JEDRENJE KIKLADAMA, 15 – 29. JUN 2019.

JEDRENJE KIKLADAMA, 15 – 29. JUNA 2019. 

 

 

Jedrenje je najlepša avantura. Beg iz stereotipnog života, putovanje u geografskom smislu, ali, i duboko u sebe. Istinsko i tanano povezivanje sa prirodom, potraga za balansom i potreba da u život vratimo radost.
Jedrenje – nova dimenzija života! 
Učlanite se u fb grupu i pratite obaveštenja o planovima naših avantura:  KLIKNITE OVDE

 

 

Udruženje građana za svoje članove organizuje jedrenje Kikladama. Član se postaje jednostavno – popunjavanjem prijavnog formulara.

Zajednički ulazimo u zakup jedrilice u Grčkoj, a udruženje organizuje aktivnosti tokom jedrenja.

Rok za prijavu i uplatu rezervacije, u iznosu 50% zakupa, je do popune kapaciteta. Ostatak iznosa porebno je uplatiti pred putovanje.

Novac uplaćen za rezervaciju prenosi se vlasniku broda i ne vraća se, a prenosiv je na drugu osobu.

NAPOMENA: PO DOLASKU NA BROD OBAVEZNO JE OSTAVLJANJE DEPOZITA U IZNOSU 80 EURA PO SVAKOJ OSOBI. DEPOZIT SE PO ZAVRŠETKU PUTOVANJA VRAĆA, U SLUČAJU DA NA BRODU NIJE NAČINJENA NIKAKVA ŠTETA.

 

 

Jedrenje, kao i ronjenje podrazumeva AKTIVNI ODMOR.

Možete zamisliti kao kampovanje na vodi, s tim da se vi nalazite na spisku posade, a ne na spisku gostiju.

Ploviti jedrenjakom izmedju grčkih ostrva je pre svega velika AVANTURA,
LETOVANJE NA MORU, A NE PORED NJEGA! Lepo vreme i more bez talasa
nisu zagarantovani.
Utisci i uspomene koje će se prepričaǀati godinama, jesu zagarantovani.

 

★JEDRENJAK:

Kratak opis broda:

– model Ocean Star 51

– 2 x dvokrevetna + 2 x trokrevetna kabine + skiperska kabina

– svaka kabina ima svoj toalet sa tušem

– brod ima kuhinju


Kratak opis regije:

Kiklade – kombinacija adrenalinskog jedrenja i neverovatne prirodne lepote. Grčka sa razglednica, praktično jesu Kiklade. Većina najlepših fotografija koje ste videli iz Grčke su napravljene na Kikladama. Ostrva koja planiramo da obiđemo su Kitnos, Siros, Mikonos, Paros, Antiparos, Sifnos ili Folegandros, Milos, Serifnos, Hidra ….

Sela i hore na Kikladama  volim da opišem kao da ih je nacrtala i obojila mala devojčica od 5 godina – jednostavne kućice, sa malim plavim vratima i prozorima… Baš po njenoj meri…

Sa druge strane, ako uzmemo jedriličarski aspekt ovog putovanja, Kiklade spadaju u najzahtevnije jedriličarske regije i obećavaju adrenalinski doživljaj kakav svako treba da doživi bar jednom u životu. Vetrovi mogu biti veoma jaki, pa je iz tog razloga vrlo neodgovorno napraviti fiksnu rutu. Vremenski uslovi diktiraju putanju…

Zato, ako ste ikada želeli da krenete na odmor sa veoma iskusnim vodičem – u fazonu “Kuda nas vetar odnese” – OVO JE IDEALNA PRILIKA.

SKIPER: VLADIMIR STURMBERGER – profesionalni skipper, radio za mnoge Grčke agencije (12 godina iskustva – hiljade milja isključivu u charteru)
– Radio kao skiper na praktično svim vrstama plovila koja postoje na tržištu, svih veličina – katamarani, jedrilice, motorne jahte
– Muzičar – bas gitara – album za PGP/RTS,  animator, video produkcija. Bio je deo tima prvog Srpskog dugometražnog bioskopskog filma – “Technotise – Edit i Ja

 

 

★PREVOZ DO MESTA ISPLOVLJAVANJA:
UNUTAR GRUPE KOJA SE OKUPI, ORGANIZOVAĆEMO ZAJEDNIČKI PREVOZ. ONI KOJI IMAJU AUTOMOBILE, ZAMOLIĆEMO DA POVEZU ONE KOJI SU BEZ PREVOZA, UZ PODELU TROŠKOVA. POSTOJI OPCIJA I ZA AUTOBUSKI ILI KOMBI PREVOZ.

Hrana:
Nemojte očekivati da se Skiper ili organizator jedrenja  bave pripremom hrane i raspremanjem posudja za vas. Svi solidarno učestvujemo i delimo poslove.
Brodska kuhinja sadrži frižider, zamrzivač, šporet sa rernom.
Kuhinja je kompletno opremljena sa potrebnim posuđem i escajgom.
Pre svake plovidbe, kuhinja i posuđe moraju biti raspremljeni.
Inicijalna nabavka se obavlja u subotu ujutru, pre ukrcavanja

Osim organizatora, posada je u obavezi da ravnopravno skiperu plaća/obezbedi hranu.

 

★ORGANIZATOR AKTIVNOSTI:
SINIŠA RAČIĆ


★INFORMACIJE I KONTAKT:
VESNA ANDRIĆ +381 63  86 06 448

OBAVEZAN JE TELEFONSKI (viber, whats app) POZIV I SASTANAK (ILI RAZGOVOR PREKO SKYPE) KAKO BISMO IZBEGLI OKUPLJANJE KONFLIKTNIH LJUDI NA JEDRENJU.

 

Pogledajte video o konceptu Aktivni Odmor – Active Holiday:

 

Обсуждение закрыто.