NOVOGODIŠNJI SOUL CYCLING & HIKING NA LOŠINJU

OSTRVO LOŠINJ, 30.12. 2023 – 03.01. 2024.
Treće ostrvo u nizu, južno od Rijeke, banja na moru, istorijski važan, sredozemno obojen, sa meštanima i ugostiteljima izuzetne ljubaznosti, ostrvo Lošinj je neotkriveno blago.
Za zdravlje pogodna klima, bogata bioraznolikost lekovitih biljaka i esencijalnih ulja, jedinstveni spoj prirodnih morskih aerosola u kombinaciji sa čistim vazduhom  i morem, temelj su tradicije zdravstvenog turizma na Lošinju, duže od 125 godina.
Više od 200 sunčanih dana godišnje
280 km pešačkih i biciklističkih staza
Vazduh 1. kvaliteta
Visoka čistoća mora
1200 biljnih vrsta – bogata bioraznolikost, 230 vrsta lekovitog bilja
Park šuma Podjavori – Veli Lošinj; Park šuma Čikat – Mali Lošinj
Miomirisni doživljaj na 5 ostrva – aromaterapeutski centar
Gastronomija – lokalni začini i bilje, gastro užitak: Apoksiomenova antička kuhinja, Jela lošinjskih kapetana
Lošinjsko otočje dom je oko 200 rezidentnih jedinki dobrih delfina
Centar za istraživanje o moru – Institut Plavi svijet
Aktivni odmor tokom cele godine (pešačenje / bicikliranje /
planinarenje / tenis / sportovi na vodi / ronjenje / jedrenje /
sportski ribolov i ribolov / izleti)

★INFORMACIJE, REZERVACIJE I KONTAKT:

U periodu od 28.11- 08.12., zbog boravka u inostranstvu, pozovite putem Viber, Whats app, Messenger i Telegram.

+381604497112, JELENA GALOGAŽA

★ CENA: 420 EUR (dinarska protivvrednost)
Podrazumeva smeštaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama (4 noćenja) sa polupansionom (doručak i večera), 3 dana laganih vođenih biciklističkih tura, 1 dan nezahtevna planinarska tura, kao i trodnevni najam bicikla.
Doplata za najam E-bike je 60 EUR

Za one koji ne žele da voze i rentaju bicikl, Cena je 390 EUR.
Onima koji nose svoj bicik, cena aranžmana se umanjuje i iznosi 390 EUR.

★REZERVACIJA:
Neophodna je uplata rezervacije u iznosu 50 %, koja se prenosi vlasnicima smeštaja i restoranu u kojem ćemo se hraniti. Glasi na ime. Uplaćena rezervacija se ne vraća, a prenosiva je na drugu osobu.
Za prijave nakon 15. decembra, uplaćuje se celokupan iznos.


SMEŠTAJ I HRANA:

Smeštaj se nalazi u borovoj šumi, lep i komforan, kategorisan kao 4 ★
Gosti samostalno plaćaju boravišnu taksu.(2 eur po danu, uk 8 Eur)

★ PROGRAMI:


BICIKLISTIČKE TURE:
Biciklistička ruta po ostrvu vitalnosti jedna je od najatraktivnijih i najmanje zahtjevnih ruta na Kvarneru. Zbog izrazito položenog terena uz samu obalu ruta je namijenjena svima – početnicima, porodicama sa decom, biciklistima u starije dobi.
Valja takođe upozoriti kako treba biti i jako oprezan s obzirom da se veći deo pedalira po betonskoj stazi koja je mestimično široka oko jedan metar i kako nema zaštitne ograde.
Na ostrvu je 280 km pešačkih i biciklističkih staza!


PLANINARENJE:
Osorščica poznata i kao Osorčica je planina u Hrvatskoj. Nalazi se na ostrvu Lošinj. Planina je visoka 588 metara. Osorčica se proteže duž severnog dela ostrva Lošinja, od naselja Osor na severu do naselja Ćunski na jugu u dužini od oko 15 kilometara. Planina je krečnjačkog sastava i na njoj su razvijeni kraški oblici. Asimetričnog je izgleda: strmija prema zapadu, dok se blago spušta prema istoku ge ima i dolomita čijim je raspadanjem nastalo malo zemlje u okolini Nerezina, Svetog Jakova i Osora.

DOČEK NOVE GODINE:
Svako će poneti piće i nešto hrane, pa ćemo proslavu započeti u sali smeštaja, a posle ćemo se prebaciti na glavni trg u Malom Lošinju.

★INDIVIDUALNI PREVOZ:
Vlasnici automobila/vozači, koji su spremni da prevezu 3 putnika, oslobođeni su troškova goriva i putarina. Kompletne troškove snose 3 vožena lica. Sve one koji se prijave na događaj, učlanjujemo u viber grupu, gde direktno dogovarate prevoz.

★INFORMACIJE, REZERVACIJE I KONTAKT:

Pozovite isključivo putem Viber, Whats app i Telegram – u periodu od 28.11 – 08.12.2023.
zbog boravka u inostranstvu.

+381604497112, JELENA GALOGAŽA

★ORGANIZACIJA: Siniša Račić

O nastanku koncepta AKTIVNI ODMOR i njegovom kreatoru:

 

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »