NOVOGODIŠNJI SOUL CYCLING, YOGA & HIKING NA LOŠINJU

OSTRVO LOŠINJ, 30.12. 2022 – 03.01. 2023.
Treće ostrvo u nizu, južno od Rijeke, banja na moru, istorijski važan, sredozemno obojen, sa meštanima i ugostiteljima izuzetne ljubaznosti, ostrvo Lošinj je neotkriveno blago.
Za zdravlje pogodna klima, bogata bioraznolikost lekovitih biljaka i esencijalnih ulja, jedinstveni spoj prirodnih morskih aerosola u kombinaciji sa čistim vazduhom  i morem, temelj su tradicije zdravstvenog turizma na Lošinju, duže od 125 godina.
Više od 200 sunčanih dana godišnje
280 km pešačkih i biciklističkih staza
Vazduh 1. kvaliteta
Visoka čistoća mora
1200 biljnih vrsta – bogata bioraznolikost, 230 vrsta lekovitog bilja
Park šuma Podjavori – Veli Lošinj; Park šuma Čikat – Mali Lošinj
Miomirisni doživljaj na 5 ostrva – aromaterapeutski centar
Gastronomija – lokalni začini i bilje, gastro užitak: Apoksiomenova antička kuhinja, Jela lošinjskih kapetana
Lošinjsko otočje dom je oko 200 rezidentnih jedinki dobrih delfina
Centar za istraživanje o moru – Institut Plavi svijet
Aktivni odmor tokom cele godine (pešačenje / bicikliranje /
planinarenje / tenis / sportovi na vodi / ronjenje / jedrenje /
sportski ribolov i ribolov / izleti)

★INFORMACIJE, REZERVACIJE I KONTAKT:

Pozovite putem tel, Viber, Whats app i Telegram.

+381604497112, JELENA GALOGAŽA

★ CENA: 310 ili 335 EUR

Ukoliko se neko prijavi posle 27.12, cene su 395 ili 420 EUR
Podrazumeva smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama (4 noćenja) sa polupansionom (doručak i večera), 3 dana laganih vođenih biciklističkih tura, 1 dan nezahtevna planinarska tura, kao i trodnevni najam bicikla.
Cena aranžmana ukoliko se unajmljuje mtb ili treking bicikl je 335 EUR

Za one koji ne žele da voze i rentaju bicikl, predviđeni su joga časovi, svakog dana pre doručka. Cena ostaje 310 EUR.
Gosti koji žele da voze bicikl, a zainteresovani su i za joga časove, doplaćuju 24 EUR.
Onima koji nose svoj bicik, cena aranžmana se umanjuje i iznosi 310 EUR.

★REZERVACIJA:
Neophodna je uplata rezervacije u iznosu 50 %, koja se prenosi vlasnicima smeštaja i restoranu u kojem ćemo se hraniti. Glasi na ime. Uplaćena rezervacija se ne vraća, a prenosiva je na drugu osobu.
Za prijave nakon 15. decembra, uplaćuje se celokupan iznos.


SMEŠTAJ I HRANA:
BIOKLIMATSKO LEČILIŠTE, VELI LOŠINJ (kliknite ovde radi fotografija)
VILA ELISABETH I PARK II
Smeštaj je kategorisan kao 3 + ★

Gosti samostalno plaćaju boravišnu taksu.

★ PROGRAMI:


BICIKLISTIČKE TURE:
Biciklistička ruta po ostrvu vitalnosti jedna je od najatraktivnijih i najmanje zahtjevnih ruta na Kvarneru. Zbog izrazito položenog terena uz samu obalu ruta je namijenjena svima – početnicima, porodicama sa decom, biciklistima u starije dobi.
Valja takođe upozoriti kako treba biti i jako oprezan s obzirom da se veći deo pedalira po betonskoj stazi koja je mestimično široka oko jedan metar i kako nema zaštitne ograde.
Na ostrvu je 280 km pešačkih i biciklističkih staza!


PLANINARENJE:
Osorščica poznata i kao Osorčica je planina u Hrvatskoj. Nalazi se na ostrvu Lošinj. Planina je visoka 588 metara. Osorčica se proteže duž severnog dela ostrva Lošinja, od naselja Osor na severu do naselja Ćunski na jugu u dužini od oko 15 kilometara. Planina je krečnjačkog sastava i na njoj su razvijeni kraški oblici. Asimetričnog je izgleda: strmija prema zapadu, dok se blago spušta prema istoku ge ima i dolomita čijim je raspadanjem nastalo malo zemlje u okolini Nerezina, Svetog Jakova i Osora.

JOGA:
Svakog jutra, pre doručka, joga čas u trajanju 75 minuta.
Časove vodi učitelj joge IRENA MAKSIMOVIĆ

DOČEK NOVE GODINE:
Svako će poneti piće i nešto hrane, pa ćemo proslavu započeti u sali smeštaja, a posle ćemo se prebaciti na glavni trg u Malom Lošinju, gde nastupaju Neno Belan & Fiumes.

★INDIVIDUALNI PREVOZ:
Vlasnici automobila/vozači, koji su spremni da prevezu 3 putnika, oslobođeni su troškova goriva i putarina. Kompletne troškove snose 3 vožena lica. Sve one koji se prijave na događaj, učlanjujemo u viber grupu, gde direktno dogovarate prevoz.

★INFORMACIJE, REZERVACIJE I KONTAKT:

Pozovite putem tel, Viber, Whats app i Telegram.

+381604497112, JELENA GALOGAŽA

★ORGANIZACIJA: Siniša Račić

O nastanku koncepta AKTIVNI ODMOR i njegovom kreatoru:

 

PRVOMAJSKE AVANTURE U BEČU – HIKING & CYCLING
  28.04 – 02.05.2023. – PRVOMAJSKI PRAZNICI BICIKLISTIČKA TURA – BEČ – BRATISLAVA PLANINARSKA TURA – NACIONALNI PARK HOHE WAND OBILAZAK ZNAMENITOSTI BEČA NOVA I DRUGAČIJA AVANTURA KOJA ĆE TE ODUVATI SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE ZA TURISTE! Čarobni Beč, glavni grad Austrije. Ma koliko puta posetili ovaj grad, uvek postoji nešto neotkriveno, nešto… Continue reading PRVOMAJSKE AVANTURE U BEČU – HIKING & CYCLING
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
KRSTARENJE SA BICIKLIZMOM SREDNJIM I SEVERNIM JADRANOM
MARŠUTA 1 ZADAR, PAG, RAB, SV. GRGUR, KRK, CRES, LOŠINJ, OLIB SMENE: I SMENA: 17- 24.06. III SMENA: 29.07-05.08. V SMENA:19.08-26.08. MARŠUTA 2 ZADAR, PAG, RAB, LOŠINJ, OLIB, MOLAT, DUGI OTOK. SMENE: II SMENA: 24.06 – 01.07 IV SMENA: 05.08 -12.08. ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE PREDVIĐENO ZA KLASIČNE TURISTE. INTERVJU SA POTENCIJALNIM KORISNICIMA JE… Continue reading KRSTARENJE SA BICIKLIZMOM SREDNJIM I SEVERNIM JADRANOM
Translate »