AKTIVNI I HOLISTIČKI ODMOR NA ADI BOJANI (AVGUST 2016)

Da dan započinje osmehom, koji traje najmanje do zalaska sunca.
Zamislite  sunce koje miluje, nepregledno prostranstvo mora i peska, horizont.
Popodnevni zvuk zrikavaca, vetrić koji vam ne da da se oznojite. Ušće Bojane u more, posebna priča… Onima koji nikad nisu bili, mogu da kažem da je to nešto što podseća na Indiju, Vijetnam, Brazil. Ada Bojana ima posebnu energiju. Tamo su lica razdragana a koraci lelujavi. Vreme je irelevantna kategorija. Ekipa koja se okuplja na događajima, koje organizujem je specijalna. Ima dosta njih koji dolaze samostalno. To su otvoreni i topli ljudi. Mi se družimo i sklapamo prijateljstva. Mi delimo iste osećaje – SREĆU !
Budite i vi srećni, pridružite nam se!:)
Siniša Račić – organizator aktivnog odmora


Aktivni Odmor” je ušao u četvrtu godinu postojanja, iz sebe ima uspešnu organizaciju brojnih događaja.
Kratak istorijat i osvrt na početke možete pročitati na linku: kliknite ovde

AKTIVNI I HOLISTIČKI ODMOR SE ODVIJA U 3 SMENE:

 9cf23468-6fa4-42ca-abb4-0609459800deI SMENA(30. jul – 6 avgusta)
PROGRAMI: JOGA (Instruktor: Sanja Petković)

II SMENA(6 – 13. avgusta)
PROGRAMI: Hatha i Kundalini yoga (Sanda Lukić), I FITNES (Nenad Miković)

III SMENA(13-20. avgusta)
PROGRAM: Hatha i Smeh joga (Jovan Radivojević)

Prateći sadržaji:
– U periodu 30.7 – 13. avgusta Ivana Jovanović – masažoterapeut će sprovoditi razne tehnike masaža po povoljnim cenama.
Tokom sve 3 sedmice programa, Smiljana Gavrančić – astrolog će davati astrološke konsultacije (lično ili online) po povoljnijim cenama.

11024207_739104869537120_2573943824867419708_n


Cena aranžmana iznosi :
7 dana (smeštaj, dva obroka/ doručak i večera/ i neograničeno svi programi /dva puta dnevno svaki/:

Od 250 eura(privatni smeštaj),
Od 280 – 310 eura  za smeštaj u sojenicamaBoravišna taksa se naplaćuje u iznosu 1 € dnevno.
Ulaz u turistički kompleks “Ada Bojana” se naplaćuje 2 eur dnevno za pešake.
Prevoz nije uračunat u cenu.
Posredujemo u organizaciji prevoza.
Iz Beograda i Novog Sada postoji autobuski prevoz do Ulcinja. Iz Ul do Ade Bojane se stiže taksijem(oko 15 eur)
Voz vozi do Bara.
Kontaktirati putničku agenciju Terra Travel, radi prevoza (od vrata do vrata, samo iz Bg) +381 64 8026680

 

10985898_739105339537073_3060706247638601070_n

REZERVACIJE:  u iznosu od  80 eura potrebno je uplatiti do popune kapaciteta.
Rezervacije se uplaćuju (za građane republike Srbije) na račun Banca Intesa.
Siniša Račić, Milana Tankosića – Beograd
Banca Intesa
Račun: 160-5100100106763-43
Pre i nakon uplate potrebno je kontaktirati 
Sinišu Račića: +381 60 44 97 111, kako bi se povezala uplata.

Građani Crne Gore, prvo kontaktiraju Sinišu Račića, a potom Senada Grlića +382 69 981 600, te uplaćuju direktno na bankovni račn u CG.

Građani drugih zemalja uplaćuju rezervaciju putem Western Union-a

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA ARANŽMANA, PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU.
Ostatak se uplaćuje na licu mesta
Kontakt osoba: Siniša Račić

Telefon : + 381 60 44 97 111
Skype : sinisa.racic
FB: kliknuti ovde

11025780_739104629537144_5195612904505756298_n


★ PRENOĆIŠTE:

Apartimani u blizini raskrsnice koja vodi ka Adi Bojani. Udaljenost app od ostrva je oko 2km a do same plaže na ostrvu 2,5km. Preporučuju se onima koji su sportskog duha, te mogu da pešače ili džogiraju svakog dana do obale, kao i onima koji imaju rešen prevoz automobilom. Na raspolaganju je nekoliko kuća…
apartmani ada bojanaapartmani inčatalićaparmani luce di sole


Sojenice
: Nalaze se uz reku Bojanu, sasvim blizu plaže na Adi Bojani
Smeštaj u sojenicama podrazumeva više kreveta u jednoj prostoriji. Samo u pojedinim sojenicama postoji opcija dva kreveta u posebnoj prostoriji, a takve sojenice su skuplje.
Smeštaj u ovakvim objektima ima svoju draž i čista je egzotika.

sojenice 1

2010-05-31-11h42b - Ada Bojana - Monténégro

 


★ HRANA:

rio

Doručak i večera u restoranu “RIO”.
Restoran se nalazi odmah ispod mosta koji vodi ka Adi Bojani.
Mogućnost izbora izmedju klasičnog i vegeterijanskog menija.

 O PROGRAMIMA I INSTRUKTORIMA

★ JOGA ČASOVI:

Svakog dana 2 časa joge. Svaki čas traje 90 minuta.
Jutarnji, počinje u 7h 30 min i večernji, počinje u 18 h 30 min.
ČAS JOGE OBUHVATA :
• Vežbanje joga položaja – asana
• Vežbe disanja – pranajama
• Duboka jogička relaksacija – joga nidra

★FITNES TRENINZI:
Svakog dana po 2 treninga.Svaki  traje 60 minuta.

★TRENERI I INSTRUKTORI:


SANJA PETKOVIĆ ( I SMENA, 30. jula  –  6. avgusta)
Body, mind & soul – joga uz psihoterapiju na Adi Bojani

13288513_1051034388297529_930312984_oDiplomirana je psihološkinja Filozofskog fakulteta u Beogradu, i učenica nekoliko psihoterapijskih pravaca (Geštalt, Telesna psihodrama).Sanja Petković, kreatorka je terapijskog koncepta Spirit & Move, koji u sebi objedinjuje savremena psihološka i psihoterapijska znanja, kao i tradicionalna znanja joge, thai terapije.
Licencirana je instruktorka Ha-Tha Yoge (Vidya Yoga – škola joge Dragana Lončara, JAS) i praktikantkinja Ashtanga Vinyasa Yoge (po tradiciji Shri K. Pattabhi Joisa, a kod učitelja Ranka Stoiljkovića).
U obuku za terapeuta Tradicionalne Thai masaže krenula je 2011. god. u Institutu za Thai masažu Beograd (učitelj Danko Lara Radić).Svoj rad bazira na podučavanju povezanosti telesnog, umnog i duševnog kod osoba koje u sebi pokreću proces samoisceljenja. Na taj način, osoba stiče uvid u svoju celovitost, te svest da se ništa u njoj i oko nje ne dešava nevezano jedno od drugog, čime izlazi iz osećanja nemoći, strahova i rastrojenosti, koje najposle mogu narušiti i fizičko zdravlje.
Sedmodnevni program, od 30. jula do 6. avgusta, pored svakodnevnog uživanja u jedinstvenoj energiji vetra i mora Ade Bojane, podrazumevaće jutarnji čas ha-tha joge u trajanju od 90 min, i popodnevnih 90 minuta, koji će biti posvećeni određenoj terapijskoj temi i ciljanim asanama koje tu temu pokrivaju.Jutarnji čas uključivaće praktikovanje joga asana, tehnika disanja i koncentracije, i joga nidru (tehniku jogičke relaksacije).
Popodnevni susreti pokrivaće različite teme i svakoga dana ćemo se pozabaviti po jednom. Teme su učestali problemi koji se pojavljuju kod savremenog čoveka, od na primer rasejanosti pažnje, nezadovoljstva, apatije, do telesnih simptoma : tenzija u vratu i ramenima, grčevi u nogama, problemi sa želucem i varenjem, glavobolje i druge. Jedan deo časa ćemo posvetiti razgovoru o vezi ovih simptoma sa našim mentalnim postavkama i potisnutim emocijama koje zapravo i dovedo do telesnog problema. Ostatak časa aktiviramo telo joga asanama i disanjem, koje direktno aktiviraju organ ili deo tela koji je u problemu.

SANDA LUKIĆ (II SMENA, 6 – 13. avgusta)
Naziv događaja: PUTOVANJE KROZ ČAKRE – kundalini i hatha yoga

IMG_8941sSanda Lukić (Sarandeep Kaur) sa jogom se prvi put upoznala u Americi 2001. godine tokom studija novinarstva. Pohađala je brojne seminare u oblasti joge, meditacije i istočnjačkih učenja. Aktivno se bavila hatha i aštanga jogom. Upoznala je gotovo sve vrste i oblike joge, a posebno je zanima naad joga (joga zvuka). Uživa u kirtanima i pojanju, kao i u učenja Swami Shivamurti, Biharska joga skola. 2014.godine prvi put je otputovala u Indiju, gde je nastavila da intenzivno radi na sebi i svojoj praksi aštanga joge. 2015.godine ponovo odlazi u Indiju, na obuku za učitelja kundalini joge (Kundalini Research Institute Teacher Training) sa jednom od najvećih učiteljica kundalini joge, Gurmukh Kaur Khalsa (Golden Bridge, USA)U februaru 2016. ponovo odlazi u Rišikeš, na tečaj “ Conscious Communications “ i “Lifestyles and Lifecycles” kod svojih učitelja Gurmukh i Gurushabd. Planira da nastavi edukaciju u oblasti kundalini joge, kao i da pomogne u organizaciji do a posebno je interesuju dalje edukacije u primeni kundalini joge u terapeutske svrhe kao i Sat Nam Rasajan, umetnost lečenja putem kundalini joge. Pored joge, strast su joj ples, putovanja, strani jezici i pripremanje zdrave hrane. Zanimaju je ajurveda, kao i lečenje zvukom, upotrebom tibetanskih činija i drugih instrumenata, poput gonga.
Program
Svakodnevne krije i meditacije, pranajame, ples i pevanje mantri.
Svakog dana retreat-a radiće se program usmeren na po jednu čakru. Za sedam dana pokrenućemo svih 7 čakri.

NENAD MIKOVIĆ – viši sportski trener fitnesa i sportova snage. ( II SMENA, 6 – 13. avgusta)
PROGRAM: FITNES TRENINZI
DSC_0388Višestruki prvak države u kanuu i raftingu. Sertifikovani instruktor DANCE, STEP, TAE BO, PILATES programa kao i trener FUNKCIONALNIH programa. Kao prezenter radio na mnogobrojnim konvencijama širom evrope: Slovenija, Austrija, Poljska, Hrvatska, Grčka, Makedonija, Rumunija …  2011 godine pobedio na FISAF takmičenju za prezentera godine (dance).  2012. godine pobedio na takmičenju za prezentera godine u Sloveniji (step).

FIT4YOU – je specijalizovan fitnes program koji spaja najrazličitije aspekte fizičke aktivnosti, izdržljivost, snagu, brzinu, eksplozivnost, agilnost, koordinaciju, balans i preciznost. Veoma dinamičan funkcionalni trening koji telu donosi izuzetne rezultate i izuzetne fizičke sposobnosti. Ovaj program je namenjen i za muškarce i za žene, za rekreativce i sportiste, za početnike i za profesionalce.


JOVAN RADIVOJEVIĆ
Naziv događaja: RADOST ŽIVOTA ( III SMENA, 13 – 20. avgusta)
3 (2)“S jogom sam se sreo 2010. godina, kao profesionalni sportista.Upoznao sam nekoliko različitih stilova, napustio fudbal i postao instruktor joge.
Pohađao sam časove, radionice, seminare, joga festivale i sreo aštanga jogu, hata jogu, kundalini jogu, smeh jogu, jogu u svakodnevnom životu, art jogu similiris…
Moj stil je hata joga koju prema potrebi prilagođavam početnicima i naprednim vežbačima. Obuhvata opuštanje, asane i pranajamu.Takođe sam lider smeh joge i svakog meseca održavam časove smeh joge.Vodim nekoliko grupa joge u svom joga studiju Titelu.
Radujem se našem druženju na Adi Bojani 13 – 20. avgusta na Yoga retreatu, gde ću voditi časove joge i smeh joge.”
Jovan Radivojević – Sertifikovani instruktor joge i lider smeh joge
Jovan Radivojević

 

11196284_10205803644023722_3437503730230588209_n
Siniša Račić
– organizator aktivnog odmora.
Ima 48 godina. Kreator koncepta ” Fitness & Yoga Ada Bojana
Detaljnije: https://aktivniodmor.net/utisci-2/moja-prica/

https://www.youtube.com/watch?v=woJPQNNu3zo{:}{:en}10155078_558951450885797_8276629596355544921_n
Da dan započinje osmehom, koji traje najmanje do zalaska sunca.
Zamislite  sunce koje miluje, nepregledno prostranstvo mora i peska, horizont.
Popodnevni zvuk zrikavaca, vetrić koji vam ne da da se oznojite. Ušće Bojane u more, posebna priča… Onima koji nikad nisu bili, mogu da kažem da je to nešto što podseća na Indiju, Vijetnam, Brazil. Ada Bojana ima posebnu energiju. Tamo su lica razdragana a koraci lelujavi. Vreme je irelevantna kategorija. Ekipa koja se okuplja na događajima, koje organizujem je specijalna. Ima dosta njih koji dolaze samostalno. To su otvoreni i topli ljudi. Mi se družimo i sklapamo prijateljstva. Mi delimo iste osećaje – SREĆU !
Budite i vi srećni, pridružite nam se!:)
Siniša Račić – organizator aktivnog odmora


Aktivni Odmor” je ušao u četvrtu godinu postojanja, iz sebe ima uspešnu organizaciju brojnih događaja.
Kratak istorijat i osvrt na početke možete pročitati na linku: kliknite ovde

AKTIVNI I HOLISTIČKI ODMOR SE ODVIJA U 3 SMENE:

 9cf23468-6fa4-42ca-abb4-0609459800deI SMENA(30. jul – 6 avgusta)
PROGRAMI: JOGA (Instruktor: Sanja Petković)

II SMENA(6 – 13. avgusta)
PROGRAMI: Hatha i Kundalini yoga (Sanda Lukić), I FITNES (Nenad Miković)

III SMENA(13-20. avgusta)
PROGRAM: Hatha i Smeh joga (Jovan Radivojević)

Prateći sadržaji:
– U periodu 30.7 – 13. avgusta Ivana Jovanović – masažoterapeut će sprovoditi razne tehnike masaža po povoljnim cenama.
Tokom sve 3 sedmice programa, Smiljana Gavrančić – astrolog će davati astrološke konsultacije (lično ili online) po povoljnijim cenama.

11024207_739104869537120_2573943824867419708_n


Cena aranžmana iznosi :
7 dana (smeštaj, dva obroka/ doručak i večera/ i neograničeno svi programi /dva puta dnevno svaki/:

Od 250 eura(privatni smeštaj),
Od 280 – 310 eura  za smeštaj u sojenicamaBoravišna taksa se naplaćuje u iznosu 1 € dnevno.
Ulaz u turistički kompleks “Ada Bojana” se naplaćuje 2 eur dnevno za pešake.
Prevoz nije uračunat u cenu.
Posredujemo u organizaciji prevoza.
Iz Beograda i Novog Sada postoji autobuski prevoz do Ulcinja. Iz Ul do Ade Bojane se stiže taksijem(oko 15 eur)
Voz vozi do Bara.
Kontaktirati putničku agenciju Terra Travel, radi prevoza (od vrata do vrata, samo iz Bg) +381 64 8026680

 

10985898_739105339537073_3060706247638601070_n

REZERVACIJE:  u iznosu od  80 eura potrebno je uplatiti do popune kapaciteta.
Rezervacije se uplaćuju (za građane republike Srbije) na račun Banca Intesa.
Siniša Račić, Milana Tankosića – Beograd
Banca Intesa
Račun: 160-5100100106763-43
Pre i nakon uplate potrebno je kontaktirati 
Sinišu Račića: +381 60 44 97 111, kako bi se povezala uplata.

Građani Crne Gore, prvo kontaktiraju Sinišu Račića, a potom Senada Grlića +382 69 981 600, te uplaćuju direktno na bankovni račn u CG.

Građani drugih zemalja uplaćuju rezervaciju putem Western Union-a

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA ARANŽMANA, PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU.
Ostatak se uplaćuje na licu mesta
Kontakt osoba: Siniša Račić

Telefon : + 381 60 44 97 111
Skype : sinisa.racic
FB: kliknuti ovde

11025780_739104629537144_5195612904505756298_n


★ PRENOĆIŠTE:

Apartimani u blizini raskrsnice koja vodi ka Adi Bojani. Udaljenost app od ostrva je oko 2km a do same plaže na ostrvu 2,5km. Preporučuju se onima koji su sportskog duha, te mogu da pešače ili džogiraju svakog dana do obale, kao i onima koji imaju rešen prevoz automobilom. Na raspolaganju je nekoliko kuća…
apartmani ada bojanaapartmani inčatalićaparmani luce di sole


Sojenice
: Nalaze se uz reku Bojanu, sasvim blizu plaže na Adi Bojani
Smeštaj u sojenicama podrazumeva više kreveta u jednoj prostoriji. Samo u pojedinim sojenicama postoji opcija dva kreveta u posebnoj prostoriji, a takve sojenice su skuplje.
Smeštaj u ovakvim objektima ima svoju draž i čista je egzotika.

sojenice 1

2010-05-31-11h42b - Ada Bojana - Monténégro

 


★ HRANA:

rio

Doručak i večera u restoranu “RIO”.
Restoran se nalazi odmah ispod mosta koji vodi ka Adi Bojani.
Mogućnost izbora izmedju klasičnog i vegeterijanskog menija.

 O PROGRAMIMA I INSTRUKTORIMA

★ JOGA ČASOVI:

Svakog dana 2 časa joge. Svaki čas traje 90 minuta.
Jutarnji, počinje u 7h 30 min i večernji, počinje u 18 h 30 min.
ČAS JOGE OBUHVATA :
• Vežbanje joga položaja – asana
• Vežbe disanja – pranajama
• Duboka jogička relaksacija – joga nidra

★FITNES TRENINZI:
Svakog dana po 2 treninga.Svaki  traje 60 minuta.

★TRENERI I INSTRUKTORI:


SANJA PETKOVIĆ ( I SMENA, 30. jula  –  6. avgusta)
Body, mind & soul – joga uz psihoterapiju na Adi Bojani

13288513_1051034388297529_930312984_oDiplomirana je psihološkinja Filozofskog fakulteta u Beogradu, i učenica nekoliko psihoterapijskih pravaca (Geštalt, Telesna psihodrama).Sanja Petković, kreatorka je terapijskog koncepta Spirit & Move, koji u sebi objedinjuje savremena psihološka i psihoterapijska znanja, kao i tradicionalna znanja joge, thai terapije.
Licencirana je instruktorka Ha-Tha Yoge (Vidya Yoga – škola joge Dragana Lončara, JAS) i praktikantkinja Ashtanga Vinyasa Yoge (po tradiciji Shri K. Pattabhi Joisa, a kod učitelja Ranka Stoiljkovića).
U obuku za terapeuta Tradicionalne Thai masaže krenula je 2011. god. u Institutu za Thai masažu Beograd (učitelj Danko Lara Radić).Svoj rad bazira na podučavanju povezanosti telesnog, umnog i duševnog kod osoba koje u sebi pokreću proces samoisceljenja. Na taj način, osoba stiče uvid u svoju celovitost, te svest da se ništa u njoj i oko nje ne dešava nevezano jedno od drugog, čime izlazi iz osećanja nemoći, strahova i rastrojenosti, koje najposle mogu narušiti i fizičko zdravlje.
Sedmodnevni program, od 30. jula do 6. avgusta, pored svakodnevnog uživanja u jedinstvenoj energiji vetra i mora Ade Bojane, podrazumevaće jutarnji čas ha-tha joge u trajanju od 90 min, i popodnevnih 90 minuta, koji će biti posvećeni određenoj terapijskoj temi i ciljanim asanama koje tu temu pokrivaju.Jutarnji čas uključivaće praktikovanje joga asana, tehnika disanja i koncentracije, i joga nidru (tehniku jogičke relaksacije).
Popodnevni susreti pokrivaće različite teme i svakoga dana ćemo se pozabaviti po jednom. Teme su učestali problemi koji se pojavljuju kod savremenog čoveka, od na primer rasejanosti pažnje, nezadovoljstva, apatije, do telesnih simptoma : tenzija u vratu i ramenima, grčevi u nogama, problemi sa želucem i varenjem, glavobolje i druge. Jedan deo časa ćemo posvetiti razgovoru o vezi ovih simptoma sa našim mentalnim postavkama i potisnutim emocijama koje zapravo i dovedo do telesnog problema. Ostatak časa aktiviramo telo joga asanama i disanjem, koje direktno aktiviraju organ ili deo tela koji je u problemu.

SANDA LUKIĆ (II SMENA, 6 – 13. avgusta)
Naziv događaja: PUTOVANJE KROZ ČAKRE – kundalini i hatha yoga

IMG_8941sSanda Lukić (Sarandeep Kaur) sa jogom se prvi put upoznala u Americi 2001. godine tokom studija novinarstva. Pohađala je brojne seminare u oblasti joge, meditacije i istočnjačkih učenja. Aktivno se bavila hatha i aštanga jogom. Upoznala je gotovo sve vrste i oblike joge, a posebno je zanima naad joga (joga zvuka). Uživa u kirtanima i pojanju, kao i u učenja Swami Shivamurti, Biharska joga skola. 2014.godine prvi put je otputovala u Indiju, gde je nastavila da intenzivno radi na sebi i svojoj praksi aštanga joge. 2015.godine ponovo odlazi u Indiju, na obuku za učitelja kundalini joge (Kundalini Research Institute Teacher Training) sa jednom od najvećih učiteljica kundalini joge, Gurmukh Kaur Khalsa (Golden Bridge, USA)U februaru 2016. ponovo odlazi u Rišikeš, na tečaj “ Conscious Communications “ i “Lifestyles and Lifecycles” kod svojih učitelja Gurmukh i Gurushabd. Planira da nastavi edukaciju u oblasti kundalini joge, kao i da pomogne u organizaciji do a posebno je interesuju dalje edukacije u primeni kundalini joge u terapeutske svrhe kao i Sat Nam Rasajan, umetnost lečenja putem kundalini joge. Pored joge, strast su joj ples, putovanja, strani jezici i pripremanje zdrave hrane. Zanimaju je ajurveda, kao i lečenje zvukom, upotrebom tibetanskih činija i drugih instrumenata, poput gonga.
Program
Svakodnevne krije i meditacije, pranajame, ples i pevanje mantri.
Svakog dana retreat-a radiće se program usmeren na po jednu čakru. Za sedam dana pokrenućemo svih 7 čakri.

NENAD MIKOVIĆ – viši sportski trener fitnesa i sportova snage. ( II SMENA, 6 – 13. avgusta)
PROGRAM: FITNES TRENINZI
DSC_0388Višestruki prvak države u kanuu i raftingu. Sertifikovani instruktor DANCE, STEP, TAE BO, PILATES programa kao i trener FUNKCIONALNIH programa. Kao prezenter radio na mnogobrojnim konvencijama širom evrope: Slovenija, Austrija, Poljska, Hrvatska, Grčka, Makedonija, Rumunija …  2011 godine pobedio na FISAF takmičenju za prezentera godine (dance).  2012. godine pobedio na takmičenju za prezentera godine u Sloveniji (step).

FIT4YOU – je specijalizovan fitnes program koji spaja najrazličitije aspekte fizičke aktivnosti, izdržljivost, snagu, brzinu, eksplozivnost, agilnost, koordinaciju, balans i preciznost. Veoma dinamičan funkcionalni trening koji telu donosi izuzetne rezultate i izuzetne fizičke sposobnosti. Ovaj program je namenjen i za muškarce i za žene, za rekreativce i sportiste, za početnike i za profesionalce.


JOVAN RADIVOJEVIĆ
Naziv događaja: RADOST ŽIVOTA ( III SMENA, 13 – 20. avgusta)
3 (2)“S jogom sam se sreo 2010. godina, kao profesionalni sportista.Upoznao sam nekoliko različitih stilova, napustio fudbal i postao instruktor joge.
Pohađao sam časove, radionice, seminare, joga festivale i sreo aštanga jogu, hata jogu, kundalini jogu, smeh jogu, jogu u svakodnevnom životu, art jogu similiris…
Moj stil je hata joga koju prema potrebi prilagođavam početnicima i naprednim vežbačima. Obuhvata opuštanje, asane i pranajamu.Takođe sam lider smeh joge i svakog meseca održavam časove smeh joge.Vodim nekoliko grupa joge u svom joga studiju Titelu.
Radujem se našem druženju na Adi Bojani 13 – 20. avgusta na Yoga retreatu, gde ću voditi časove joge i smeh joge.”
Jovan Radivojević – Sertifikovani instruktor joge i lider smeh joge
Jovan Radivojević

 

11196284_10205803644023722_3437503730230588209_n
Siniša Račić
– organizator aktivnog odmora.
Ima 48 godina. Kreator koncepta ” Fitness & Yoga Ada Bojana
Detaljnije: https://aktivniodmor.net/utisci-2/moja-prica/

{:}{:ru}10155078_558951450885797_8276629596355544921_n
Da dan započinje osmehom, koji traje najmanje do zalaska sunca.
Zamislite  sunce koje miluje, nepregledno prostranstvo mora i peska, horizont.
Popodnevni zvuk zrikavaca, vetrić koji vam ne da da se oznojite. Ušće Bojane u more, posebna priča… Onima koji nikad nisu bili, mogu da kažem da je to nešto što podseća na Indiju, Vijetnam, Brazil. Ada Bojana ima posebnu energiju. Tamo su lica razdragana a koraci lelujavi. Vreme je irelevantna kategorija. Ekipa koja se okuplja na događajima, koje organizujem je specijalna. Ima dosta njih koji dolaze samostalno. To su otvoreni i topli ljudi. Mi se družimo i sklapamo prijateljstva. Mi delimo iste osećaje – SREĆU !
Budite i vi srećni, pridružite nam se!:)
Siniša Račić – organizator aktivnog odmora


Aktivni Odmor” je ušao u četvrtu godinu postojanja, iz sebe ima uspešnu organizaciju brojnih događaja.
Kratak istorijat i osvrt na početke možete pročitati na linku: kliknite ovde

AKTIVNI I HOLISTIČKI ODMOR SE ODVIJA U 3 SMENE:

 9cf23468-6fa4-42ca-abb4-0609459800deI SMENA(30. jul – 6 avgusta)
PROGRAMI: JOGA (Instruktor: Sanja Petković)

II SMENA(6 – 13. avgusta)
PROGRAMI: Hatha i Kundalini yoga (Sanda Lukić), I FITNES (Nenad Miković)

III SMENA(13-20. avgusta)
PROGRAM: Hatha i Smeh joga (Jovan Radivojević)

Prateći sadržaji:
– U periodu 30.7 – 13. avgusta Ivana Jovanović – masažoterapeut će sprovoditi razne tehnike masaža po povoljnim cenama.
Tokom sve 3 sedmice programa, Smiljana Gavrančić – astrolog će davati astrološke konsultacije (lično ili online) po povoljnijim cenama.

11024207_739104869537120_2573943824867419708_n


Cena aranžmana iznosi :
7 dana (smeštaj, dva obroka/ doručak i večera/ i neograničeno svi programi /dva puta dnevno svaki/:

Od 250 eura(privatni smeštaj),
Od 280 – 310 eura  za smeštaj u sojenicamaBoravišna taksa se naplaćuje u iznosu 1 € dnevno.
Ulaz u turistički kompleks “Ada Bojana” se naplaćuje 2 eur dnevno za pešake.
Prevoz nije uračunat u cenu.
Posredujemo u organizaciji prevoza.
Iz Beograda i Novog Sada postoji autobuski prevoz do Ulcinja. Iz Ul do Ade Bojane se stiže taksijem(oko 15 eur)
Voz vozi do Bara.
Kontaktirati putničku agenciju Terra Travel, radi prevoza (od vrata do vrata, samo iz Bg) +381 64 8026680

 

10985898_739105339537073_3060706247638601070_n

REZERVACIJE:  u iznosu od  80 eura potrebno je uplatiti do popune kapaciteta.
Rezervacije se uplaćuju (za građane republike Srbije) na račun Banca Intesa.
Siniša Račić, Milana Tankosića – Beograd
Banca Intesa
Račun: 160-5100100106763-43
Pre i nakon uplate potrebno je kontaktirati 
Sinišu Račića: +381 60 44 97 111, kako bi se povezala uplata.

Građani Crne Gore, prvo kontaktiraju Sinišu Račića, a potom Senada Grlića +382 69 981 600, te uplaćuju direktno na bankovni račn u CG.

Građani drugih zemalja uplaćuju rezervaciju putem Western Union-a

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA ARANŽMANA, PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU.
Ostatak se uplaćuje na licu mesta
Kontakt osoba: Siniša Račić

Telefon : + 381 60 44 97 111
Skype : sinisa.racic
FB: kliknuti ovde

11025780_739104629537144_5195612904505756298_n


★ PRENOĆIŠTE:

Apartimani u blizini raskrsnice koja vodi ka Adi Bojani. Udaljenost app od ostrva je oko 2km a do same plaže na ostrvu 2,5km. Preporučuju se onima koji su sportskog duha, te mogu da pešače ili džogiraju svakog dana do obale, kao i onima koji imaju rešen prevoz automobilom. Na raspolaganju je nekoliko kuća…
apartmani ada bojanaapartmani inčatalićaparmani luce di sole


Sojenice
: Nalaze se uz reku Bojanu, sasvim blizu plaže na Adi Bojani
Smeštaj u sojenicama podrazumeva više kreveta u jednoj prostoriji. Samo u pojedinim sojenicama postoji opcija dva kreveta u posebnoj prostoriji, a takve sojenice su skuplje.
Smeštaj u ovakvim objektima ima svoju draž i čista je egzotika.

sojenice 1

2010-05-31-11h42b - Ada Bojana - Monténégro

 


★ HRANA:

rio

Doručak i večera u restoranu “RIO”.
Restoran se nalazi odmah ispod mosta koji vodi ka Adi Bojani.
Mogućnost izbora izmedju klasičnog i vegeterijanskog menija.

 O PROGRAMIMA I INSTRUKTORIMA

★ JOGA ČASOVI:

Svakog dana 2 časa joge. Svaki čas traje 90 minuta.
Jutarnji, počinje u 7h 30 min i večernji, počinje u 18 h 30 min.
ČAS JOGE OBUHVATA :
• Vežbanje joga položaja – asana
• Vežbe disanja – pranajama
• Duboka jogička relaksacija – joga nidra

★FITNES TRENINZI:
Svakog dana po 2 treninga.Svaki  traje 60 minuta.

★TRENERI I INSTRUKTORI:


SANJA PETKOVIĆ ( I SMENA, 30. jula  –  6. avgusta)
Body, mind & soul – joga uz psihoterapiju na Adi Bojani

13288513_1051034388297529_930312984_oDiplomirana je psihološkinja Filozofskog fakulteta u Beogradu, i učenica nekoliko psihoterapijskih pravaca (Geštalt, Telesna psihodrama).Sanja Petković, kreatorka je terapijskog koncepta Spirit & Move, koji u sebi objedinjuje savremena psihološka i psihoterapijska znanja, kao i tradicionalna znanja joge, thai terapije.
Licencirana je instruktorka Ha-Tha Yoge (Vidya Yoga – škola joge Dragana Lončara, JAS) i praktikantkinja Ashtanga Vinyasa Yoge (po tradiciji Shri K. Pattabhi Joisa, a kod učitelja Ranka Stoiljkovića).
U obuku za terapeuta Tradicionalne Thai masaže krenula je 2011. god. u Institutu za Thai masažu Beograd (učitelj Danko Lara Radić).Svoj rad bazira na podučavanju povezanosti telesnog, umnog i duševnog kod osoba koje u sebi pokreću proces samoisceljenja. Na taj način, osoba stiče uvid u svoju celovitost, te svest da se ništa u njoj i oko nje ne dešava nevezano jedno od drugog, čime izlazi iz osećanja nemoći, strahova i rastrojenosti, koje najposle mogu narušiti i fizičko zdravlje.
Sedmodnevni program, od 30. jula do 6. avgusta, pored svakodnevnog uživanja u jedinstvenoj energiji vetra i mora Ade Bojane, podrazumevaće jutarnji čas ha-tha joge u trajanju od 90 min, i popodnevnih 90 minuta, koji će biti posvećeni određenoj terapijskoj temi i ciljanim asanama koje tu temu pokrivaju.Jutarnji čas uključivaće praktikovanje joga asana, tehnika disanja i koncentracije, i joga nidru (tehniku jogičke relaksacije).
Popodnevni susreti pokrivaće različite teme i svakoga dana ćemo se pozabaviti po jednom. Teme su učestali problemi koji se pojavljuju kod savremenog čoveka, od na primer rasejanosti pažnje, nezadovoljstva, apatije, do telesnih simptoma : tenzija u vratu i ramenima, grčevi u nogama, problemi sa želucem i varenjem, glavobolje i druge. Jedan deo časa ćemo posvetiti razgovoru o vezi ovih simptoma sa našim mentalnim postavkama i potisnutim emocijama koje zapravo i dovedo do telesnog problema. Ostatak časa aktiviramo telo joga asanama i disanjem, koje direktno aktiviraju organ ili deo tela koji je u problemu.

SANDA LUKIĆ (II SMENA, 6 – 13. avgusta)
Naziv događaja: PUTOVANJE KROZ ČAKRE – kundalini i hatha yoga

IMG_8941sSanda Lukić (Sarandeep Kaur) sa jogom se prvi put upoznala u Americi 2001. godine tokom studija novinarstva. Pohađala je brojne seminare u oblasti joge, meditacije i istočnjačkih učenja. Aktivno se bavila hatha i aštanga jogom. Upoznala je gotovo sve vrste i oblike joge, a posebno je zanima naad joga (joga zvuka). Uživa u kirtanima i pojanju, kao i u učenja Swami Shivamurti, Biharska joga skola. 2014.godine prvi put je otputovala u Indiju, gde je nastavila da intenzivno radi na sebi i svojoj praksi aštanga joge. 2015.godine ponovo odlazi u Indiju, na obuku za učitelja kundalini joge (Kundalini Research Institute Teacher Training) sa jednom od najvećih učiteljica kundalini joge, Gurmukh Kaur Khalsa (Golden Bridge, USA)U februaru 2016. ponovo odlazi u Rišikeš, na tečaj “ Conscious Communications “ i “Lifestyles and Lifecycles” kod svojih učitelja Gurmukh i Gurushabd. Planira da nastavi edukaciju u oblasti kundalini joge, kao i da pomogne u organizaciji do a posebno je interesuju dalje edukacije u primeni kundalini joge u terapeutske svrhe kao i Sat Nam Rasajan, umetnost lečenja putem kundalini joge. Pored joge, strast su joj ples, putovanja, strani jezici i pripremanje zdrave hrane. Zanimaju je ajurveda, kao i lečenje zvukom, upotrebom tibetanskih činija i drugih instrumenata, poput gonga.
Program
Svakodnevne krije i meditacije, pranajame, ples i pevanje mantri.
Svakog dana retreat-a radiće se program usmeren na po jednu čakru. Za sedam dana pokrenućemo svih 7 čakri.

NENAD MIKOVIĆ – viši sportski trener fitnesa i sportova snage. ( II SMENA, 6 – 13. avgusta)
PROGRAM: FITNES TRENINZI
DSC_0388Višestruki prvak države u kanuu i raftingu. Sertifikovani instruktor DANCE, STEP, TAE BO, PILATES programa kao i trener FUNKCIONALNIH programa. Kao prezenter radio na mnogobrojnim konvencijama širom evrope: Slovenija, Austrija, Poljska, Hrvatska, Grčka, Makedonija, Rumunija …  2011 godine pobedio na FISAF takmičenju za prezentera godine (dance).  2012. godine pobedio na takmičenju za prezentera godine u Sloveniji (step).

FIT4YOU – je specijalizovan fitnes program koji spaja najrazličitije aspekte fizičke aktivnosti, izdržljivost, snagu, brzinu, eksplozivnost, agilnost, koordinaciju, balans i preciznost. Veoma dinamičan funkcionalni trening koji telu donosi izuzetne rezultate i izuzetne fizičke sposobnosti. Ovaj program je namenjen i za muškarce i za žene, za rekreativce i sportiste, za početnike i za profesionalce.


JOVAN RADIVOJEVIĆ
Naziv događaja: RADOST ŽIVOTA ( III SMENA, 13 – 20. avgusta)
3 (2)“S jogom sam se sreo 2010. godina, kao profesionalni sportista.Upoznao sam nekoliko različitih stilova, napustio fudbal i postao instruktor joge.
Pohađao sam časove, radionice, seminare, joga festivale i sreo aštanga jogu, hata jogu, kundalini jogu, smeh jogu, jogu u svakodnevnom životu, art jogu similiris…
Moj stil je hata joga koju prema potrebi prilagođavam početnicima i naprednim vežbačima. Obuhvata opuštanje, asane i pranajamu.Takođe sam lider smeh joge i svakog meseca održavam časove smeh joge.Vodim nekoliko grupa joge u svom joga studiju Titelu.
Radujem se našem druženju na Adi Bojani 13 – 20. avgusta na Yoga retreatu, gde ću voditi časove joge i smeh joge.”
Jovan Radivojević – Sertifikovani instruktor joge i lider smeh joge
Jovan Radivojević

 

11196284_10205803644023722_3437503730230588209_n
Siniša Račić
– organizator aktivnog odmora.
Ima 48 godina. Kreator koncepta ” Fitness & Yoga Ada Bojana
Detaljnije: https://aktivniodmor.net/utisci-2/moja-prica/

{:}

CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
ROVINJ, BRIONI, FAŽANA, MOTOVUN, PIRAN I PREMANTURA, 27.07 – 03.08. 2024. PROGRAM SA SAVREMENE I USPEŠNE ŽENE I MUŠKARCE VEDRE ENERGIJE I NJIHOVU DECU ZA POJEDINCE ILI PORODICE INDIVIDUALCE, AUTENTIČNE I URBANE LJUDE SAMO ZA AVANTURISTE I KOSMOPOLITE! TOKOM NAŠEG DOGAĐJA, U PULSKOJ ARENI DEŠAVAJU SE KONCERTI LENNY KRAVITZA I DURAN DURAN. MNOGI OD DO… Continue reading CYCLING & ROADTRIPPING ROVINJ I ISTRA I KONCERTI U PULI
SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
IVANICA, HERCEGOVINA, 14 – 19. FEBRUAR (Sretenje – praznik u Srbiji) Ivanica se nalazi na potezu između Trebinja (udaljenost 18km) i Dubrovnika (udaljenost 7 km). Karakteriše je neopisivo lep pogled na Jadransko more (zaleđe Dubrovnika), veličanstvena priroda i opojni mirisi mediteranskog lekovitog bilja. Seminar koji suštinski i iz korena menja shvatanje života. Na njemu ćete… Continue reading SEMINAR ZDRAVOG ŽIVOTA SA G.NAZAROVIM U HERCEGOVINI
VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
TORNIK, ZLATIBOR SKIJANJE, ŠKOLA SKIJANJA ILI BLEJA ZA NESKIJAŠE 🙂 TERMINI : VIKEND 27 – 29. 01. 2023. VIKEND 03 – 05. 02. 2023. PRAZNIK SRETENJE 15 – 18.02.2023. Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara.… Continue reading VIKEND AVANTURA U SKI CENTRU TORNIK – ZLATIBOR
Translate »