OBUKA ZA HIDŽAMA – CUPPING TERAPEUTE

OBUKA ZA HIDŽAMA – CUPPING TERAPEUTE

 

Beograd, 14. i 15. septembar 2019.

Subota i nedelja od 10 – 16 h

 

Mesto održavanja: CENTAR ZA MASAŽU
Vase Pelagića 21, Senjak – Beograd
Videti na mapi: kliknite ovde

Na interfonu zgrade će biti označeno “za hidžamu”

 

Hidžama predstavlja lokalno puštnje krvi u terapeutske svrhe. Kao medicinska metoda koristi se u prevenciji nastanka oboljenja, te lečenju nastalih poremećaja. Izvlačenje i eliminacija toksične krvi vrši se uz pomoć vakuma.

Vakum se svojevremeno pravio uz pomoć životinjskog roga ili kupice. Zbog toga je ova metoda poznata još i kao “metoda roga”.

Na različitim jezicima metoda i pribor za izvođenje imaju sledeće nazive:
bos. strune, kupice, srp. kupiranje, hrv. barbiranje, lat. cucurbitulae,
eng. cups, cupping, franc. ventouses, tal. copette, nem. Schröpfen;ar. el-hadzem


Način izvođenja:

Hidžama se izvodi zarezivanjem kože, sterilnim i jednokratnim instrumentarijem, te vakum sukcijom u određenim regijama.

Šta se eliminiše hidžamom?

Na pomenuti način se eliminiše toksični sadržaj iz potkožnog tkiva, što dovodi do opuštanja i uspostavljanja ravnoteže u celom orgaizmu.

Prljava krv, stvarnost ili legenda ?

Smatra se da je krv, koja leži pod kožom, puna toksina i da to može izazvati bolnost. Oni se na pomenuti način evakuiraju iz organizma. Savremene naučne medicinske studije, koje se provode u svetu, pokazale su da postoji evidentna razlika u sastavu kapilarne krvi uzete iz prsta (odakle se obično uzima za analizu) i one uzete prilikom hidžame. Laboratorijski nalazi pokazuju tu razliku. Eliminisana masa sadrži 80 – 90% biološkog i hemijskog “otpada”, a samo 10 – 20% krvnih elemenata. Biološke meterije koje moramo eliminisati nastaju kao proizvodi našeg metabolizma, a intenzivnije se stvaraju kao posledica stresa, nekretanja te štetnih životnih navika (nespavanje, pušenje, sedeći način života itd). Hemijske otpadne materije su toksini koje u organizam unosimo hranom, vodom i vazduhom, te brojnim lekovima. Zbog stresnog načina života, spazma mišića i loše cirkulacije naš organizam nije u stanju da se oslobodi svih tih toksina.

Stav savremene medicine o hidžami ?

Hidžama spada u tzv “regulatorne” medicinske metode. Regulatorna je nazvana jer deluje na bazični regulatorni sistem u organizmu koji je odgovoran za održavanje homeostaze, odnosno ravnoteže nebrojenih faktora. Stanje balansa, ravnoteže, odnosno homeostaze nazivamo zdravlje.

U regulatrorne metode, osim hidžame spadaju: akupunktura, tretman medicinskim pijavicama, homeopatija, te neke druge tradicionalne i novije medicinske metode.
Napomena:  Ministarstvo Zdarvlja RS  još uvek nije definisalo ovo  metodu regulama zakona. Metoda se izvodi u medicinskim ustanovama, studijima za masažu i kozmetičkim salonima. Mi Vam nudimo kvalitetnu edukaciju. Zvanični državni sertifikat ne postoji. Dobija se diploma  sertifikovanog terapeuta i edukatorara iz Bosne (sertifikacija je priznata u Bosni i arapskom svetu.)

Šta tretira hidžama?

Hidžama se, pre svega, koristi kao preventina metoda u očuvanju zdravlja i za podizanje imuniteta kao prve linije odbrane, ali su naučno potvrđeni njeni pozitivni efekti i na mnoge bolesti kao što su dijabetes, visoki pritisak, glavobolja, bolovi u vratu i ramenima, kožne bolesti, gojaznost, proširene vene i mnoge druge.

Da li hidžama ima neželjene efekte ?

Do sada nisu zabeleženi neželjeni efekti niti nuspojave hidžame.

Gde se sve kroz istoriju javlja metoda lokalnog puštanja krvi ?

Istoričar medicine dr Henry Sigerist obazire se na činjenicu da se lokalno puštanje krvi javljalo od postanka čoveka i to u svim kulturama: drevnoj Kini, Indiji, Japanu, Severnoj i Južnoj Americi, Egiptu, antičkoj Grčkoj i Rimu, Persiji itd. Niti jedna civilizacija ne može se pohvaliti da je ova metoda od nje potekla. Obzirom da je puštanje krvi kao metoda lečenja bila univerzalno prisutna u svim civilizacijama i kulturama tokom ljudskog postojanja, ona je morala biti izvedena iz instiktivnih radnji. Na brzi i nagli razvoj ove metode verovatno je uticalo posmatranje njenih povoljnih efekata.

 

 

★OBUKA:

Obuka traje 2 dana, a ukupno 12 sati.
Subota  od 10 – 16 h
Nedelja  od 10 – 16 h

Obuka je namenjena maserima, fizioterapeutima, kozmetičarima, fizijatrima sportskim trenerima,  kao i svima onima koji bazično poznaju anatomiju i fiziologiju.


Na kraju obuke svaki polaznik će dobiti diplomu i biti osposobljen da samostalno izvede tretman hidžame.

 

 

Obuku vodi Vladimir Krištofić – sportski fizioterapeut i cupping terapeut

Završio ORFI  školu za sportsku fizikalnu terapiju u Budimpešti. Takodje, kvalifikovani je holistički terapeut sa završenim obrazovanjem na institutu International institute of health and holistic therapies (IIHHT) u Newcastle- England.  Specijalizaciju završio u akademiji holistickih terapeuta u Omanu u gradu Muscat na čijoj je klinici za rehabilitaciju zavrsio stažiranje.  Član je udruženja svetskih terapeuta  The International Institute for Complementary Therapists (IICT) . Sertifikovani je predavač za obuku o holističkoj i Hijama terapiji po odobrenju IICT Academy.

★ NABAVKA OPREME: kompletnu opremu za izvođenje zahvata i potrošni materijal možete nabaviti u HIDŽAMA CENTRU BEOGRAD. Kontakt telefon(viber, whats app) : +381 60 56 66 450

 

 

 

 CENA OBUKE: 200 eura
Cena INTERNACIONALNOG sertifikata: 95 eura, za one koji žele da ga dobiju, plaća se dodatno.

 

 

 

★REZERVACIJA:
Uplaćuje se u iznosu od 50 eura ili 6000 dinara
Ostatak se uplaćuje na licu mesta
Uplate se vrše lično ili na račun (dinarski).
Vesna Andrić
Telenor banka
Broj računa: 115-0381638606448-13,
Nakon uplate rezervacije preko računa, potrebno je poslati sms (na broj +381 63 86 06 448) sa tekstom: Navesti ime i prezime uplatioca, uplaćena rezervacija za kurs hidžame. Ostaviti kontakt telefon i e-mail.
Uplate iz inostranstva: Uplaćuje se preko WESTERN UNION:
Primalac: Vesna Andric
Adresa: Brsjacka 24
11000- Beograd – Srbija.
Po uplati poslati PORUKU  putem vibera ili sms-a podatke o uplatiocu, mestu gde je izvršena uplata, kao i KOD/BROJ/ pod kojim se vodi uplata. (dobija se na mestu uplate, nakon transakcije)

KONTAKT:
VESNA ANDRIĆ:

TEL/viber/whatsApp +381 63 86 06 448

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA , PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU.


★ORGANIZATOR:

SINIŠA RAČIĆ:

 

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Comments are closed.