KRSTARENJE, BICIKLIZAM, JOGA I ŠKOLA FOTOGRAFIJE, JADRANSKA OSTRVA

AAAAA
KREATIVNA RADIONICA FOTOGRAFIJE
– Radionica će biti organizovana: 2021


Svaki dan će biti rađeno po 3 časa teorije, konsultovanja, praktičnog rada.
Svaki polaznik će imati mogućnost da usavrši svoje znanje bez obzira na stepen znanja sa kojim je došao.
Radionice će biti organizovane na takav način da mogu da ih prate i oni koji rade sve samo sa mobilnim, i za one koji koriste foto aparat bilo da je kompaktni, prosumer ili DSLR, ili Mirrorless.
Teme fotografisanja će biti turistička fotografija i unutar toga sve one dodatne teme koje polaznici radionice izraze želju. (priroda, nebo, zalasci sunca, apstraktni motivi, opciono životinje, detalji, voda, ljudi, predeli, hrana i druge moguće teme koje polaznici izaberu).
Svakog dana radiće se po 3 časa od po 45 minuta, sa malim pauzama između, tako da ukupno svako dan će biti predavnaja po 2,5h, u dogovoreno vreme u toku plovidbe. Praktično neko prazno vreme bi smo pretvorili u kreativno i kvalitetno provođenje vremena, u zabavu i učenje.
Radionice će činiti izleti sa edukatorom, voditeljem koji će na licu mesta edukovati polaznike kako da fotografišu različite motive.
Učestvujte na ovoj radionici i razvijte:

Kreativnost
Naučite da fotografišete na kreativan način, da pristupate fotografiji iz drugačijeg i orginalnog ugla, da posmatrate na novi način.

Opažanje i razumevanje umetnosti fotografije
Naučite da opažate i fotografišete na kreativan način koristeći izražajne sredstva: ritam, oblik, boja, forma, linija, simbole i druge izražajne mogućnosti.

Umetničku priču
Naučite da da ispričate priču kroz fotografije

Radionica je za sve ljubitelje fotografije koji žele da unaprede znanja, iskustva i veštine fotografisanja kroz praktičan rad i učenje sa mobilnim, ili DSLR aparatom. Nema starosnog ograničenja.
Obuka je planirana na takav način da mogu da pohađaju i oni koji nemaju nikakvo predznanje ali i oni koji već imaju predznanje.
Svaki poalznik će imati mogućnost da pokaže sopstvene radove, da čuje komentar, sugestije za unapređenje, kao i da postavi pitanja o konkretnim problemima i da dobije stručan savet ili preporuku.
Osim toga, svaki polaznik će imati puno prostora za uživanje, kreativnost i individualnost.

Predavanja će se izvoditi na savremen i interaktivan način, kombinovanjem klasičnih i formalnih načina edukacije sa savremenim neformalnim metodama, kroz individualan i grupni rad, praktični rad uz insturkcije, demostracije vežbi i interaktivne konsultacije predavača u toku časova, sa ciljem da polaznici na interesantan, zabavan i savremen način poboljšaju svoju veštinu fotografisanja.

Lokacija: Učićemo tehniku i raditi vežbe kao i praktične zadatke na moru u Hrvatskoj na jedrenju, na različitim lokacijiama, obilazićemo plaže i predele kojima se ne može drugačije prići.

Trajenje i fond časova: 7 dana, 21 časova (dnevno će se raditi po 3 časa od po 45 minuta)
Termini nastave: polaznici u oformljenoj grupi imaju mogućnost da sami biraju termin u bilo koje doba dana ili večeri.

Predavač: akademski fotograf Boris Radivojkov (www.borisradivojkov.com
), koji na sažet način predaje i prenosi znanja koja je sticao u zadnjih 15 godina, kroz radno iskustvo i učenje fotografije na akademiji umetnosti. Sistematizovano gradivo koje bi bilo potrebno učiti godinama predaje u okviru kursa koji traje samo 7 dana. Pomoću knjiga ova znanja nije moguće naučiti, a postoje pojedine teme i tehničke pojedinosti kojh nema u knjigama o fotografij i uglavnom se uče kroz iskustvo.

Sertifikat: po završetku kursa dobija se sertifikat.
Radionica je za polaznike svih uzrasta i mogu da se prijave državljani Crne Gore, Bosne, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, kao i svih drugih država koji bi voleli da se priključe.
XMA Header Image
Boris Radivojkov – profesionalne fotografske i video usluge, postprodukcija i podučavanje fotografije
borisradivojkov.com

Comments are closed.