SMARAGDNOZELENA HERCEGOVAČKA LEPOTICA – NERETVA I OKOLINA

Kanjon reke Neretve, smaragdnozelene hercegovačke lepotice, svake godine tokom vrelih letnjih dana privuče mnoštvo turista željnih avanturizma, provoda i druženja sa prirodom. Zahvaljujući prelepom krajoliku i neprocenjivim prirodnim blagodatima, Konjic je poslednjih godina postao jedna od najprepoznatljivijih turističkih destinacija u regionu.

Rafting na Neretvi od Glavatičeva do sela Džajići najbliskiji je susret sa njenom svekolikom raskošnom lepotom. Na putu dugom dvadesetak kilometara, spuštajući se kroz kanjon Neretve, videćete i doživeti neponovljive prizore netaknutog sklada veličanstvene prirode.

Plahi brzaci i vodopadi, smaragdno korito kanjona, gde se plavetnilo neba naslanja na belinu pomno isklesanog stenja dletom vremena, zasenci i uvale, osunčane plaže i prikrajci, riba i ptica, zov i pesma, biće razlog vašeg ushićenja i  radosti u susretu s neviđenom i još nedoživljenim.

Na raftingu od Glavatičeva na više lokacija pravi se pauza – odmor. Najzanimljiviji odmor je na ušću Rakitnice gde turisti uživaju u prirodnom ambijentu samo kakav poželeti možete. Nizvodno su brojni brzaci, klanci, vodopadi, izvori pitke vode gde putnik može uživati u tišini i lepom ambijentu. Tako je na lepotici Neretvi.

RAFTING NERETVOM SA NEVEROVATNIM POPUSTOM ZA RANE UPLATE! (do 30. dec)

5200 din / osobi
Cena podrazumeva 2 prenoćišta, rafting, 1 ručak, dve večere I dva doručka.

PLATITE ODMAH, A KORISTITE KAD POŽELITE.

DETALJI NA LINKU : KLIKNITE OVDE

Turisti koji dolaze na rafting jedan dan bude po svemu nezaboravan, ispunjen od prvojutarnjih sunčanih zraka do večernjeg sutona, dan s Neretvom, dan sa dragim vam prijateljima ili saradnicima, dan potpunog opuštanja, odmora i korisnog druženja u prirodi kakvu samo poželeti možete.

Početak uzbuđenja već su i same jutarnje pripreme za odlazak na rafting. Srdačan doček domaćina, gostoprimstvo i domaća jela, malo smeha, šale i nestrpljena da što pre počne. Zatim počinje oblačenje rafterske opreme, zaštitini prsluci, kacige…

Kreće se vozilima od sela Džajići, kraj Konjica do Glavatičeva. Zatim kanjonom prelepe reke Neretve raftingom spušta do sela Džajići, a dužina staze je 23  kilometra.
Obale Neretve mnogi su do danas pohodili, znani i neznani. Otkrivali tajne i bogatstva u modrim joj dubinama, ali i zelenim senovitim četinarskim i listopadnim nedrima okolnih planina. Jer retko se na tako malom prostoru desi obilje lepote i širokih biljnih i životinjskih endema čiji su popisi zabeleženi perima poznatih domaćih i stranih istraživača, izbrojala ukupno 47 endemnih vrsta biljnog i životinjskog sveta.

Sve je krenulo od entuzijazna i ljubavi prema Neretvi i želje da se ona zaštiti do gradnje hidrocentrale. Pre deset godina osnovano je ekološko udruženje ‘Zeleni Neretva’, prvo udruženje te vrste u BiH, te se spontano počelo sa vožnjama čamcem i spuštajem niz Neretvu kajakom. Na taj način je pokenuta i mini kampanja protiv izgradnje brane, a ubrzo se shvatilo da postoji dovoljno turističkih kapaciteta i da se posao pokrene.

Iako je osnovni cilj bio zaštititi ovaj biser prirode, rafteri sa Neretve upornim radom iz godine u godinu stvarali su povoljan ambijent za razvoj turizma u Konjicu.

“Neretva nije jedina atrakcija u ovom delu, tu su i Prenj, Rakitnica, Jablaničko i Boračko jezero, a osim raftinga imamo i ribolov, planinarenje, kanjoning. Cilj nam sve ove lepote ‘upakovati’ u jedan jedinstveni bh. turistički proizvod i privući što veći broj domaćih i stranih turista”, kažu rafteri.

Sezona raftinga svake godine počinje za 1. maj kada se Neretvom spuštaju malo hrabriji posetitelji, spremni da se prepuste hirovitoj i valovitoj rijeci, dok se tokom sezone smanji nivo vode i reka je pitomija.

Priroda je bila naročito velikodušna prema ovom kraju, što je uz mali trud ugostitelja dovoljno da se svaki turista iz rafting kluba DŽAJIĆA BUK, isprati sa osmehom na licu.

RAFTING NERETVOM SA NEVEROVATNIM POPUSTOM ZA RANE UPLATE! (do 30. dec 2021.)

5200 din / osobi
Cena podrazumeva 2 prenoćišta, rafting, 1 ručak, dve večere I dva doručka.

PLATITE ODMAH, A KORISTITE KAD POŽELITE.

DETALJI NA LINKU : KLIKNITE OVDE

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »