ODBOJKA, BICIKLIZAM, JOGA, PECANJE I TENIS NA SALAŠU ĐORĐEVIĆ

ODBOJKA, BICIKLIZAM, JOGA, PECANJE I TENIS

SALAŠ ĐORĐEVIĆ, 11 – 13. septembar 2020.

INFORMACIJE , REZERVACIJE I OBAVEŠTENJA:

JELENA GALOGAŽA +381 60 44 97 112

https://www.instagram.com/p/CAPmM4sJrKi/?utm_source=ig_web_copy_link

★ SMEŠTAJ I HRANA NA BAZI POLUPANSIONA:

Salaš Đorđević se proteže na oko 8 ha zemlje, a zbog svoje veličine izdvaja se i svrstava u mesto prepoznatljivo po velikom broju sadnica kojih samo u tampon zoni (ivičnoj zoni) ima preko 3.000 komada. Svaki kutak je takođe dopunjen kako drvećem tako i cvećem, grmljem, ukrasnim travama…

Vođeni činjenicama da je 21 vek – vek lepote, sporta, zabave, zdravlja ali i hedonizma, nastaju segmenti koji su međusobno povezani i prave celinu.

Osnovna zamisao – smeštaj – ali ga prilagoditi različitim grupama – kako porodicama, tako i za potrebe različitih team buildinga , sportista i uživaocima dobre kuhinje…

Postoje odvojene kuće koje pružaju intimu svakom gostu pa se stiče utisak kao da ste došli kući – u svoj prostor, u svoj mir.

Zaštićeno područje Park prirode „Palić“ nalazi se na severu Srbije, nedaleko od granice sa Republikom Mađarskom, oko 7 km jugoistočno od Subotice, južno od naselja Palić. U neposrednoj blizini istočne strane zaštićenog područja nalazi se autoput E-75 (Beograd-Budimpešta), a severno od jezera pruža se železnička pruga Subotica-Horgoš-Segedin.

Prirodno dobro je udaljeno od Novog sada oko 110 km, a od Beograda oko 186km.

Osnovne prirodne i stvorene vrednosti

Park prirode se nalazi na istočnom evropskom migracionom putu ptica i ima važnu ulugu za odmaranje, ishranu i zimovanje vodenih ptica. Zabeleženo je prisustvo 210 vrsta ptica, od kojih se na ovom području gnezdi oko 100 vrsta. „Ptičja ostrva“, veštačka ostrva podignuta od isušenog mulja prilikom sanacije jezera sedamdesetih godina 20. veka, predstavljaju jedino gnezdilište crnoglavog galeba (Larus melanocephalus) u Srbiji.

Jezero i ostaci vlažnih staništa uz obalu omogućuju opstanak brojnim zaštićenim i strogo zaštićenim vrstama vodozemaca (Lissotriton vulgaris, Triturus cristatus, Bombina bombina, Bufo bufo, Pseudepidalea viridis, Hyla arborea), gmizavaca (Emys orbicularis, Lacerta agilis, Lacerta viridis, Podarcis tauricus, Podarcis muralis, Natrix natrix) i sisara, od kojih su najznačajniji slepi miševi (Nyctalus noctula, Pipistrellus nathusii, Myotis daubentoni, Pleocotus austriacus) i vidra (Lutra lutra). Ekološki kompleks Palićkog i Ludaškog jezera ima ključnu ulogu u opstanku metapopulacije vidre na slivu Kireša.
Na zaštićenom području je zabeleženo 176 strogo zaštićenih vrsta, od kojih mali vranac (Phalacrocorax pygmaeus) i patka njorka (Aythia nyorca), spadaju u grupu najugroženijih životinja na Zemlji.

Zbog prisustva starih hrastova i vrsta mezofilnih hrastovih šuma peščare (Convallario-Quercetum robori), Veliki Park, podignut 1842. godine, bogat je vrstama šumskih staništa. Pored prisustva 4 vrste slepih miševa, zaveleženo je gnežđenje 61 ptičje vrste. Najvredniji elementi lokacije su stabla hrasta lužnjaka (Quercus robur), stara preko 250 godina, kao ostaci iskonske vegetacije.

★PROGRAM REKREATIVNE ODBOJKE

NEDELJA OD 10- 13 h 30 min: TURNIR U ODBOJCI UZ INSTRUKCIJE NEBOJŠE, VOĐE PROGRAMA. IGRA SE U MEŠOVITIM, MUŠKO-ŽENSKIM TIMOVIMA, OD PO 3 ILI 4 ČLANA.

Odbojka na pesku

PROGRAM VODI NEBOJŠA ĐUKIĆ

★PROGRAM REKREATIVNIH, NENAPORNIH BICIKLISTIČKIH TURA

VODIČ TURE: SINIŠA RAČIĆ

 

★ YOGA
PETAK POPODNE, SUBOTA I NEDELJA UJUTRU, 7h 30 – 9h

Časove vodi sertifikovani instruktor Zorica Simić

Zorica Simic rodjena 1968 godine, diplomirani ekonomista poslovnog prava i diplomirani menager. Sertifikovani instruktor hatha yoge RYT 200 i serifikovani instruktor terapeutske joge RYT 200. Ajurvedski konsultant, Feng Shui konsultant. Sa jogom se bavi vise od 25 godina a zadnjih 12 godina, časove vodi u okviru Sathya Yoga Centra u Novom Sadu. Praktikuje i vodi casove vise stilova joge : Hatha, vinyasa, terapeutsku, ashtanga i hot jogu.Svira Gong -sertifikovana od strane Peter Hess akademije.

★TENIS

NA RASPOLAGANJU SU 2 TENISKA TERENA. KORIŠĆENJE TERENA  SPADA U OSNOVNI PAKET USLUGA I  NE DOPLAĆUJE SE.

★SPORTSKO PECANJE

INDIVIDUALNI PROGRAM. SVA ULOVLJENA RIBA VRAĆA SE U JEZERO.

★VEČERNJA ZABAVA 

GITARU UZ VATRU SVIRA I PEVA: NEBOJŠA ĐUKIĆ

★TURISTIČKO RAZGLEDANJE SUBOTICE U PRATNJI VODIČA

★ CENA:

U OSNOVNU CENU ULAZI PRENOĆIŠTE U DVOKREVETNIM SOBAMA NA SALAŠU ĐORDJEVIĆ ILI VILI LARUS, POLUPANSION, NAJAM BICIKLA, VOĐENE BICIKLISTIČKE TURE,KORIŠĆENJE TENISKIH TERENA, TURISTIČKO RAZGLEDANJE GRADA U PRATNJI TURISTIČKOG VODIČA, VOĐENJE ODBOJKAŠKOG TURNIRA, ANIMACIJA U VEČERNJIM ČASOVIMA, KORIŠĆENJE JEZERA ZA PECANJE. U CENU NE ULAZE FAKULTATIVNE AKTIVNOSTI.

KAO UDRUŽENJE GRAĐANA, PREMA PROPOZICIJAMA TURISTIČKE INSPEKCIJE, NEMAMO PRAVO DA JAVNO OBJAVLJUJEMO CENE. INFORMACIJU ĆETE DOBITI NA UPIT, UKOLIKO KONTAKTIRATE JELENU GALOGAŽU + 381 60 44 97 112 (VIBER, WHATS APP, TEL)

NEOPHODNA JE UPLATA REZERVACIJE KOJA SE PRENOSI VLASNICIMA SMEŠTAJA. UPLAĆENA REZERVACIJA SE NE VRAĆA, A PRENOSIVA JE NA DRUGU OSOBU.

★INDIVIDUALNI PREVOZ: SVI ONI KOJI IMAJU AUTOMOBILE, A SPREMNI SU DA PREVEZU NAJMANJE 3 PUTNIKA, PREDLAŽEMO MODEL DA PREVEZENI PUTNICI SNOSE TROŠKOVE GORIVA I PUTARINA, A VOZAČ (VLASNIK AUTOMOBILA) DA BUDE OSLOBOĐEN TROŠKOVA. DOSADAŠNJE ISKUSTVO POKAZUJE DA SE NA OVAJ NAČIN MOGU ZBRINUTI SVI KOJI ŽELE DA SE PREVEZU. U SLUČAJU DA NE BUDE TAKO, ANGAŽOVAĆEMO NEKU AGENCIJU ZA PREVOZ PUTNIKA.

FAKULTATIVNE AKTIVNOSTI (NISU URAČUNATE U OSNOVNU CENU ARANŽMANA I ZA NJIHOVO KORIŠĆENJE SE DOPLAĆUJE)

★ MASAŽA

PROGRAME VODE:

★ YOGA

Petak popodne, subota i nedelja ujutru.

Časove vodi: ZORICA SIMIĆ

NEBOJŠA ĐUKIĆ VODI TURNIRE ODBOJKE I ANIMIRA NAS SVIRKOM NA GITARI U VEČERNJIM SATIMA.

“Pozdrav, ja sam Nebojša. Već 17 godina inspirišem ljude da postanu lepši, zdraviji i srećniji.

Kako bih u tome uspeo, godinama sam morao da se usavršavam i radim na sebi.
Zato danas sa velikim zadovoljstvom mogu reći da veoma uspešno radim u različitim oblastima fitnesa, sporta i edukacije.

Gajim veliku strast prema svom poslu. Ponosim se time što sam kao lični trener uspeo da pomognem mnogima. Baš iz tog razloga neprekidno tragam za boljim, jednostavnijim i praktičnijim načinima za ostvarivanje rezultata.
Završio sam Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu. *Master sporta – kondicija.
Završio sam kurs Triniti koledža u Dablinu “Određivanje vežbanja za prevenciju i tretman bolesti” 

NEMANJA MUTIĆ – LICENCIRANI TURISTIČKI VODIČ, SVETSKI PUTNIK


Gost druženja Nemanja Mutić je diplomirani turizmolog, predavač na radionicama i dugogodišnji turistički vodič. Živeo je i radio u Evropi, Aziji i Africi.
Zaljubljenik je u avanture i jedinstvena iskustva. Prošetao je 850km čuvenog Camino de Santiago, u budističkom manastiru je proveo 30dana u tišini, biciklom je prošao preko 1500km od Subotice do Svete Gore.”

SINIŠA RAČIĆ: ORGANIZATOR, KREATOR KONCEPTA I VODIČ BICIKLISTIČKE TURE

★INFORMACIJE , REZERVACIJE I OBAVEŠTENJA:

JELENA GALOGAŽA +38160 44 97 112

★PLAN I PROGRAM AKTIVNOSTI:

DOLAZAK NA SALAŠ U PETAK U RANOPOPODNEVNIM ČASOVIMA ILI UVEČE,KRATKI ČAS JOGE, VEČERA, UPOZNAVANJE I OPUŠTANJE UZ GITARU.
SUBOTA: JUTARNJI JOGA ČAS, 7h 30- 9h, DORUČAK OKO 9H, JUTARNJA KAFA I RAZGOVOR, OKO 9H POLAZIMO NA LAGANU BICIKLISTIČKU TURU OKO PALIĆKOG I LUDAŠKOG JEZERA UZ BROJNE PAUZE I FOTKANJE. BICIKLE ZADUŽUJEMO I RAZDUŽUJEMO NA PALIĆU. OPCIJA JE I DA SE OSTANE NA SALAŠU I PECA ILI IGRA TENIS. ONI KOJI NE VOZE BICIKL, POLAZE U ORGANIZOVANU ŠETNJU UZ PALIĆKO JEZERO, U POPODNEVNIM ČASOVIMA(svi zajedno) PLANIRANO JE DA NEGDE RUČAMO(NIJE UKLJUČENO U OSNOVNU CENU). POVRATAK NA SALAŠ OKO 18H I 30 MIN,  U 20H JE VEČERA, A POSLE VEČERE PARTY UZ GITARU.
NEDELJA: DORUČAK OKO 8H, JUTARNJA KAFA I RAZGOVOR, OKO 10H TURNIR U ODBOJCI. POSLE TOGA PAKUJEMO STVARI I KREĆEMO KA SUBOTICI, GDE JE U PRATNJI TUR VODIČA, ORGANIZOVANO  RAZGLEDANJE GRADA. FAKULTATIVNO RUČAK U CENTRU.

Pogledajte video o kreatoru koncepta Aktivni Odmor – Active Holiday:

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »