RAFTING SMARAGDNOM NERETVOM I OBILAZAK BORAČKOG JEZERA

DŽAJIĆI, KONJIC, 03 – 05. JUN 2022.

Kanjon reke Neretve, smaragdnozelene hercegovačke lepotice, svake godine tokom vrelih letnjih dana privuče mnoštvo turista željnih avanturizma, provoda i druženja sa prirodom. Zahvaljujući prelepom krajoliku i neprocenjivim prirodnim blagodatima, Konjic je poslednjih godina postao jedna od najprepoznatljivijih turističkih destinacija u regionu.

 

 

Rafting na Neretvi od Glavatičeva do sela Džajići, dug je 20 km i najbliskiji je susret sa njenom svekolikom raskošnom lepotom. Na putu dugom dvadesetak kilometara, spuštajući se kroz kanjon Neretve, videćete i doživeti neponovljive prizore netaknutog sklada veličanstvene prirode.

 

 

Plahi brzaci i vodopadi, smaragdno korito kanjona, gde se plavetnilo neba naslanja na belinu pomno isklesanog stenja dletom vremena, zasenci i uvale, osunčane plaže i prikrajci, riba i ptica, zov i pesma, biće razlog vašeg ushićenja i  radosti u susretu s neviđenom i još nedoživljenim.

 

Na raftingu od Glavatičeva na više lokacija pravi se pauza – odmor. Najzanimljiviji odmor je na ušću Rakitnice gde turisti uživaju u prirodnom ambijentu samo kakav poželeti možete. Nizvodno su brojni brzaci, klanci, vodopadi, izvori pitke vode gde putnik može uživati u tišini i lepom ambijentu. Tako je na lepotici Neretvi.

 

 

 

Aktivni odmor – Active Holiday, postoji od 2012.

 

 

★ PLAN I PROGRAM: 

PETAK: Polazak iz mesta stanovanja u prepodnevnim satima. Putujemo privatnim automobilima u konvoju. (roadtrip fazon)

 

 

Povezujemo ljude koji imaju automobil i voljni su da povezu lica koja nemaju prevoz. svaki vozač koji poveze tri putnika, potpuno je oslobođen troškova goriva i putarina. Sve troškove snose 3 vožena lica.
Oni koji se ne uklapaju u satnicu, poći će u željenom terminu.

 

 

Pravimo pauzu u Sarajevu, gde je planiran ručak, koji nije uračunat u cenu aranžmana. Nastavljamo put ka Konjicu i tamo stižemo u kasnopopodnevnim satima. Smeštaj u rafting kampu, večera i noćenje.

 

 

SUBOTA: Doručak je oko 10h, a rafting kreće posle 11h. Krećemo kombijima prema Glavatičevu, uz obavezno stajanje iznad Boračkog jezera. Spust sa pauzama traje oko 4 sata. Rafting se završava u samom kampu. Nakon toga Ručak, kratki odmor, pa šetnja dvadesetak minuta do jezerceta i vodopada Crni vir.

 

 

Obilazi se i selo prelepih pejzaža Dzajići, u kojem ćete videti više stećaka. Po povratku večera, a nakon toga izlazak do gradića Konjica, udaljenog 6 km. Noćenje.

 

 

NEDELJA: Doručak je oko 9h, a nakon toga odlazak do Boračkog jezera. Šetnja, sunčanje i kupanje, a posle toga povratak kući.

 

 

★ INFORMACIJE I KONTAKT: +381 60 44 97 112  JELENA GALOGAŽA (tel, viber, whats app ili telegram)

 

 

★ SMEŠTAJ:
RAFTING KLUB DŽAJIĆA BUK

Smeštaj je hostelskog tipa. Na raspolaganju su šestokrevetne i osmokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom, ili i uz doplatu, dvokrevetne sobe(zajedničko kupatilo) ili četvorokreventni i šestokrevetni apartmani, sa sopstvenim kupatilom.

Sve sobe su građene od prirodnih materijala kako ne bi odudarali od prirodnog okruženja.
Restoran je uređen u starinskom stilu, poslužuju se lokalni specijaliteti i izbor domaćih vina. Švedski sto za doručak i ručak, dostupan je svakog dana. Večera je po porcijama. U sklopu objekta nalaze se fudbalskoi košarkaško igralište. Na raspolaganju je i besplatan parking u okviru objekta. Pored navedenog naš objekat u svom sklopu sadrži suvenirnicu bogatog sadržaja.

 

Okruženje ovog bisera na reci Neretvi, krase i 12 vrhova planine Prenj, sa visinama većim od 2000 m pogodnim za pešačenje te „Put šverca duvana“ koji ima dugu tradiciju i datira još iz vremena Austro-Ugarske monarhije. Ukoliko ste željni avanture, adrenalina, onda je rafting kanjonom Neretve idealno mesto za Vas. Možete uživati u 18 km dugom spustu sa pratećom opremom i obučenim skiperima sa IRF licencom. Udaljenost našeg objekta je 6 km od grada Konjica.

Na samo 2 km udaljenosti od rafting kluba, nalazi se prelepi slap Crni vir.

 

 

★ CENA: 95 EURA
Podrazumeva 2 noćenja u rafting kampu/smeštaj hostelskog tipa/, 2 večere, 2 doručka i 1 ručak, kao i troškove izleta, organizacije i usluge vodiča.
Doplata ze dvokrevetne sobe/min 2 osobe/ ili četvorokrevetne app/min 4 osobe/ je 10 eura po osobi.

★ORGANIZACIJA: Siniša Račić

 

★ DOGAĐAJ VODI: Jelena Galogaža

 

 

★INFORMACIJE , REZERVACIJE, OBAVEŠTENJA:

JELENA GALOGAŽA: TEL, VIBER ILI WHATS APP +381 60 44 97 112

 

Pogledajte video o nastanku koncepta AKTIVNI ODMOR i njegovom kreatoru:

 

Translate »