OBUKA ZA TERAPEUTE CFC LD MASAŽE – REVOLUCIONARNE TEHNIKE KOJA POBEĐUJE CELULIT

OBUKA ZA TERAPEUTE CFC LD MASAŽE – REVOLUCIONARNE TEHNIKE KOJA POBEĐUJE CELULIT

EDUKACIJA TRAJE DVA DANA (subota i nedelja od 10 – 16h) I ODRŽAĆE SE U SLEDEĆEM TERMINU:

Beograd , 19 – 20. septembar 2020.

Mesto održavanja:
Palmotićeva 24(stari naziv ulice)
Milana Kašanina 6 , stan 18 (novi naziv) – Beograd

 

CFC Limfna Drenaža je modifikovani protokol kontrole, prevencije i lečenja celulita.

Ovaj Medikal SPA protokol baziran  je na novom konceptu etiopatogeneze koji su postavili eksperti brazilske klinike za limfedem Godoy & Godoy iz Sao Paola.

CFC LD protokol dizajnirala je nakon kontrolisane eksperimentalne studije na klijentima –  volonterima Ivana Blagojević, dipl SKE, CFC LD terapeut i trener, uz stručnu podršku Prim dr Gorane Isailović i dipl SKE Ivane Avramović.

IMG_3500
Ginoidna hidrolipodistrofija (celulit ili tzv. pomorandžina kora) nastaje nezavisno od telesne težine, fizičke kondicije i uzrasta žena. Može se javiti, mada znatno ređe i kod osoba muškoga pola. Vidljiva je kod preko 80% osoba ženskog pola.

22Celulit-ilustracija

Donedavno patogeneza celulita bazirana je na shvatanju da je celulit u osnovi poremećaj strukture vezivnog tkiva u dermu i vezivnim pregradama između režnjeva masnih ćelija (adipocita) u potkožnom masnom tkivu.

Smatralo se da kod žena sa nedovoljno čvrstom kolagenom mrežom, masno tkivo vrši pritisak i prodire u dermis, a na površini kože se vide neestetske naslage koje zovemo celulit.

Usled poremećene arhitekture tkiva u koži dolazi do zastoja tečnosti, nagomilavanja toksina i otpadnih produkata koji izazivaju zapalenje u okolnom tkivu. Zapaljenje oštećuje vitalno tkivo koje se zamenjuje neravnomerno rasporedjenim vezivom i tako nastaje začarani krug, koji vodi u sve jače izraženu bolest.

urlPoslednjih godina došlo je do novih otkrića i eksperimentalne potvrde etiopatogeneze celulita zahvaljujući naučno istrazivačkom radu bračnog para lekara iz Brazila  sa klinike Godoy & Godoy. Oni su na svojoj klinici u Sao Paolu, specijalizovanoj za rešavanje problema limfedema ruke kod žena nakon hirurškog odstranivanja dojke, slučajno uočili: da kod pacijentkinja podrvrgnutih svakodnevnoj limfnoj drenaži vrata, pazuha i abdomena u toku 20 dana dolazi do značajne redukcije obima butina, natkolenica i potkolenica, uz gubitak slike pomorandžine kore.

Ovo ih je podstaklo da urade studiju o celulitu. Pacijente su podvrgli detaljnim analizama (histološkim analizama, magnetnom rezonancom, biopsiom,ultrazvučnom diagnostikom…) sa kože butina i potkolenica pre početka terapije, na kraju prvog i na kraju drugog meseca terapije. Zahvaljujući ovoj studiji testirana je i eksperimentalno potvrdjena hipoteza tima eksperata za limfoedem iz Brazila da je celulit BOLEST AKUMULACIJE.

340ae2_b4e6a223a98f40e9b16d09fb3248056d

Inspirisani revolucioarnim otkrićem bračnog para Godoy, na hospitalizovanim pacijentima, Ivana Blagojević – dipl. SKE sa timom stručnjaka iz različitih oblasti, modifikovali su ovu moćnu tehniku limfne drenaže u estetske svrhe. Osmišljena je i specifična hemijska formulacija preparata namenjena CFC protokolu.

Rezultat njihovog rada:

1. Efekti su vidljivi  već nakon 1. tretmana.
2. Za upola kraće vreme tretiranja, uspešno se otklanja celulit.
3. Za razliku od klasične anticelulit masaže, CFC LD je nežna i ne dovodi do oštećenja tkiva i pojave modrica.
4. Za razliku od klasične anticelulit masaže koja je bolna, CFC LD je potpuno bezbolna
5. Olakšan rad terapeutu (maseru) Primenjujući tehniku CFC LD, terapeut se ne zamara i u mogućnosti je da uradi veći broj masaža tokom dana.
6. Primenom CFC preparata eliminiše se višak tečnosti zarobljen duže vreme u tkivima, koji nije moguće eliminisati klasičnom anticelulit masažom.


Primenom CFC masaže problem celulita se rešava na brži, nežniji i celishodniji način. Terapeut se tokom rada ne zamara, i u toku dana  može uraditi veći broj tretmana i OSTVARITI VEĆU
ZARADU.


slika

Saznajte više o ovoj masaži: Kliknuti ovde

OBUKA:

Obuka je namenjena maserima, fizioterapeutima, kozmetičarima, svim zdravstvenim profilima obrazovanja, kao i svima onima koji bazično poznaju anatomiju i fiziologiju.

Obuka traje ukupno 12 sati.

Subota, 19.  septembra od 10 – 16 h
Nedelja, 19. septembra od  10 – 16 hSVAKI POLAZNIK PO ZAVRŠENOJ OBUCI, NAKON PRAKTIČNOG ISPITA, UKOLIKO POLOŽI, DOBIJA DIPLOMU
.
PRAKTIČNI ISPIT DEŠAVA SE JEDNIM DELOM NA EDUKACIJI, A DRUGI DEO JE NEPOSREDNO NAKON EDUKACIJE, TOKOM PRAKSE UZ MENTORSKU PODRŠKU TERAPEUTA IVANE BLAGOJEVIĆ. POTREBNO JE DOSTAVITI DNEVNIK RADA SA MINIMALNO 2 KLIJENTA I FOTOGRAFIJE PRE I POSLE TRETMANA.

– Na obuci svaki terapeut će nauči kako da uradi dobru anamnezu i odredi kliničku sliku celulita.
– Da sam napravi plan i dinamiku tretmana po fazama u zavisnosti od tipa celulita (adipoznog, edematoznog, fibroznog , sklerotičnog…) kao i od spoljnih i unutrašnjih faktora koji utiču na pojavu celulita.
– Na kraju obuke svaki terapeut  će biti osposobljen da uradi manuelnu limfnu drenažu celog tela, drenažu debelog creva kao i CFC masažu i ceo CFC protokol.

★ CENA OBUKE: 26.400,00 dinara (220 eura)

Maksimalan broj polaznika: 15

★ REZERVACIJA:
Uplaćuje se u iznosu od 8.400,00 dinara (70 eura ) 

Ostatak se uplaćuje na licu mesta
Uplate se vrše lično ili na račun (dinarski) organizatora.

Udruženje za aktivan i zdrav život “FITNESS & YOGA”
Broj računa: 160-397084-81, Banca Intesa
Svrha plaćanja: kotizacija za CFC seminar.
Model i poziv na broj nistu potrebni.

Nakon uplate rezervacije preko računa, potrebno je poslati sms (na broj +381 60 44 97 111) sa tekstom: Navesti ime i prezime uplatioca, uplaćena rezervacija za CFC edukaciju. Ostaviti kontakt telefon i e-mail.

Uplate iz inostranstva:
Za uplate iz inostranstva, kontaktirati organizatora za instrukcije.

★ ZA SVE INFORMACIJE I REZERVACIJE MESTA KONTAKTIRATI:
SINIŠA RAČIĆ:
TEL/viber/whatsApp +381 60 44 97 111
E-mail: office@aktivniodmor.net

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA , PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU ILI DRUGI TERMIN OBUKE, POD USLOVOM DA SE PROMENA TERMINA/OTKAZIVANJE OBAVI NAJMANJE 5 DANA PRE ZAKAZANOG TERMINA OBUKE.


★KONTAKT:

Siniša Račić, tel, WHATS APP ILI VIBER : +381 60 44 97 111 – 0pšte informacije i uplate

Ivana Blagojević, tel: +381 60 01 08 254 – stručne informacije
e-mail: ivanacfc@hotmail.com


Obuku vodi Ivana Blagojević – dipl. SKE

Biografija:

IMG_3526Ivana Blagojević od 2014. razvija CFC LD protokol zajedno sa saradnicima. Dosad je obučila preko 1000 terapeuta ovom revolucionarnom anticelulit masažnom tehnikom.

Ivana  je do nedavno radila  na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Zemunu, Beograd, kao saradnik u nastavi na predmetima Velnes i Tradicionalne kozmetičke procedure, takođe je radila kao nastavnik u Srednjoj medicinskoj školi „Nadežda Petrović“ u Zemunu- Beograd, na predmetu Estetske nege i Masaže. Ranije je stekla dosta iskustva radeći nekoliko godina u wellness centrima u Beogradu poput City Spa Retreata, City Wellnessa i Relax centra hotela Zira.

IMG_3514Član je Medikal Spa Asocijacije Srbije (MSPAAS) od njenog osnivanja i ima funkciju predsednice Komisije za istraživanje i razvoj u programima medicinskog wellnessa. U ovoj asocijaciji angažovana je stalno na akreditovanim kursevima kontinuirane edukacije za zdravstvene radnike iz oblasti medikal-spa (turizma).

Ivana je koautor projekta ”Jedinstveni srpski wellness koncept(2011) i koautor projekta “Šumadijski šumski hamam kao medical SPA koncept”, koji je predstavljen na Kongresu banja u Kjotu 2014. godine od strane Prim dr Gorane Isailović, predsednice MSPAAS, i koautorke ovog projekta. Sem što je kreator i trener „cervico femoralno cruralne limfne drenaže“ (CFC LD) ona je takođe i kreator i trener masaže „Hod po malinama“, kreator i trener masaže „Forest masaža“ kao i kreator tretmana „Fotobalans“.

IMG_3500Završila je srednju i višu medicinsku školu u Beogradu. Nakon završetka Više diplomirala je na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu. Prošle godine (2015.) diplomirala je na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment u Beogradu a trenutno završava master u oblasti wellnessa na istom fakultetu.
Stalno je usavršavala svoje znanje u vezi sa tehnikama oblasti wellnessa tako da je 2010. godine završila limfnu drenažu po Vodderovoj metodi. Godine 2013. završila je obuku za masažu sa tibetanskim zvučnim činijama sa muzikoterapijom. Godine 2015. stekla je sertifikat tajlandske TTC spa škole za kurs tradicionalne tajlandske masaže koji je pohađala u Bangkoku.

 ★ORGANIZATOR KURSA: SINIŠA RAČIĆ – AKTIVNI ODMOR – ACTIVE HOLIDAY

Pogledajte video o tehnici masaže:

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »