MOJ PUT

 

KAKO SAM SE IZBAVIO IZ KANDŽI MEDIJSKIH MANIPULACIJA I VRATIO SVOJOJ SUŠTINI…

Sećam se tog dana, pre otprilike 8 godina… Bilo je proleće i bio sam nervozan. Osećao sam neobjašnjivu teskobu. Osećaj da imam previše informacija u glavi, koje ne mogu da procesuiram i koje ne služe ničemu. Moj život se odvijao između višedecenisjkih ekonomskih kriza i regionalnih međunacionalnih tenzija. Popodnevne vesti, drugi tv dnevnik, treći… Očekivanja da krene na bolje bila su sve intenzivnija. Onda sam shvatio da možda neću ni doživeti, da mi kao državljaninu Srbije, ikad bude bolje. Shvatio sam da MORAM DA POČNEM DA SE BORIM ZA SEBE.
Setio sam se svog prijatelja Milana, koga sam upoznao nekoliko godina pre toga. Prvi utisak koji sam o njemu stekao je: ČUDAK! Zamislite, on je u jednoj fazi svog života izbacio tv iz stana!
Poželeo sam da budem Milan. Tog istog popodneva, nakon posla, nisam uključio tv. Krizirao sam i imao utisak, kako ću već tog PRVOG dana apstinencije, ZAGLUPETI. U terminu 2. tv dnevnika, stavio sam slušalice u uši, pojačao na najjače i počeo istraživati preko youtube, last fm-a, sound cloud-a, svoje omiljene muzičke žanrove: electro, minimal i ambijental elektronske muzike. Taktovi nove muzike su polako popunjavali depoe memorije unutar sive moždane mase, prethodno rezervisanih sa informacije sa tv-a. Huuh, prošao je prvi dan… Probudio sam se, i prvi put, “GLUP” I “NEINFORMISAN” otišao na posao. U pauzama imeđu razgovora sa klijentima, sa kolegama, nisam mogao da podelim nijednu “spektakularnu” vest, koju su mi do juče svakodnevno implantirali u mozak. Drugi dan je prošao u duhu ignorisanja političkih magazina. Krizu sam prebrodio overdoziranjem receptora sive moždane mase, novim taktovima muzike.

I tako sam svet informacija, zamenio UNUTRAŠNJIM SVETOM. U njemu sam nalazio niz zanimljivosti i plemenitih emocija, dok se kože ježila stimulisana harminičnim tonovima muzike. Posle sam u taj tajanstveni svet ubacio i dosta filmske umetnosti, potom i proučavanje joge. Provodio sam sve vreme sveta na biciklu. Odlazio bih u prirodu i očaran zelenilom, slušao muziku. Odjednom su prestali svi ratovi i sve krize. Odjednom su se sve nacije pomirile u mojoj glavi. Osećao sam se srećno i ispunjeno. Otkrivao sam dubine svog bića. Prezreo dojučerašnji jasno deklarisani ATEIZAM i otkrio duhovni svet – svet MOGUĆNOSTI. Nisam, niti ću ikada biti RELIGIOZAN, ali sam postao AGNOSTIK – čovek koji veruje u neki REGULACIONI MEHANIZAM PRIRODE, a nikako u NADČOVEKA – BOGA.
Otvarali su se horizonti. Osnažio sam intuiciju i nepogrešivo počeo da osećam kojim putem želim da hodim. Krčio sam staze OGRANIČENJA, obraslih šikarom nepoverenja u život i sebe. Odigrale su se SUDBINSKE okolnosti koje su me vratile SEBI I SVOJOJ SVRSI.

DANAS VOLIM I OSEĆAM.
DANAS VAS MOLIM: ISKLJUČITE TV I ZABORAVITE NA POLITIKU. ZAPOČNITE SVOJ VLASTITI PUT EVOLUCIJE.
Siniša Račić, aktivniodmor.net

Comments are closed.