AKTIVNI ODMOR U BANSKOM – YOGA, SKIJANJE, KONSTELACIJE I WELLNESS

 

 

Yoga, Skijanje, Konstelacije, klizanje, wellness

Bansko, Bugarska, 10 – 17. febrauara 2018.

 

 

Naš aranžman je u saradnji sa turističkom agencijom Clock Travel iz Niša. Svi delovi koji se odnose na turizam (prevoz, smeštaj i polupansion) plaćaju se agenciji, uz prethodno dogovaranje sa menadžerom događaja – Sinišom Račićem, koji će vam predstaviti dinamiku plaćanja i s kojim ćete se dogovoriti oko izbora apartmana i cimera.

Nosilac programa događaja i organizator aktivnosti je  Aktivniodmor.net

 

 

Bansko je najbolji ski centar u Bugarskoj sa najdužim ski stazama i najbogatijom kulturnom istorijom. Grad Bansko se nalazi u jugozapadnoj Bugarskoj u podnožju planine Pirin. Mesto leži na nadmorskoj visini od 925 m i udaljeno je od Sofije 160, a od Blagoevgrada 96 km. Grad Bansko je deo nacionalnog parka Pirin koji je od 1983. pod zaštitom UNESCO-a.Skijalište je udaljeno 12 km od samog mesta i nalazi se na severnim padinama planine Pirin. Ski centar se prostire na visini do 2,600 metara nadmorske visine. Ukupna dužina ski staza iznosi 70 km. Pored staza za alpsko skijanje tu je i 12km staza za skijaško trčanje. Iz mesta do podnožja skijališta na platou Banderiška Poljana vozi osmosedežna gondola. Ovo mesto ima preko pedeset barova, mehana i klubova koji nude zabavnu atmosferu svako veče. Ljubitelji dobre hrane ovde mogu da uživaju u tradicionalnim jelima u nekom od velikog broja restorana.

 

 

TURISTIČKI DEO PROGRAMA:

Cena smeštaja i hrane na bazi polupansiona
HOTEL BELVEDERE HOLIDAY CLUB, cene po osobi u zavisnosti od strukture:

POLUPANSION, švedski sto, 7 nocenja/ cena po osobi.

1/2 app – 229€
1/3 app – 209€
1/4 app – 199€

 

Doplata za decu od 6 – 12 godina u 1/2 app na pomoćnim ležajevima je 65 € po detetu.

 

Ukoliko dolazite samostalno, Aktivni Odmor će vam bez ikakvih problema naći cimere za apartmane.

Rezervacija se obavlja uplatom 30% iznosa /turistički deo + program/ do kraja novembra. Ostatak se uplaćuje najkasnije 14 dana pre početka aranžmana. Za vlasnike čekova, moguće je odloženo plaćanje do 1. maja 2018. U tom slučaju popunjeni čekovi se dostavljaju agenciji.

 

Kontakt: Siniša Račić
Tel/viber/whats app: +381 60 44 97 111
e-mail: sinisaracic@yahoo.com

 

Od 1. decembra cena za smeštaj i hranu je viša.

 

U cenu je uključeno: korišćenje otvorenog bazena, fitnes, finska i infracrvena sauna, tursko i parno kupatilo, jacuzzi, ski ostava za sopstvenu opremu, besplatan shuttle-bus do ski padina, internet pristup i parking.

 

 

Cena prevoza autobusom: /povratna karta/ 50 eura

 


Cena ski pass-a + najam skija i štapova za 6 dana iznosi 175 eura (plaća se u Srbiji u agenciji)
U Bugarskoj se za istu cenu plaća ski pass bez opreme.

 

NA CENU TURISTIČKOG DELA ARANŽMANA DOPLAĆUJE SE PAKET ZA POHAĐANJE JOGA ČASOVA ILI RADIONICA KONSTELACIJA.
CENA JOGA PAKETA JE 100 EURA ZA 7X2 ČASA
ONI KOJI UPLATE JOGA PAKET, A ŽELE DA POSEĆUJU I RADIONICE KONSTELACIJA, OBEZBEDIĆEMO IM POPUST.

ZA ONE  KOJI DOLAZE SAMOSTALNO, A NE ŽELE DA POHAĐAJU JOGA ČASOVE ILI RADIONICE KONSTELACIJA, ODOBRAVAMO BORAVAK U NAŠOJ GRUPI I SMEŠTAJ U APARTMANIMA, UZ UPLATU ČLANARINE U IZNOSU 2400 DINARA.

 

 

YOGA ČASOVI:

Časovi se odvijaju dva puta dnevno: pred doručak – intenzivniji i nakon večere – kraći relaksirajući, nenaporni, usmeren na opuštanje.Časove vodi sertifikovani instruktor
Sanja Petković

Diplomirana je psihološkinja Filozofskog fakulteta u Beogradu, i učenica nekoliko psihoterapijskih pravaca (Geštalt, Telesna psihodrama).Sanja Petković, kreatorka je terapijskog koncepta Spirit & Move, koji u sebi objedinjuje savremena psihološka i psihoterapijska znanja, kao i tradicionalna znanja joge, thai terapije.
Licencirana je instruktorka Ha-Tha Yoge (Vidya Yoga – škola joge Dragana Lončara, JAS) i praktikantkinja Ashtanga Vinyasa Yoge (po tradiciji Shri K. Pattabhi Joisa, a kod učitelja Ranka Stoiljkovića).
U obuku za terapeuta Tradicionalne Thai masaže krenula je 2011. god. u Institutu za Thai masažu Beograd (učitelj Danko Lara Radić).Svoj rad bazira na podučavanju povezanosti telesnog, umnog i duševnog kod osoba koje u sebi pokreću proces samoisceljenja. Na taj način, osoba stiče uvid u svoju celovitost, te svest da se ništa u njoj i oko nje ne dešava nevezano jedno od drugog, čime izlazi iz osećanja nemoći, strahova i rastrojenosti, koje najposle mogu narušiti i fizičko zdravlje.
Sedmodnevni program,  pored svakodnevnog uživanja u čarima planine, podrazumeva jutarnje časove ha-tha joge: praktikovanje joga asana, tehnika disanja i koncentracije, i joga nidru (tehniku jogičke relaksacije). Jutarnji čas trajanje oko 90 min, i večernji kraći čas(posle večere): tehnike disanja, meditacije  i joga nidru.

 

 

PORODIČNE I BIZNIS KONSTELACIJE

Spajamo najbolje nasleđe tradicionalne i savremene medicine u svrhu negovanja duše i tela. To nas dovodi do ispunjenog života sa smislom i svrhom.

Metoda porodičnih biznis konstelacija je terapeutska metoda tradicionalne medicine koja radi sa individualnim i porodičnim nesvesnim. Ona se bavi higijenom svesti. Otpuštanje tereta i nagomilanih stresova, trauma, te tuđih uloga i odgovornosti se zapravo jedino sasvim može otpustiti na nivou gde je i nastalo – često u našem nesvesnom delu. I zato često imamo utisak nemoći kada trebamo da učinimo nešto za sebe, nešto drugačije od drugih članova porodice ili od društva u kome živimo. Svaka važna promena iziskuje tu hrabrost da budemo drugačiji i da se spojimo sa sobom, sa svojom istinskom snagom. Da, to je moguće! I upravo se ova dva dana sastajemo da bi smo na tome radili – pojedinca po pojedinca. Svako ko bude želeo može postaviti svoju temu, svoj rad, i gledati kako se ovom metodom ispred njegovih/njenih očiju razrešava simptom koji muči i pritiska, i to na nivou gde je i nastao.
Ostali mogu samo učestvovati i samim tim doprineti svom blagostanju kroz svaku od zadatih uloga u tuđim radovima.

Porodični raspored ili porodične konstelacije su jedna od metoda tradicionalne medicine koje je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije ozvaničilo prema čl. 6. Pravilnika o bližim uslovima, načinu i postupku obavljanja metoda i postupaka tradicionalne medicine (Službeni glasnik Republike Srbije, br.119 оd 14. decembra 2007).

Svi oni koji se opredele za radionice konstelacija, imaće priliku da pohađaju i joga časove uz privilegovanu cenu.


Radionice konstelacija vodi dr Katarina Rakita

 

Posle 25 godina kliničkog iskustva kao specijalista anestezije, reanimacije i intenzivne terapije, radeci sa najtezim i kritično obolelim bolesnicima i posle uspešno završene edukacije za sistemskog porodičnog terapeuta metode Porodični raspored – poredak ljubavi, na jedan novi, integrativni način pristupamo pojedincu, pronalazeći skrivene dinamike, uronjene u nesvesni deo nase ličnosti, koje nas, ako dovoljno dugo traju ili su dovoljno intenzivne, na kraju razboljevaju i na fizičkom nivou.
Koristeći morfogenetsko polje, kao neinvazivnu i potpuno neškodljivu dijagnostiku,dobijamo mogućnost da proniknemo u uzroke bolesti, koji su ponekad vezani trasngeneracijski.

 

 


Info:+381 60 44 97 111  Siniša Račić
e-mail: sinisaracic@yahoo.com

 

 

 

 

 

Prijavite se na fb event/pratite obaveštenja i pozovite prijatelje : KLIKNITE OVDE

 

 

 

 

 

 

 

HOTEL BELVEDERE HOLIDAY:

Pogledajte foto galeriju: kliknuti ovde

Sadržaj hotela: lift, sef na recepciji uz doplatu, prodavnica, menjačnica, bankomat, wi-fi, restoran, bar, dečiji meni, vegeterijanski meni, room service, wellnes centar, sauna, masaža, bilijar, video igre, dečja igraonica, bebi krevetac.

U cenu uračunato: otvoreni i zatvoreni bazen (27C), dečiji bazen, teretana, tursko kupatilo, đakuzi, soba za odlaganje svoje ski opreme, interenet, parking, transfer bus do ski lifta.

Hotel raspolaže apartmanima sa jednom i dve spavaće sobe, francuski ležaj ili dva odvojena kreveta, kauč na rasklapanje, pogled na planine ili pogled na ski staze, grejanje, terasa, pristup internetu, TV SAT, DVD, telefon, opremljena kuhinja (pribor za jelo, posuđe, kuvalo za vodu, električni rešo, aspirator, toster, mikrotalasna, frižider).
U kupatilu je tuš kabina, fen za kosu, pegla, daska za peglanje. Vrata između soba.

Promena posteljine 2 puta u toku nedelje, promena peškira svakodnevno.
Kozmetički set u kupatilu.

Comments are closed