JEDRENJE SPORADAMA, JOGA, INTRO RONJENJE I MALA ŠKOLA ASTRONOMIJE

JOGA, INTRO RONJENJE, MALA ŠKOLA ASTRONOMIJE I NAVIGACIJE I JEDRENJE

 

SPORADE: SKIJATOS, SKOPELOS I ALONISOS, GRČKA

 

TERMINI JEDRENJA:

1. TERMIN: 8 – 15. JUNA 2019.

2. TERMIN: 3 – 10. AVGUST 2019.

3. TERMIN: 14 – 21. SEPTEMBRA 2019.

 

 

UDRUŽENJE GRAĐANA ZA SVOJE ČLANOVE ORGANIZUJE JOGA I RONILAČKO JEDRENJE. ČLAN SE POSTAJE JEDNOSTAVNO – POPUNJAVANJEM PRIJAVNOG FORMULARA.

ZAJEDNIČKI ULAZIMO U ZAKUP JEDRILICE U GRČKOJ, A UDRUŽENJE ORGANIZUJE AKTIVNOSTI TOKOM JEDRENJA.

ROK ZA PRIJAVU I UPLATU REZERVACIJE U IZNOSU 50% ZAKUPA JE DO POPUNE KAPACITETA.

OSTATAK IZNOSA POREBNO JE UPLATITI PRED PUTOVANJE.

CENA JE POVOLJNA I KAO UDRUŽENJE NEMAMO PRAVO DA JE JAVNO OBJAVIMO.

NOVAC UPLAĆEN ZA REZERVACIJU PRENOSI SE VLASNIKU BRODA I NE VRAĆA SE, A PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU.

 

 

Jedrenje, kao i ronjenje podrazumeva AKTIVNI ODMOR.

Možete zamisliti kao kampovanje na vodi, s tim da se vi nalazite na spisku posade, a ne na spisku gostiju.

Ploviti jedrenjakom izmedju grčkih ostrva je pre svega velika AVANTURA, LETOVANJE NA MORU, A NE PORED NJEGA!
Lepo vreme i more bez talasa nisu zagarantovani. Utisci i uspomene koje će se prepričavati godinama, jesu zagarantovani.

★JEDRENJAK:

Jedrenjak  AURORA  dužine je 15 metara. Ima četiri komforne dvokrevetne kabine  za goste (dve pramčane i dve krmene) i jednu za staff, dva kupatila sa tuš kabinama i salon sa kompletnom kuhinjom.
Optimalan broj članova posade (bez skipera, organizatora i joga instruktora) je 8-9.

– Brod tankuje 1.450 litara tehničke vode, 550 litara nafte, ima agregat (8kW), solarne panele i mnoge druge uređaje koji mu omogućavaju veliku vremensku autonomiju (nema potrebe da se svaki dan uvezujemo u marinu, kako bi natankovali vodu i priključili se na struju da napunimo baterije).

★PREVOZ DO MESTA ISPLOVLJAVANJA:
UNUTAR GRUPE KOJA SE OKUPI, ORGANIZOVAĆEMO ZAJEDNIČKI PREVOZ. ONI KOJI IMAJU AUTOMOBILE, ZAMOLIĆEMO DA POVEZU ONE KOJI NEMAJU, TE DA PODELIMO TROŠKOVE. POSTOJE OPCIJE I ZA AUTOBUSKI ILI KOMBI PREVOZ.

Polazak (i povratak) je subotom iz Volosa, na pola puta između Soluna i Atine.
Troškovi prevoza iz Bg do Volosa i nazad (gorivo i putarine) su oko 180 eura po automobilu (deljivo na 4 osobe). 10 km od luke se nalazi pouzdan parking za automobile (košta oko 20 eura za 7 dana po automobilu).

Jedrimo severnim sporadama (Skijatos, Skopelos, Alonisos, Skiros …)

Prosečna brzina broda je oko 10 km/h.

Ukrcavanje je subotom od 13h po grčkom vremenu, u podne po našem vremenu, ali u Volos treba doći ranije ujutro, kako bi obavili nabavku.
Iskrcavanje je naredne subote u 9h pre podne, tada dolazi čistačica. U 9h potrebno je da iznesete vaše stvari sa broda.

Ostali troškovi
– Posada formira zajedničku kasu iz koje se plaćaju svi potrebni troškovi (gorivo, marine,hrana za skipera i finalno čišćenje)
– Gorivo za brod iznosi oko 100e do 150e nedeljno za ceo brod.
– Vez, struja i voda, za ceo brod, po danu iznosi u zavisnosti od luke:
Skijatos 13e, Skopelos 17e, Volos 5e, Agnondas 5e.
Završno čišćenje broda i pranje posteljine iznosi 50e za ceo brod.
Ukupni troškovi iznose oko 150e do 200e nedeljno, što se raspoređuje na celu posadu. Plaća se iz zajedničke kase, što predstavja trošak od oko 40e do 50e po osobi nedeljno.

Hrana:
Nemojte očekivati da se Skiper, ili organizatori yoga & scuba diving jedrenja  bave pripremom hrane i raspremanjem posudja za vas. Svi solidarno učestvujemo i delimo poslove.
Brodska kuhinja sadrži frižider, zamrzivač, šporet sa 3 ringle i rernom. Kuhinja je kompletno opremljena sa potrebnim posuđem i escajgom.
Pre svake plovidbe, kuhinja i posuđe moraju biti raspremljeni.
Inicijalna nabavka se obavlja u subotu ujutru, pre ukrcavanja.
Preporuka za nabavku: paketi vode obavezno, masline, voće (banane, breskve, jabuke, grožđe), povrće (paradajz, paprike, luk, krompir), jogurt, mleko, sir, musli, hleb, jaja, špagete, tunjevina, slatkiši, kafa, čaj, toalet papir, ubrusi, vino, pivo, ulje…

Lokacije za nabavku: Lidl, The Mart, Veropoulos, Carrefour, kao i Vassilopoulos, Metro.
Preporuka je da se iz Beograda ponese suhomesnato (ako neko jede) jer je u Grčkoj skupo, kao i neki dugotrajni sir.
Hrana u restoranima nije mnogo skupa. Obična večera sa čašom vina može koštati oko 15 eur u tavernama. Za kompletnu grčku večeru sa raznim predjelima, domaćim vinom, ribom/lignjama/hobotnicom treba izdvojiti oko 20 do 25 EUR po osobi.

Osim organizatora, posada je u obavezi da ravnopravno skiperu plaća/obezbedi hranu.

 

★SKIPER I INSTRUKTOR RONJENJA:

MILOJEVIĆ MLADEN

DUGOGODIŠNJE ISKUSTVO U UPRAVLJANJU JEDRILICAMA . INSTRUKTOR JE RONJENJA I OVLAŠĆEN OD STRANE MEDJUNARODNIH PADI I CMAS SISTEMA OBUKE, DA IZDAJE RONILAČKE LICENCE.

 

★ ČASOVE JOGE VODE:

1. TERMIN i 2. TERMIN: 8 – 15. JUNA 2019. I 3 – 10. AVGUSTA

IRENA MAKSIMOVIĆ – sertifikovani instruktor joge od strane Joga saveza Srbije, koji je registrovan u nadležnom Ministarstvu Republike Srbije, Evropskoj, Internacionalnoj i Globalnoj Joga Federaciji. Drži časove Hata joge, Hot joge i Vinjasa joge.

 

 

 

 

3. TERMIN: 14 – 21. SEPTEMBRA 2019.

SANJA PETKOVIĆ – Diplomirana je psihološkinja Filozofskog fakulteta u Beogradu, i učenica nekoliko psihoterapijskih pravaca (Geštalt, Telesna psihodrama).Sanja Petković, kreatorka je terapijskog koncepta Spirit & Move, koji u sebi objedinjuje savremena psihološka i psihoterapijska znanja, kao i tradicionalna znanja joge, thai terapije.
Licencirana je instruktorka Ha-Tha Yoge (Vidya Yoga – škola joge Dragana Lončara, JAS) i praktikantkinja Ashtanga Vinyasa Yoge (po tradiciji Shri K. Pattabhi Joisa, a kod učitelja Ranka Stoiljkovića).
U obuku za terapeuta Tradicionalne Thai masaže krenula je 2011. god. u Institutu za Thai masažu Beograd (učitelj Danko Lara Radić).Svoj rad bazira na podučavanju povezanosti telesnog, umnog i duševnog kod osoba koje u sebi pokreću proces samoisceljenja. Na taj način, osoba stiče uvid u svoju celovitost, te svest da se ništa u njoj i oko nje ne dešava nevezano jedno od drugog, čime izlazi iz osećanja nemoći, strahova i rastrojenosti, koje najposle mogu narušiti i fizičko zdravlje.

 

★PLAN AKTIVNOSTI TOKOM DANA:

PRIPREMA DORUČKA, JEDRENJE (SVAKOG DANA OKO 2 – 3 SATA), JOGA ČAS, MEDITACIJE I TEHNIKE DISANJA (SAT DNEVNO), NEKOLIKO PUTA U TOKU 7 DANA INTRO RONJENJE (SCUBA DIVING), DAHOVANJE (RONJENJE NA DAH) I SNORKLING UZ MINI OBUKU I DETALJNE INSTRUKCIJE U PRATNJI INSTRUKTORA.

 

KOMPLETNA OPREMA ZA RONJENJE JE OBEZBEĐENJA I ULAZI U OSNOVNU CENU.
ZA SAMOSTALNO RONJENJE NEOPHODNO JE IMATI LICENCU. ONI KOJI JE NEMAJU, RONIĆE U PRATNJI INSTRUKTORA.

 

★INFORMACIJE I KONTAKT:
VESNA ANDRIĆ: +381 63 8606448   

OBAVEZAN JE TELEFONSKI (viber, whats app) POZIV I SASTANAK (ILI RAZGOVOR PREKO SKYPE) KAKO BISMO IZBEGLI OKUPLJANJE KONFLIKTNIH LJUDI NA JEDRENJU.

 

★ORGANIZATOR AKTIVNOSTI (JOGA I RONJENJA):

SINIŠA RAČIĆ – AKTIVNIODMOR.NET

 

POGLEDAJTE PRIČU O KONCEPTU AKTIVNOG ODMORA:

Comments are closed.