EDUKACIJA ZA DUMO TERAPEUTE

EDUKACIJA ZA DUMO TERAPEUTE, Beograd, 28. i 29. septembar 2019.

 Subota i nedelja od 10 – 15 h. Satnica će biti prilagođena broju klijenata.

Mesto održavanja: CENTAR ZA MASAŽU
Vase Pelagića 21, Senjak – Beograd
Videti na mapi: kliknite ovde

Šta je Dumo terapija?

Terapija potiče iz Libije i tamo se koristi kao tradicionalna narodna medicina. Radi se kao metoda oporavka i preventive od povreda. Dumo terapija je vrsta terapije za oporavak mišića. Pretežno ga koriste i popularan je među sportistima zbog brzog dejstva na oporavak misićnog vlakna. Mišić je tkivo koje služi da transformiše hemijsku energiju u mehanički rad. Tako nastaje sila koja je potrebna za pokretanje ljudskog tela. Osnovno svojstvo mišića je kontrakcija a takodje i fleksibinost. Ukoliko je narušeno nešto od ovih svojstva dolazi do upale mišićnog tkiva a u nekim slučajevima i do povrede mišićnog vlakna. Dumo terapija vrši oporavak mišićnog tkiva na jako brz a delotvoran način a što je najbitnije ova terapija ne spada u agresivne metode oporavka.

Kako se radi tretman?

Tretman se radi na taj način sto se na telo nanese specijalna formula prirodnih ulja, koja utiču direktno na nagomilane laktate. Preparati koji se koriste su pravljeni isključivo za reakciju na tkivo mišića I ne deluju ni na jedno drugo tkivo. Zbog toga samom terapijom mora da upravlja stručno obučeno osoblje za rad sa preparatima kao I sa bitnim znanjem o strukturi, delovanju kao funkciji samom mišića.

Kako deluje tretman?

Sam tretman je jako interesantan I prilično atraktivan zbog same reakcije preparata sa upaljenim mišićima. Hemijska reakcija koja se javlja na mestima gde se javlja problem u mišiću sa preparatima je prilično burna , te kada dodje do direktnog kontakta javlja se isparavanje iz tela (dim). Kao sto smo napomenuli sam tretman izgleda prilično atraktivno a oporavak je neizostavan.

★OBUKA:

Obuka traje 2 dana, a ukupno 10 sati, u slučaju maksimalnog broja kandidata(10). U slučaju manjeg broja kandidata, traje propoprcionalno kraće.
Subota  od 10 – 16 h
Nedelja  od 10 – 16 h
Pod obuku spada učenje pravilnog izvodjenja masaže koja spada u prvu fazu odnosno u pripremu pred terapiju. Pravilna masaža je jako bitna jer od nje zavisi kako će telo reagovati na celokupnu terapiju. Takođe na obuci se uči pravilo rukovanje preparatima, njihova upotreba i delovanje u toku same terapije.

Obuka je namenjena maserima, fizioterapeutima, kozmetičarima, fizijatrima, sportskim trenerima,  kao i svima onima koji bazično poznaju anatomiju i fiziologiju.


Na kraju obuke svaki polaznik će dobiti diplomu i biti osposobljen da samostalno izvede tretman dumo terapije.

Za sve terapeute koji završe naš tečaj, obezbeđen je kanal nabavke preparata, koji se uvoze iz Libije. Vladimir Kristofić – terapeut i edukator je istovremeno i uvoznik preparata.

 CENA OBUKE: 200 eura 

Obuku vodi Vladimir Krištofić – sportski fizioterapeut i cupping terapeut

Završio ORFI  školu za sportsku fizikalnu terapiju u Budimpešti. Takodje, kvalifikovani je holistički terapeut sa završenim obrazovanjem na institutu International institute of health and holistic therapies (IIHHT) u Newcastle- England.  Specijalizaciju završio u akademiji holistickih terapeuta u Omanu u gradu Muscat na čijoj je klinici za rehabilitaciju zavrsio stažiranje.  Član je udruženja svetskih terapeuta  The International Institute for Complementary Therapists (IICT) . Sertifikovani je predavač za obuku o holističkoj i Hijama terapiji po odobrenju IICT Academy.

★REZERVACIJA:
Uplaćuje se u iznosu od 50 eura ili 6000 dinara
Ostatak se uplaćuje na licu mesta
Uplate se vrše lično ili na račun (dinarski).
Aleksandra Malić
Reiffeisen bank
Broj računa: 265-0000004797835-41,
Nakon uplate rezervacije preko računa, potrebno je poslati sms (na broj +381 601440904) sa tekstom: Navesti ime i prezime uplatioca, uplaćena rezervacija za kurs DUMO TERAPIJE. Ostaviti kontakt telefon i e-mail.
Uplate iz inostranstva: Uplaćuje se preko WESTERN UNION:
Primalac: Aleksandra Malić
Adresa: Bratstva i jedinstva 105 A/2
11211- Beograd – Srbija.
Po uplati poslati PORUKU  putem vibera ili sms-a podatke o uplatiocu, mestu gde je izvršena uplata, kao i KOD/BROJ/ pod kojim se vodi uplata. (dobija se na mestu uplate, nakon transakcije)

KONTAKT:
Aleksandra Malić:

TEL/viber/whatsApp +381 601440904

NOVAC UPLAĆEN NA IME REZERVACIJE SE NE VRAĆA, A  U SLUČAJU OTKAZIVANJA , PRENOSIV JE NA DRUGU OSOBU.


★ORGANIZATOR:

SINIŠA RAČIĆ

Pogledate video o Dumo terapiji:

Comments are closed.