PRVOMAJSKE AVANTURE U BEČU – HIKING & CYCLING

 

28.04 – 02.05.2023. – PRVOMAJSKI PRAZNICI

BICIKLISTIČKA TURA – BEČ – BRATISLAVA
PLANINARSKA TURA – NACIONALNI PARK HOHE WAND
OBILAZAK ZNAMENITOSTI BEČA

NOVA I DRUGAČIJA AVANTURA KOJA ĆE TE ODUVATI
SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE ZA TURISTE!

Čarobni Beč, glavni grad Austrije. Ma koliko puta posetili ovaj grad, uvek postoji nešto neotkriveno, nešto što i dalje čeka skriveno. Jedan je od najraskošnijih gradova sveta, a svakako jedan od najlepših i najelegantnijih u Evropi. Godinama je nosio titulu i grada najprijatnijeg za život.

 

Udaljen je oko sat vremena vožnje od Bratislave, još jednog šarmantnog grada na Dunavu, koji ćemo, takođe posetiti, pa se ova dva grada smatraju najbližim u Evropi. Beč je nekada bio prestonica Habzburškog carstva, što se u gradu, i dan danas, oseća na svakom koraku i primećuje na brojnim građevinama. Beč je grad poznat po muzici čuvenih kompozitora, poput Štrausa, Betovena i Mocarta, ali i po čuvenom bečkom valceru, najelegantnijem i najraskošnijem plesu. Okolinu Beča krasi prelepa priroda.

*Informacije i kontakt:
Broj telefona, viber, whats app
+381 60 44 97 112 – Jelena Galogaža

Plan aktivnosti:
1.dan – 28.04. – petak- dolazak u poslepodnevnim časovima, check in, noćenje

2.dan – 29.04. – subota – doručak, odlazak po bicikle i polazak na biciklističku turu u 9h ujutru do Bratislave (oko 65 km),u 13h imamo ručak u Hainburgu  ( fakultativno) vožnja biciklima pored Dunava, sa još usputnih pauza, dolazak u Bratislavu oko 17h, vreme za odmor, povratak u Beč, vozom, noćenje.
Tura je dostupna i ostvariva za ljude koji su u solidnoj fizičkoj kondiciji, potrebna je doza avanturizma i vedrine!

3.dan – 30.04. – nedelja –doručak, celodnevni obilazak Beča ( Schonbrunn, Hofburg, Prater), večera, noćenje.

4.dan – 01.05.– ponedeljak – doručak, polazak u 9h vozom do nacionalnog parka Hohe Wand, putuje se oko1 sat i usput se mogu videti razne lepote Austrije. Nakon toga je presedanje na bus i vožnja traje 15 – 20 min. Ulazimo na nacionalni park na 450 m i penjemo se na 1100m. Ruta je zanimljiva i raznovrsna, šetaćemo, planinariti, a za one koji nemaju strah od visine, osetiće i alpinizam…srešćemo razne životine, videti mnoge paraglajdere, imati mogućnost da ležimo na uređenim i neuređenim livadama…penjaćemo se na vidikovce, spuštati niz tobogan ( za one sa dečijim duhom), posetićemo mini Zoo vrt, ručati u restoranu( fakultativno) i oko 16h povratak, večera, noćenje.

5.dan – 02.05.– utorak – check out, obilazak Mariahilfestrasse ( šoping, ko želi), povratak.

NAPOMENA: Tura preko 15 gostiju se deli na dva dela – jedna ekipa ide za Bratislavu u subotu, a u obilazak Beča u nedelju, a druga u subotu u obilazak Beča,a u nedelju za Bratislavu i samo bi se rotirali.

*PROGRAM:
Vožnja bicikla do Bratislave, obilazak Beča i planinarenje nacionalnim parkom Hohe Wand su organizovani u pratnji vodiča.

OVO JE PRAVA AVANTURA SA PUNO SADRŽAJA, RAZNOLIKOSTI I AKCIJE!
POTREBNO JE BITI U BAZIČNOJ FIZIČKOJ KONDICIJI!
OVO JE ZA LJUDE KOJI IMAJU VEDRU ENERGIJU I AVANTURISTIČKI DUH!
ONE KOJI NISU U BAZIČNOJ FIZIČKOJ FORMI, NE PRIMAMO!

*OPREMA
– Za biciklističku turu: kaciga( može se na licu mesta iznajmiti), Windstoper – jakna, jer ume da bude vetrovito, aktivni veš. Ranac sa vodom i hranom, naočare za sunce, krema za sunčanje, majica za presvlačenje.
– Za planinarsku turu: planinarske cipele ili patike sa gumenim kramponima – OBAVEZNO, jednokratna kabanica ( košta 1e ili 2e), Windstoper jakna, rezervna majica za presvlačenje, pl. štapovi ( ko ima), voda.

*SMEŠTAJ 

Hostel – Apartments Heine – nalazi se na odičnoj lokaciji, 10 minuta hoda od poznatog zabavnog parka Prater. Sobe su višekrevetne, imaju svoje kupatilo.

*HRANA – doručak je obezbeđen u smeštaju (4 doručka), a ručak u lokalnom austrijskom restoranu (2 ručka).

*CENA: 380 eura u dinarskoj protivvrednosti.
Cena podrazumeva 4 noćenja, 4 doručka, 2 ručka, najam bicikla, voz za povratak iz Bratislave, dnevnu kartu za obilazak Beča, izlet do nacinalnog parka Hohe Wand, vodiča sve vreme i organizaciju.
Doplata za E BIKE – 7 eura

FAKULTATIVNO ( NE ULAZI U CENU) – 2 ručka, piće u restoranima gde je obezbeđen ručak, lični troškovi.

*REZERVACIJA
Uplata rezervacije u iznosu od 200 eur je neophodna.
Koristi se za rezervaciju smeštaja i hrane, a ostatak se plaća na licu mesta.
Rezervacija se uplaćuje do popune kapaciteta. Uplaćena rezervacija, u slučaju sprečenosti dolaska, se ne vraća, a prenosiva je na druga lica.

*PREVOZ
Povezujemo vozače, vlasnike automobila, koji imaju mesta, sa onima koji nemaju prevoz. Vozači su oslobođeni troškova plaćanja goriva i putarina, ukoliko povezu 3 lica, a vožene osobe ravnomerno dele troškove.

Putovanje je samo za članove našeg Udruženja. Član se postaje popunjavanjem on line formulara, klikom na link ispod:

https://docs.google.com/forms/d/1psbsmFS623VPKFXMAZ49EP6vK-CuC7fXPOv2OGD2XHY/viewform?edit_requested=true

 

*INFORMACIJE I KONTAKT:
+381 60 44 97 112 – Jelena Galogaža

*ORGANIZACIJA:
 Dejan Knežević
Dejan je rođen pre 38 godina u Banja Luci. 2014. godine preseljava se u Austriju i zaljubljuje se u planinarenje, preko 30 osvojenih vrhova. Jedan je od organizatora mnogih planinarskih tura i kroz život se vodi rečenicom” Život možeš gledati kao sirota žrtva jednog lopova ili kao avanturista koji traži svoje blago.” On je avanturista koji traži svoje blago.
@dejanpigma i @mamanebrini

 

i Siniša Račić

 

Pogledajte video o nastanku AKTIVNOG ODMORA i njegovom kreatoru Siniši Račiću

PRVOMAJSKE AVANTURE U BEČU – HIKING & CYCLING
  28.04 – 02.05.2023. – PRVOMAJSKI PRAZNICI BICIKLISTIČKA TURA – BEČ – BRATISLAVA PLANINARSKA TURA – NACIONALNI PARK HOHE WAND OBILAZAK ZNAMENITOSTI BEČA NOVA I DRUGAČIJA AVANTURA KOJA ĆE TE ODUVATI SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE ZA TURISTE! Čarobni Beč, glavni grad Austrije. Ma koliko puta posetili ovaj grad, uvek postoji nešto neotkriveno, nešto… Continue reading PRVOMAJSKE AVANTURE U BEČU – HIKING & CYCLING
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
KRSTARENJE SA BICIKLIZMOM SREDNJIM I SEVERNIM JADRANOM
MARŠUTA 1 ZADAR, PAG, RAB, SV. GRGUR, KRK, CRES, LOŠINJ, OLIB SMENE: I SMENA: 17- 24.06. III SMENA: 29.07-05.08. V SMENA:19.08-26.08. MARŠUTA 2 ZADAR, PAG, RAB, LOŠINJ, OLIB, MOLAT, DUGI OTOK. SMENE: II SMENA: 24.06 – 01.07 IV SMENA: 05.08 -12.08. ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, NIJE PREDVIĐENO ZA KLASIČNE TURISTE. INTERVJU SA POTENCIJALNIM KORISNICIMA JE… Continue reading KRSTARENJE SA BICIKLIZMOM SREDNJIM I SEVERNIM JADRANOM
Translate »