


Da dan započinje osmehom, koji traje najmanje do zalaska sunca.
Zamislite  sunce koje miluje, nepregledno prostranstvo mora i peska, horizont.
Popodnevni zvuk zrikavaca, vetrić koji vam ne da da se oznojite. Ušće Bojane u more, posebna priča… Onima koji nikad nisu bili, mogu da kažem da je to nešto što podseća na Indiju, Vijetnam, Brazil. Ada Bojana ima posebnu energiju. Tamo su lica razdragana a koraci lelujavi. Vreme je irelevantna kategorija. Ekipa koja se okuplja na događajima, koje organizujem je specijalna. Ima dosta njih koji dolaze samostalno. To su otvoreni i topli ljudi. Mi se družimo i sklapamo prijateljstva. Mi delimo iste osećaje – SREĆU !
Budite i vi srećni, pridružite nam se!:)

Siniša Račić – organizator aktivnog odmora


DOGAĐAJ JE OSMIŠLJEN KAO SEMINAR NA KOME ĆEMO PRAKTIVOVATI JOGU, TANTRU I ŠAMANIZAM I VRŠITI DETOKSIKACIJU ORGANIZMA ISHRANOM, ISKLJUČIVO BILJNOM HRANOM.

FAKULTATIVNI PROGRAM PODRAZUMEVA RADIONICE PRIPREME BILJNE I SIROVE HRANE, INDIVIDUALNE  SEANSE,  I  MASAŽU.

PROGRAM ĆE SE ODVIJATI NA SOJENICAMA I NA PLAŽI. ZA SVE UČESNIKE KOJI SE UČLANE U UDRUŽENJE ZA AKTIVAN I ZDRAV ŽIVOT “FITNESS & YOGA”, OBEZBEDJEN JE SMEŠTAJ I HRANA. ČLAN UDRUŽENJA SE POSTAJE POPUNJAVANJEM PRIJEMNOG FORMULARA.

★ INFORMACIJE I REZERVACIJA:
SVE INFORMACIJE I REZERVACIJA KOD MENADŽERA DOGAĐAJA – VESNE ANDRIĆPOZIVOM NA TEL BROJ/VIBER/
+381 638606448

e-mail:  vsn_andric@yahoo.com

 

★ REZERVACIJE SE UPLAĆUJU DO POPUNE KAPACITETA.

 

★ PREVOZ JE INDIVIDUALAN, PREPORUČUJEMO KOMBI PREVOZ AGENCIJE “VITOSPRINT”, GDE POZOVAJUĆI SE NA TO DA STE GOSTI AKTIVNOG ODMORA, OSTVARUJETE POPUST, UMESTO 80 EUR ZA POVRATNU KARTU OD VRATA DO VRATA (BG – ADA B – ADA B – BG ), PLAĆATE 75 EUR.
telefon: 011/36 26 061, 064/58 68 929 

 

 

Aktivni Odmor” je ušao u petu godinu postojanja, iz sebe ima uspešnu organizaciju brojnih događaja.
Kratak istorijat i osvrt na početke možete pročitati na linku: kliknite ovde

 

★ O SEMINARU: 

SEMINAR VODI SRI HARI

Sri Hari prvi je put otišao u Indiju sa 23 godine. Još u detinjstvu, bio je privučen intuitivnim osećajem, izuzetno moćne nostalgije, koja je pripadala zreloj odrasloj osobi, sa snažnim prepoznavanjem da će se na tom mestu sa svojom dušom, ponovo spojiti. Već tada tada je sa sigurnošću znao, da je Indija njegov put, duhovni izazov i život, sve drugo bila mu je sad već, poznata prošla sadašnjost.

Sadržajne dve decenije provodi u Indiji svestan da njegova duša, već iz života u život nije ni odlazila iz nje.
Ime Sri Hari stekao je inicijacijom u Švedskoj u svojoj 22 godini života, koju dodeljuje učitelj ili guru ili onaj koji vodi iz ‘tame u svetlost’.
Guru je osoba koja je imala Darshan (susret) sa istinom (Bogom) i koja je sposobna da prenosi znanje. Učitelj sa svog božanskog nivoa svesti daruje ključ (frekvencija u obliku mantre) koji povezuje učenika sa božanskom svešću. Praksa uključuje dodeljivanje duhovnog imena uz inicijaciju, koja podrazumeva ‘duhovno rođenje’ kojom učenik lakše razvija svoju svest, kao duhovna duša.

Sri Hari (Hindu) je duhovno ime, koje podrazumeva više značenja. Može biti titularni prefix koji se piše kao Shri, a označava Boginju sreće Lakshmi, a Hari je ime Boga koji čisti srca i oslobađa druge od nevolje i bede, međutim, najdominantnije značenje je božanski ‘lopov’ koji svojom ljubavlju krade srca živih bića.

Prvi učitelj od kog je sticao znanje, bio je Harikesh Swami.
A nadogradnju učenja, dobija od učitelja Pran Krishne Das Babaji Maharaja, učitelja koji je živa personifikacija čiste duhovnosti, ljubavi i služenja svetu, a koji je životno aktivan, u svojoj 99 godini danonoćno je prisutan, sa jako malo sna i hrane.

Sri Harijeva esencijalna praksa od početka je Bhakti yoga, koja ima moć i nosi slobodu. Ona je životni put ljubavi, kroz koju se uči da sve što radimo, mislimo i osećamo, činimo sa ljubavlju, implicirajući poruku, da ono što hrani ‘biljku ljubavi’ u našem srcu je poželjno i jedino istinito i prihatljivo.

Zanimljivo je da je na svom razvojnom duhovnom putu sretao veće i manje poznate gurue, derviše, monahe, šamane, veštice, tantrike, svece, ljude koji su obožavani kao avatari, egzaltirane ‘vantelesne’ duše i razna druga neobična bića, istinske umetnike kao i one koji su čista ogledala božanskog sjaja.
Širio je iskustva u svim pravcima, a najveći primer i dar ljubavi, dobijao je i od svojih roditelja, što mu je doprinosilo rastu i’ širenju duše u svim pravcima i pozivima.

Jednu od najintenzivnijih promena desila mu se nakon dugog niza godina pretežno duhovnog istraživanja, na jednom izuzetno svetom mestu Pushkar, koje se nalazi u Rajsthanu u pustinjskom delu Indije. Posvetio se tada tromesečnom postu, kroz koji je ‘primio poruku’, da je neophodna i realizacija, ne samo u duhovnim energijama i svetovima, već i realizacija u energijama ovozemaljskog postojanja, iako je sve zajedno povezano, potrebna je integracija sa iskustvom materijalnog sveta, da bi se nadograđivali ispravni uvidi i širilo znanje i učenje.

Sri Hari svoje duhovno iskustvo i praktično učenje primenjuje kroz različite praktične tehnike za razvoj i rast duhovnosti, a jedna od njih je i praksa tradicionalne linije Maha Sidha učenu od Premanananda Swamija, koju je proširio dalje sa učiteljem Hari Premom i ujedinio je autentična iskustva iz različitih pravaca u jedinstvenu praksu, koju prenosi kroz individualne sesije, predavanja, seminare i edukacije.

HRANA I RADIONICE PRIPREME SIROVE I BILJNE HRANE:

Biljna i sirova hrana( većinski organska), detox napici. Svakog dana po dva obroka na bazi švedskog stola.

Hranu spremaju Janoš Baša 
Trenutno zaposlen u hotelu “Moskva”, u prestižnom restoranu vegetarijanske i veganske ishrane –  “Glow”
Znanje sticao na brojnim seminarima i kroz iskustvo rada u poznatim beogradskim restoranima: Radost Fina kuhinjica, Mayka, Rai ketering.
Iskustvo u pripremanju hrane na joga i holističkim događajima, kao i vođenju brojnih radionica.
Usavršavao znanje kod renomiranog kuvara vegeterijanske indijske kuhinje Dejana Jovanovića – Dhanurdhara.
Ljubitelj prirode, sporta i zdravog načina života.

★SMEŠTAJ:
ZA SVE POLAZNIKE KOJI SE UČLANE U NAŠE UDRUŽENJE I UPLATE REZERVACIJU, OBEZBEĐEN JE PRELEP SMEŠTAJ: DELUX CHALET ADA BOJANA, SOJENICA

ZA FOTO GALERIJU KLIKUTI OVDE

★VAŽNE NAPOMENE:

ULAZ U TURISTIČKI KOMPLEKS ADE BOJANE(GDE ĆE SE ODRŽAVATI PROGRAM) NIJE URAČUNAT U CENU SEMINARA. NAPLAĆUJE SE PRVOG DANA 14 EURA,  A VAŽI 7 DANA ZA NEOGRANIČEN BROJ ULAZAKA I IZLAZAKA ZA PEŠAKE.

ARANŽMAN NIJE TURISTIČKI, REČ JE O SEMINARU, TE STOGA NE TREBA OČEKIVATI TURISTIČKE STANDARDE. PROGRAM JE RAD NA SEBI, TOKOM KOGA SE MOGU DEŠAVATI PROMENE RASPOLOŽENJA. IMAJTE TO U VIDU I NE KRIVITE DRUGE. PROGRAM JE NAMENJEN DA VAM POMOGNE ALI PODRAZUMEVA IZVESNA ODRICANJA.


ADA BOJANA JE DIVLJINA. PRELEPA JE ALI NIJE ZA SVAKOGA! DA BISTE BILI NAŠ GOST I UKLOPILI SE U ATMOSFERU, POTREBNO JE DA IMATE FINU DOZU AVANTURISTIČKOG DUHA.

PRONADJITE PREKO GUGLA TEKSTOVE O ADI, KAKO BISTE BILI INFORMISANI.

TOKOM SEMINARA  ŽIVEĆETE U ZAJEDNICI SA NEPOZNATIM LJUDIMA. PREISPITAJTE SVOJE KAPACITETE ZA TO.

NAŠ DOGAĐAJ JE IZLAZAK I ZONE KOMFORA, BUDITE SPREMNI. TRUDITE SE DA DATE DOPRINOS HARMONIJI GRUPE.

BORAVAK NA ADI BOJANI PODRAZUMEVA DOSTA ŠETNJI, UKOLIKO NEMATE AUTOMOBIL. BUDITE SPREMNI NA TO. 

TOKOM SVIH NAŠIH DOGAĐAJA, SOLIDARNO SE ORGANIZUJEMO ZA RAZNE IZLETE, ONI KOJI IMAJU AUTO, PRIHVATAJU DA PREVEZU ONE KOJI NEMAJU AUTOMOBIL.

U AVGUSTU DEŠAVA SE POVREMENI NESTANAK STRUJE, U SKLADU S TIM, MOŽE SE POMERITI SATNICA OBROKA.

U CRNOJ GORI SPORADIČNO SE DEŠAVAJU CREVNE VIROZE. MOLIMO DA NEKOLIKO DANA PRED PUT POČNETE DA PIJETE PROBIOTIKE I NASTAVITE TOKOM BORAVKA. ISKUSTVO JE POKAZALO DA TIME SPREČAVATE POJAVU INFEKCIJE.

 

SVE INFORMACIJE POZIVOM NA TEL BROJ/VIBER/ +381 63 86 06 448 , VESNA ANDRIĆ

e-mail:  vsn_andric@yahoo.com

 

★ORGANIZACIJA: SINIŠA RAČIĆ

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »