SOUL HIKING, WELLNESS & YOGA – JAHORINA, HOTEL LAVINA ★★★★

SOUL HIKING, WELLNESS & YOGA

PROGRAM KREIRAN DA POKRENE SVA ČULA, OSVEŽI I OPUSTI

JAHORINA, HOTEL LAVINA,

8 – 11. novembra 2019. ( petak – ponedeljak ) ili  9 – 11. novembra (subota – ponedeljak)

11. novembar – praznik i neradni dan u Srbiji!

Ovo nije turistički aranžman, već događaj aktivnog odmora. Namenjen je članovima udruženja. Za one koji nisi članovi, a žele da nam se pridruže, član se postaje popunjavanjem prijavnog formulara na licu mesta.


Jahorina je planina u Bosni i Hercegovini koja, u orografskom pogledu pripada dinarskom planinskom sistemu. Nalazi se u centralnom delu BiH tj. u jugoistočnom delu Republike Srpske i udaljena je 30 km od Sarajeva i 15 km od Pala. Prostire se od 43°39′ do 43°47′ severne geografske širine i od 18°31′ do 18°43 istočne geografske dužine. Pravac pružanja planine je jugoistok-severozapad. Dužina masiva koji dominira i koji nema jasnih morfoloških, bioloških i hidroloških međa, kao ni jasne granice između susednih planina je 25-30 kilometara, a širina je od 5-15 kilometara. Najviši vrh je Ogorjelica sa 1.916 m nadmorske visine.
Povoljan položaj Jahorine, udaljenost od mora, veličina i pravac pružanja masiva, geološka građa i različiti oblici reljefa uslovili su specifične prirodno-geografske karakteristike ove planine, što je odrazilo na razvoj turizma. Reljef Jahorine ima pretežno blage oblike, blage padine i zaobljene planinske vrhove (Ogorjelica, Paloševina, Šator, Debelo brdo, Kunca i dr.). Nešto istaknutije oblike u reljefu Jahorine čine tek pojedini vrhovi kao što su Trijeska (1806 m), Klek (1744) i Borovac (1750) koji predstavljaju i deo razvođa između reka Prače i Kolune.
To što se nalazi na mestu uticaja dvije klime (mediteranske i kontinentalne) njen reljef, geološki sastav, vegetecioni pokrivač i rečni slivovi kao značajni modifikatori klime daju joj određene specifičnosti, naročito kada je reč o zimskim sportovima. Sneg se na ovoj planini zadržava oko 175 dana u godini (od novembra do aprila, a ponekad ga ima i u maju), sa prosečnom visinom od skoro 100 cm. Najniže temperature su u januaru sa prosečnom dnevnom od -9,9°C. Magle su retke i javljaju se s proljeća i jeseni. Nema jakog vetra sa severa, a na vrhovima Jahorine duvaju vetrovi južnih smerova.

POGLEDAJTE VIDEO:

★ SMEŠTAJ I POLUPANSION NA BAZI ŠVEDSKOG STOLA

 HOTEL LAVINA ★★★★
Web site hotela: kliknite ovde

CENA: KAO UDRUŽENJE GRAĐANA, PREMA PROPOZICIJAMA TURISTIČKE INSPEKCIJE, NEMAMO PRAVO DA JAVNO OBJAVLJUJEMO CENE.
INFORMACIJU ĆETE DOBITI NA UPIT, UKOLIKO KONTAKTIRATE VESNU ANDRIĆ + 381 60 44 97 112  (VIBER, WHATS APP, TEL)

PORED OSNOVNE CENE, SVAKI GOST HOTELA JE U OBAVEZI DA PLATI BORAVIŠNU TAKSU I OSIGURANJE. IZNOS TIH TROŠKOVA JE 1,3 EURA DNEVNO.


★ REZERVACIJE: 

UPLATA REZERVACIJE JE NEOPHODNA. KORISTI SE ZA REZERVACIJU HOTELA I ANGAŽOVANJE INSTRUKTORA.

REZERVACIJE SE UPLAĆUJU DO POPUNE KAPACITETA. SMEŠTAJNI KAPACITET JE OGRANIČEN. OSTATAK, DO PUNOG IZNOSA ARANŽMANA SE UPLAĆUJE NA LICU MESTA – U HOTELU.
UPLAĆENA REZERVACIJA, U SLUČAJU SPREČENOSTI DOLASKA, SE NE VRAĆA, A PRENOSIVA JE NA DRUGO LICE.

ZA REZERVACIJU KONTAKTIRATI:
VESNA ANDRIĆ – MENADŽERA DOGAĐAJA.
TEL BROJ/VIBER + 381 60 44 97 112 ili +381 638606448
E-mail:  vsn_andric@yahoo.com

★ PREVOZ JE INDIVIDUALAN. UKOLIKO NEMATE SOPSTVENI AUTOMOBIL, POVEZAĆEMO VAS SA ONIMA KOJI PUTUJU SOPSTVENIM AUTOMOBILOM, A IMAJU SLOBODNIH MESTA.
BROJNE AGENCIJE PREVOZE PUTNIKE KOMBIJEM OD VRATA DO VRATA (PO POVOLJNIM CENAMA). UPUTIĆEMO VAS NA NJIH.

★ PROGRAM:

Jutarnji časovi joge sa joga nidrom u trajanju od 90 minuta.
Doručak
Višesatne nenaporne pešačke ture sa usputnim pauzama za meditacije i praktikovanje tehnika disanja. Meditacije i tehnike disanja su potpuno prilagođene i apsoulutnim početnicima. Ne traju dugo i praktične su. Teme na kojima se radi: umirenje uma, zagrevanje ili hlađenje tela, balansiranje obe strane tela, vežbe koncentracije, antistres…
Uživanje u prelepom hotelskom wellness centru.

Uživanje u hotelskom klubu 
Večernja poseta Sarajevu

PLAN AKTIVNOSTI:
Petak, 8. novembar: DOLAZAK GOSTIJU U POPODNEVNIM  ILI VEČERNJIM ČASOVIMA, SLOBODNO VREME, WELLNESS, VEČERA.
Subota, 9. novembar : JOGA ČAS 7h 45 min – 9h 15 min, doručak, slobodno vreme, individualne šetnje, mogućnost vožnje hotelskih bicikala(besplatno) ili kvadova (30 eura za sat vremenena), wellness, večera.
PRIJEM GOSTIJU KOJI DOLAZE TOG DANA. NAKON VEČERE RELAKSACIJA – JOGA NIDRA U TRAJANJU OD 15 MIN.
Nedelja, 10. novembar: 
JOGA ČAS 7h 45 min – 9h 15 min, doručak, ZAJEDNIČKO PEŠAČENJE SA PAUZAMA GDE RADIMO TEHNIKE DISANJA, VEŽBE KONCENTRACIJE I MEDITACIJE. PO POVRATKU WELLNESS, NAKON TOGA VEČERA. OPCIONO POSETA SARAJEVU – IZLAZAK U GRAD.
Ponedeljak, 11. novembar: 
 JOGA ČAS 7h 45 min – 9h 15 min, doručak, ZAJEDNIČKO PEŠAČENJE SA PAUZAMA GDE RADIMO TEHNIKE DISANJA, VEŽBE KONCENTRACIJE I MEDITACIJE. POVRATAK KUĆI U POPODNEVNIM ČASOVIMA.


★ 
Joga časove, meditacije i tehnike disanja vodi Sanja Petković

Diplomirana je psihološkinja Filozofskog fakulteta u Beogradu, i učenica nekoliko psihoterapijskih pravaca (Geštalt, Telesna psihodrama).Sanja Petković, kreatorka je terapijskog koncepta Spirit & Move, koji u sebi objedinjuje savremena psihološka i psihoterapijska znanja, kao i tradicionalna znanja joge, thai terapije.
Licencirana je instruktorka Ha-Tha Yoge (Vidya Yoga – škola joge Dragana Lončara, JAS) i praktikantkinja Ashtanga Vinyasa Yoge (po tradiciji Shri K. Pattabhi Joisa, a kod učitelja Ranka Stoiljkovića).
U obuku za terapeuta Tradicionalne Thai masaže krenula je 2011. god. u Institutu za Thai masažu Beograd (učitelj Danko Lara Radić).Svoj rad bazira na podučavanju povezanosti telesnog, umnog i duševnog kod osoba koje u sebi pokreću proces samoisceljenja. Na taj način, osoba stiče uvid u svoju celovitost, te svest da se ništa u njoj i oko nje ne dešava nevezano jedno od drugog, čime izlazi iz osećanja nemoći, strahova i rastrojenosti, koje najposle mogu narušiti i fizičko zdravlje.

INFORMACIJE I KONTAKT:

VESNA ANDRIĆ – MENADŽERA DOGAĐAJA.
TEL BROJ/VIBER +381604497112 ILI +381 638606448
E-mail:  office@aktivniodmor.net

★ ORGANIZACIJA: SINIŠA RAČIĆ


Pogledajte naše predstojeće novogodišnje (biciklizam) i zimske dogadjaje (skijanje)- Mali Lošinj i Cres za Novu godinu, Ski opening – Cerkno, Slovenija, zimovanje u Banskom:

SKI OPENING I CLOSING U NAJBOLJEM SKI CENTRU U SLOVENIJI – CERKNU

NOVOGODIŠNJI SOUL CYCLING I SPORTSKI BICIKLIZAM NA LOŠINJU I CRESU

AKTIVNI ODMOR U BANSKOM – YOGA, CROSSFIT, SKIJANJE, KONSTELACIJE I WELLNESS

Обсуждение закрыто.