EDUKACIJA ZA INTEGRISANU TERAPIJU BOLA (CUBO, MOKSIBUSTIJA I AKUPRESURNI FLASTERI)

EDUKACIJA ZA INTEGRISANU TERAPIJU BOLA (CUBO, MOKSIBUSTIJA I AKUPRESURNI FLASTERI)

EDUKACIJA TRAJE DVA DANA (subota od 10 – 16h i nedelja 10 – 14h) I ODRŽAĆE SE U SLEDEĆIM TERMINIMA:

BEOGRAD, 26 – 27. septembar 2020.

 

Nactive Bellezza, 
Šajkaška 21, 1. sprat, stan 5
Satnica obuke: Subota, 10 – 16h i nedelja 10 – 14h
Vidite na mapi: KLIKNITE OVDE

Bolna stanja utiču kako na fizičko, tako i na psihičko stanje osobe, pogotovo kad su u pitanju hronični bolovi. Zato u integrisanoj terapiji bola kombinujemo tehnike CUBO, akupresurne flastere i moksibustiju kojima najefikasnije tretiramo ne samo fizički bol, već ujedno osnažujemo organizam i njegove vitalne kapacitete. Sve tri tehnike su komplementarne i mogu se primenjivati zasebno, integrisano ili u kombinaciji sa konvencionalnom terapijom.

CUBO japanska tehnika se zasniva na stimulaciji i tretiranju vitalnih tačaka i jednostavna je za sprovođenje. Na obuci ćemo kroz praktičan rad učiti sistem i protokole za otklanjanje specifičnog bola.
Akupresurni flasteri su najnovija terapeutska metoda za tretiranje bolnih stanja i mnogih povreda. Aplikacijom flastera na odgovarajuće mesto utičemo na akupunkturnu tačku regije u najužem radijusu i time oslobađamo potreban meridijan i utičemo na uzrok problema.

U moksibustiji (terapiji moksama) se akupunkturne tačke termički stimulišu zapaljenim štapićem (moksom), napravljenim od sušenog divljeg pelina.

Ovom drevnom metodom se postižu odlični terapijski efekti jer toplota moksi prodire do tkiva, mišića i kostiju pa dovodi do stimulacije nervnog, imunog i endokrinog sistema.

CUBO TERAPIJA
Još se naziva i terapija na vitalnim tačkama. Istočnjačka medicina veruje da se organska oboljenja reflektuju na površini određenih delova tela. Ova mesta se nazivaju cubo ili vitalne tačke. Pritisak na ovim tačkama može nam otkloniti patološke simptome i u potpunosti unaprediti fizičko stanje organizma. Zbog toga se ova istočnjačka terapija može koristiti u lečenju hroničkih i psiholoških stanja.Cubo tačke su kategorizovane prema sistemu dvaneast meridijana koji upravljaju telesnim funkcijama.
Na ljudskom telu ima 365 vitalnih tačaka, da bi se znalo koju tačku treba upotrebiti u terapeutskom lečenju, neophodno je znati koji meridijan je poremećen.
Tegoba se možda neće ukloniti jednim tretmanom, jer telo može zameniti jednu vrstu signala bola drugim. Ali ako se sve tegobe (reakcije) leče sistematično, jedna po jedna, telo će se vratiti u ritam koji ga održava u skladu sa zakonima prirode.
Cubo terapija je korisnija u lečenju bolesti u kojima nema, ili ima samo malo, organskih oštećenja i čiji je uzrok funkcionalne prirode.
Posebno je dobra kod ljudi koji pate od neodređenih bolesti, koji su inertni, nemaju apetit, lako se umaraju, i imaju problem u digestivnom traktu, kod neuralgija i drugih.

MOKSIBUSTIJA

Moksibustija predstavlja efikasnu pomoćnu ili samostalnu metodu u okviru kineske tradicionalne medicine i smatra se prethodnicom akupunkture i laser terapije. U terapiji moksama se akupunkturne tačke termički stimulišu zapaljenim štapićem (moksom), napravljenim od sušenog divljeg pelina.

Ovom drevnom metodom se postižu odlični terapijski efekti jer toplota moksi prodire do tkiva, mišića i kostiju pa dovodi do stimulacije nervnog, imunog i endokrinog sistema. Zato se već hiljadama godina uspešno primenjuje u terapiji bola, poboljšanju cirkulacije, opuštanju mišića, hroničnog umora, reumatskih stanja, problema sa sinusima, bubrezima…

AKUPRESURNI FLASTERI
Vodootporni, hipoalergijski akupresurni flasteri su savremeni neinvazivni trend u terapiji bolnih stanja i aplikuju se direktno na tačke bola i akupresurne tačke. Koriste se za olakšavanje bola i stimulaciju akupunkturnih tačaka.
Ne sadrže farmaceutske supstance i ne izazivaju alergijske reakcije na koži.
Struktura flastera u obliku rešetke slična je strukturi telesnog tkiva.
Praćenjem meridijana određenih organa možemo dobiti efekat harmonizacije čitavog organizma.

Edukacija se održava u centru Nactive Bellezza i traje dva dana, prvi u trajanju 6h, a drugi u trajanju 4h.

★ OBUKU SPROVODI:
NATAŠA MARKOVIĆ – HOLISTIČAR

Živi i radi u Beogradu u holističko – edukativnom centru “Nactive Belezza”. JEDAN JE OD NAJCENJENIJIH TERAPEUTA I UČITELJA U REGIONU, RAZNIH TEHNIKA MASAŽA. Nakon obrazovanja u zemlji, znanja iz oblasti alternativne medicine, stekla je u Italiji, Sloveniji, Nemačkoj i drugim evropskim zemljama gde su gostovali predavači sa istoka. Znanja je sticala u najprestižnijim školama i pohađaja brojne tečajeve koji su visoko kotirani u stručnim krugovima:
Principal Louise Keet , londonska škola refleksomasaze, Atlantic school, odesk u Riminiju, obe od 92 do 2000.god. Nešvilska skola preko učitelja iz Italije , Dien Chan zonska refleksoterapija, Thai refleksology, Baltimore school preko nemaca. Trenerski master preko firme G.M.T.2000 Milano i WBC Castrocaro , Forli. I dalje se kontinuirano edukuje.
Već dugi niz godina radi sa brojnim klijentima iz zemlje i inostranstva, kako tretmane, tako i edukacije. Edukovala je brojne terapeute iz naših najpoznatijih banja i wellness centara.
NEDAVNO JE BILA SUDIJA EKSPERT U MEĐUNARODNOM ŽIRIJU, NA MANIFESTACIJI “PUT I POJAS” U KINI, KOJA JE TAKMIČENJE U HOLISTIČKIM VEŠTINAMA.

 CENA OBUKE: 24.000,00 dinara (200 eura)
Podrazumeva, pored dvodnevne obuke i kompletan materijal za rad, šeme za dalji samostalni rad i dve supervizije sa predavačem.

★INFORMACIJE ZA STRUČNA PITANJA I POSTUPAK REZERVACIJE:
Aleksandra Malić: Tel/viber/whatsApp +381 601440904

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA , PRENOSIV JE NA DRUGU O

★REZERVACIJA:
Uplaćuje se u iznosu od 9.600,oo dinara (80 eura)
Ostatak se uplaćuje na licu mesta
Uplate se vrše lično ili na račun organizatora (dinarski).

Udruženje za aktivan i zdrav život “FITNESS & YOGA”
Broj računa: 160-397084-81, Banca Intesa
Svrha plaćanja: kotizacija za kurs INTEGRISANE TERAPIJE BOLA
Model i poziv na broj nistu potrebni

Nakon uplate rezervacije preko računa, potrebno je poslati sms (na broj +381 601440904) sa tekstom: Navesti ime i prezime uplatioca, uplaćena rezervacija za kurs INTEGRISANE TERAPIJE BOLA. Ostaviti kontakt telefon i e-mail.

Uplate iz inostranstva:
Za uplate iz inostranstva, kontaktirati organizatora za instrukcije.

KONTAKT:
ALEKSANDRA MALIĆ:

TEL/viber/whatsApp  +381 601440904

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA , PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU ILI DRUGI TERMIN EDUKACIJE.

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »