Pod Okriljem Boginje Palade – Yoga Retreat Na Bohinjskom Jezeru

Yoga Retreat Na Bohinjskom Jezeru Pod Okriljem Boginje Palade

Autor: Profesionalni Astrolog Smijana Gavrančić (ISAR C.A.P.)

U organizaciji „Aktivni Odmor“ od 9. do 14. jula, 2016. godine, dešava se Yoga Retreat na Bohinjskom Jezeru (Slovenija). Samo par dana pre ovog događaja, na Nebu ćemo imai Mlad Mesec (lunaciju) na vrlo moćnom mestu u Zodijaku (13º Raka) na najvećoj zvezdi na Nebu – Sirius (konstelacija Canic Major – Veliki Pas). Sve što imamo ovde ukazuje na veliku moć, ovo je mesto „super moći“, mesto „super sile“, ovde imamo sliku osobe koja je prva do prvog. Ova zvezda je nazivana i Custos Europas (čuvar ili nadzornik Evrope). Na primer, Sjedinjene Država imaju ovde Sunce i ova super sila na svetu jeste „Čuvar Evrope“. No, i u horoskopu Slovenije (gde se dešava yoga retreat) se baš na ovom mestu nalazi Merkur (grlena čakra, Um, naš 5. energetski centar). Mlad Mesec je uvek slika Novog Ličnog Početka i neka vrsta „vetra u leđa“ pred ovaj yoga retreat.

Tačka Ispunjenja Želja

Da Bohinj nije tek tako izabran i da ništa nije slučajno, govori i to što Natalija Knežević Ivanović (yoga instruktor koja vodi ovaj retreat) u svom Drakonskom horoskopu (horoskop koji priča o sećanju koje nosi Duša iz prethodne inkarnacije) ima upravo Sunce (3. čakra – Svest o Ja) na Siriusu! Njena Duša u ovoj inkarnaciji mora da poseti baš ovo mesto, jer, ovo mesto je njenoj Duši – poznato… S’ druge strane, Natalijino progresivno Sunce (kreće se 1º za 1 godinu) je upravo ove godine na 13º Device, gde je Merkur (grlena čakra) egzatliran, i ona sada postaje sjajan kanal da se poveže sa 13º Raka, preko harmoničnog aspekta (sekstil – lakoća) sa najvećom zvezdom na Nebu (Sirius). Na 13º Raka je i njen progresivni Vertex, a Vertex je tačka ispunjenja naših želja, te njena Duša kroz ovaj yoga događaj može da ispuni svoje najdublje, iskonske, potrebe, i to baš na mestu kao što je Bohinjsko jezero.

Mudra Boginja Palada

13288970_1001708813282763_67932428_nMerkur (grlena čakra) iz horoskopa Slovenije u sebi nosi asteroid Palas sa 18º Device! Zanimljivo je da u Drakonskom horoskopu Natalija ima upravo Palas na istom mestu, na 18º Device!!! Ako sada Vam kažem da se u Natalijinom natalnom horoskopu Palas nalazi na 0º Vage, gde je ovaj asteriod i bio kad je otkriven (28. marta, 1882) onda je sasvim jasno da Natalija u sebi nosi snažan arthetip mudre Boginje Palade. Reč je zaprvo o mudroj boginji Atini u grčkoj mitologiji koja je izašla iz Zevsove glave i koja je ostala devica. Pandan u rimskoj mitologiji joj je boginja – Minerva. U realnom životu ovo je sportski tip žene sa jakom muškom energijom, obično kratkom kosom.

Znak njenog asteroida je predstavljen simbolom koplja, a njeni dodatni simboli su sova – ptica mudrosti, zmija koja simboliše moć znanja, maslinovo drvo kao simbol mira, štit i koplje, ali i egida sa glavom Gorgone Meduze, kojom je paralisala svoje protivnike. U horoskopu ona predstavlja inspiraciju kroz vizije, radoznalost, genijalnost i izuzetnu moć percepcije.

U njenom vladarstvu nad zodijačkim znakom Vage, ogleda se potreba za pravednošću, kao i ostvarivanjem harmonije koja rat vodi ka miru i sukobe ka pomirenju i skladu. Ona doprinosi korišćenju razuma usred razbuktalih strasti rata, pa dominantno predstavlja i diplomatiju i savetodavnu moć.

 Devičanstvo Atine Palade joj je omogućavalo da stiče veliki broj prijatelja u muškom svetu, međutim da bi ostvarila ovaj privilegovani odnos, morala je da se odrekne svoje ženstvenosti i ženskog porekla. Na ovu dominantno mušku crtu u njenom karakteru, koja je odvaja od svih drugih boginja, ukazuje priča njenog rođenja po kojoj je njen roditelj prevashodno bio Zevs, iz čije je glave ponikla. Stoga je muški princip kojim odiše čitava njena ličnost, dominantno prevladao u njoj. Međutim upravo je ova žrtva omogućila Atini da uđe u patrijarhalni svet u kome je uspostavila harmoničniju komunikaciju između muškaraca i žena.

U astrološkom smislu, njen uticaj se u domenu umetnosti odražava na slikanje, crtanje, fotografiju, dizajn, grafiku, film, ali i na grnčarstvo, tkanje, izradu goblena, kao i ručnih radova uopšte. Ono što mi je prvo privuklo pažnju kod Natalije, i što je ostavilo dubok utisak kod mene, je njeno telo na kome su boje…

U smislu isceliteljstva ona je bila i učiteljica prvog iscelitelja Asklepija kome je podarila bočicu sa krvlju iz Meduzine odsečene glave, naučivši ga da oživljava mrtve i regeneriše žive.

U astrološkom smislu asteroid Palas vlada onim isceliteljskim tehnikama koje se prvenstveno odnose na mentalne tehnike samoizlečenja kao što su vizuelizacija, afirmacija, kontrola uma, meditacija, bioenergija i hipnoza, ali i na one tehnike koje pospešuju protok životne energije kroz telo poput akupunkture, praničnog lečenja, homeopatije, makrobiotike i regeneracije ćelija.

Ključna odlika Atine Palade u Vagi (gde si i nalazi Natalijina Palada) se ogleda kroz sposobnost uspostavljanja ravnoteže i balansa. U isceliteljskim tehnikama, Palas će koristiti sve tehnike koje dovode do sklada i energetskog balansa, kao što su taj či, makrobiotika, geštalt tehnika, ali takođe i bračno savetovanje.

Bohinjsko Jezero & Avatar

Konačno, i tvorac „Aktivnog Odmora“, Siniša Račić, ima Ascendent (podznak) na mestu otkrića asteroida Palas, te je on samo „produžena ruka“ Nataliji da svoj arhetip mudre Boginje Palade – oživi. Takođe, Slovenija kao zemlja ima podznak na 0º Jarca, što je mesto Sinišinog Meseca (ljudi, mase) u horoskopu. Kao što vidimo, aktivni su 0º kardinalnih znakova, koji aktiviraju tzv. „Avatar stepenove“ (15º svih fiksnih znakova), te je Slovenija idealno mesto za transformaciju, slamanje starih obrazaca u koritu reke koja se zove genetika, a projekat „Aktivni Odmor“ sjajan kanal da Natalija sebe manifestuje a samim tim i učesnicima yoga retreata donese promenu. O „Avatar stepenovima“ pisala sam u tekstu „Reka Snova“, no, ponoviću, to su vrlo važne tačke u horoskopu koje predstavljaju neku vrstu „tampon zone“ između dva totalno različita sveta postojanja. Na mundanom nivou, to su „tampon zone“ između Istoka i Zapada, na ličnom nivou, to su one tačke u nama gde treba da spojimo naše suprotonosti. Ovo su vrlo izazovna mesta, u svetu obično poznata kao večna ratišta (npr. poput Izraela, Balkana…). Zato je Natalija i dobar kanal za pomirenje suprotnosti, i to baš kroz Boginju Paladu u Sebi. Balans, mudrost, mir, to je sve ono što možete dobiti kroz ovaj yoga retreat.

Dobrodošli!

 5Smiljana Gavrančić je diplomirani astrolog istražviač i konsultant. Astrološko znanje je sticala na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju „Johannes Kepler“, Beogra (Srbija) gde je i diplomirala oktobra 2010 godine sa tezom iz Mundane Astrologije – „Evropska Unija – In varietate concordia” (ujedinjeni u različitosti). Marta 2011 je postala ISAR CAP – međunarodni profesionalni certifkovani astrolog. Tokom školske 2010/11. u okviru postdiplomskog nivoa izučavala je Hermetičnu Astrologiju. Pre astroogije, Smiljana je studirala međunarodne odnose na pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Studije prekida kao apslovent (2006.god.) i svoj život posvećuje samo i isključivo izučavanju astrologije. Smijana je član ISAR-a (International Society for Astrological Research) i Astrološke Asocijacije Velike Britanije – AAGB (Astrological Association of Great Britain).Smiljana je osnivač i vlasnik on-line magazina INFINITY Astrological magazine, gde zajedno sa kolegama, astrolozima, iz inostranstva, piše astrološke tekstove. Njeni tekstovi su objavljeni u svetskim astrološkim časopisima – ISAR Jourunal (USA), The Astrological Journal (UK), The Mountain Astrologer blog (USA). Smiljana je predavač na astrološkim konferencijama u zemlji i svetu.

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.04 – 04.05. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! ★ CENA: 500 EUR (dinarska protivvrednost) za uplate do 14.04. 2024. Za uplate nakon 14.04. 2024, cena je… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA
DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
LEFKADA, 26.08 – 02.09.2023. 02.09.- 09.09.2023. Lefkada, Antipaxos, Paxos, Krf, Sivota, Meganisi, Itaka, Kalamos, Kastos, Atokos. SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE PREDVIĐENO ZA TURISTE! DA BISTE JEDRILI SA NAMA, NEOPHODAN JE OPSEŽAN INTERVJU!   Jedrenje je najlepša avantura. Beg iz stereotipnog života, putovanje u geografskom smislu, ali, i duboko u sebe. Istinsko i tanano… Continue reading DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
Translate »