JEDRENJE KATAMARANOM KIKLADAMA

JEDRENJE KATAMARANOM KIKLADAMA

SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, ZABRANJENO ZA TURISTE!

ZA PRISUSTVO JE POTREBAN OPSEŽAN INTERVJU!

DVA TERMINA JEDRENJA:

  1. TERMIN: 6 – 20 juna 2020.

  2. TERMIN: 19. septembra – 3. oktobra 2020.

ISPLOVALJAVANJE IZ MARINE ALIMOS – ATINA, U SUBOTU U RANIM POPODNEVNIM SATIMA. 

Jedrenje je najlepša avantura. Beg iz stereotipnog života, putovanje u geografskom smislu, ali, i duboko u sebe. Istinsko i tanano povezivanje sa prirodom, potraga za balansom i potreba da u život vratimo radost.
Jedrenje – nova dimenzija života! 
Učlanite se u fb grupu i pratite obaveštenja o planovima naših avantura:  KLIKNITE OVDE

★CENA:

KAO UDRUŽENJE GRAĐANA, NEMAMO PRAVO DA JAVNO ISTIČEMO CENE.
ZA RANE UPLATE REZERVACIJE DAJEMO IZUZETNE POGODNOSTI, A KAKO SE BLIŽI TERMIN POLASKA, UKOLIKO OSTANE SLOBODNIH MESTA, CENA RASTE.

INFORMACIJE O CENAMA MOŽETE DOBITI PUTEM VIBERA ILI WHATS APP-a: 
SINIŠA RAČIĆ +381 60 44 97 111

OSNOVNA CENA PODRAZUMEVA ZAKUP JEDNOG MESTA U BRAČNOM LEŽAJU NA BRODU ZA 14 DANA I USLUGE SKIPERA. U OSNOVNU CENU, HRANA NIJE URAČUNATA. PRED POLAZAK FORMIRA SE ZAJEDNIČKI BUDŽET I VRŠI NABAVKA.

DODATNI TROŠKOVI:

SVAKI ČLAN POSADE, OSIM SKIPERA I ORGANIZATORA (UKUPNO 9 OSOBA) SNOSE TROŠKOVE ZA GORIVO I DUŽNI SU DA FINANSIRAJU HRANU ZA SKIPERA. ORGANIZATOR SE HRANI U SOPSTVENOJ REŽIJI I NIJE NA BUDŽETU POSADE. TROŠKOVI ZA GORIVO SU VARIJABILNI I ZAVISE OD VETRA. VIŠE JEDRENJA, MANJI UTROŠAK. PROSEČNA CENA GORIVA PO OSOBI JE OKO 5 DO 10 % U ODNOSU NA OSNOVNU CENU JEDRENJA.

Udruženje građana za svoje članove organizuje jedrenje Kikladama. Član se postaje popunjavanjem prijavnog formulara.

Zajednički ulazimo u zakup jedrilice u Grčkoj, a udruženje organizuje aktivnosti tokom jedrenja.

Rok za prijavu i uplatu rezervacije, u iznosu 50% zakupa, je do popune kapaciteta. Ostatak iznosa porebno je uplatiti pred putovanje.

Jedrenje, kao i ronjenje podrazumeva AKTIVNI ODMOR.

Možete zamisliti kao kampovanje na vodi, s tim da se vi nalazite na spisku posade, a ne na spisku gostiju.

Ploviti jedrenjakom izmedju grčkih ostrva je pre svega velika AVANTURA,
LETOVANJE NA MORU, A NE PORED NJEGA! Lepo vreme i more bez talasa
nisu zagarantovani.
Utisci i uspomene koje će se prepričaǀati godinama, jesu zagarantovani.

Kratak opis regije:

Kiklade – kombinacija adrenalinskog jedrenja i neverovatne prirodne lepote. Grčka sa razglednica, praktično jesu Kiklade. Većina najlepših fotografija koje ste videli iz Grčke su napravljene na Kikladama. Ostrva  i mesta koja planiramo da obiđemo su: ATINA, KITNOS, SIROS, MIKONOS, AMORGOS, KALIMNOS, KOS, ASTIPALEA, SANTORINI, SIKINOS, FOLEGANDROS, MILOS, IDRA, EGINA.

Kiklade spadaju u najzahtevnije jedriličarske regije i obećavaju adrenalinski doživljaj kakav svako treba da doživi bar jednom u životu.

Vetrovi mogu biti veoma jaki, pa je iz tog razloga vrlo neodgovorno napraviti fiksnu rutu. Vremenski uslovi diktiraju putanju…

★ OKVIRNI PLAN PLOVIDBE: ATINA, KITNOS, SERIFOS, MIKONOS (2 DANA), NAKSOS, IOS,SANTORINI (2 DANA), FOLEGANDROS, MILOS, HIDRA, POROS, EGINA, ATINA.

NE ZABORAVITE! U ODNOSU NA NAŠE ŽELJE, VEĆU MOĆ IMAJU VREMENSKE PRILIKE. BEZ OBZIRA NA IZLOŽENI PLAN PLOVIDBE, SKIPER ĆE SHODNO VREMENSKIM USLOVIMA, A U CILJU BEZBEDNOSTI, SAMOSTALNO DONETI ODLUKU O PROMENI MARŠUTE.

★KATAMARAN: LAGOON 420
Godinja proizvodnje: 2009.

Kratak opis broda: 4 kabine sa bračnim ležajevima, salon sa krevetom na razvlačenje za 2 osobe i 1 skiperska kabina. Na brodu je 4 toaleta sa tuševima.

Brodska kuhinja sadrži frižider, zamrzivač, šporet sa rernom.
Kuhinja je kompletno opremljena sa potrebnim posuđem i escajgom.
Pre svake plovidbe, kuhinja i posuđe moraju biti raspremljeni.
Inicijalna nabavka se obavlja u subotu ujutru, pre ukrcavanja

UKUPAN KAPACITET BRODA: SKIPER PLUS 10 PUTNIKA

★ SKIPER: MILOŠ LALIĆ, yacht skipper ap 24m, Y. M. Off shore app 100gt.

MORSKI VUK SA DVADESETOGODIŠNJIM ISKUSTVOM JEDRENJA NA NEMIRNIM MORIMA! Preplovio Baltik, Atlantik i Severno ledeno more, Mediteran od Španije pa sve do Turske. Godišnje provodi na morima po 150 dana, radeći kao skiper  na jedrenjacima i motornim jahtama. Uglavnom, Grcka, Hrvatska i Italija.  Najbolji je poznavalac Kiklada, Sporada i Dodekaneza. 

★PREVOZ DO MESTA ISPLOVLJAVANJA – ATINE:
UNUTAR GRUPE KOJA SE OKUPI, ORGANIZOVAĆEMO ZAJEDNIČKI PREVOZ. ONI KOJI IMAJU AUTOMOBILE, ZAMOLIĆEMO DA POVEZU ONE KOJI SU BEZ PREVOZA, UZ PODELU TROŠKOVA.UKOLIKO IZ POSTOJEĆIH RESURSA, NE USPEMO, ANGAŽOVAĆEMO KOMBI PREVOZNIKA.

★ VAŽNE NAPOMENE:
Novac uplaćen za rezervaciju prenosi se vlasniku broda – čarter kompaniji. U SLUČAJU SPREČENOSTI DA PRISUSTVUJETE JEDRENJU, NOVAC NIJE MOGUĆE REFUNDIRATI, ALI JE UPLATA REZERVACIJE PRENOSIVA NA DRUGU OSOBU. 

PO DOLASKU NA BROD OBAVEZNO JE OSTAVLJANJE DEPOZITA U IZNOSU 200 EURA PO SVAKOJ OSOBI. DEPOZIT SE PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA VRAĆA, U SLUČAJU DA NA BRODU NIJE NAČINJENA NIKAKVA ŠTETA OD STRANE GOSTIJU. U SLUČAJU NAČINJENE ŠTETE, ORGANIZATOR JEDRENJA I SKIPER NE UČESTVUJE U NADOKNADI, OSIM U SLUČAJU DA SU ONI, SAMI, POČINIOCI.

NEMOJTE OČEKIVATI DA VAS NA JEDRENJU BILO KO SLUŽI. NISTE U HOTELU I ARANŽMAN NIJE TURISTIČKI. KOMPLETNA POSADA UČESTVUJE U SVIM AKTIVNOSTIMA. JEDRENJE NIJE ZA SVILENE I RAZMAŽENE, JEDRENJE JE OZBILJNA AVANTURA! BUDITE VEDROG DUHA, KROTKI, RAZUMNI, TOLERANTNI I KOOPERATIVNI. BROD JE MALI PROSTOR NA KOME DELIMO INTIMU SA NEPOZNATIM LJUDIMA. BITI U NEGATIVNOJ ŽIVOTNOJ FAZI, A NAĆI SE IZOLOVAN NA MORU, MOŽE BITI PAKLENO! ISKUSTVA SA MNOGIH JEDRENJA SU POKAZALA, DA ZDRAVO JEZGRO GRUPE SUROVO POSTUPA PREMA NEGATIVCIMA. OSTAJU IZOLOVANI I ODBAČENI.

★ORGANIZATOR AKTIVNOSTI:
SINIŠA RAČIĆ


★INFORMACIJE I KONTAKT:
SINIŠA RAĆIĆ +381 60 44 97 111 (POZVATI PUTEM VIBERA ILI WHATS APP-A ZBOG ČESTOK BORAVKA U INOSTRANSTVU)

REZERVNI BR TELEFONA: +381 60 44 97 112, VESNA ANDRIĆ

OBAVEZAN JE TELEFONSKI (viber, whats app) POZIV I SASTANAK (ILI RAZGOVOR PREKO SKYPE) KAKO BISMO IZBEGLI OKUPLJANJE KONFLIKTNIH LJUDI NA JEDRENJU.

Pogledajte video o kreatoru koncepta Aktivni Odmor – Active Holiday:

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »