KURS REFLEKSOMASAŽE STOPALA

KURS REFLEKSOMASAŽE STOPALA

 

BEOGRAD, 8- 9. decembar 2018. 

Nactive Belezza, 
Šajkaška21, 1. sprat, stan 5
Satnica obuke: 10 – 19h.
Vidite na mapi: KLIKNITE OVDE

 

 

Obuka  je namenjena svim punoletnim osobama, bez obzira na obrazovanje. Za obuku nije potrebno nikakvo prethodno znanje iz ove ili sličnih oblasti.

Tečaj je i za sve one koji sanjaju da promene posao iz korena i otvore novu etapu života!

 

PRIJAVITE SE NA FB EVENT, POZOVITE PRIJATELJE I PRATITE OBAVEŠTENJA: KLIKNITE OVDE

 

 

 

★KONTAKT:
Siniša Račić, tel i viber: +381 60 44 97 111 – 0pšte informacije i uplate
e-mail: sinisaracic@yahoo.com
NAJBOLJE JE POZVATI PREKO VIBERA (ZBOG ČESTOG BORAVKA U INOSTRANSTVU)

 

Zašto i dalje mislimo da u istočnjačkoj medicini postoji nešto mistično i neobjašnjivo? Tačno je da istočnjačkim terapijama možemo da poboljšamo stanja koja zapadna medicina nema način da objasni,ali uspeh se ne zasniva na čudima već na razumevanju čitavog organizma i holistčkom pristupu svakoj osobi ponaosob. Sagledajmo čitavog čoveka sa svim onim što nosi u sebi, na sebi, zrači oko sebe. Sa svim genetskim predispozicijama,načinom rodjenja i odgajanja, vaspitavanja i odrastanja, ko ga je podizao sa kakvim energijama i svojim životnim stavovima, sa kakvim strahovima i suočavanjima,sa kakvim ljubavima ili odstustvom iste. Gledajmo ga kako hoda, kako seda i ustaje sa stolice, svaki pokret i treptaj je za nas bitan, šta nam govori a šta prećutkuje, da li grčevito to želi da sakrije ili žarko želi da to izbaci iz sebe samo ne zna kako, pomozimo mu. Osećajte ga zašto dolazi kod vas, zašto traži pomoć, na koji način tu pomoć želi i može da primi. Ne zaboravite ni jednog trenutka,nismo svi isti, ni približni, svako nosi svoje osećanje na sebi svojstven način, lepota je upravo u toj različitosti. Ne gledajmo dijagnozu dok ne prodišemo plućima našeg pacijenta, klijenta, čoveka ili čovečice koja stoji ispred nas i očekuje našu pomoć. Tek kada osetimo, dodirom potvrdimo i znanjem utemeljimo problem kod našeg klijenta, možemo predložiti način i dinamiku rada na poboljšanju stanja i pomoći pri ozdravljenju.

Refleksoterapija stopala je moćna tehnika koja dovodi do poboljšanja opšteg stanja organizma, daje stimulans organima, balansira telo i bistri um.
Primenjiva je kod većine dijagnoza ali ne treba zanemariti i stresna stanja, psihosomatske poremećaje kao i neke blaže vidove psihoza, poremećaja ili zastoja u razvoju. Pored svega toga najviše pažnje ipak poklanjamo energetskoj neravnoteži u pojedinim organima da bi predupredili nastanak bolesti.
Refleksoterapija stopala radi se u seriji od najmanje 6 terapija, jednom ili dva puta nedeljno. Za to vreme moguće je rešiti manje tegobe i oštećenja, ali jako je bitno da i kada dođe do boljitka, pacijent i dalje radi ovu vrstu terapije najmanje jednom mesečno, što će održavati i balansirati njegov energetski status.
Vrlo je bitno da terapeut pristupa pacijentu holistički zato što bol na tački bubrega ne mora da znači da je organ anatomski ili funkcionalno oštećen, može nam govoriti i da je osoba u strahu od neizvesnosti, da je nestrpljiva, da je možda izgubila funkciju na poslu ili se razvodi, prodaje stan itd.
Svaki organ ima vezu sa svim drugim organima u našem organizmu ali isto tako i sa osećajima, navikama, predrasudama…

Starosna ograničenja za ovu terapiju ne postoje ali postoje situacije kada se ne radi. To su tromboza, maligna oboljenja, trudnoća do trećeg meseca, posle toga može, ali ako je terapeut obučen za rad sa trudnicama, kod paralize donjih ekstremiteta zato što ne postoji očuvana inervacija, kod preterano umornih osoba, nakon obilnog obroka kao i u još nekim slučajevima.
Sama terapija se izvodi kao masažna tehnika koja ima masažne hvatove i stimulaciju tačaka, slično kao u akupresuri. Na mestima gde pacijent oseti bol terapeut mora da razluči da li je to odaziv određene refleksološke tačke ili je u pitanju problem u strukturi stopala, upaljena tetiva, povreda, žulj itd. Ako je bolna refleksološka tačka određenog organa, terapeut proverava pritiskom na tačke drugih organa koji su vezani energetski sa tim organom ili fiziološki ako je u pitanju sistem organa. Na primer, ako se javi bol na tački dvanaestopalačnog creva, proveravamo sve tačke koje su odgovorne za organe koji su u sklopu digestivnog trakta ali isto tako proveravamo da li postoji bol na tačkama stresa, kontrole stresa i kumulativnog stresa jer ta stanja takođe mogu da dovedu do poremećaja rada organa o kome smo na početku govorili.
Mnogi klijenti ovu vrstu terapije koriste i kao relaksaciju, naročito osobe koje dugo stoje ili sede, nakon puta, u vrelim letnjim danima kada noge otiču, kod bolnih i umornih stopala. Većina nakon masaže ima osećaj kao da su izmasirali čitavo telo a danima nakon masaže se osećaju odmorno i ispunjeno.

 

OBUKA:
Subota i nedelja od 10 – 19 h. U toku ovog perioda predviđena je jednosatna pauza za ručak.

 

Teorijsko-prakrična obuka koja obuhvata; uvod u refleksologiju i istorijat, anatomska struktura stopala, meridijani i uporednici, priprema ambijenta, terapeuta i materijala, kontraindikacije za izvođenje refleksomasaže stopala. Sistemi organa i pronalaženje njihovih refleksoloških tačaka na stopalu, tok masaže i uvežbavanje, upoznavanje sa edukacijama drugih specifičnih tehnika i viših stepena refleksologije.

Po završetku obuke polaznik je osposobljen za samostalno obavljanje refleksomasaže stopala.

Rad je u grupama do 9 polaznika

Fond časova: U slučaju 9 polaznika,fond je 16sati.
U slučaju manjeg broja polaznika, fond časova je proporcionalno manji. (svakom polazniku posvetiće se puno vreme i kvalitetne obuka)

TEORETSKO-PRAKTIČNA OBUKA:
TEME:

I UVOD U REFLEKSOLOGIJU I ISTORIJAT
Anatomska struktura stopala
Meridijani i uporednici
Priprema ambijenta, terapeuta, materijala
Kontraindikacije za refleksomasažu stopala

II SISTEMI ORGANA I PRONALAŽENJE NJIHOVIH REFLEKSOLOŠKIH TAČAKA NA STOPALU
lokomotorni aparat
zubi
urogenitalni sistem
endokrine žlezde
kardiovaskularni sistem
jetra
pankreas
limfni sistem
digestivni trakt
respiratorni sistem
oči i uši

III TOK MASAŽE I UVEŽBAVANJE

IV UPOZNAVANJE SA EDUKCIJAMA DRUGIH SPECIFIČNIH TEHNIKA KAO I VIŠIH STEPENA REFLEKSOLOGIJE

V POKAŽI MI STOPALO – REĆI ĆU TI KO SI

SVAKI POLAZNIK PO ZAVRŠENOJ OBUCI DOBIJA SERTIFIKAT EDUKATORA.
ZA NACIONALNI SERTIFIKAT DOPLAĆUJE SE 8000 DINARA.

★ OBUKU SPROVODI:
NATAŠA MARKOVIĆ – HOLISTIČAR

Živi i radi u Beogradu u holističko – edukativnom centru “Nactive Belezza”. Nakon obrazovanja u zemlji, znanja iz oblasti alternativne medicine stekla je u Italiji, Sloveniji, Nemačkoj i drugim evropskim zemljama gde su gostovali predavači sa istoka. Što se tiče same refleksoterapije, znanja je sticala u najprestižnijim školama i pohađaja brojne tečajeve koji su viskoko kotirani u stručnim krugovima:
Principal Louise Keet , londonska škola refleksomasaze, Atlantic school, odesk u Riminiju, obe od 92 do 2000.god. Nešvilska skola preko učitelja iz Italije , Dien Chan zonska refleksoterapija, Thai refleksology, Baltimore school preko nemaca. Trenerski master preko firme G.M.T.2000 Milano i WBC Castrocaro , Forli. I dalje se kontinuirano edukuje.
Već dugi niz godina radi sa brojnim klijentima iz zemlje i inostranstva, kako tretmane, tako i edukacije. Edukovala je brojne terapeute iz naših najpoznatijih banja i wellness centara.

 

★ CENA OBUKE: 250 eura

 

★REZERVACIJA:
Uplaćuje se u iznosu od 80 eura ili 9600 dinara
Ostatak se uplaćuje na licu mesta
Uplate se vrše lično ili na račun (dinarski).
Siniša Račić
BANCA INTESA
Broj računa: 160-5100100106763-43,
Nakon uplate rezervacije preko računa, potrebno je poslati sms (na broj +381 60 44 97 111) sa tekstom: Navesti ime i prezime uplatioca, uplaćena rezervacija za kurs refleksomasaže. Ostaviti kontakt telefon i e-mail.

Uplate iz inostranstva: Uplaćuje se preko WESTERN UNION:
Iznos: 80 eura
Primalac: Siniša Račić
Adresa: Milana Tankosića 14
11000- Beograd – Srbija.
Po uplati poslati PORUKU  putem vibera ili sms-a podatke o uplatiocu, mestu gde je izvršena uplata, kao i KOD/BROJ/ pod kojim se vodi uplata. (dobija se na mestu uplate, nakon transakcije)

KONTAKT:
Siniša Račić, tel i viber: +381 60 44 97 111

NAJBOLJE JE POZVATI PREKO VIBERA (ZBOG ČESTOG BORAVKA U INOSTRANSTVU)

e-mail: sinisaracic@yahoo.com

 

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA , PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU ILI DRUGI TERMIN EDUKACIJE.

 

★KONTAKT:
Siniša Račić, tel i viber: +381 60 44 97 111 
e-mail: sinisaracic@yahoo.com

NAJBOLJE JE POZVATI PREKO VIBERA (ZBOG ČESTOG BORAVKA U INOSTRANSTVU)

 

 

 

POGLEDAJTE VIDEO O TEHNICI:

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.04 – 04.05. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! ★ CENA: 500 EUR (dinarska protivvrednost) za uplate do 14.04. 2024. Za uplate nakon 14.04. 2024, cena je… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA
DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
LEFKADA, 26.08 – 02.09.2023. 02.09.- 09.09.2023. Lefkada, Antipaxos, Paxos, Krf, Sivota, Meganisi, Itaka, Kalamos, Kastos, Atokos. SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE PREDVIĐENO ZA TURISTE! DA BISTE JEDRILI SA NAMA, NEOPHODAN JE OPSEŽAN INTERVJU!   Jedrenje je najlepša avantura. Beg iz stereotipnog života, putovanje u geografskom smislu, ali, i duboko u sebe. Istinsko i tanano… Continue reading DVONEDELJNO JEDRENJE JONSKIM MOREM
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
Translate »