PLES ŽIVOTA I RADOSTI – RAZDRAGANA RADIONICA NA TARI

PLES ŽIVOTA I RADOSTI – RAZDRAGANA KUNDALINI SHAKTI RADIONICA NA TARI

PLANINA TARA, ZELENI ČARDACI, 01 – 04. JUL 2021.

Zamenite sive boje grada za zelenu i plavu prirode oko vas.
Okružite se ljudima koji dele iste želje i strast kao i vi.
Recite DA novim stvarima!

Tara je planina čuvena po velikoj raznovrsnosti biljnog i životinjskog sveta, a njeni aduti su i netaknuta priroda, skijališta i arheološka nalazišta.
Staroslovenski bog Tar je, prema predanju, zbog lepote predela izabrao upravo ovu planinu za svoj dom. Tako je Tara, smeštena u jedan od najprivlačnijih delova Srbije sa gustim četinarskim i listopadnim šumama, bujnim pašnjacima i prostranim livadama, i dobila ime.

Tara se nalazi u zapadnoj Srbiji, oslanjajući se na Zlatibor i Mokru Goru, i predstavlja područje netaknutih prirodnih bogatstava čime postaje idealna destinacija za odmor i rekreaciju.

Prirodnom bogatstvu Tare doprinosi i reka Drina sa svojim kanjonom koji uokviruje severne obronke ovog planinskog masiva. Na obodima Tare nalaze se jezero Perućac na Drini i Zaovinsko jezero. Upravo zbog ovakvih izuzetnih prirodnih uslova i jedinstvenog ambijenta, Tara je jedan od bisera Srbije.

KUNDALINI SHAKTI PLESNE RADIONICE I JOGA ČASOVI

SVAKOG JUTRA ČAS JOGE U TRAJANJU 60 min I RADIONICA U TRAJANJU 45 – 60 min 

SVAKE VEČERI RADIONICA U TRAJANJU 2h.

Za ovu radionicu plesa ne trebate poznavati nikakve plesove, ni plesne korake, niti imati partnera/partnerku za ples. Na radionici ćemo naučiti kako  da probudimo našu unutrašnju univerzalnu energiju života, ljubavi i stvaranja (koja se još naziva Kundalni Shatki) i  kako joj prepustiti da pokreće naše telo u ritmu muzike, života i ljubavi.
Što je Kundalini Shakti?
Kundalini Shakti je naziv za evolutivnu i kreativnu energiju koja upravlja razvojem čoveka od trenutka začeća do rođenja i dalje tokom prvih 7 godina života.
Verovatno ste primetili da su mala deca čista svest i energija u pokretu. Nakon tog perioda života, pod uticajem roditelja i okoline ova energija se postepeno uspava. Nakon toga nastavljamo život koji je borba za preživljavanje, za ljubav, za novac, za priznaje ili slične stvari. Život kontrolisan diktaturom razuma ili ogrničavjaćih programa iz podsvesti koju ne poznajemo.
Šamani i jogiji, koji su vekovima proučavali kako ubrzati lični razvoj otkrili su da postoji energija koju mogu ponovo probuditi i iskoristiti za dalji ubrzan razvoj. Nazvali su ju Kundalini Shakti. Kundalni doslovno znači smotana ili uvijena, a Shakti označava božansku žensku energiju koja je stvorila celi Univerzum i život u njemu.
Koje su koristi od ponovnog buđenja Kundalini Shakti?
Najveća vrednost Kundalini Shakti je to što vraća prirodnu spontanu radost u naš život. Osećamo životnu energiju kako struji u celom biću, potpunu slobodu i predaju u izražavanju svoje istine, kroz ples, nakon čega sledi duboko opuštanje. Živimo ekstatičan život u jedinstvu, slobodi i ljubavi.
Kundalini ples će vas pročistiti, isceliti i razviti vaše latentne potencijale. To često neće biti ono što trenutno želite. Kundalini Shakti je inteligentna i tačno zna šta je za vas najbolje u ovom trenutku vašeg života. Upravo to će vam i dati. Nekada su to telesna isceljenja, nekad razrešavanje dugogodišnjih emocionalnih trauma ili blokada, a nekada su to duboki duhovni uvidi, razvoj “natprirodnih” moći i transcedetalno iskustvo jedinstva. Na vama je jedino da se prepustite vođstvu svoje više inteligencije i prihvatite njene darove.

★RADIONICE KUNDALINI SHAKTI VODI: ZDRAVKO MAUKO

Voditelj radionice Krishnanada Parageet (aka Zdravko Mauko) rođen je 1961. u Štipu – Makedonija, a odrastao i živi u Samoboru, Hrvatska. Krishnanada je uspešan poslovni čovek, suvlasnik i direktor konsultantske tvrtke koja zapošljava 30-tak eksperata i pruža usluge klijetima iz celog sveta. U slobodno vrijeme praktikuje i podučava metode ličnog razvoja. Kod Instituta za Holostički Renirthing iz Londona završio je dvogodišnji trening za instruktora tehnike svesnog povezanog disanja (Rebirthing). Tokom više godina vodi individualne i grupne senase/radionice. Praktikuje i vodi radionice rebirthinga, energetskog/orgazmičkog disanja, šamanskih putovanja i vrlo delotvorne grupne tehnike disanja zvanog Svetlosni dah.

Njegov rad sa Kundalini energijom je prirodni nastavak rada s disanjem, pranom i božanskom energijom Kundalini Shakti. Završio je osnovni i napredni tečaj rada s Kundalni Shakti kod učitelja Raja Chouldhury. Navendene tehnike rada s Kundalini Shakti pripadaju tradiciji Kaula Tantre i prenošene su od strane gurua Amritanande iz ashrama Devipuram u Indiji.

Krishnannada podučava proces koji se zove Alkemija Disanja. Prema definiciji “Alkemija je nauka transformiranja toksičnih metala (olova i žive) u zlato” . Pri tome je stanje duha Alkemičara posebno važno jer se transformacija isto odvija u njemu samome. Tako pomoću Alhemije disanja učimo da naše toksične emocije transformišemo u ljubav. Pri tome koristimo disanje kao gorivo, a svesnost kao katalizator za ovu transformaciju. Kundalini Shakti je božanska energija koja nas podržava i vodi na tom putu. Ona nevjerojatno ubrzava celi proces transformacije i osobnog razvoja.

ČASOVE JOGE VODI SANJA ČOLIĆ

Rođena sam 1978. godine . Jogu sam se otkrila još u ranom detinjstvu kroz knjige, a izučavanjem različitih stilova  bavim se poslednjih 17 godina.

Licencirani sam instruktor hatha joge sa međunarodno priznatim sertifikatom. Završila sam školu za joga instruktore „Vidya Yoga“  u Beogradu kod dugogodišnjeg učitelja joge Dragana Lončara.

Diplomirala sam na Fakultetu za sport i turizam TIMS u Novom Sadu, kao i na Višoj poslovnoj školi.

Rekreativnu jogu predajem od 2010. godine. Specijalizovala sam se i za terapeutsku jogu i individualni pristup vežbanju.

Završila sam life coaching i clearing tehnike koje mi pomažu u personalnom pristupu svakom polazniku.

Završavam Core Development telesno orijentisani psihoterapijski pravac učitelja dr Walida Dawa.

U poslednje vreme bavim se i transcendentalnom meditacijom.

Osmislila sam svoju metodu rada koja je zasnovana na individualnom pristupu svakom pojedincu u skladu s njegovom ličnošću, fiziologijom, godinama, stanjem i potrebama kroz celovito i svestrano formiranje svakodnevnih navika.

Kao instruktorka joge potpisujem autorske projekte osmišljene zajedno sa aktivniodmor.net, kao što su TermalAqua Joga i Joga Nidra uz harfu.
Sarađivala sam sa nekoliko časopisa i gostovala u TV emisijama koje se bave temama joge i zdravog života (pogledajte priloge). Učestvujem kao predavač na različitim seminarima i obukama.

★ SMEŠTAJ

Dobrodošli u Zelene čardake, u carstvo prirode…
u prošlost u sadašnjosti…
u svet ljubavi, mira, opuštanja….

Mi ne znamo za sputanosti i brzinu ovog vremena, ali smo puni ljubavi i želje da Vam ugodimo.
Bićemo srećni ako Vas boravak u našem etno selu vrati u bezbrižno detinjstvo, u svet bajki, ako Vam Čardaci probude osećaj „ni na nebu ni na zemlji“.
S ljubavlju i poštovanjem
Domaćin

★ HRANA NA BAZI POLUPANSIONA:

UKUSNI VEGETARIJANSKI I VEGANSKI ZALOGAJI

JADRANKE BALJAK

Od ranog detinjstva okruzena mirisom peciva i sa prstima uvek umocenim u cokoladni fil ( otac pekar i poslasticar). Celog svog ziivota kuvam prijateljima, komsijama, poznanicima a onda godinama radim u administraciji, pisem price, putopise sa planinarenja itd. Najzad pre 7 godina odlucujem da se potpuno posvetim svojoj prvoj ljubavi-kuvanju. I dalje ucim i igram se svaki dan. Ja uzivam u caroliji svakog trenutka, a onda se ta moja ljubav prenese i na sve sto pravim.

★ PLAN I PROGRAM

RASPORED:
ČETVRAK 01.07.
18:00 – Okupljanje
19:30 – Večera
20:30 – Upoznavanje sa programom i seansa Svetlosnog daha. Kreiranje grupne
energije.
PETAK 02.07.
08:00 – Yoga
08.45 – Kundalini sesija
09:30 – Doručak
11:45 – 14:00 – Slobodno vreme…. Indiivdualne sesije (donacija)…
15:00 – 17:30 – Šetnje u prirodi
17:30 – 19:00 – Kundalini Shakti ples
19:00 – Večera
20:30 – Večernja sesija ili party
SUBOTA 03.07.
08:00 – Yoga
08:45 – Sesija „Novac je moj prijatelj“ o kreiranju finansijske uspešnosti i neovisnosti
09:30 – Doručak
11:45 – 14:00 – Slobodno vreme…. Indiivdualne sesije …
15:00 – 17:30 – Šetnje u prirodi
17:30 – 19:00 – Kundalini Shakti ples
19:00 – Večera
20:30 – Večernja sesija ili party
NEDELJA 04.07
08:00 – Yoga
08:45 – Kundalini Shakti ples
10:30 – Doručak
12:00 – Zahvala i odlazak

★CENA: KAO UDRUŽENJE GRAĐANA, PREMA PROPOZICIJAMA TURISTIČKE INSPEKCIJE NEMAMO PRAVO DA JAVNO OBJAVLJUJEMO CENE, ALI DAĆEMO VAM SVE INFORMACIJE NA UPIT.

★ INFORMACIJE I KONTAKT:

+381 62  577  492  SANJA ČOLIĆ (TEL, VIBER, WHATS APP)

NEOPHODNA JE UPLATA REZERVACIJE, KOJA SLUŽI ZA BUKIRANJE SMEŠTAJA. U SLUČAJU OTKAZIVANJA ARANŽMANA, PRENOSIVA JE NA DRUGO LICE, ALI SE NOVAC NE VRAĆA

UPLATA REZERVACIJE NAJKASNIJE DO 12. JUNA 2021.

★PREVOZ JE INDIVIDUALAN. POVEZUJEMO LJUDE KOJI IMAJU AUTOMOBIL I VOLJNI SU DA POVEZU LICA KOJA NEMAJU PREVOZ. SVAKI VOZAČ KOJI POVEZE TRI PUTNIKA, POTPUNO JE OSLOBOĐEN TROŠKOVA GORIVA I PUTARINA. SVE TROŠKOVE SNOSE 3 VOŽENA LICA.

★ORGANIZACIJA: SINIŠA RAČIĆ I SANJA ČOLIĆ

POGLEDAJTE DOKUMENTARAC O KREATORU KONCEPTA AKTIVNI ODMOR I NJEGOVOM NASTANKU…

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »