NOVOGODIŠNJI SOUL CYCLING, YOGA & HIKING NA LOŠINJU

OSTRVO LOŠINJ, 30.12. 2022 – 03.01. 2023.
Treće ostrvo u nizu, južno od Rijeke, banja na moru, istorijski važan, sredozemno obojen, sa meštanima i ugostiteljima izuzetne ljubaznosti, ostrvo Lošinj je neotkriveno blago.
Za zdravlje pogodna klima, bogata bioraznolikost lekovitih biljaka i esencijalnih ulja, jedinstveni spoj prirodnih morskih aerosola u kombinaciji sa čistim vazduhom  i morem, temelj su tradicije zdravstvenog turizma na Lošinju, duže od 125 godina.
Više od 200 sunčanih dana godišnje
280 km pešačkih i biciklističkih staza
Vazduh 1. kvaliteta
Visoka čistoća mora
1200 biljnih vrsta – bogata bioraznolikost, 230 vrsta lekovitog bilja
Park šuma Podjavori – Veli Lošinj; Park šuma Čikat – Mali Lošinj
Miomirisni doživljaj na 5 ostrva – aromaterapeutski centar
Gastronomija – lokalni začini i bilje, gastro užitak: Apoksiomenova antička kuhinja, Jela lošinjskih kapetana
Lošinjsko otočje dom je oko 200 rezidentnih jedinki dobrih delfina
Centar za istraživanje o moru – Institut Plavi svijet
Aktivni odmor tokom cele godine (pešačenje / bicikliranje /
planinarenje / tenis / sportovi na vodi / ronjenje / jedrenje /
sportski ribolov i ribolov / izleti)

★INFORMACIJE, REZERVACIJE I KONTAKT:

Pozovite putem tel, Viber, Whats app i Telegram.

+381604497112, JELENA GALOGAŽA

★ CENA: 310 ili 335 EUR

Ukoliko se neko prijavi posle 27.12, cene su 395 ili 420 EUR
Podrazumeva smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama (4 noćenja) sa polupansionom (doručak i večera), 3 dana laganih vođenih biciklističkih tura, 1 dan nezahtevna planinarska tura, kao i trodnevni najam bicikla.
Cena aranžmana ukoliko se unajmljuje mtb ili treking bicikl je 335 EUR

Za one koji ne žele da voze i rentaju bicikl, predviđeni su joga časovi, svakog dana pre doručka. Cena ostaje 310 EUR.
Gosti koji žele da voze bicikl, a zainteresovani su i za joga časove, doplaćuju 24 EUR.
Onima koji nose svoj bicik, cena aranžmana se umanjuje i iznosi 310 EUR.

★REZERVACIJA:
Neophodna je uplata rezervacije u iznosu 50 %, koja se prenosi vlasnicima smeštaja i restoranu u kojem ćemo se hraniti. Glasi na ime. Uplaćena rezervacija se ne vraća, a prenosiva je na drugu osobu.
Za prijave nakon 15. decembra, uplaćuje se celokupan iznos.


SMEŠTAJ I HRANA:
BIOKLIMATSKO LEČILIŠTE, VELI LOŠINJ (kliknite ovde radi fotografija)
VILA ELISABETH I PARK II
Smeštaj je kategorisan kao 3 + ★

Gosti samostalno plaćaju boravišnu taksu.

★ PROGRAMI:


BICIKLISTIČKE TURE:
Biciklistička ruta po ostrvu vitalnosti jedna je od najatraktivnijih i najmanje zahtjevnih ruta na Kvarneru. Zbog izrazito položenog terena uz samu obalu ruta je namijenjena svima – početnicima, porodicama sa decom, biciklistima u starije dobi.
Valja takođe upozoriti kako treba biti i jako oprezan s obzirom da se veći deo pedalira po betonskoj stazi koja je mestimično široka oko jedan metar i kako nema zaštitne ograde.
Na ostrvu je 280 km pešačkih i biciklističkih staza!


PLANINARENJE:
Osorščica poznata i kao Osorčica je planina u Hrvatskoj. Nalazi se na ostrvu Lošinj. Planina je visoka 588 metara. Osorčica se proteže duž severnog dela ostrva Lošinja, od naselja Osor na severu do naselja Ćunski na jugu u dužini od oko 15 kilometara. Planina je krečnjačkog sastava i na njoj su razvijeni kraški oblici. Asimetričnog je izgleda: strmija prema zapadu, dok se blago spušta prema istoku ge ima i dolomita čijim je raspadanjem nastalo malo zemlje u okolini Nerezina, Svetog Jakova i Osora.

JOGA:
Svakog jutra, pre doručka, joga čas u trajanju 75 minuta.
Časove vodi učitelj joge IRENA MAKSIMOVIĆ

DOČEK NOVE GODINE:
Svako će poneti piće i nešto hrane, pa ćemo proslavu započeti u sali smeštaja, a posle ćemo se prebaciti na glavni trg u Malom Lošinju, gde nastupaju Neno Belan & Fiumes.

★INDIVIDUALNI PREVOZ:
Vlasnici automobila/vozači, koji su spremni da prevezu 3 putnika, oslobođeni su troškova goriva i putarina. Kompletne troškove snose 3 vožena lica. Sve one koji se prijave na događaj, učlanjujemo u viber grupu, gde direktno dogovarate prevoz.

★INFORMACIJE, REZERVACIJE I KONTAKT:

Pozovite putem tel, Viber, Whats app i Telegram.

+381604497112, JELENA GALOGAŽA

★ORGANIZACIJA: Siniša Račić

O nastanku koncepta AKTIVNI ODMOR i njegovom kreatoru:

 

DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
LEFKADA, 26.08 – 02.09.2023. 02.09.- 09.09.2023. Lefkada, Antipaxos, Paxos, Krf, Sivota, Meganisi, Itaka, Kalamos, Kastos, Atokos. SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE PREDVIĐENO ZA TURISTE! DA BISTE JEDRILI SA NAMA, NEOPHODAN JE OPSEŽAN INTERVJU!   Jedrenje je najlepša avantura. Beg iz stereotipnog života, putovanje u geografskom smislu, ali, i duboko u sebe. Istinsko i tanano… Continue reading DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
KRSTARENJE SA BICIKLIZMOM SREDNJIM I SEVERNIM JADRANOM
MARŠUTA 1 ZADAR, PAG, RAB, SV. GRGUR, KRK, CRES, LOŠINJ, OLIB SMENE: I SMENA: 17- 24.06. III SMENA: 29.07-05.08.  V SMENA:19.08-26.08. MARŠUTA 2 ZADAR, PAG, RAB, LOŠINJ, OLIB, MOLAT, DUGI OTOK. SMENE: II SMENA: 24.06 – 01.07 IV SMENA: 05.08 -12.08. SMENE  05.08 – 12.08. I  19.08 – 26.08. OD 01.06. IZNOSE 650 eur  … Continue reading KRSTARENJE SA BICIKLIZMOM SREDNJIM I SEVERNIM JADRANOM
Translate »