ŠAPAT DUNAVA I NEBO NAD MIROČEM – ĐERDAPSKA KLISURA

YOGA, MTB BIKING, TAI CHI & HIKING 

KLADOVO, DJERDAPSKA KLISURA, PLANINA MIROČ, 11 – 16. JUL 2020.

OVO NIJE TURISTIČKI DOGAĐAJ, VEĆ AVANTURA. POTREBNO JE DA IMATE FINU DOZU AVANTURISTIČKOG DUHA, DA STE POKRETNI I VEDRE NARAVI!

INFORMACIJE , REZERVACIJE I OBAVEŠTENJA:

JELENA GALOGAŽA +381 60 44 97 112

ZA SVE ČLANOVE UDRUŽENJA, U KONSULTACIJI SA TURISTIČKOM ZAJEDNICOM KLADOVA, OBEZBEDJEN JE SMESTAJ I HRANA NA BAZI POLUPANSIONA. ČLAN UDRUŽENJA SE POSTAJE POPUNJAVANJEM PRIJAVNOG FORMULARA PRED PUT ILI NA LICU MESTA.

★ CENA:

KAO UDRUŽENJE GRAĐANA, PREMA PROPOZICIJAMA TURISTIČKE INSPEKCIJE, NEMAMO PRAVO DA JAVNO OBJAVLJUJEMO CENE. INFORMACIJU ĆETE DOBITI NA UPIT, UKOLIKO KONTAKTIRATE

JELENA GALOGAŽA
+ 381 60 44 97 112 (VIBER, WHATS APP, TEL)
E-mail: office@aktivniodmor.net

NEOPHODNA JE UPLATA REZERVACIJE KOJA SE PRENOSI VLASNICIMA SMEŠTAJA. UPLAĆENA REZERVACIJA SE NE VRAĆA, A PRENOSIVA JE NA DRUGU OSOBU.

★ POSREDUJEMO U OBEZBEDJIVANJU PREVOZA, ALI GA NE ORGANIZUJEMO.
SPAJAMO PRIJAVLJENE ČLANOVE GRUPE I SOLIDARNO OKUPLJAMO PUTNIKE U ISTOM AUTOMOBILU, PO MODELU  DA SE TROŠKOVI PREVOZA I PUTA DELE NA TRI DELA, DOK JE VLASNIK AUTOMOBILA – VOZAČ OSLOBOĐEN TROŠKOVA.

ĐERDAPSKA KLISURA

Na preko 63.000 hektara biljnog i životinjskog bogastva neprocenjive vrednosti i lepote, prostire se Nacionalni park Đerdap, poznat i kao Gvozdena kapija Dunava. Na desnoj obali ove reke, od Golubačke tvrđave do antičkog utvrđenja Diana, kriju se klisure, kanjoni, rečne kotline i preko 1000 pećina nesvakidašnje lepote koja zadivljuje i pleni.
Miris Dunava koji neumitni vetrovi šire osvežavajući ovaj predeo, i stvarajući harmoniju između besprekorne prirode, neobičnih i retkih životinjskih vrsta i ljudi, stvara osećaj mira i prijatne tišine koja osvežava um i obavija srce toplinom.

Ta harmonija čini da se posetoci najlepše i najupečaljivije klisure na toku Dunava, osećaju kao da su zakoračili u drugi svet.
Probijajući se kroz najjužnije delove karpatskog masiva, Dunav kao da se nakratko koleba na svom putu ka Crnom moru, pa odjednom zaokreće nazad ka zapadu. Pre nego što se ponovo predomisli i nastavi kuda je i naumio, opisuje veliki luk oko jednog komada zemlje koji na karti podseća na ključ, pa ga tako i nazivaju. Stešnjen između mističnih predela istočne Srbije i zagonetnih prostranstava jugozapadne Rumunije, ovaj ključ kao da ipak više tajni skriva nego što otključava. Usred njega izdiže se Miroč planina, carstvo lekovitih trava i epskih junaka…

Iako se Miroč nikako ne bi mogao svrstati u visoke planine, lako mu je da bude impozantan nad obalama Dunava koji se valja čitavih pola kilometra niže pod grebenom. Gledajući uvis, litice miročkih vrhova nadvijaju se nad rekom kao kameni stražari Đerdapa, najveće evropske klisure koju svi osim nas zovu moćnim imenom Gvozdena Kapija

https://www.instagram.com/p/CAzSTdKprBu/

★ PROGRAMI:

YOGA, TAI CHI, MTB BIKING I HIKING

FAKULTATIVNO (NIJE UKLJUČENO U OSNOVNU CENU I DODATNO SE PLAĆA):

DODATNI OBROCI, MASAŽA, ASTROLOŠKE KONSULTACIJE, IZNAJMLJIVANJE BICIKLA, KRSTARENJE BRODOM KROZ ĐERDAPSKU KLISURU, OBILAZAK GRADA TURNU SEVERIN U RUMUNIJI U VEČERNJIM ČASOVIMA.

 

 

 

★ PRIJAVITE SE NA FB EVENT SA “DOLAZIM” ILI “ZAINTERESOVAN”, PRATITE OBAVEŠTENJA I POZOVITE PRIJATELJE: KLIKNITE OVDE

 

 

★ YOGA

Dva puta dnevno, u jutarnjem i predvečernjem terminu. Časovi će se održavati u prirodi na različitim lokalitetima na planini i u priobalju Dunava.

Časove vodi: SLOBODAN SLAVICA

Slobodan Slavica rodjeni je Novosadjanin. 2016. godine završava školu za instruktora joge u klasi Dragana Lončara. Redovni je polaznik različitih seminara iz oblasti joge u zemlji, a svake godine se dodatno školuje, unapređuje i nadogradjuje svoje znanje i veštine u Indiji. Na taj način svojim učenicima autentično približava ovu drevnu veštinu.
Pre nego što je prepoznao jogu kao svoje zanimanje, tragao je za sobom i mislio da je ključ u korporaciji i sistemu. Srećom, shvatio je pre par godina da to nije njegov životni put, i od tada živi ono u čemu može najviše da pruži, kako sebi, tako i drugima. Radi sa ljudima kroz promišljene, posvećene, grupne i individualne časove joge.
U 2019. godini ozvaničio je  još jednu svoju ljubav – thai yoga masažu, kojom istražuje i utvrđuje načine za postizanje smirenosti, harmonije i regeneracije umornih delova organizma. Pored časova joge, zainteresovanim gostima, biće dostupne i njegove Thai yoga masaze.

https://www.instagram.com/p/CA0BS9IpC-f/

★ TAI CHI

INSTRUKTOR TAI CHI-JA

IVANA GRAHOVAC

Ivana Grahovac, po struci violončelistkinja, iza sebe ima preko 20 godina praktikovanja različitih zapadnih i istočnih duhovnih veština. Obuku za instruktorku Tai Chu Chuana i Qi Gonga završava nakon četiri godine intenzivnih treninga (3000 sati) u Francuskoj u radu sa formatorima u centru i školi za obuku instruktora Umeće čija.
Narednih nekoliko godina ostaje da živi i radi u Francuskoj kao muzičar i instruktorka Tai Chija i Hatha joge na Univerzitetu u Lionu. 2014. godine otvara ogranak škole “Art du Chi” i nastavlja da podučava u svom rodnom gradu Beogradu.
U međuvremenu organizuje redovne časove i seminare u Beogradu i ostalim gradovima u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Grčkoj sa gostovanjima instruktora iz Francuske, Švajcarske, Portugala i Hrvatske.

https://www.instagram.com/p/CA2EvxJJty3/

 

★ MTB BIKING

SVAKOG DANA RAZLIČITE TURE: MANASTIR MANASTIRICA, PETROVO SELO, VODOPAD BLEDERIJA, UZ DUNAV

 

★ HIKING TURE:

Svakodnevne laganije ture kroz Nacionalni Park Đerdap.

https://www.instagram.com/p/CA2NAQhpd1a/

Vodič: DANIJELA ŠTERLING

Danijela Šterling rođena 1971 god. u Kladovu. Planinarenjem se aktivno bavim od 2005god. U sadašnjoj karijeri popela sam vise vrhova od kojih Stubei Glečer 3800nmv. Tri najviša vrha Balkana Mitikas 2918m, Musala 2925m,Vihren 2914m. Karpati Varful Peleaga 2508m, kao i visoke Tatre i Austrisjke Alpe. Zimski alpinisticki tečaj zavrsila sam 2015 god.kao član AOP kod alpiniste Slobodana Žarkovica. Osnovni kurs Speleologije zavravam 2015 god.pod PK”AS”Beograd. Pored planinarenja zadnjih 7 god se aktivno bavim i biciklizmom, rereativno trcim maratone i Skytrail i skyrunnung.

 

★ KRSTARENJE BRODOM KROZ ĐERDAPSKU KLISURU:

https://www.instagram.com/p/CA2TnfaJ-1T/

Organizator aktivnosti kompanija TRINITY

 

★ ASTROLOŠKE KONSULTACIJE:

ASTROLOG: KSENIJA STOJKOV ŠUTILOVIĆ

ATROLOŠKI ASPEKTI DOGAĐAJA: KLIKNUTI OVDE

Radom na sebi kroz različite eduakcije otvorile su joj se mogućnosti da ostvari svoju duboku i skrivenu želju da se bavi istraživanjem ljudske prirode i edukacijom na polju ličnog razvoja. U međuvremenu, otkrila je fantastični svet cvetnih esencija koje nam pomažu da brže dođemo do sebe, kao i tajne Energetske astrologije i AstroHeling-a (originalne metode dr.Lee Imširagić) uz koje shvatamo da smo mi jedini kreatori sopstvene sudbine i da baš onda kada nam se čini da je najteže imamo najveću mogućnost velike promene na bolje ukoliko se svesno uključimo. Prošle godine je završila i edukaciju za “Intuitive and success coaching” u Asocijaciji za Energetsku Psihologiju u Beogradu, što joj je otvorilo nove vidike ka ostvarenju i beskrajnim mogućnotima koje svi mi ljudi imamo ukoliko sledimo svoj put intuicije, srca I radosti. U svom radu sa klijentima objedinjuje sve ove metode u svoj sistem rada tako da klijent dobija ono što mu je u tom trenutku najpotrebnije u ostvarenju njegovog cilja, povezujući se u intuitivnom razgovoru sa svojim telom i svojom intuicijom čime lakše prevazilazi blokade i budi svoje uspavane potencijale.

Preko svih svojih učenja je uvidela da osnova za razvoj i unapređenje bilo kog sistema i naš uticaj na njega leži u razvoju i promeni nas samih. Veruje da je život uvek dinamičan, u stalnoj težnji ka ravnoteži, u kome padovi služe za učenje a usponi za radovanje, a najvažnija tačka je ona koja sadrži i slobodu i odgovornost.

Opširnije pogleadti na WWW.esencijaduse.com

Sertifikati i licence: Astrohealing terapeut i konsultant Energetske astrologije u Institutu za astrološka istraživanja i edukaciju “Johannes Kepler” u Beogradu; Intuitive & Success Coaching, ISC sertifikat u okviru Asocijacije za Energetsku Psihologiju, Praktičar floriterapije – završena edukacija u školi floriterapije “Latice” u Beogradu; Master NLP, Life&Bussines Coaching, Wing-Wave® Coaching, stečeni u NLP Institutu u Beogradu (akreditovanom od međunarodnih stručnih asocijacija – ECA, IANLP, NLP-IN, ECNLP)

 

★ SMEŠTAJ:


Smeštaj u dvokrevetnim sobama i 4krevetnim apartmanima ATRIJUM u Kladovu, udaljenih 1km od centra grada.
“Atrijum apartmani” su sertifikovani partner i ponosni nosilac sertifikata “Balcanica Superior”,
koji je garant kvaliteta usluga koje pružaju.

 

★ HRANA:

Doručak u smeštaju, dostava iz restorana. Večera u restoranu, lociranom u centru Kladova, JEZERO

★ VAŽNE NAPOMENE:

SVAKOG DANA PROGRAM ĆE SE ODVIJATI NA RAZLIČITIM LOKALITETIMA, DO KOJIH ĆEMO, OSIM BICIKLISTA, ODLAZITI SOPSTVENIM AUTOMOBILIMA. TROSKOVI GORIVA NISU UKLJUČENI U CENU ARANŽMANA. LOKALITETI NISU DALEKO, U PROSEKU 20 DO 30 KM.

BORAVIŠNA TAKSA NIJE UKLJUČENA U CENU I IZNOSI 90 DINARA PO DANU.
ORGANIZATOR SMESTAJA: ATRIJUM APARTMANI, KLADOVO
ORGANIZATORI HRANE: RESTORAN JEZERO, KLADOVO
NAJAM BICIKLALA: TURISTIČKA ORGANIZACIJA KLADOVO

SINIŠA RAČIĆ: ORGANIZATOR AKTIVNOSTI, KREATOR KONCEPTA I VODIČ BICIKLISTIČKE TURE

★INFORMACIJE , REZERVACIJE I OBAVEŠTENJA:

JELENA GALOGAŽA +38160 44 97 112

KAKO SAM DOBIO INSPIRACIJU ZA OVAJ DOGAĐAJ, SINIŠA RAČIĆ

Ovo nije avio karta za Njujork, Tokio, Dubai, Šangaj ili Hong Kong. Ovo je samo autobuska karta za Kladovo. U tom gradu nemam ni prijatelje ni rodbinu, u taj grad me vodi radoznalost, želja da kreiram, stvaram, pomeram granice i menjam okruženje i svet. Preksinoć sam bio nostalgičan. Maštao sam o plavetnilu, moru i talasima. Pomislim… Nikad nisam krstario Dunavom do Đerdapa! Otvorim lap top, guglam “krstarenje do Đerdapa…” Niz oglasa turističkih agencija, a na dnu pretrage, kontakt za najam broda. Veče je, pola 9. Pozovem u vreme kad se ne zove, samo iz velike želje i razdraganosti. Najgore što može da se desi je da se niko ne javi. Baš prema nepisanim pravilima univerzuma, koji podržava čistu nameru, dobijem menadzerku. Ugodno razgovaramo. Prepozna moj entuzijazam. Spontano iznosim ideje koje se roje u momentu razgovora. Biciklizam priobaljem Dunava, kajak, pedlbordovi i krastarenje od Đerdapa do Beograda. Zavrsavamo razgovor, radost ne prestaje. Trazim biciklističke klubove u Kladovu, preko fb. Pronalazim admina, zamolim da se čujemo. Pričamo… Predusretljiv je, solidaran, ma pravi biciklista! Povezuje me sa direktorom turističke organizacije. Pričamo… Osećam podršku. Najavljujem dolazak. Obezbedio mi je bajs. Sutradan me zove dir hotela i vlasnik broda da budem njihov gost. Trazim drustvo i prevoz. Niko se ne javlja. Nisam od svile i šećera. Idem busom tamo gde me mašta vodi! Idem da ostvarujem svoje snove. Njihov sam sluga pokorni! ?

POGLEDAJTE VIDEO O NASTANKU AKTIVNOG ODMORA I NJEGOVOM KREATORU

Translate »