Обука за терапевти CFC LD – револуционерна антицелулитна масерска техника

 

Обука за терапевти CFC LD  масажа 

Скопје, 09. и  10. декември 2017, 10 – 16h

Место на настанот:

Работнички универзитет  “Кочо Рацин“, ул.Мирче Ацев бр 4 : google maps

 

Од учество на сите терапевти кои го завршија нашиот семинар одговорно тврдиме дека CFC LD е апсoлутно најефикасна техника за елиминација на целулит ..

 

CFC лимфна дренажа  е модифициран протокол контрола, првенција и лечење на целулит. Овој медикал СПА протокол се базира на новиот концепт на етиопатогенеза која ја поставија експерти на бразилската клиника за лимфодем  GODOY&GODOY од Sao Paulo

CFC протокол е створен после контролирани експериментални студии на клиенти – волонтер Ивана Благоевиќ дип.СКЕ CFC LD терапефт и тренер со стручна помош на прим.д-р Гордана Исаиловиќ

ГИНОИДНА ХИДРОЛИПОДИСТРОФИЈА( целулит или кора од портокал)

настанува независно од: телесна тежина, физичка кондиција и возраст на жената ,може да се јави многу поретко и кај мажи.

Целулитот е видлив 80% кај жени.

Целулитот во основа е пореметување на сврзното ткиво во дерма и во сврзните прегради, и помеѓу масните клетки во поткожно масно ткиво.

Се претпоставувало дека кај жени со недоволно цврста кологенска мрежа, масното ткиво врши притисок  и продира во дермсот, а на површина на кожата се видливи неестетски наслаги кои ги викаме ЦЕЛУЛИТ.

Поради пореметена архитектура на ткивото во кожата доаѓа до застој на течности ,таложење на токсини и отпадни продукти кои предизвикуваат воспаление во околкото ткиво.Воспалението оштетува витално ткиво кое се заменува со нерамномерно распоредено сврзно ткиво и така настанува магичен круг кон се појако изразена болест.

Во поново време се дојде до нови откритија и експериментални потврди на етиопатогенеза на целулит. Благодарејќи на научно истражувачка рабора на брачниот пар  доктори од Бразил од клиниката GODOY & GODOY  тие на својата клиника во Sao Paulo која е специјализирана за решавање на проблеми на лифодема на рака кај жени после хирушко отстранување на дојка случајно  забележиле дека кај пациентките при секојдневна лимфна дренажа на врат, пазуви  и абдомен во тек на 20 дена доаѓа до значајна редукција на обем на колкови, надколеница ,подколеница и губење на слика  на кора од портокал.

Оваа ги потикнало да направат студија за целулит.Пациентите се упатени на детални анализи (хистолошки анализи, магнетна резонанца, биопсија, ултразвучна диагностика….)од кожа на колкови и подколеница пред почеток на терапија , на крај на првиот и на крај на вториот  месец на терапија. Блгодарејќи на оваа сторија тестирана е и експериментално потврдена хипотеза на тим експерти за лимфоедем од Бразил дека целулитот е БОЛЕСТ НА АКУМУЛАЦИЈА.

 

 

Инспирирани од ревулуционерно откритие брачниот пар GODOY на хоспитализирани пациенти-Ивана Јовановиќ дип. СКЕ со тимот на стручњаци од различити области ја модифицирале оваа моќна техника на лимфна дренажа во естатски цели. Осмислена е и специфична хемиска формула на препарати наменета за CFC протокол.

 

 

Резултати од нивната работа:

  1. Ефектите се видливи веќе после прв третман
  2. За половина пократко време на третирање успешно се одстранува целулитот
  3. За разлика од класична антицелулитна дренажа CFC е нежна и не доаѓа до оштетување на ткиво и појава на модринки
  4. За разлика од класична антицелулитна масажа која е болна CFC LD е потполо безболна
  5. Олесната работа на терапевтот(масер) применувајќи ја техниката на CFC LD терапевтот не се заморува и е во можност да направи повеќе масажи во тек на денот
  6. Со примена на CFC препарати се елименира вишок на течности заробени подолго време во ткивото, кои не возможно да се елименира со класична антицелулитна масажа.

Со примана на CFC масажа проблемот со целулит се редуцира на побрз и понежен начин. Терапевтот во тек на работа не се заморува во текот на денот може да направи поголем број на третмани и да оствари поголема заработка.

 

 

 

 

  • ОБУКА

Обуката е наменета за масери, физиотерапевти, козметичари сите здраствени профили на образование како и за сите оние кои базично ја познаваат анатомија и  физиологија.

Обуката трае 12 часа

◊ Сабота 09 декември 10-16ч

◊ Недела 10 декември 10-16ч

 

СЕКОЈ КАНДИДАТ ПО ЗАВРШЕНАТА ОБУКА ДОБИВА ДИПЛОМА.

 

  • На обуката секој терапевт ке научи како да направи добра анамнеза и да одреди киличка слика на целулит
  • Сам да направи план и динамика на третмани по фаза во зависност од типот на цеулит (адипозен, едематозен, фиброзноген, склеротичен…) како од надворешни така и од внатрешни фактори кои влијаат за појава на целулитот.
  • На крајот на обуката секој терапевт ке биде оспособен да направи мануелна лимфна дренажа на цело тело, дренажа на дебело црево како и CFC масажа и  цел CFC протокол.

 

 

ЦЕНА НА ОБУКА 200€

 

Вкупен број на кандидати е 15 кандидати.

Резервација се уплатува износ од  50€

Остатокот се плаќа на лице место

Уплатите (50€) се вршат  преку WESTERN UNION

Примател Синиша Рачиќ

Адреса  МиланТанкосиќ 14

11000-Београд Србија

После уплатата  да се прати порака преку ВИБЕР или СМС   на број +381 60 44 97 111 со текст: да се наведе ИМЕ и ПРЕЗИМЕ уплатена резервација за курс CFC масажа контакт телефон и меил +  код- број под кој се врши уплата

 

Контакт:

Фросина Богдановска – координатор за македонија и терапевт : +389 77 982 305

Синиша  Рачиќ,тел. и вибер.+381 60 44 97 111

e-mail:  sinisaracic@yahoo.com

 

 

 

Обуката за води Ивана Благоевиќ дип.СКЕ

биографија:

 


Ивана Благоевиќ од 2014 год. го развива CFC LD пртокол заедно со соработници. Досега има обучено преку 50 со оваа револуционерна антицелулитна масажна техника.

Ивана предава на висока здраствена стручни студии во Земун, Београд како соработник во настава на предмети велнес и традиционална козметичка процедура, исто така преава како наставник во средна медницинско училиште Надежда Петровиќ-Земун, Београд по предметот Естетска нега и Масажа.

Предходно стекнала доста искуство рабоејќи неколку години во велнес центри во Белград како City Spa Retreata, City Wellnessa i Relax centra hotela Zira.

Член е на Medikal SPA Asocijacija Srbija уште од нејзиното основање има функција на преседател на Комисија за истражување и развој во програмите на медицински велнес.Во оваа асоцијација ангажирана за акредитирани курсеви за континуирана едукација за здравствени работници од областа на медикал-спа туризмот.

Ивана е коавтор на проектот ‘’ Единствен српски велнес концепт’’(2011) и коавтор на проектот ‘’ Шумадиски шумски амам како медикал’’ СПА концепт,кој е претставен на Конгресот бања во Кјот 2014 год.од страна на Прим.др.Гордана Исаиловиќ преседaтел на МСПААС и коавторка на овој проект.Освен што е креатор и тренер cerviko femoralna cruralna limfna drenaza (CFC LD) таа е исто така и креатор и тренер  на масажата “Форест масжа’’ како и креатор на третманот  ‘’Фотобаланс’’

Има завшено средна и виша медицинска школа во Београд и дипломирала  на Висока здравствена школа на стручни студии во Београд.Предходната година (2015)дипломирала на факултет за туристички и хотелерски менаџмент во Београд ,а моментално ги завршува мастер студии во областа на велнес на истот факултет.Постојано го усоврсува своето знаење во врска со техники од областа на велнес така да 2010 год.завршила лимфна дренажа по Воодерова метода.Година 2013 завршила обуку за масажа со тибетска звучна музикотерапија.Година 2015 се стекнала со сертификат на тајландска ТТС СПА школа за курс за традиционална тајландска масажа во Банкок.

 

Погледнете видео:

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »