RESAVSKI KRAJOLIK – PREDEO GDE I BUDAN SANJAŠ

RESAVSKI KRAJOLIK – PREDEO GDE I BUDAN SANJAŠ

13 – 15.05.2022.

VODIMO VAS RESAVSKIM KRAJOLIKOM – PREDELOM GDE I BUDAN SANJAŠ…

OVO NIJE TURISTIČKI DOGAĐAJ, VEĆ AVANTURA. POTREBNO JE DA IMATE FINU DOZU AVANTURISTIČKOG DUHA, DA STE POKRETNI I VEDRE NARAVI!

SAMO ZA ČLANOVE UDRUŽENJA. ČLAN SE POSTAJE POPUNJAVANJEM ONLINE PRISTUPNICE.

Resava je geografska oblast je koja se u dužini od oko 60 kilometra i širini od oko 30 kilometra prostire između reke Velike Morave i obronaka Kučajskih planina.

Oblast Resavu po celoj dužini preseca istoimena reka Resava, koja izvire na obroncima Beljanice i sa brojnim pritokama uliva se u Veliku Moravu.

★ INFORMACIJE I KONTAKT: +381 60 44 97 112  JELENA GALOGAŽA (TEL, VIBER, WHATS APP I TELEGRAM)

SPREMITE SE ZA ŠETNJU NAJLEPŠIM PREDELIMA SRBIJE. SANJAJUĆI BUDNI, VIDEĆETE:

PRSKALO, vodopad na južnom Kučaju, stvorila je najmaštovitija igra vode i krečnjaka. Visok je oko 15 metara, vrlo je siromašan vodom čak i u proleće kada ima vode, mada nikada ne presušuje. Jedinstven oblik i ušuškanost u okruženje čine ga izuzetno lepim.

RESAVSKA PEĆINA se nalazi na 20 km od Despotovca, u krečnjačkom brdu zvanom Babina glava, na obali kraškog polja (Divljakovac). Spada u najlepše pećine u našoj zemlji.Duga je 4,5 km. Detaljno je istražena 2830 m, a za posetioce je uređeno oko 800 m.

MANASTIR RAVANICA leži u podnožju Kučajskih planina. Opasan zidom sa sedam kula ovaj manastir je vekovima mesto hodočašća ali I simbol kulta svetog kneza Lazara.

MANASTIR MANASIJA je povučen u mir I tišinu,u živopisnoj klisuri reke Resave. Svojim velelepnim hramom i snažnim utvrđenjem vekovima je privlačio pažnju putopisaca.

VELIKI BUK ili LISINE je vodopad u istočnoj Srbiji, na padinama Beljanice. Vodopad se nalazi na rečici Vrelu. Smešten je na oko 380 мetara nadmorske visine.

KRUPAJSKO VRELO predstavlja jednu od prirodnih retkosti I obeležja ovog kraja. Svojom jedinstvenom lepotom, ovo izvorište, koje na površini stvara kraško jezero, neodoljivo mami u carstvo šuma, voda i čistog planinskog vazduha. Lekovite vode termalnog izvora, koje se mešaju sa hladnom izvorskom vodom Krupajskog vrela, upotpunjuju sliku ovog bajkovitog predela.

★ PLAN I PROGRAM:

PRVI DAN, 13. MAJ: dolazak u popodnevnim časovima, smeštaj, upoznavanje, večera.

DRUGI DAN, 14. MAJ: doručak, pešačenje do Resavske pećine, obilazak pećine, povratak ( oko 3 km), odlazak kolima do vodopada Prskalo, obilazak manastira Ravanica.

Povratak u smeštaj, večera, druženje.

TEĆI DAN, 15. MAJ : doručak, pešačenje do Krsta ( obližnjeg brda, odakle se prostire fenomenalan pogled na ceo resavski kraj, dužina oko 6 km). Odlazak do vodopada Lisine, obilazak manastira Manasija,odlazak na Krupajsko vrelo, povratak.

 

★ SMEŠTAJ:

Seoska kuća u prirodi Resavski kraj na dlanu,skromna i uredna.
Sobe su višekrevetne, dve spavaće( u svakoj sobi po 3 kreveta), dve dnevne( u jednoj kauč za dvoje, a u drugoj dva kauča za dvoje i fotelja na rasklapanje za 1 osobu) ukupnog kapaciteta 15 ljudi

Smeštena je na placu od 3 hektara i na oko 700 m nad.visine sa pogledom na kompletan Resavski kraj.

CENA: 13.200 dinara

 

U CENU ULAZE SMEŠTAJ, HRANA, ULAZNICA U RESAVSKU PEĆINU I ULAZNICA ZA VODOPAD LISINE, KAO I USLUGE VODIČA.

 

★ INFORMACIJE I KONTAKT: JELENA GALOGAŽA
+ 381 60 44 97 112 (VIBER, WHATS APP, TEL)
E-mail: office@aktivniodmor.net

Neophodna je uplata rezervacije koja se prenosi vlasnicima smeštaja. uplaćena rezervacija se ne vraća, a prenosiva je na drugu osobu.

PREVOZ: 

Povezujemo vozače, vlasnike automobila, koji imaju mesta u automobilima, sa onima koji ih potražuju. vozači su oslobođeni troškova plaćanja goriva i putarina, ukoliko povezu 3 lica. vožene 3 osobe ravnopravno dele troškove.

★ ORGANIZACIJA, I MARKETING: SINIŠA RAČIĆ

★ KOORDINACIJA ČLANOVA UDRUŽENJA: JELENA GALOGAŽA

O KONCEPTU AKTIVNI ODMOR I NJENOM KREATORU SINIŠI RAČIĆU:

Translate »