YOGA, TAI CHI & CYCLING RETREAT NA SALAŠU - Aktivni odmor - Active Holiday

YOGA, TAI CHI & CYCLING RETREAT NA SALAŠU

YOGA, TAI CHI, CYCLING & GASTRONOMY RETREAT NA SALAŠU 

SALAŠ ĐORĐEVIĆ, PALIĆKO JEZERO, 20 – 27. JUN 2020.

INFORMACIJE , REZERVACIJE I OBAVEŠTENJA:

JELENA GALOGAŽA +381 60 44 97 112

★ SMEŠTAJ I HRANA NA BAZI POLUPANSIONA:

Salaš Đorđević se proteže na oko 8 ha zemlje, a zbog svoje veličine izdvaja se i svrstava u mesto prepoznatljivo po velikom broju sadnica kojih samo u tampon zoni (ivičnoj zoni) ima preko 3.000 komada. Svaki kutak je takođe dopunjen kako drvećem tako i cvećem, grmljem, ukrasnim travama…

Vođeni činjenicama da je 21 vek – vek lepote, sporta, zabave, zdravlja ali i hedonizma, nastaju segmenti koji su međusobno povezani i prave celinu.

Osnovna zamisao – smeštaj – ali ga prilagoditi različitim grupama – kako porodicama, tako i za potrebe različitih team buildinga , sportista i uživaocima dobre kuhinje…

Postoje odvojene kuće koje pružaju intimu svakom gostu pa se stiče utisak kao da ste došli kući – u svoj prostor, u svoj mir.

Zaštićeno područje Park prirode „Palić“ nalazi se na severu Srbije, nedaleko od granice sa Republikom Mađarskom, oko 7 km jugoistočno od Subotice, južno od naselja Palić. U neposrednoj blizini istočne strane zaštićenog područja nalazi se autoput E-75 (Beograd-Budimpešta), a severno od jezera pruža se železnička pruga Subotica-Horgoš-Segedin.

Prirodno dobro je udaljeno od Novog sada oko 110 km, a od Beograda oko 186km.

Osnovne prirodne i stvorene vrednosti

Park prirode se nalazi na istočnom evropskom migracionom putu ptica i ima važnu ulugu za odmaranje, ishranu i zimovanje vodenih ptica. Zabeleženo je prisustvo 210 vrsta ptica, od kojih se na ovom području gnezdi oko 100 vrsta. „Ptičja ostrva“, veštačka ostrva podignuta od isušenog mulja prilikom sanacije jezera sedamdesetih godina 20. veka, predstavljaju jedino gnezdilište crnoglavog galeba (Larus melanocephalus) u Srbiji.

Jezero i ostaci vlažnih staništa uz obalu omogućuju opstanak brojnim zaštićenim i strogo zaštićenim vrstama vodozemaca (Lissotriton vulgaris, Triturus cristatus, Bombina bombina, Bufo bufo, Pseudepidalea viridis, Hyla arborea), gmizavaca (Emys orbicularis, Lacerta agilis, Lacerta viridis, Podarcis tauricus, Podarcis muralis, Natrix natrix) i sisara, od kojih su najznačajniji slepi miševi (Nyctalus noctula, Pipistrellus nathusii, Myotis daubentoni, Pleocotus austriacus) i vidra (Lutra lutra). Ekološki kompleks Palićkog i Ludaškog jezera ima ključnu ulogu u opstanku metapopulacije vidre na slivu Kireša.
Na zaštićenom području je zabeleženo 176 strogo zaštićenih vrsta, od kojih mali vranac (Phalacrocorax pygmaeus) i patka njorka (Aythia nyorca), spadaju u grupu najugroženijih životinja na Zemlji.

Zbog prisustva starih hrastova i vrsta mezofilnih hrastovih šuma peščare (Convallario-Quercetum robori), Veliki Park, podignut 1842. godine, bogat je vrstama šumskih staništa. Pored prisustva 4 vrste slepih miševa, zaveleženo je gnežđenje 61 ptičje vrste. Najvredniji elementi lokacije su stabla hrasta lužnjaka (Quercus robur), stara preko 250 godina, kao ostaci iskonske vegetacije.

★INSTRUKTOR YOGE :

SLOBODAN SLAVICA

Slobodan Slavica rodjeni je Novosadjanin, 2016. godine završava školu za instruktora yoge u klasi Dragana Lončara, redovni je polaznik različitih seminara iz oblasti joge kod nas u zemlji, a svake godine se dodatno školuje, unapređuje i nadogradjuje svoje znanje i veštine u Indiji. Na taj način svojim učenicima autentično približava ovu drevnu veštinu.
Pre nego što je prepoznao yogu kao svoje zanimanje, tragao je za sobom i mislio da je ključ u korporaciji i sistemu. Srećom, shvatio je pre par godina da to nije njegov životni put, i od tada živi ono u čemu može najviše da pruži, kako sebi, tako i drugima. Radi sa ljudima kroz promišljene, posvećene, grupne i individualne časove joge.
U 2019. godini ozvaničio je  još jednu svoju ljubav – thai yoga masažu, kojom istražujem i utvrđujem načine za postizanje smirenosti, harmonije i regeneracije umornih delova organizma. Pored časova joge, zainteresovanim gostima, biće dostupne i njegove Thai yoga masaze.

★INSTRUKTOR TAI CHI-JA

IVANA GRAHOVAC

Ivana Grahovac, po struci violončelistkinja, iza sebe ima preko 20. godina praktikovanja različitih zapadnih i istočnih duhovnih veština. Obuku za instruktorku Tai Chu Chuana i Qi Gonga završava nakon četiri godine intenzivnih treninga (3000 sati) u Francuskoj u radu sa formatorima u centru i školi za obuku instruktora Umeće čija.
Narednih nekoliko godina ostaje da živi i radi u Francuskoj kao muzičar i instruktorka Tai Chija i Hatha joge na Univerzitetu u Lionu. 2014. godine otvara ogranak škole “Art du Chi” i nastavlja da podučava u svom rodnom gradu Beogradu.
U međuvremenu organizuje redovne časove i seminare u Beogradu i ostalim gradovima u Srbiji, Hrvatskoj Crnoj Gori i Grčkoj sa gostovanjima instruktora iz Francuske, Švajcarske Portugala i Hrvatske.

ASTROLOG: KSENIJA STOJKOV ŠUTILOVAC

Ksenija Stojkov Šutilović, rođena marta 1971. diplomirala je prostorno planiranje na Univerzitetu u Beogradu 1996. Od 1997.godine radila je u oblasti prostornog planiranja, razvoja i unapređenja regiona i životne sredine, a onda je 2007.godine upoznala NLP (Neuro Linguistic Programing), metodu koja povezuje različite pristupe primenjenih psihologija i pomaže čoveku da osvesti mogućnost unutrašnje promene u cilju postizanja uspeha u bilo kom životnom polju. Ovo je bio samo prvi korak i iskorak u nepoznato.

Radom na sebi kroz različite eduakcije otvorile su joj se mogućnosti da ostvari svoju duboku i skrivenu želju da se bavi istraživanjem ljudske prirode i edukacijom na polju ličnog razvoja. U međuvremenu, otkrila je fantastični svet cvetnih esencija koje nam pomažu da brže dođemo do sebe, kao i tajne Energetske astrologije i AstroHeling-a (originalne metode dr.Lee Imširagić) uz koje shvatamo da smo mi jedini kreatori sopstvene sudbine i da baš onda kada nam se čini da je najteže imamo najveću mogućnost velike promene na bolje ukoliko se svesno uključimo. Prošle godine je završila i edukaciju za “Intuitive and success coaching” u Asocijaciji za Energetsku Psihologiju u Beogradu, što joj je otvorilo nove vidike ka ostvarenju i beskrajnim mogućnotima koje svi mi ljudi imamo ukoliko sledimo svoj put intuicije, srca I radosti. U svom radu sa klijentima objedinjuje sve ove metode u svoj sistem rada tako da klijent dobija ono što mu je u tom trenutku najpotrebnije u ostvarenju njegovog cilja, povezujući se u intuitivnom razgovoru sa svojim telom i svojom intuicijom čime lakše prevazilazi blokade i budi svoje uspavane potencijale.

Preko svih svojih učenja je uvidela da osnova za razvoj i unapređenje bilo kog sistema i naš uticaj na njega leži u razvoju i promeni nas samih. Veruje da je život uvek dinamičan, u stalnoj težnji ka ravnoteži, u kome padovi služe za učenje a usponi za radovanje, a najvažnija tačka je ona koja sadrži i slobodu i odgovornost.

Opširnije pogleadti na WWW.esencijaduse.com

Sertifikati i licence: Astrohealing terapeut i konsultant Energetske astrologije u Institutu za astrološka istraživanja i edukaciju “Johannes Kepler” u Beogradu; Intuitive & Success Coaching, ISC sertifikat u okviru Asocijacije za Energetsku Psihologiju, Praktičar floriterapije – završena edukacija u školi floriterapije “Latice” u Beogradu; Master NLP, Life&Bussines Coaching, Wing-Wave® Coaching, stečeni u NLP Institutu u Beogradu (akreditovanom od međunarodnih stručnih asocijacija – ECA, IANLP, NLP-IN, ECNLP)
★TURISTIČKO RAZGLEDANJE SUBOTICE U PRATNJI VODIČA

Comments are closed.