ŠAPAT DUNAVA I NEBO NAD MIROČEM

ŠAPAT DUNAVA I NEBO NAD MIROČEM

YOGA, TAI CHI, MTB BIKING & HIKING RETREAT, 20.06. do 25.06. 2020.

ASTROLOŠKI ASPEKTI DOGAĐAJA, KSENIJA STOJKOV ŠUTILOVIĆ- ASTROLOG

U susretu sa sobom / Solarna eklipsa na 0 stepeni Raka 21. jun 2020.
Ovo je priča o poravnanju i priča o odnosu – odnosu našem sa okruženjem a zapravo u odnosu sa sobom.
Dana 21.06. 2020. Sunce ulazi u znak Raka, i to je dan kada imamo letnji solsticij na ovoj severnoj hemisferi naše planete. Dva solsticija se smenjuju sa dva ekvinocija na svaka 3 meseca, I tada imamo smene godišnjih doba. Ovaj solsticij pada u trenutku najsnažnije Solarne eklipse u 2020. Ovo je nešto baš, baš veliko I značajno jer ima sudbinski karakter za sve nas. Svaki dan naredna tri meseca ćemo doživljavati kao eklipsu (odnosno transformaciju) koja nas vodi ka svetlijoj budućnosti.
U nedelju, 21. juna imamo najvažniju eklipsu u godini, na 0 stepeni Raka, što je jako moćan stepen. Eklipsa će nastupiti samo par sati nakon Solsticija tako da je izuzetno snažna – jer to je i trenutak kada Sunce obrće smer subjektivno gledano sa Zemlje. Ovo je ključna faza pomirenja muškog I ženskog principa. Ova Solarna eklipsa je u Raku i na Severnom mesečevom čvoru je. Dok Južni čvor ima karmički karakter, Severni čvor ima mogućnost preobražaja skripta po kome smo do sada živeli, odnosno on nam pokazuje put naše svrhe. Severni čvor je kao Vorteks – sve je moguće kada imamo eklipsu na Severnom mesečevom čvoru. Transformacija je neminovna.
Đerdap I Đerdapska klisura su čista simbolika transformacije jer astrološki padaju na 29. stepen Škorpiona.
Taj dan, 21.juna, imamo odnos Sunca, Meseca i Zemlje gde su Sunce i Mesec u tačnoj liniji sa Zemljom ali tako da se Zemlja nalazi između druga dva tela, pri tome je u igri osa mesečevih čvorova koja ukazuje na eklipsu. Šta nam to govori – to nam govori o potrebi poravnanja tih dana sa sobom. Naše fizičko telo će se u trenutku eklipse naći između Sunca i Meseca, spajajući prošlost sa budućnošću kroz osu čvorova. Sunce se u astrologiji povezuje sa Ocem (akcija) a Mesec sa Majkom (prihvatanje), a mi kao dete smo se rodili u datom trenutku, u datom mestu, u datom telu da bi proživeli iskustva koja su potrebna našoj duši da bi evoluirala. Evoluira tako što pronalazi najmanji zajednički sadržalac između ova dva principa, spajajući ova dva polariteta – muški I ženski. Spajajući Sunce sa Mesecom, Nebo sa Zemljom, Oca sa Majkom, živi svoju svrhu. Svako od nas se uči kroz život kako ovo da spoji, kako bi ostvario na najbolji mogući način svoju svrhu u ovom životu I tako evoluirao.
Ovaj ritrit na Đerdapu je u potpunoj simbolici ove Solarne eklipse i ovako značajnog letnjeg Solsticija – na planini Miroč vežbaćemo, vozićemo bicikle, šetati I ispitati skrivene delove ove prelepe planine sa pogledom na Dunav koji je u ovom delu Srbije najuži, odnosno on je ovde probio gvozdena vrata Karpata I probio klisuru najdužu u Evropi, dugu 100km, usekavši Veliki Kazan.Ova klisura je najuža klisura u Evropi (150m). U Velikom Kazanu ima dubokih džinovskih lonaca (do 71m) čija dna dopiru ispod nivoa mora. U klisuri ima arheoloških nalazišta I kulturno-istorijskih spomenika, kao što su naselje Lepenski Vir, Golubački grad, ostaci Trajanovog mosta, Trajanove table, kao I razni očuvani primeri narodne slovenske arhitekture. Nakon izgradnje hidroelektrane Đerdap, došlo je do podizanja nivoa vode, I tako je nastalo akumulaciono Đerdapsko jezero.
Ovaj kraj nesumnjivo već sam po sebi nosi vrlo dramatičan, transformativni karakter koji se oslikava kroz prelepe vrlo autentične I markante prirodne ali i istorijske momente. I zato je ovaj retrit sjajna prilika za susret sa sobom, prilika da spojimo unutar sebe svoja dva suprotstavljena principa – Oca i Majku, Nebo i Zemlju, Duh i Telo, kroz fizičke i duhovne aktivnosti kojima ćemo se posvetiti ovih 5 dana. Prilika da osvestimo poravnanje u sebi i učinimo korak više za sebe a a samim tim i za nešto

View this post on Instagram

#aktivniodmor #djerdap #dunav

A post shared by Aktivni Odmor – Active Holiday (@active.holiday) on

KSENIJA STOJKOV ŠUTILOVIĆ, BIOGRAFIJA

Radom na sebi kroz različite eduakcije otvorile su joj se mogućnosti da ostvari svoju duboku i skrivenu želju da se bavi istraživanjem ljudske prirode i edukacijom na polju ličnog razvoja. U međuvremenu, otkrila je fantastični svet cvetnih esencija koje nam pomažu da brže dođemo do sebe, kao i tajne Energetske astrologije i AstroHeling-a (originalne metode dr.Lee Imširagić) uz koje shvatamo da smo mi jedini kreatori sopstvene sudbine i da baš onda kada nam se čini da je najteže imamo najveću mogućnost velike promene na bolje ukoliko se svesno uključimo. Prošle godine je završila i edukaciju za “Intuitive and success coaching” u Asocijaciji za Energetsku Psihologiju u Beogradu, što joj je otvorilo nove vidike ka ostvarenju i beskrajnim mogućnotima koje svi mi ljudi imamo ukoliko sledimo svoj put intuicije, srca I radosti. U svom radu sa klijentima objedinjuje sve ove metode u svoj sistem rada tako da klijent dobija ono što mu je u tom trenutku najpotrebnije u ostvarenju njegovog cilja, povezujući se u intuitivnom razgovoru sa svojim telom i svojom intuicijom čime lakše prevazilazi blokade i budi svoje uspavane potencijale.

Preko svih svojih učenja je uvidela da osnova za razvoj i unapređenje bilo kog sistema i naš uticaj na njega leži u razvoju i promeni nas samih. Veruje da je život uvek dinamičan, u stalnoj težnji ka ravnoteži, u kome padovi služe za učenje a usponi za radovanje, a najvažnija tačka je ona koja sadrži i slobodu i odgovornost.

Opširnije pogleadti na WWW.esencijaduse.com

Sertifikati i licence: Astrohealing terapeut i konsultant Energetske astrologije u Institutu za astrološka istraživanja i edukaciju “Johannes Kepler” u Beogradu; Intuitive & Success Coaching, ISC sertifikat u okviru Asocijacije za Energetsku Psihologiju, Praktičar floriterapije – završena edukacija u školi floriterapije “Latice” u Beogradu; Master NLP, Life&Bussines Coaching, Wing-Wave® Coaching, stečeni u NLP Institutu u Beogradu (akreditovanom od međunarodnih stručnih asocijacija – ECA, IANLP, NLP-IN, ECNLP)

Comments are closed.