JEDRENJE SPORADAMA - SAILING SPORADES - Aktivni odmor - Active Holiday

JEDRENJE SPORADAMA – SAILING SPORADES

SAMO ZA AVANTURISTE VEDROG DUHA, ZABRANJENO ZA TURISTE!

DA BISTE S NAMA JEDRILI, NEOPHODAN JE OPSEŽAN INTERVJU! 

ZA RANE UPLATE REZERVACIJA DO 1. MARTA, POVOLJNIJE CENE!

TERMINI JEDRENJA:

  1. 16 – 23. maj 2020. SUPER POVOLJNO!

  2. 13 – 20. jun 2020. POPUNJENO

  3.  27. jun – 4. jul 2020.

  4. 18 – 25. jul 2020.

  5. 1 –  8. avgust 2020.

  6. 8 – 15. avgust 2020.

  7. 22 – 29. avgust 2020.

  8. AKO IMATE SVOJU EKIPU, ZATRAŽITE PONUDU ZA CEO BROD U NEKOM OD PONUDJENIH ILI DRUGOM TERMINU.

Jedrenje je najlepša avantura. Beg iz stereotipnog života, putovanje u geografskom smislu, ali, i duboko u sebe. Istinsko i tanano povezivanje sa prirodom, potraga za balansom i potreba da u život vratimo radost. Jedrenje – nova dimenzija života! 

Učlanite se u fb grupu i pratite obaveštenja o planovima naših avantura:  KLIKNITE OVDE

Jedrenje, podrazumeva vrstu AKTIVNOG ODMORA.

Možete ga zamisliti kao kampovanje na vodi. NA BRODU NISTE GOST, VEĆ ČLAN POSADE.

Ploviti jedrenjakom izmedju grčkih ostrva je pre svega velika AVANTURA, LETOVANJE NA MORU, A NE PORED NJEGA! Lepo vreme i more bez talasa nisu zagarantovani. Utisci i uspomene koje će se prepričaǀati godinama, jesu zagarantovani.

Udruženje građana za svoje članove organizuje jedrenje Sporadama. Član se postaje popunjavanjem prijavnog formulara.

Zajednički ulazimo u zakup jedrilice u Grčkoj, a udruženje organizuje aktivnosti tokom jedrenja.

Rok za prijavu i uplatu rezervacije, u iznosu 50% zakupa, je do popune kapaciteta. Ostatak iznosa porebno je uplatiti pred putovanje.

★ VAŽNA NAPOMENA: Novac uplaćen za rezervaciju prenosi se vlasniku broda. U SLUČAJU SPREČENOSTI DA PRISUSTVUJETE JEDRENJU, NOVAC NIJE MOGUĆE REFUNDIRATI, ALI JE UPLATA REZERVACIJE PRENOSIVA NA DRUGU OSOBU.

★CENA:

KAO UDRUŽENJE GRAĐANA, NEMAMO PRAVO DA JAVNO ISTIČEMO CENE. ZA RANE UPLATE REZERVACIJE, DAJEMO IZUZETNE POGODNOSTI, A KAKO SE BLIŽI TERMIN POLASKA, UKOLIKO OSTANE SLOBODNIH MESTA, CENA RASTE.

INFORMACIJE O CENAMA MOŽETE DOBITI PUTEM VIBERA ILI WHATS APP-a:  SINIŠA RAČIĆ +381 60 44 97 111

OSNOVNA CENA PODRAZUMEVA ZAKUP JEDNOG MESTA U BRAČNOM LEŽAJU NA BRODU ZA 7  DANA I USLUGE SKIPERA. U OSNOVNU CENU UKLJUČENI SU I TROŠKOVI GORIVA, LUČKIH TAKSI I TEHNIČKE VODE. HRANA NIJE URAČUNATA. PRED POLAZAK FORMIRA SE ZAJEDNIČKI BUDŽET I VRŠI NABAVKA.

DODATNI TROŠKOVI: FINALNO ČIŠĆENJE BRODA KOJE IZNOSI UKUPNO 80 EURA, DELJIVO NA BROJ PUTNIKA.

Kratak opis regije: Severni Sporadi su grupa od tri ostrva – Skiatos, Skopelos i Alonisos. Sva tri ostrva su poznata po brojnim prelepim plažama, bujnoj vegetaciji i smatraju se najlepšim ostrvima u Grčkoj. Obično se ne koristi termin Severni Sporadi već samo Sporadi i sastoje se od razasutih (sporadičnih) ostrva, od kojih su naseljeni Skiatos, Skopelos, Alonisos, Skiros, Pelagos a nenaseljeni Peristera, Skantzura, Yiura, Piperi i Psatura. Populacija na ovim ostrvima van sezone nije velika – uglavnom su to zanatlije, zemljoradnici i ribari. Zapravo jedine gusto naseljene oblasti koje su ujedno i luke su grad Skiatos, grad Skopelos, Patitiri na Alonisosu i Linaria na Skirosu. U letnjoj sezoni, na vrlo popularne plaže na Skiatosu i Skopelosu dolaze turisti iz celog sveta, kada se ožive taverne, restorani i barovi duž obale. Severni Sporadi poznati su po plažama za koje se kaže da su najlepše na Mediteranu. Jedriličari cene ova ostrva naročito zbog skrivenih, divljih plaža i uvala sa netaknutom prirodom. Delfini i mediteranske foke su česti u ovim morima.

★ OKVIRNI PLAN PLOVIDBE: MESTA U ZALIVU VOLOSA, SKIJATOS, SKOPELOS I ALONISOS.

ZA VIŠE DETALJA KLIKNITE NA LINK ISPOD:

ITINERER 7 DANA SPORADE_compressed

★ BROD: JEANNEAU SUN ODYSSEY 36

Godina proizvodnje: 2008. U izvanrednom stanju!

Kratak opis broda: TRI KABINE SA BRAČNIM LEŽAJEM, SALON, 1 TOALET  SA TUŠEM, PLUS SPOLNJI TUŠ I KOMPLETNO OPREMLJENA KUHINJA.

UKUPAN KAPACITET BRODA: 6 PUTNIKA PLUS SKIPER

★ SKIPER:

Velika ljubav prema jedrenju samo je dopunila već postojeću ljubav prema moru, obali i prirodi.
Imao sam sreće da dobar deo svog detinjstva provodem na hrvatskom primorju.
Čini se da sam oduvek  nalazio sponu sa nepreglednim plavetnilom i podvodnim svetom.
Prvi susret sa jedrilicom dogodio se davno, medjutim sticajem životnih okolnosti, tome sam se uspeo vratiti mnogo godina kasnijei to u Grčkoj.
U momentima kada je morska obala bila daleko nešto je moralo ispuniti prazninu i to su uvek bile stvari u konekciji sa prirodom ili umetnošču.
Aktivnosti kao što su fotografija  i rad sa psima su doneli nezaboravne uspomene i veliko iskustvo u radu sa ljudima koje je kasnije doprinelo
danima provedenim na jedrilici, ne samo sa sa meni bliskim ljudima, već i u profesionalnom angažovaju na komercijalnim jedrilicama.
I danas, posle 15 godina aktivnog jedrenja privatno i profesionalno, radim kao aktivni skiper u Grčkoj.
Ljubav prema kuvanju, fotografiji i ribolovu rado implementiram na brod kada god se za to ukaže prilika.
Licenca – Grčka offshore
Jezik: Srpski, Engleski
Interesovanja: Fotografija, kuvanje, ronjenje, pecanje

★PREVOZ DO MESTA ISPLOVLJAVANJA – VOLOS-A: UNUTAR GRUPE KOJA SE OKUPI, ORGANIZOVAĆEMO ZAJEDNIČKI PREVOZ. ONI KOJI IMAJU AUTOMOBILE, ZAMOLIĆEMO DA POVEZU ONE KOJI SU BEZ PREVOZA, UZ PODELU TROŠKOVA.UKOLIKO IZ POSTOJEĆIH RESURSA, NE USPEMO, ANGAŽOVAĆEMO KOMBI PREVOZNIKA.

NEMOJTE OČEKIVATI DA VAS NA JEDRENJU BILO KO SLUŽI. NISTE U HOTELU I ARANŽMAN NIJE TURISTIČKI. KOMPLETNA POSADA UČESTVUJE U SVIM AKTIVNOSTIMA. JEDRENJE NIJE ZA SVILENE I RAZMAŽENE, JEDRENJE JE OZBILJNA AVANTURA! BUDITE VEDROG DUHA, KROTKI, RAZUMNI, TOLERANTNI I KOOPERATIVNI. BROD JE MALI PROSTOR NA KOME DELIMO INTIMU SA NEPOZNATIM LJUDIMA. BITI U NEGATIVNOJ ŽIVOTNOJ FAZI, A NAĆI SE IZOLOVAN NA MORU, MOŽE BITI PAKLENO! ISKUSTVA SA MNOGIH JEDRENJA SU POKAZALA, DA ZDRAVO JEZGRO GRUPE SUROVO POSTUPA PREMA NEGATIVCIMA. OSTAJU IZOLOVANI I ODBAČENI.

★ORGANIZATOR AKTIVNOSTI: SINIŠA RAČIĆ

★INFORMACIJE I KONTAKT: SINIŠA RAĆIĆ +381 60 44 97 111 (POZVATI PUTEM VIBERA ILI WHATS APP-A ZBOG ČESTOK BORAVKA U INOSTRANSTVU)

REZERVNI BR TELEFONA: +381 60 44 97 112, VESNA ANDRIĆ

NAJVEĆE AVANTURA, JEDRENJE KIKLADAMA! KLIKUTI OVDE

PUNIM JEDRIMA KATAMARANOM KIKLADAMA

OBAVEZAN JE TELEFONSKI (viber, whats app) POZIV I SASTANAK (ILI RAZGOVOR PREKO SKYPE) KAKO BISMO IZBEGLI OKUPLJANJE KONFLIKTNIH LJUDI NA JEDRENJU.

Pogledajte video o kreatoru koncepta Aktivni Odmor – Active Holiday:

Comments are closed.