EDUKACIJA ZA DUMO TERAPEUTE

EDUKACIJA ZA DUMO TERAPEUTE

Beograd, 21. i 22. septembar 2019.

 Subota i nedelja od 10 – 16 h
Satnica će biti prilagođena broju klijenata.

 

Mesto održavanja: CENTAR ZA MASAŽU
Vase Pelagića 21, Senjak – Beograd
Videti na mapi: kliknite ovde

 

Šta je Dumo terapija?

 

Dumo terapija je vrsta terapije za oporavak mišića. Pretežno ga koriste i popularan je među sportistima zbog brzog dejstva na oporavak misićnog vlakna. Mišić je tkivo koje služi da transformiše hemijsku energiju u mehanički rad. Tako nastaje sila koja je potrebna za pokretanje ljudskog tela. Osnovno svojstvo mišića je kontrakcija a takodje i fleksibinost. Ukoliko je narušeno nešto od ovih svojstva dolazi do upale mišićnog tkiva a u nekim slučajevima i do povrede mišićnog vlakna. Dumo terapija vrši oporavak mišićnog tkiva na jako brz a delotvoran način a što je najbitnije ova terapija ne spada u agresivne metode oporavka.

Kako se radi tretman?

Tretman se radi na taj način sto se na telo nanese specijalna formula ulja koja utiče direktno na nagomilane laktate. Preparati koji se koriste su pravljeni isključivo za reakciju na tkivo mišića I ne deluju ni na jedno drugo tkivo. Zbog toga samom terapijom mora da upravlja stručno obučeno osoblje za rad sa preparatima kao I sa bitnim znanjem o strukturi, delovanju kao funkciji samom mišića.

Kako deluje tretman?

Sam tretman je jako interesantan I prilično atraktivan zbog same reakcije preparata sa upaljenim mišićima. Hemijska reakcija koja se javlja na mestima gde se javlja problem u mišiću sa preparatima je prilično burna , te kada dodje do direktnog kontakta javlja se isparavanje iz tela (dim). Kao sto smo napomenuli sam tretman izgleda prilično atraktivno a oporavak je neizostavan.

★OBUKA:

Obuka traje 2 dana, a ukupno 12 sati.
Subota  od 10 – 16 h
Nedelja  od 10 – 16 h

Obuka je namenjena maserima, fizioterapeutima, kozmetičarima, fizijatrima, sportskim trenerima,  kao i svima onima koji bazično poznaju anatomiju i fiziologiju.


Na kraju obuke svaki polaznik će dobiti diplomu i biti osposobljen da samostalno izvede tretman dumo terapije.

Obuku vodi Vladimir Krištofić – sportski fizioterapeut i cupping terapeut

Završio ORFI  školu za sportsku fizikalnu terapiju u Budimpešti. Takodje, kvalifikovani je holistički terapeut sa završenim obrazovanjem na institutu International institute of health and holistic therapies (IIHHT) u Newcastle- England.  Specijalizaciju završio u akademiji holistickih terapeuta u Omanu u gradu Muscat na čijoj je klinici za rehabilitaciju zavrsio stažiranje.  Član je udruženja svetskih terapeuta  The International Institute for Complementary Therapists (IICT) . Sertifikovani je predavač za obuku o holističkoj i Hijama terapiji po odobrenju IICT Academy.

 

 

 

Comments are closed.