OBUKA ZA HIDŽAMA – CUPPING TERAPEUTE

OBUKA ZA HIDŽAMA – CUPPING TERAPEUTE

POČETNI KURS – LEVEL ONE

EDUKACIJA TRAJE DVA DANA (subota i nedelja od 10 – 16h) I ODRŽAĆE SE U SLEDEĆIM TERMINIMA:

Beograd, 19. i 20. oktobar 2019. ili

Beograd, 16 – 17. novembar 2019.

NAPOMENA:  EDUKACIJA TRAJE 2 DANA I SVAKI OD NAVEDENIH TERMINA JE POSEBNA EDUKACIJA

Mesto održavanja: HOLISTIČKI CENTAR JEZGRO
Vase Pelagića 21, Senjak – Beograd
Videti na mapi: kliknite ovde

Na interfonu zgrade će biti označeno “za hidžamu”

Hidžama je regulatorna medicinska metoda koja leči niz raznih oboljenja. Regulatorna je zato što lokalnim puštanjem “krvi” deluje na bazični regulatorni sistem u organizmu koji je odgovoran za održavanje homeostaze. Kada je narušena homeostaza, dolazi do pojave bolesti..

ŠTA SE ELIMINIŠE HIDŽAMOM?

Eliminiše se potkožni sadrzaj, jer samo 10% tečnosti koja izađe sadrži zdrave krvne elemente, ostalo je kongestirana (stara, zgrušana) krv, toksini od bakterija i virusa, biohemijski otpad, urea, kreatinin, višak holesterola i triglicerida.

NAČIN IZVOĐENJA HIDŽAME?

Negativnim vakumom uz pomoć pumpice se podižu toksini iz slojeva tkiva do površine kože, nakon čega se površinski (1-2 mm dubine) zarezuje hiruškim skalpelom, te se vakum sukcijom vade toksini.

DA LI JE TRETMAN HIDŽAMOM BOLAN?

Hidžama suštinski nije bolna metoda lečenje.Sami rezovi nisu bolni jer se vrši površinsko zarezivanje. Vakum stvara osecaj zategnutosti i suštinski nije bolan, zavisno od stanja u kom se pacijent nalazi, može imati blag osecaj boli koji brzo nestaje . Jačina vakuma se lako reguliše, a dubina rezova nije dublja od 2mm.

KOLIKO DUGO TRAJE HIDŽAMA TRETMAN ?

Tretman traje oko 30-60 minuta, zavisno od organizma pacijenta.

KOLIKO ČESTO SE RADI HIDŽAMA ?

Zdrave osobe mogu raditi hidzamu na svaka tri meseca, sto je dovoljno za redovno čišćenje organizma. Osobe sa zdravstvenim problemom mogu raditi češće, sa minimalnim razmakom od mesec dana, a zavisno od problema koji imaju te se oko toga mogu posavetovati sa svojim terapeutom.

GDE SVE POMAŽE HIDŽAMA ?

  • Najbolja metoda detoksikacije tela
  • Jača imuni sistem
  • Imunomodularno djeluje – pomaže kod sistemskih bolesti i obolenja imunog sistema
  • Smanjuje periferni vaskularni otpor što za posledicu dovodi do smanjenja srčanog opterećenja i globalne tenzije
  • Smanjuje zadržavanje vode u telu
  • Reguliše metabolizam (smanjuje nivo „loših“ masnoća LDL, holesterola i triglicerida, povećava nivo HDL holesterola)
  • Smanjuje nivo azotnih materija u telu
  • Stimulše i reguliše rad svih žlezda u telu
  • Izuzetno efikasna terapija bola
  • Leči upalne procese u mišićima

Istoričar medicine dr Henry Sigerist obazire se na činjenicu da se lokalno puštanje krvi javljalo od postanka čoveka i to u svim kulturama: drevnoj Kini, Indiji, Japanu, Severnoj i Južnoj Americi, Egiptu, antičkoj Grčkoj i Rimu, Persiji itd. Niti jedna civilizacija ne može se pohvaliti da je ova metoda od nje potekla. Obzirom da je puštanje krvi kao metoda lečenja bila univerzalno prisutna u svim civilizacijama i kulturama tokom ljudskog postojanja, ona je morala biti izvedena iz instiktivnih radnji. Na brzi i nagli razvoj ove metode verovatno je uticalo posmatranje njenih povoljnih efekata.

★OBUKA:

Obuka traje 2 dana, a ukupno 12 sati.
Subota  od 10 – 16 h
Nedelja  od 10 – 16 h

Obuka je namenjena maserima, fizioterapeutima, kozmetičarima, fizijatrima, sportskim trenerima,  kao i svima onima koji bazično poznaju anatomiju i fiziologiju.


Na kraju obuke BIĆE ORGANIZOVANO TESTIRANJE KANDIDATA. Svaki polaznik koji SAVLADA OSNOVE TEHNIKE, UZ DOPLATU OD 95 EURA,dobiće INTERNACIONALNI SERTIFIKAT i biće osposobljen da samostalno izvodi tretmane hidžame.
INTERNACIONALNI SERTIFIKAT SE DOBIJA UZ DOPLATU ( izdaje  ga “IIHHT”  INTERNATIONAL INSTITUTE OF HEALTH AND HOLISTIC THERAPY, GREAT BRITAIN)
ZA SVE EDUKANTE KOJI POHAĐAJU KURS, PREMA PROPOZICIJAMA INTERNACIONALNE ASOCIJACIJE, NEOPHODNO JE PLAĆANJE SERTIFIKATA.

Obuku vodi Vladimir Krištofić – sportski fizioterapeut i cupping terapeut

Završio ORFI  školu za sportsku fizikalnu terapiju u Budimpešti. Takodje, kvalifikovani je holistički terapeut sa završenim obrazovanjem na institutu International institute of health and holistic therapies (IIHHT) u Newcastle- England.  Specijalizaciju završio u akademiji holistickih terapeuta u Omanu u gradu Muscat na čijoj je klinici za rehabilitaciju zavrsio stažiranje.  Član je udruženja svetskih terapeuta  The International Institute for Complementary Therapists (IICT) . Sertifikovani je predavač za obuku o holističkoj i Hijama terapiji po odobrenju IICT Academy.

★ NABAVKA OPREME: kompletnu opremu za izvođenje zahvata i potrošni materijal možete nabaviti u HIDŽAMA CENTRU BEOGRAD. Kontakt telefon(viber, whats app) : +381 60 56 66 450

 CENA OBUKE: 200 eura
Cena INTERNACIONALNOG sertifikata: 95 eura.
PREMA PROROZICIJAMA INTERNACIONALNE CUPPING ASOCIJACIJE, EDUKACIJA JE VEZANA SA SERTIFIKACIJOM, TJ NE MOŽE SE PRISTUPITI EDUKACIJI BEZ SERTIFIKACIJE.

★REZERVACIJA:
Uplaćuje se u iznosu od 50 eura ili 6000 dinara
Ostatak se uplaćuje na licu mesta
Uplate se vrše lično ili na račun (dinarski).
Vesna Andrić
Telenor banka
Broj računa: 115-0381638606448-13,
Nakon uplate rezervacije preko računa, potrebno je poslati sms (na broj +381 60 44 97 112) sa tekstom: Navesti ime i prezime uplatioca, uplaćena rezervacija za kurs hidžame. Ostaviti kontakt telefon i e-mail.
Uplate iz inostranstva: Uplaćuje se preko WESTERN UNION:
Primalac: Vesna Andric
Adresa: Brsjacka 24
11000- Beograd – Srbija.
Po uplati poslati PORUKU  putem vibera ili sms-a podatke o uplatiocu, mestu gde je izvršena uplata, kao i KOD/BROJ/ pod kojim se vodi uplata. (dobija se na mestu uplate, nakon transakcije)

KONTAKT:
VESNA ANDRIĆ:

TEL/viber/whatsApp +381 60 44 97 112

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA , PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU.


★ORGANIZATOR:

SINIŠA RAČIĆ

POGLEDAJTE VIDEO:

Comments are closed.